Een simkaart van Simyo voor elke telefoon

De Simyo simkaart bestaat in alle soorten en maten. Zo weet je zeker dat de Simyo simkaart in je telefoon past. En nu kan je ook kiezen voor eSIM de digitale simkaart. Op deze pagina ontdek je de veelzijdige Simyo simkaart!

Jouw Simyo simkaart

Een 3-in-1 simkaart van Simyo, voor elke telefoon

Zelf je simkaart knippen is verleden tijd bij Simyo dankzij onze 3-in-1 simkaart. Dat is een kaart die je in het grootste formaat ontvangt, en je zelf het gewenste formaat uit kan klikken. Lekker makkelijk, want je hebt nu altijd de juiste simkaart. Ongeacht of je een standaard, micro of nano simkaart nodig hebt. Of kies voor eSIM, de digitale simkaart. Die installeer je op je telefoon met de Mijn Simyo app. Al helemaal eenvoudig! Check hier of jouw telefoon eSIM ondersteunt.

 1. Standaard simkaart
 2. Micro simkaart
 3. Nano simkaart

Heb je een nieuwe simkaart nodig?

Je hebt geen werkende simkaart meer. Wat nu? Gelukkig hebben we voor elk probleem een oplossing.

Ik heb een nieuwe telefoon en mijn simkaart past niet meer

In dat geval kan je op Mijn Simyo kijken, onder ‘Instellingen’ – ‘Simkaart’, of je al een 3-in-1-simkaart hebt. Dan is het maar een kwestie van het nieuwe formaat uit je simkaart klikken. Toch niet? Bestel dan gerust een nieuwe op Mijn Simyo of in de app. Na 2 werkdagen ligt-ie bij jou in de brievenbus.

Mijn toestel is kwijt of is gestolen

Dat is helemaal vervelend. We raden je aan je simkaart meteen te blokkeren en een nieuwe aan te vragen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Dit kan je doen onder Instellingen – Simkaart. Zo voorkom je bijkomende problemen.

Mijn simkaart werkt niet meer

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Soms lukt het niet om te bellen terwijl je simkaart het wél doet en gewoon in je telefoon zit. Start je telefoon opnieuw op of schakel even de vliegtuigmodus in én uit. Waarschijnlijk heb je daarna weer bereik. Je simkaart meldt zich dan opnieuw aan op het netwerk. Weinig verandering? Dan kan je altijd samen met de klantenservice naar het probleem te kijken. Ze staan voor je klaar. Werkt het daarna nog steeds niet of is het duidelijk dat de simkaart stuk is? Dan is het verstandig om een vervangende simkaart te bestellen. Gelukkig heb je ‘m al binnen twee werkdagen in de bus!

Omruilen van fysieke simkaart naar eSIM

Heb je een Simyo nummer en is je telefoon geschikt voor eSIM? Dan kan je jouw fysieke simkaart omruilen voor de digitale simkaart: eSIM. Je doet dat door in te loggen op de Mijn Simyo app en onder het kopje Instellingen – Simkaart te klikken op ‘Activeer eSIM’. Je kan eSIM dan meteen installeren en gebruiken. Je oude Simyo simkaart kan je dan uit je telefoon halen.


In 3 stappen regel je jouw nieuwe simkaart

 1. Vervangende simkaart bestellen

  Dit kan via Mijn Simyo, of de Simyo-app. Dit kost € 5,-.

 2. Binnen twee werkdagen thuis

  Van ons kantoor naar jouw brievenbus, je hoeft dus voor niemand thuis te blijven

 3. Activeer de nieuwe kaart

  Je nieuwe simkaart activeren kan op Mijn Simyo, of de Mijn Simyo app.

Vervangende simkaart bestellen

De belangrijkste codes en nummers op een rij

De pin- en pukcode

We mailen je je pincode, met deze code ontgrendel je je simkaart. Voer je drie keer na elkaar de verkeerde code in? Dan blokkeert je simkaart en kan je ‘m deblokkeren met je pukcode.

Je simkaart blokkeren

Is je telefoon gestolen of ben je ‘m kwijt? Erg vervelend. Blokkeer meteen je simkaart en voorkom zo bijkomende problemen.

