Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo nieuwe telefoon instellen
Terug naar overzicht
34,231x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Je nieuwe telefoon instellen: zo doe je dat!

De hele dag wacht je al vol verwachting. Waarop? Op het moment dat je nieuwe smartphone wordt gezorgd? Zodra hij is bezorgd haal je ‘m natuurlijk meteen uit het doosje. Haal je de folie al van het scherm, of wacht je tóch nog even? Daarna is hét moment daar: je nieuwe telefoon voor de eerste keer opstarten. Je kunt hem dan niet meteen gebruiken. Je moet de smartphone namelijk eerst nog instellen. Contacten overzetten, apps installeren. Van ‘unboxen’ tot bellen: langs welke stappen kom je voor jouw telefoon écht klaar is voor gebruik?

Inhoudsopgave

Stap 1: Internet even uitzetten
Stap 2: Het opstartmenu doorlopen
Stap 3: Gegevens en contacten overzetten
Stap 4: Foto’s overzetten met Google Foto’s
Stap 5: Ook best belangrijk: WhatsApp-gesprekken overzetten
Stap 6: Je telefoon zuinig maken
Stap 7: Mobiel internet weer aanzetten

Stap 1: Internet even uitzetten

Simyo nieuwe telefoon instellen internetHet is een goed idee om mobiel internet tijdelijk uit te zetten. Waarom? Dan weet je tijdens het instellen van je nieuwe telefoon zeker dat hij niet veel MB’s van je Sim Only internetbundel verbruikt. Dit kan per ongeluk gebeuren als je bijvoorbeeld gegevens synchroniseert. Of als er op de achtergrond apps automatisch worden geüpdatet. Op Mijn Simyo kun je mobiel internet tijdelijk uitzetten

 • Ga naar Mijn Simyo.
 • Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
 • Druk boven in beeld op ‘Instellingen’.
 • Druk op het tabblad ‘Netwerkinstellingen’.
 • Schuif de slider naast ‘Internet op je mobiel in Nederland’ naar links.

Je kunt nu nog wel internetten via wifi, maar niet meer via mobiel internet. Zo hoef je je dus geen zorgen meer te maken dat je per ongeluk veel MB’s van je bundel verbruikt! Je kunt mobiel internet via Mijn Simyo op elk moment weer aanzetten.

Stap 2: Het opstartmenu doorlopen

Ja, nu is het magische moment toch écht daar: je telefoon voor de eerste keer aanzetten! Plaats de simkaart in de telefoon en start ‘m vervolgens op. Met zowel een Android-smartphone als een iPhone doorloop je nu een opstartmenu.

Een nieuwe Android-telefoon instellen in 15 stappen

 1. Stel de taal in die je op jouw smartphone wil gebruiken en druk op ‘Start’.
 2. Maak verbinding met je wifi-netwerk en druk op ‘Volgende’.

Simyo nieuwe telefoon instellen AndroidJe belandt nu in het menu van de algemene voorwaarden. Je kunt pas verder zodra je akkoord bent met de algemene voorwaarden en het privacybeleid. Ter aanvulling kun je ook akkoord gaan met het doorsturen van diagnostische gegevens en marketinginformatie. Maar dat hoeft niet. Met Diagnostische gegevens stuurt de smartphone anoniem gemaakte informatie door naar Google zodat het besturingssysteem en apps verder verbeterd kunnen worden. Met het doorsturen van marketinginformatie help je Google om zijn reclamediensten voor gebruikers relevanter te maken.

 1. Zet een vinkje bij ‘Licentieovereenkomst eindgebruiker’ en ‘Privacybeleid’ en druk op ‘Volgende’.
 2. Is je vorige telefoon een Android-telefoon? Dan kun je jouw accounts, apps en gegevens van deze telefoon nu kopiëren naar je nieuwe Android-telefoon, maar je kunt je telefoon ook instellen zonder dit te doen.
 3. Voeg nu het e-mailadres van je Google-account in of maak deze aan. Druk daarna op ‘Volgende’.
 4. Voer je wachtwoord in en druk op ‘Volgende’.
 5. Druk daarna op ‘Accepteren’.

