Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

Dual sim bij Simyo

Met dual sim heb je twee simkaarten op één telefoon. Zo ben je dus bereikbaar op twee telefoonnummers. Dit kan in verschillende situaties erg handig zijn. Wij zetten voor jou op een rijtje wat de voordelen zijn én we vertellen je hoe eSIM de oplossing is als jouw telefoon ruimte heeft voor één simkaart.

Zakelijk Sim Only van Simyo

Waarom dual sim?

Wil je niet rondlopen met twee telefoons? Daar bestaat dual sim voor! Daarmee heb je twee simkaarten op één telefoon. Denk aan bijvoorbeeld een privé- en werknummer. En heb je een van de nieuwste iPhones of Android telefoons met ruimte voor één simkaart? Gelukkig bestaat eSIM! eSIM is de digitale simkaart. Die installeer je op je telefoon. Zo hou je nog een plek over voor een tweede simkaart met een tweede nummer.

Bestel eSIM van Simyo Ontdek eSIM

Voordelen van dual sim

Twee simkaarten op één telefoon. Dat heeft zo zijn voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Zakelijk en privé

Zakelijk en privé

Dankzij dual sim schakel je snel en eenvoudig tussen je werk- en privénummer. Dat scheelt weer gedoe!

Eén telefoon is genoeg

Eén telefoon is genoeg

Twee aparte telefoons op zak hebben? Dat is verleden tijd! En heeft je telefoon ruimte voor één simkaart? Dan biedt eSIM de oplossing!

Ook in het buitenland

Ook in het buitenland

Ben je in het buitenland? Met dual sim stop je eenvoudig een lokale simkaart in je telefoon. Zo ben je bereikbaar op je vertrouwde nummer én bel je goedkoop in het buitenland!

Dual sim met eSIM

Twee nummers op één telefoon. Klinkt handig! Maar wat doe je als jouw telefoon geen ruimte heeft voor twee simkaarten? Dan kan eSIM de oplossing zijn. eSIM is de digitale simkaart die je installeert op je telefoon. Dat laat ruimte over voor een tweede, fysieke simkaart. Check snel of jouw telefoon eSIM ondersteunt!

Dual sim of duo sim?

Waar je bij dual sim twee nummers op één telefoon kunt gebruiken, kun je bij duo sim (dat Simyo overigens niet aanbiedt) met verschillende apparaten gebruikmaken van één telefoonnummer. Je hebt dan dus meerdere simkaartjes voor hetzelfde nummer.

Dual sim

Dual sim

 • Twee simkaarten in één telefoon
 • Mogelijk bij Simyo!
 • Makkelijk schakelen tussen privé- en werknummer
 • Gebruik een lokale simkaart in het buitenland
Duo sim

Duo sim

 • Eén nummer op meerdere simkaarten
 • Dezelfde bundel gebruiken op meer apparaten
 • Niet mogelijk bij Simyo

Veelgestelde vragen over dual sim

Hoe werkt Whatsapp met dual sim?

Via eSIM WhatsApp gebruiken is dus geen probleem. Met twee nummers op één telefoon bereikbaar zijn via WhatsApp? Bijvoorbeeld om privé en zakelijk gescheiden te houden? Dat kan ook. Maar dan wel via een omweg, namelijk via WhatsApp Business. Dit is een aparte WhatsApp-app voor zakelijk gebruik. Het is gratis en zo whatsapp je met twee nummers op één telefoon. Wil je buiten werktijd geen meldingen van je zakelijke WhatsApp ontvangen? Dan moet je zelf de lopende gesprekken voor acht uur dempen. Lees hier meer Whatsappen met dual sim.

Wat is de opzegtermijn van dual sim bij Simyo?

Dat is hetzelfde als bij een normale Sim Only of Prepaid! Behalve dat je er dan twee hebt, natuurlijk. Je kan binnen veertien dagen je bestelling annuleren. Daarna heb jij nog steeds de touwtjes in handen. Heb je een Prepaid simkaart? Je kan overstappen wanneer je wil. Wil je je Prepaid nummer niet meenemen? Dan maak je jouw beltegoed op en dat was het. Na zes maanden vervalt het Prepaid nummer vanzelf.