Je telefoonnummer

Je nummer is niet gekoppeld aan je telefoon, maar aan de simkaart die je gebruikt. Bij Simyo kan je altijd een nieuw telefoonnummer aanvragen.

Je simkaartnummer

Het simkaartnummer telt acht, of bij nieuwere simkaarten en eSIM 19 cijfers, en vind je achterop je simkaart. Je gebruikt dit om de simkaart te activeren. Dit nummer vind je op twee manieren: via Mijn Simyo of achterop je simkaart (de letters kan je negeren).

Veelgestelde vragen

Wat is een simkaart?

Een simkaart is een kaartje dat je in je telefoon stopt om te kunnen bellen, sms’en en mobiel internetten. Dit kaartje krijg je van je provider. De simkaart zorgt ervoor dat je telefoon verbinding maakt met het mobiele netwerk van je provider. Best belangrijk dus, dat kaartje waar je waarschijnlijk nooit naar omkijkt.

Nieuwe simkaart activeren: waarom en hoe?

Prepaid

Bij een nieuwe Simyo Prepaid ontvang je de simkaart geactiveerd. Je kunt deze direct gebruiken in je telefoon door deze te ontgrendelen met de bijbehorende pincode. Bestel je een vervangende simkaart voor je bestaande Simyo Prepaid? Dan activeer je deze eerst via Mijn Simyo.

Sim Only

Voordat je Simyo Sim Only abonnement van start gaat, willen we zeker weten dat onze simkaart goed terecht is gekomen. Om dat te controleren vragen we je om in te loggen op Mijn Simyo. Wanneer je het juiste simkaartnummer invoert van je nieuwe Simyo simkaart, weten wij dat alles in orde is. Het simkaartnummer vind je op de achterkant van je simkaart en bestaat uit 19 cijfers.

Wanneer alles in orde is, verschijnt het contract van je maand- of jaarabonnement in beeld. Je kunt ervoor kiezen om dit contract op te slaan, door op 'print' te klikken. Kies dan voor 'bevestigen'. Je nieuwe pincode verschijnt in beeld. Plaats de Simyo simkaart in je telefoon en toets de pincode in.

Heb je een aanvraag nummerbehoud ingediend? Dan gaan je bundels pas in als je nummer is overgezet. Zo voorkom je dubbele abonnementskosten. Gebruik je Simyo simkaart pas als het nummer is overgezet, anders betaal je het buitenbundeltarief.

Mijn simkaart doet het niet meer

Heb je geen bereik meer of krijg je een melding op je telefoon? Dan is het van belang om uit te zoeken of de simkaart defect is of dat het misschien aan je telefoon ligt. Je kunt dit testen door de simkaart in een andere telefoon te plaatsen. Werkt de simkaart ook niet in de andere telefoon? Dan weet je dat er iets met je simkaart aan de hand is.

Op Mijn Simyo kun je voor € 5,- een vervangende simkaart bestellen. Je vindt deze mogelijkheid onder het kopje Instellingen - Simkaart.

Ik krijg een foutmelding na plaatsen van mijn simkaart. Wat nu?

Krijg je een foutmelding op het scherm van je telefoon als je je simkaart wil gebruiken? Dit kan een aantal oorzaken hebben. We hebben de meest voorkomende meldingen voor je op een rijtje gezet. Klik op jouw melding voor een oplossing.

Krijg je één van de onderstaande meldingen? Dan moet je simkaart opnieuw aangemeld worden op het netwerk. Dat kun je eenvoudig zelf doen door je telefoon tien minuten uit te zetten en daarna weer aan te doen.

 • Sim(kaart) niet geregistreerd;

 • Geen service;

 • Beperkte service;

 • Sim niet actief;

 • Registratie simkaart mislukt.

Werkt dit niet? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij kunnen je simkaart een reset geven, indien nodig.

Mijn vervangende simkaart doet het niet

Is je vervangende simkaart geactiveerd?

Je vervangende simkaart is geblokkeerd verstuurd. Activeer je simkaart op Mijn Simyo om deze te kunnen gebruiken. Onder het kopje Instellingen - Simkaart kun je de simkaart activeren. Klik op 'Activeer je nieuwe simkaart' en vul het simkaartnummer in. Het simkaartnummer staat op je nieuwe simkaart.