Je bent nu ingelogd met je Google-account. In dit scherm heb je de keuze om vier dingen in te schakelen:

 • Back-up van apparaatgegevens: je telefoon maakt dan automatisch via wifi een back-up van belangrijke gegevens op je telefoon. Dat is handig voor als je in de toekomst een nieuwe telefoon neemt en gegevens gemakkelijk wil overzetten.
 • Locatieservice instellen: apps kunnen dan via het gps-systeem in je smartphone je locatie bepalen. Met deze mogelijkheid kan bijvoorbeeld de weer-app jou de weersvoorspelling van je woonplaats laten zien.
 • Locatienauwkeurigheid inschakelen: hiermee geef je toestemming dat Google jouw locatie via wifi en Bluetooth nauwkeuriger kan bepalen dan met gps mogelijk is.
 • Android helpen te verbeteren: hiermee geef je toestemming dat Android anonieme informatie doorstuurt die Google kan gebruiken om zijn diensten te verbeteren.
 1. Bepaal welke van de vier dingen je inschakelt en druk op ‘Volgende’.
 2. Controleer nu of datum en tijd op je telefoon kloppen en pas deze zo nodig aan.
 3. Je bent nu klaar met het instellen van je Google-account. Gebruik je naast jouw Gmail-adres nog andere e-mailadressen? Dan kun je die e-mails ook laten binnenkomen op je smartphone. Hoeft dat niet? Druk dan op ‘Niet nu’.
 4. Selecteer nu de manier waarop je jouw smartphone wil ontgrendelen. Vaak kan dit in ieder geval door middel van een pincode, wachtwoord en veegpatroon en soms ook met een vingerafdruk of door middel van gezichtsherkenning.
 5. Bepaal nu of je binnengekomen meldingen, zoals WhatsApp-berichtjes en pushberichten van nieuwssites, ook op het vergrendelscherm van je telefoon kan zien. Dus of je het goed vindt dat een deel van de inhoud van berichten, e-mails en andere meldingen ook zichtbaar zijn als jouw smartphone nog niet is ontgrendeld. Druk daarna op ‘Volgende’.
 6. Eventueel kun je nu een Samsung-account aanmaken, maar dit hoeft niet. Dit is nodig om bepaalde Samsung-apps te gebruiken en om apps te downloaden in de Galaxy App Store. Wil je het overslaan? Scroll dan naar beneden en druk op ‘Overslaan’.
 7. Tot slot kun je drie instellingen bepalen:

 

 • Veilige map aanzetten: hierin worden je persoonlijke gegevens beveiligd opgeslagen
 • Tekstgrootte instellen: heb je moeite om de tekst op het scherm te lezen? Je kunt dan nu instellen dat tekst groter wordt weergegeven
 • Weerbericht aanzetten: hiermee geef je aan of je het weerbericht wil ontvangen
 1. Druk op ‘Voltooien’.

Je hebt nu jouw nieuwe Android-smartphone ingesteld!

Een nieuwe iPhone instellen in 10 stappen

 1. Stel de taal in die je op jouw smartphone wil gebruiken.
 2. Kies het land waar je woont.
 3. Maak verbinding met jouw wifi-netwerk.

Simyo nieuwe telefoon instellen iPhoneJe bepaalt nu of je ‘Locatievoorzieningen’ aan of uit zet. Met ‘Locatievoorzieningen’ kunnen apps op basis van je locatie gegevens verzamelen, zodat je bijvoorbeeld relevant nieuws krijgt te zien voor jouw locatie.

 1. Druk op ‘Zet ‘Locatievoorzieningen’ aan’ of ‘Zet ‘Locatievoorzieningen’ uit’ om verder te gaan.
 2. Je kunt nu de vingerafdruksensor instellen, maar dat hoeft niet. Druk op ‘Ga door’ om de vingerafdruk in te stellen of op ‘Configureer Touch ID later’ als je dat niet wil doen.
 3. Maak een zescijferige beveiligingscode aan waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen.
 4. Je belandt nu in het ‘Apps en gegevens’-scherm. Hier kun je de gegevens van je vorige smartphone op je nieuwe iPhone installeren door ze over te zetten.
  1. Wil je dit en was je vorige telefoon ook een iPhone? Druk dan, als je toen een reservekopie hebt gemaakt, op ‘Zet iCloud-reservekopie terug’ of ‘Zet iTunes-reservekopie terug’. Was je vorige telefoon een Android-smartphone? Druk dan op ‘Zet gegevens over van Android’. Je zet dan gegevens over via de Move to iOS-app op je Android-telefoon.
  2. Druk op ‘Configureer als nieuwe iPhone’ als je data van je vorige telefoon niet op je nieuwe iPhone wil.
 5. Maak je keuze en log in met je Apple ID. Heb je deze nog niet, dan kun je die nu aanmaken.
 6. Je kunt nu Siri, de spraakassistent van je iPhone, instellen, maar dat hoeft niet.
 7. Druk op ‘Aan de slag’.

