Sim Only internet

Bij Simyo stel je zelf je slimste Sim Only-bundel samen: voordelig bellen en sms’en. Simyo heeft ook slimme mobiele internetbundels voor je. Je profiteert van het betrouwbare netwerk van KPN. Zo heb je snel en stabiel internet op je laptop, smartphone of tablet.

Welke internetbundel past bij jou?

Hoe weet je welke bundel bij je past? Om je Sim Only internetbundel te kiezen, maak je een inschatting van je MB-verbruik. Wat doe je op internet? E-mailen, sites bezoeken, apps gebruiken, foto’s posten, filmpjes kijken, muziek streamen? Het telt allemaal op. Bereken hoeveel MB’s je nodig hebt met de handige rekenhulp.

Als je het nog niet zeker weet, kies dan voor een iets hogere bundel. Zo voorkom je kosten buiten je bundel.

Hou je verbruik in de gaten

Via Mijn Simyo beheer je je abonnement en je instellingen online. Je kunt ook de Mijn Simyo-app gebruiken. Zo heb je real-time inzicht in je verbruik en historie.

Mijn Simyo

Merk je dat je vaak boven je bundel zit? Dan is het handig om je bundel te verhogen om kosten te besparen. Binnen je bundel betaal je minder per MB en loopt je korting op. Buiten je bundel betaal je voor Sim Only internet € 0,15 cent per MB. Je krijgt van ons een berichtje als je internetbundel op is, maar het is handiger om zelf je verbruik in de gaten te houden. Je kunt je verbruik ook checken met MB-meters als Traffic Monitor voor Android en Onavo Count voor iOS.

Gebruik je minder internet dan je had ingeschat, pas dan je bundel aan via Mijn Simyo naar minder MB’s per maand.

Maandelijks gratis aanpassen

Bij Simyo kun je je abonnement elke maand wijzigen. Gratis. Of je nou een maand- of een jaarabonnement hebt. De wijziging gaat de volgende maand al in. Ga je bijvoorbeeld op vakantie, dan kun je je internet uitzetten via Mijn Simyo.

Als je nog geen internet hebt en je zet een internetbundel aan, dan gaat die wijziging meteen in. Daar hoef je dus niet op te wachten.

Meer weten over gratis aanpassen?

Sneller Sim Only internet met Flex 4G

Sim Only internet heeft via de standaard 3G een downloadsnelheid van 14,4 Mbps en een uploadsnelheid van 2,0 Mbps. Wil je sneller internet, zet dan via je instellingen in Mijn Simyo Flex 4G aan. Je betaalt dan € 5,00 per maand voor een downloadsnelheid van 25 Mbps en een uploadsnelheid van 10 Mbps. Dat gaat écht sneller. Vergelijk 3G maar eens met 4G.

Zo! Da's snel!, 2G: 1Mbps, 3G: 10Mbps, 4G: 20Mbps

Voorkom kosten buiten je bundel

Let op! Met 4G gaat internet echt sneller en kun je dus ook sneller kosten maken buiten je bundel. Als je Flex 4G aanzet, raden we je daarom aan om minimaal een internetbundel van 2000 MB te activeren. Zo verbruik je minder snel buiten je internetbundel.

Flex 4G kun je elke maand één keer aan- of uitzetten. Zet je 4G uit, dan heb je vanaf de 1e van de volgende maand weer 3G. Is je bundel op, dan kan je per direct zorgen dat je geen MB’s meer verbruikt door in Mijn Simyo ‘internet’ uit te zetten. Je kan dan natuurlijk nog wel internetten via Wi-Fi.

Consumentenbond: het meest betrouwbaar

De Consumentenbond beoordeelde Simyo als het meest betrouwbaar. De belkwaliteit is het beste en het internet heeft de minste storingen. Daar zijn we blij mee.

Sim Only onbeperkt internet

Providers boden onder andere hun Sim Only-klanten lange tijd voor een vast tarief per maand onbeperkt internet aan. Dit is een tijdje terug veranderd. Smartphonegebruikers gebruiken namelijk elk jaar veel meer data dan in het jaar daarvoor. De luxe dat providers hun klanten onbeperkt internet bij een Sim Only-abonnement konden gunnen is voorbij.

In de tijd dat er onbeperkt internet voor Sim Only was, waren video's op YouTube nog standaard in een lage resolutie te bekijken. Ook waren er nog geen streamingsdiensten voor het luisteren van muziek, zoals Spotify en Deezer.

Inmiddels worden fragmenten op YouTube vaker wel dan niet in HD aangeboden én bekeken. Ook wordt het streamen van muziek op de smartphone elk jaar populairder. Hierdoor neemt het datagebruik van elke smartphonegebruiker elk jaar weer flink toe.

Onbeperkt internet voor Sim Only aanbieden is voor providers daarom een te dure kostenpost geworden. In plaats van onbeperkt internet bij Sim Only, zijn er nu meerdere formaten internetbundels. Hierbij heb je een van tevoren vastgestelde hoeveelheid megabytes die je per maand kunt gebruiken.

Het voordeel hiervan is dat je alleen betaalt voor de data waarvan je gebruik denkt te maken. Bij onbeperkt internet voor Sim Only betaalde je voor een vast bedrag voor je internetbundel. Dat bedrag lag vaak hoger dan de internetbundels die nu worden aangeboden door Simyo.

In plaats van onbeperkt internet voor Sim Only, biedt Simyo nu vijf internetbundels aan die variëren van 200 tot 2500 MB. De voordeligste bundel heb je al voor 4 euro, terwijl de duurste 17,50 euro per maand kost. Ook kun je bij Simyo maandelijks het formaat van je internetbundel aanpassen. Als je bundel niet bij je past, kun je altijd nog overstappen op een andere. Zo betaal je nooit te veel.