Dual sim bij Simyo

Met dual sim heb je twee simkaarten op één telefoon. Zo ben je dus bereikbaar op twee telefoonnummers. Dit kan in verschillende situaties erg handig zijn. Wij zetten voor jou op een rijtje wat de voordelen zijn én we vertellen je hoe eSIM de oplossing is als jouw telefoon ruimte heeft voor één simkaart.

Zakelijk Sim Only van Simyo

Waarom dual sim?

Wil je niet rondlopen met twee telefoons? Daar bestaat dual sim voor! Daarmee heb je twee simkaarten op één telefoon. Denk aan bijvoorbeeld een privé- en werknummer. En heb je een van de nieuwste iPhones of Android telefoons met ruimte voor één simkaart? Gelukkig bestaat eSIM! eSIM is de digitale simkaart. Die installeer je op je telefoon. Zo hou je nog een plek over voor een tweede simkaart met een tweede nummer.

Bestel eSIM van Simyo Ontdek eSIM

Voordelen van dual sim

Twee simkaarten op één telefoon. Dat heeft zo zijn voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Zakelijk en privé

Zakelijk en privé

Dankzij dual sim schakel je snel en eenvoudig tussen je werk- en privénummer. Dat scheelt weer gedoe!

Eén telefoon is genoeg

Eén telefoon is genoeg

Twee aparte telefoons op zak hebben? Dat is verleden tijd! En heeft je telefoon ruimte voor één simkaart? Dan biedt eSIM de oplossing!

Ook in het buitenland

Ook in het buitenland

Ben je in het buitenland? Met dual sim stop je eenvoudig een lokale simkaart in je telefoon. Zo ben je bereikbaar op je vertrouwde nummer én bel je goedkoop in het buitenland!

Dual sim met eSIM

Twee nummers op één telefoon. Klinkt handig! Maar wat doe je als jouw telefoon geen ruimte heeft voor twee simkaarten? Dan kan eSIM de oplossing zijn. eSIM is de digitale simkaart die je installeert op je telefoon. Dat laat ruimte over voor een tweede, fysieke simkaart. Check snel of jouw telefoon eSIM ondersteunt!

Dual sim of duo sim?

Waar je bij dual sim twee nummers op één telefoon kunt gebruiken, kun je bij duo sim (dat Simyo overigens niet aanbiedt) met verschillende apparaten gebruikmaken van één telefoonnummer. Je hebt dan dus meerdere simkaartjes voor hetzelfde nummer.

Dual sim

Dual sim

  • Twee simkaarten in één telefoon
  • Mogelijk bij Simyo!
  • Makkelijk schakelen tussen privé- en werknummer
  • Gebruik een lokale simkaart in het buitenland
Duo sim

Duo sim

  • Eén nummer op meerdere simkaarten
  • Dezelfde bundel gebruiken op meer apparaten
  • Niet mogelijk bij Simyo

Veelgestelde vragen over dual sim

Hoe werkt Whatsapp met dual sim?

Via eSIM WhatsApp gebruiken is dus geen probleem. Met twee nummers op één telefoon bereikbaar zijn via WhatsApp? Bijvoorbeeld om privé en zakelijk gescheiden te houden? Dat kan ook. Maar dan wel via een omweg, namelijk via WhatsApp Business. Dit is een aparte WhatsApp-app voor zakelijk gebruik. Het is gratis en zo whatsapp je met twee nummers op één telefoon. Wil je buiten werktijd geen meldingen van je zakelijke WhatsApp ontvangen? Dan moet je zelf de lopende gesprekken voor acht uur dempen. Lees hier meer Whatsappen met dual sim.

Wat is de opzegtermijn van dual sim bij Simyo?

Dat is hetzelfde als bij een normale Sim Only of Prepaid! Behalve dat je er dan twee hebt, natuurlijk. Je kan binnen veertien dagen je bestelling annuleren. Daarna heb jij nog steeds de touwtjes in handen. Heb je een Prepaid simkaart? Je kan overstappen wanneer je wil. Wil je je Prepaid nummer niet meenemen? Dan maak je jouw beltegoed op en dat was het. Na zes maanden vervalt het Prepaid nummer vanzelf.