Je hebt nu jouw nieuwe iPhone ingesteld!

Heb je het opstartmenu doorlopen? Mooi! Je krijgt nu voor de eerste keer het startscherm van jouw nieuwe telefoon te zien. Officieel is de telefoon nu klaar voor gebruik, maar eigenlijk begint nu pas ‘het echte werk’. Nu is het namelijk tijd om gegevens over te zetten die tijdens het instellen en installeren van je telefoon nog niet zijn meegenomen. Ook ga je jouw telefoon zuinig maken.

Stap 3: Gegevens en contacten overzetten

Simyo nieuwe telefoon instellen contacten overzettenBij veel telefoons worden de contacten van je oude smartphone niet automatisch overgezet. Je moet dan handmatig contacten overzetten. In dit blogartikel zie je precies hoe je alle contacten van je oude smartphone overzet naar je nieuwe telefoon. Of je nou overstapt van Android naar Android, Android naar iOS, iOS naar iOS of iOS naar Android! Zodra je dit hebt gedaan, staan op je nieuwe smartphone precies dezelfde contacten als op je vorige telefoon.

Stap 4: Foto’s overzetten met Google Foto’s

Simyo nieuwe telefoon instellen contacten foto's overzettenOp je oude smartphone staan vast foto’s die je niet wil kwijtraken. Wist je dat je deze makkelijk mee kunt nemen naar je nieuwe telefoon? Dit doe je met Google Foto’s, een app die zowel beschikbaar is voor Android als iOS. In dit blogartikel lees je precies hoe je hiermee via de cloud onbeperkt foto’s overzet van de ene naar de andere telefoon.

Stap 5: Ook best belangrijk: WhatsApp-gesprekken overzetten

Simyo nieuwe telefoon instellen contacten WhatsApp gesprekken overzettenWhatsApp, als je deze app op je oude smartphone hebt, wil je ‘m vast ook op je nieuwe telefoon gebruiken. Kun je de WhatsApp-gesprekken ook meenemen? Ja, als je overstapt van een iPhone naar een iPhone of van de ene naar de andere Android-telefoon. Hiervoor heb je wél je oude smartphone nog even nodig. Je kunt je WhatsApp-gesprekken echter niet meenemen als je van een iPhone overstapt naar een Android-smartphone of omgekeerd. Waarom? Een raadsel.

WhatsApp-gesprekken overzetten voor Android

Dit moet je doen op je oude Android-smartphoneSimyo nieuwe telefoon instellen contacten WhatsApp gesprekken overzetten Android

 • Open WhatsApp.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Chats’.
 • Druk op ‘Chat back-up’.
 • Druk op ‘Back Up’.

Dit moet je doen op je nieuwe Android-smartphone

 • Download WhatsApp in de Google Play Store.
 • Open WhatsApp.
 • WhatsApp helpt je nu jouw account in te stellen. Doorloop dit opstartmenu.
 • Als het goed is, is er een back-up beschikbaar. Druk op ‘Herstellen’ om deze op je nieuwe smartphone te zetten.
 • Druk op ‘Volgende’.
 • Je hebt nu de gesprekken overgezet. Doorloop de rest van het WhatsApp-installatiemenu en je kunt weer berichtjes sturen!

WhatsApp-gesprekken overzetten voor de iPhone

Dit moet je doen op je oude iPhoneSimyo nieuwe telefoon instellen contacten WhatsApp gesprekken overzetten iPhone

 • Open WhatsApp.
 • Druk rechtsonder op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Chats’.
 • Druk op ‘Reservekopie’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.

