VoLTE: bellen via 4G met Simyo

Bij Simyo kun je gebruikmaken van VoLTE, oftewel: bellen via het 4G netwerk! Dat is bellen met een hogere geluidskwaliteit én de telefoon gaat tot vier keer zo snel over. Wat is VoLTE? Hoe werkt het? Lees hier alles wat je moet weten over 4G bellen. Ook lees je hier meer over wifi bellen (VoWiFi) bij Simyo.

Wat is VoLTE bellen en hoe werkt het?

VoLTE is bellen via het 4G netwerk van je provider. Het is de afkorting van Voice over LTE. LTE is een andere term voor 4G. VoLTE wordt daarom ook wel 4G bellen genoemd. Met 4G bellen bel je niet via 2G of 3G, maar via 4G. Dit netwerk heeft een grotere capaciteit. Ook krijgt een 4G-gesprek voorrang op het 4G-netwerk ten opzichte van het gewone 4G-internetverkeer. Dit betekent dat je altijd in de hoogste kwaliteit kunt bellen.

4G bellen klinkt als bellen via internet, en dat is het ook! Dat doen we in Nederland al jaren, maar met VoLTE bel je op het betrouwbare 4G netwerk van KPN. Ondersteunt je toestel 4G bellen niet? Geen zorgen, je kunt dan gewoon blijven bellen via 2G.

Wat is het verschil tussen bellen en 4G bellen?

Er zijn een paar merkbare verschillen tussen bellen met VoLTE en de ‘ouderwetse’ manier van mobiel bellen. Met 4G bellen gaat de telefoon tot vier keer zo snel over en de geluidskwaliteit is hoger. 4G bellen wordt daarom ook wel HD-bellen genoemd. Ook kun je tijdens een gesprek via 4G blijven internetten.

Hoe kan ik gebruik maken van 4G bellen?

Bij Simyo kun je bellen via 4G als je telefoon daarvoor geschikt is. In dat geval kun je dit in het instellingenmenu van je smartphone activeren.

Let op: na het instellen op je telefoon kan het een dag duren voordat VoLTE op de aansluiting actief is.

Android

iPhone

4G bellen inschakelen op een Android-telefoon


 1. Open het instellingenmenu.

 2. Druk op ‘Verbindingen’.

 3. Druk op ‘Mobiele netwerken’.

 4. Schuif de slider naast ‘Bellen via 4G’ naar rechts.

 5. Start na het instellen je telefoon even opnieuw op.

4G bellen inschakelen op een iPhone


 1. Open de ‘Instellingen’-app.

 2. Druk op ‘Mobiel netwerk’.

 3. Druk op ‘Opties mobiele data’.

 4. Druk op ‘Gesprekken en data’.

 5. Druk op ‘4G’.

 6. Start na het instellen je telefoon even opnieuw op.

Wat zijn de voordelen van 4G bellen?

4x zo snel!

Allereerst kan degene die je belt de telefoon sneller opnemen, want de telefoon gaat tot vier keer zo snel over. Je hoeft dan dus minder lang te wachten voor het gesprek kan beginnen.

Betere geluidskwaliteit

Het klinkt met 4G bellen alsof degene die je belt naast je staat. De geluidskwaliteit is namelijk veel beter en er klinkt geen ruis.

Bellen & internetten tegelijkertijd

Je kunt blijven internetten via 4G als je belt via het 4G netwerk.

Bellen via WiFi (VoWiFi)

Het is bij Simyo ook mogelijk om te bellen via wifi. Dit gaat via VoWiFi, wat een afkorting is voor Voice over WiFi. Dit is bellen via een wifi-netwerk. Bijvoorbeeld die bij je thuis of op je werk. Het handige aan wifi bellen is dat je hiermee kunt bellen op plekken waar het mobiele netwerk minder goed bereik heeft. De Nederlandse mobiele telefoonnetwerken behoren weliswaar tot de beste ter wereld, maar het lukt (nog) niet om werkelijk élk hoekje van elk gebouw goed te bereiken. Met VoWiFi is dat probleem opgelost.

Om te bellen via VoWiFi heb je een telefoon nodig die wordt ondersteund. Goed nieuws: vrijwel elke moderne smartphone van de afgelopen paar jaar is geschikt voor wifi bellen! Het kan zijn dat je je systeemsoftware nog even moet updaten naar de laatste versie, maar vaak staat de optie al standaard aan.

Wat kost bellen via wifi?

VoWiFi verbruikt geen data uit je internetbundel; de belminuten worden afgeschreven van je belbundel of beltegoed, en kosten even veel als normaal bellen. Ook als je een Prepaid simkaart met een internetbundel hebt, worden de belminuten van je beltegoed afgehaald.

Bellen via WiFi (VoWiFi)

Bellen via WiFi instellen

Telefoons die geschikt zijn voor VoWiFi/bellen via wifi checken voordat je belt welke verbinding het beste is. Daarop bepaalt het toestel via welke verbinding het gesprek wordt gestart. Blijkt tijdens het gesprek dat er een betere verbinding beschikbaar is? Dan schakelt de telefoon hier zonder te haperen op over. Bellen wordt zo nóg makkelijker. Bij Simyo kun je bellen via VoWiFi als je telefoon daarvoor geschikt is. Is dat het geval? Dan kun je de instelling in het instellingenmenu van je smartphone activeren. Hieronder lees je hoe je dat doet

Android

iPhone

Wifi bellen (VoWiFi) instellen op een Samsung of Android


 1. Open de ‘Telefoon’-app.

 2. Open het menu (de drie puntjes) en druk op ‘Instellingen’.

 3. Scroll naar beneden.

 4. Schakel 'Bellen via Wi-Fi' in.

 5. Je kunt nu bellen via WiFi!

  Veel belplezier!

Wifi bellen (VoWiFi) instellen op een iPhone


 1. Open de ‘Instellingen’-app.

 2. Druk op ‘Mobiel netwerk’.

 3. Druk op ‘Bellen via wifi’.

 4. Schuif de slider naast ‘Bel via wifi op deze iPhone’ naar rechts.

 5. Je kunt nu bellen via WiFi!

  Veel belplezier!

.