Heb je een Sim Only? Dan hangt het af van je looptijd. Als je een contract van een jaar hebt, dan geldt dat je wel kan overstappen of opzeggen voordat het contract afgelopen is. Je betaalt dan alleen een afkoopsom. Die kan je vinden op Mijn Simyo. Heb je een maandelijks opzegbaar abonnement of is je jaarcontract afgelopen? Dan is je abonnement maandelijks opzegbaar.

Wat voor simkaarten gebruikt Simyo?

Bij Simyo heb je de keuze uit een fysieke simkaart of eSIM. eSIM is de digitale simkaart. De fysieke simkaart is een 3-in-1 simkaart. Dat betekent dat je het juiste formaat eruit kan klikken. Onze simkaarten passen dus in elke telefoon!

Kan ik met dual sim gebruikmaken van Mijn Simyo?

Ja! Elk Simyo nummer heeft eigen inloggegevens voor Mijn Simyo. Je logt dus in met het telefoonnummer en een wachtwoord.

Hoe zit het met dual sim standby en met dual sim passief en actief?

Dual sim standby
Beide simkaarten maken gebruik van één antenne in je telefoon. Omdat de signalen van de simkaarten worden gebundeld, kunnen ze tegelijk verbinding hebben met het netwerk. Dus kunnen op beide nummers telefoontjes, sms’jes en appjes binnenkomen. Maar bel of internet je met het ene nummer, dan gaat het andere nummer tijdelijk uit. Bij de meeste dual sim standby smartphones kun je telefoontjes die binnenkomen op je tijdelijk inactieve nummer wel laten doorschakelen naar je actieve nummer.

Dual sim passief en actief
Bij dual sim passief moet je steeds handmatig kiezen welk nummer je wilt activeren, waarbij het andere nummer onbereikbaar is. Niet erg praktisch, dus wordt deze verouderde technologie eigenlijk nooit meer gebruikt. Met dual sim actief kun je beide simkaarten tegelijk actief gebruiken en daardoor zelfs wisselgesprekken tussen de verschillende simkaarten aannemen. Maar omdat je twee antennes hebt die constant aan zijn, is je batterij razendsnel leeg.

Hebben iPhones ook een dual sim mogelijkheid?

Bijzonder: de nieuwste iPhones XR, XS, en de 11-serie zijn ook dual sim.

Echter: dat kan alleen via een combinatie van een fysieke simkaart en een eSIM. De eSIM is een chip in de telefoon die fungeert als simkaart, waardoor fysieke simkaartjes overbodig worden. Sinds februari 2020 ondersteunen we dat bij Simyo ook! Je kunt via de Mijn Simyo app makkelijk overstappen naar de eSIM van je telefoon. Als je nog geen klant bent, dan kun je gelijk bij je bestelling kiezen of je een normale simkaart of een eSIM wil. Dus als jouw motto voor telefoonnummers it takes two to tango is, dan zit je met je nieuwe iPhone bij Simyo goed. Ook steeds meer nieuwe Android telefoons bevatten zo'n handige eSIM-chip, en die gaat Simyo zeer binnenkort ook ondersteunen.

Hoe gebruik ik dual sim in het buitenland, zoals buiten Europa?

Dual sim is een uitkomst in het buitenland. Nu roamen gratis is in de EU, hoef je je in Europa geen zorgen meer te maken: bellen en internetten is net zo goedkoop als in Nederland, want dat gaat vanuit je bundels. Maar in niet EU-landen kunnen de kosten buiten de bundel van je sim only-abonnement flink oplopen. Stop je een buitenlands simkaartje in je telefoon, dan kun je goedkoop bellen, navigeren, streamen, Facebooken, mailen of wat jij daar in Verweggistan ook online wilt doen. Terwijl je voor al je contacten in Nederland gewoon bereikbaar blijft op je eigen nummer.

.

 
Afscheid nemen van Sam?

Als je het live chatvenster opent, sluit je gesprek met Sam.