Dit moet je doen op je nieuwe iPhone

 • Download WhatsApp in de Apple App Store.
 • Open WhatsApp.
 • WhatsApp helpt je nu jouw account in te stellen. Doorloop dit opstartmenu.
 • Als het goed is, is er een back-up beschikbaar. Zo ja? Druk dan op ‘Zet chatgeschiedenis terug’.
 • Druk op ‘Volgende’.
 • Je hebt nu de gesprekken overgezet. Doorloop de rest van het WhatsApp-installatiemenu en je kunt weer berichtjes sturen!

Stap 6: Je telefoon zuinig maken

Simyo nieuwe telefoon instellen telefoon zuinig makenNu je jouw contacten, foto’s en gesprekken hebt overgezet, ben je bijna klaar. Wat nu? De puntjes op de ‘i’ zetten! Met een paar handelingen maak je jouw smartphone zuinig, waardoor hij niet onnodig veel MB’s van jouw Sim Only internetbundel verbruikt.

App Store en Play Store slim instellen

Met de appstore van jouw smartphone kan je apps installeren en zorg je ervoor dat je van jouw apps altijd de nieuwste versie hebt. Hierdoor blijft je telefoon beveiligd. Je kunt de appstore van je smartphone zo instellen dat hij apps alleen updatet als hij verbonden is met een wifi-netwerk.

Google Play Store voor je Android-smartphone instellen

 • Open de ‘Play Store’ app.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Apps automatisch updaten’.
 • Selecteer ’Apps alleen via wifi automatisch updaten’.

Apple App Store voor de iPhone instellen

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘iTunes en App Store’.
 • Schuif de slider naast ‘Updates’ naar rechts zodat apps voortaan automatisch geüpdatet worden.
 • Schuif de slider naast ‘mobiele data’ naar links. De App Store verbruikt zo geen MB’s van je internetbundel. Apps worden op deze manier alleen automatisch geüpdatet als je iPhone verbonden is met wifi.

Facebook ‘MB-vriendelijk’ maken

Omdat het voor velen één van de meest gebruikte apps is, installeren veel mensen Facebook op hun smartphone. Dit is één van de apps die de meeste MB’s verbruikt. Dit komt onder andere omdat de app video’s automatisch afspeelt, terwijl je deze video’s misschien niet kijkt. Het automatisch afspelen van video’s kun je uitschakelen.

Automatisch afspelen video’s voor Facebook uitzetten op een Android-smartphone

 • Open de ‘Facebook’-app.
 • Druk rechtsboven op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Appinstellingen’.
 • Druk op ‘Automatisch afspelen’.
 • Druk op ‘Alleen bij Wi-Fi-verbindingen’ of ‘Video’s nooit automatisch afspelen’ zodat Facebook-video’s via mobiel internet nooit automatisch worden afgespeeld.

Automatisch afspelen video’s voor Facebook uitzetten op een iPhone

 • Open de ‘Facebook’-app.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen’ en daarna op ‘Accountinstellingen’.
 • Druk op ‘Video’s en foto’s’.
 • Druk op ‘Automatisch afspelen’.
 • Druk op ‘Alleen bij Wi-Fi-verbindingen’ of ‘Video’s nooit automatisch afspelen’ zodat Facebook-video’s via mobiel internet nooit automatisch worden afgespeeld.

Stap 7: Mobiel internet weer aanzetten

Simyo nieuwe telefoon instellen mobiel internet aanzettenNu jij je telefoon zuinig hebt gemaakt, is hij écht klaar voor gebruik. Er is nu nog één laatste stap bij het installeren van je nieuwe telefoon, en dat is mobiel internet op Mijn Simyo weer aanzetten. Als je dit tenminste bij stap 1 had uitgezet.

 • Ga naar Mijn Simyo.
 • Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
 • Druk boven in beeld op ‘Instellingen’.
 • Druk op het tabblad ‘Netwerkinstellingen’.
 • Schuif de slider naast ‘Internet op je mobiel in Nederland’ naar rechts.

Klaar is kees. Je hebt jouw smartphone nu helemaal klaar voor gebruik voor gemaakt. Nu kun je ‘m zonder zorgen met veel plezier gaan gebruiken! Wat is de eerste app die je nu gaat downloaden? Veel plezier met je nieuwe smartphone. :-)

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.