Heb je een Sim Only? Dan hangt het af van je looptijd. Als je een contract van 1 of 2 jaar hebt, dan geldt dat je wel kan overstappen of opzeggen voordat het contract afgelopen is. Je betaalt dan alleen een afkoopsom. Die kan je vinden op Mijn Simyo. Heb je een maandelijks opzegbaar abonnement of is je jaarcontract afgelopen? Dan is je abonnement maandelijks opzegbaar.

Wat voor simkaarten gebruikt Simyo?

Bij Simyo heb je de keuze uit een fysieke simkaart of eSIM. eSIM is de digitale simkaart. De fysieke simkaart is een 3-in-1 simkaart. Dat betekent dat je het juiste formaat eruit kan klikken. Onze simkaarten passen dus in elke telefoon!

Kan ik met dual sim gebruikmaken van Mijn Simyo?

Ja! Elk Simyo nummer heeft eigen inloggegevens voor Mijn Simyo. Je logt dus in met het telefoonnummer en een wachtwoord.

Hoe zit het met dual sim standby en met dual sim passief en actief?

Dual sim standby
Beide simkaarten maken gebruik van één antenne in je telefoon. Omdat de signalen van de simkaarten worden gebundeld, kunnen ze tegelijk verbinding hebben met het netwerk. Dus kunnen op beide nummers telefoontjes, sms’jes en appjes binnenkomen. Maar bel of internet je met het ene nummer, dan gaat het andere nummer tijdelijk uit. Bij de meeste dual sim standby smartphones kun je telefoontjes die binnenkomen op je tijdelijk inactieve nummer wel laten doorschakelen naar je actieve nummer.

Dual sim passief en actief
Bij dual sim passief moet je steeds handmatig kiezen welk nummer je wilt activeren, waarbij het andere nummer onbereikbaar is. Niet erg praktisch, dus wordt deze verouderde technologie eigenlijk nooit meer gebruikt. Met dual sim actief kun je beide simkaarten tegelijk actief gebruiken en daardoor zelfs wisselgesprekken tussen de verschillende simkaarten aannemen. Maar omdat je twee antennes hebt die constant aan zijn, is je batterij razendsnel leeg.

Hebben iPhones ook een dual sim mogelijkheid?

Bijzonder: de nieuwste iPhones XR, XS, en de 11-serie zijn ook dual sim.

Echter: dat kan alleen via een combinatie van een fysieke simkaart en een eSIM. De eSIM is een chip in de telefoon die fungeert als simkaart, waardoor fysieke simkaartjes overbodig worden. Sinds februari 2020 ondersteunen we dat bij Simyo ook! Je kunt via de Mijn Simyo app makkelijk overstappen naar de eSIM van je telefoon. Als je nog geen klant bent, dan kun je gelijk bij je bestelling kiezen of je een normale simkaart of een eSIM wil. Dus als jouw motto voor telefoonnummers it takes two to tango is, dan zit je met je nieuwe iPhone bij Simyo goed. Ook steeds meer nieuwe Android telefoons bevatten zo'n handige eSIM-chip, en die gaat Simyo zeer binnenkort ook ondersteunen.

Hoe gebruik ik dual sim in het buitenland, zoals buiten Europa?

Dual sim is een uitkomst in het buitenland. Nu roamen gratis is in de EU, hoef je je in Europa geen zorgen meer te maken: bellen en internetten is net zo goedkoop als in Nederland, want dat gaat vanuit je bundels. Maar in niet EU-landen kunnen de kosten buiten de bundel van je sim only-abonnement flink oplopen. Stop je een buitenlands simkaartje in je telefoon, dan kun je goedkoop bellen, navigeren, streamen, Facebooken, mailen of wat jij daar in Verweggistan ook online wilt doen. Terwijl je voor al je contacten in Nederland gewoon bereikbaar blijft op je eigen nummer.

.