Let op: het kan vijf tot tien minuten duren voordat je simkaart geactiveerd is. Zet in de tussentijd je telefoon even uit en weer aan, zodat de simkaart zich opnieuw kan aanmelden op het netwerk.

Pin- en pukcode

De vervangende simkaart heeft een nieuwe pin- en pukcode. Na activatie vind je de nieuwe codes op Mijn Simyo onder het kopje Instellingen - Simkaart. Zie je niet direct de nieuwe codes? Log dan even opnieuw in op Mijn Simyo. Je ontvangt ook een e-mail met de nieuwe codes.

Hoe activeer ik mijn simkaart voor het buitenland?

Da’s zo gepiept. Ga eerst naar Mijn Simyo en zet daar ‘Bellen in en naar het buitenland’ aan. Zo, nu kan je al naar huis bellen. Zet nu de instellingen ‘Internetten in Nederland’ en ‘Internetten in het buitenland’ aan op Mijn Simyo. Als laatst hoeft je alleen nog roaming op je telefoon in te schakelen. Dit doe je in de instellingen van je telefoon. En dat is alles. Je telefoon is klaar voor vertrek.

Hoe weet ik welk formaat simkaart ik nodig heb?

Controleer welk formaat simkaart in je telefoon past, zodat je het juiste formaat eruit klikt. Het is een klein kaartje dat veel voor je kan doen, maar zichzelf uitzoeken helaas niet. In de handleiding van je toestel staat welk formaat je nodig hebt.

Kan ik een DUO-simkaart bestellen?

Nee, het is niet mogelijk om bij Simyo een DUO-simkaart te bestellen. Simyo kan je telefoonnummer slechts aan één simkaart tegelijk koppelen.

Hoeveel simkaarten mag ik bestellen?

Bij Simyo kun je maximaal vijf simkaarten per adres en/of rekeningnummer bestellen. Zodra je een zesde simkaart bestelt, krijg je een afwijzing van je bestelling. 

Het kan natuurlijk zijn dat jouw gezin meer dan vijf mensen heeft of dat je bijvoorbeeld in een studentenhuis woont. In dat geval kun je het beste contact opnemen met de klantenservice. We controleren voor je of de zesde simkaart alsnog goedgekeurd kan worden.

Mocht dit niet het geval zijn, maak dan een print screen van je betaling (indien van toepassing). Stuur deze naar de klantenservice via Twitter of met het contactformulier. We maken de terugbetaling zo snel mogelijk voor je in orde.

Is de Simyo simkaart geschikt voor een GPS tracker of alarmsysteem?

Het is mogelijk om de Simyo simkaart in andere apparatuur te plaatsen zoals een GPS tracker of alarmsysteem. Dit ondersteunen wij niet en raden het zelfs af, omdat onze simkaarten daar niet voor bedoeld zijn en je ook belangrijke meldingen kan missen.

De Simyo simkaart is ontworpen en gemaakt om netwerkverbindingen te maken via mobiele telefoons. Met de netwerkverbinding kun je bellen, sms-berichten versturen en gebruik maken van internet op je mobiele telefoon.

Kijk hier voor een Sim Only abonnement of Prepaid simkaart.

Heeft mijn telefoon een simlock?

Ben je een nieuwe klant en krijg je een melding als je de Simyo simkaart in je telefoon doet? Gebruik je een andere telefoon dan normaal en werkt de simkaart niet? Dan kan het zijn dat je telefoon een simlock heeft. Deze meldingen duiden op een simlock:

 • Sim ongeldig;

 • Netwerkcode;

 • SP code;

 • Blokkeringscode;

 • Sim niet geldig;

 • Plaats Sim;

 • Sim niet beschikbaar.

Heb je één van deze meldingen? Haal dan je simkaart uit je telefoon en plaats deze daarna weer terug. Krijg je weer dezelfde melding? Dan weet je zeker dat je telefoon een simlock heeft. Neem contact op met de provider bij wie je de telefoon hebt aangeschaft en vraag om de unlockcode. Ze vragen je IMEI-nummer voor controle. Dit is het unieke nummer dat in je telefoon staat. Je kunt kijken op de witte sticker onder de batterij of toets in *#06#. Je krijgt dan automatisch het IMEI-nummer in je scherm.

Staat je melding er niet bij? Neem dan contact op met de klantenservice.

Ik krijg een foutmelding bij pincode en/of pukcode. Wat nu?

Als je een foutmelding krijgt na het invoeren van je pincode, dan heb je de verkeerde pincode en/of de verkeerde simkaart geprobeerd. Heb je ooit de pincode van je simkaart in je telefoon veranderd? Dan kan je dat hier niet meer terugvinden.

Ben je de gewijzigde pincode vergeten?
Dat kan natuurlijk gebeuren. Wij helpen je met het instellen van een nieuwe pincode:

 • Pincode blokkeren
  Blokkeer expres de pincode door drie keer een foute pincode in te voeren.

 • Pukcode intoetsen
  Toets dan de pukcode in. Ook de pukcode vind je op Mijn Simyo onder - Instellingen - Simkaart. Heb je een Samsung toestel? Dan kan het zijn dat je Samsung-telefoon de pukcode niet accepteert. Lees dan onderstaande vraag goed door.

 • Nieuwe pincode aanmaken
  Je telefoon vraagt nu om een nieuwe pincode. Je mag er zelf één verzinnen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de pincode op Mijn Simyo. 

Toestelcode 
In de meeste toestellen kun je zelf ook een (pin)code instellen. Het verschil is dat je met deze (pin)code niet je simkaart, maar je telefoon beveiligt. Deze voer je elke keer in wanneer je je telefoon ontgrendelt. Weet je de toestelcode niet meer? Dan kunnen wij de code niet voor je achterhalen. Neem in dat geval contact op met de leverancier van je telefoon.

Mijn Samsungtelefoon accepteert mijn pukcode niet. Wat nu?

Sommige Samsungtelefoons accepteren de pukcode niet. Volg onderstaande vier stappen:

 • Plaats je Simyo simkaart in een ander merk telefoon. Het maakt niet uit welk merk telefoon het is, als het maar geen Samsung telefoon is.

 • Voer de pukcode in die bij je Simyo simkaart hoort.

 • Kies daarna een nieuwe pincode, die je vervolgens bevestigt door de nieuwe pincode nog een keer in te voeren.

 • Haal de simkaart uit de telefoon en plaats deze weer terug in je eigen Samsung telefoon.

Je kunt nu de nieuwe pincode invoeren en de simkaart ontgrendelen.


Ik ben afgesloten (Prepaid)

Kun je niet bellen of sms’en en denk je dat je bent afgesloten? Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Tip: Zet eerst je telefoon uit, haal de batterij er even uit en zet daarna je telefoon weer aan. Misschien is dit de oplossing al.

Heeft deze tip niet geholpen en ben je net een nieuwe klant? Kijk dan hier. Ben je al langere tijd klant? Lees dan hieronder mogelijke oorzaken en oplossingen om zo snel mogelijk weer te kunnen bellen.

Geen beltegoed
Kun je niet bellen met je Prepaid simkaart? Check op Mijn Simyo of je nog beltegoed hebt. Heb je geen beltegoed meer? Waardeer dan op. Je simkaart wordt na de opwaardering weer actief.

Een vervangende simkaart die nog niet actief is
Log in op Mijn Simyo om je vervangende simkaart te activeren. Onder het kopje Instellingen - Simkaart vind je de optie 'Activeer je nieuwe simkaart'. Vul hier je nieuwe simkaartnummer in om je vervangende simkaart te activeren.

Langer dan zes maanden geen gebruik gemaakt van je simkaart
Om je Prepaid simkaart te kunnen blijven gebruiken, dien je één keer in de zes maanden een uitgaand gesprek te voeren of een sms'je te sturen. Na vijfenhalve maand sturen we je een e-mail om je daaraan te herinneren. Wordt de simkaart daarna niet meer gebruikt? Dan wordt je aansluiting automatisch afgesloten. Het is dan niet meer mogelijk om de aansluiting weer in gebruik te nemen of het telefoonnummer te behouden. Als je wil, kun je een nieuwe Prepaid simkaart aanschaffen.

Je bent overgestapt naar een andere provider
Ben je overgestapt naar een andere provider met behoud van je telefoonnummer? Dan kun je je Simyo simkaart niet meer gebruiken. Werkt je nieuwe simkaart niet? Neem dan contact op met je nieuwe provider.

.