Bellen en internet in het buitenland

Alle informatie die je nodig hebt om Simyo te gebruiken in het buitenland. Denk aan de tarieven, en hoe je je telefoon instelt.

Tarieven voor internet en bellen in binnen- en buitenland

Selecteer jouw land van bestemming en bekijk de tarieven voor bellen, sms'en en internetten.
Abonnement
Prepaid
Wat betaal ik binnen en buiten de EU?
Tarieven in Europa

Bellen, sms'en en internetten in de EU (zone 1) valt binnen je Sim Only bundels. Je betaalt geen extra kosten binnen alle EU-landen, plus Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Oekraïne, Andorra, Noorwegen, IJsland, Monaco en Liechtenstein.

Bellen vanuit Nederland naar een nummer uit een ander EU-land valt wel buiten je bundel. Vind hier het juiste tarief.

Let op! Zit je in een grensgebied van de EU of ga je met een veerboot, cruiseschip of vliegtuig? Dan kan je telefoon ongemerkt verbinding maken met een duurder netwerk. Lees meer.

Tarieven rond de wereld

Reis je naar een land buiten de EU (zone 1)? Dan valt je verbruik altijd buiten je bundels. Voor bellen en sms’en betaal je per zone verschillende tarieven. Wanneer je buiten de EU (zone 1) internet, betaal je altijd € 5,- per MB.

Zo stel je jouw telefoon in voor roaming

Mobiele instellingen

Zet 'roaming' aan op je mobiel. Dit doe je via de instellingen van je telefoon. Hulp nodig? Gebruik onze Toestelhulp.

Simyo instellingen

Staat bellen en internetten in het buitenland aan? Controleer dit via de instellingen van onze app of Mijn Simyo.

Problemen met internet?

Ervaar je problemen met internet in het buitenland? Bekijk onze pagina met oplossingen.

Noodcommunicatie in EU-landen

Dit moet je weten over het gebruik van noodhulpdiensten, berichtendiensten en informatienummers binnen de EU.

Noodhulpdiensten binnen de EU nodig?
De BEREC-database gebruiken
Betaalde informatienummers binnen de EU

Veelgestelde vragen

Valt verbruik vanuit Nederland naar andere EU-landen ook binnen mijn bundel?

Nee. Bellen, sms’en of internetten vanuit Nederland naar buitenlandse telefoonnummers valt niet onder roamen. Je gebruikt dan namelijk het telefoonnetwerk van je eigen provider. Het Sim Only tarief voor bellen naar een ander EU-land vanuit Nederland is € 0,23 per minuut.

Bellen of sms’en naar Nederlandse nummers die in het buitenland zijn, valt wel binnen je Sim Only bundel. Bijvoorbeeld naar vrienden die op vakantie zijn in Duitsland. Daarnaast is gesprekken ontvangen binnen de EU ook gratis. Dus als je in het buitenland wordt gebeld binnen zone 1, kun je gerust opnemen, want dat kost je niets!

Hoe zet ik roaming aan of uit op mijn telefoon?

Bekijk in onze Toestelhulp hoe je roaming aan- en uitzet voor Android en iPhone.

Valt bellen en internetten in het Verenigd Koninkrijk binnen mijn bundel?

Ondanks dat het Verenigd Koninkrijk na de Brexit uit de EU is gestapt, is er niets veranderd aan de tarieven voor roaming. Zo kun je bijvoorbeeld in Engeland gewoon bellen en internetten vanuit je bundels, net als in Nederland.

Als ik iemand met een Nederlands nummer bel die dan in het buitenland is, kost dat extra?

Nee, dan betaal je gewoon hetzelfde als wanneer die persoon in Nederland zou zijn.

Welke tarievenzones zijn er?

Wil je weten welke tarieven er gelden voor landen als Engeland, Zwitserland of Oekraïne? Bekijk hier de zone-indeling en hier de tarieven die gelden als je aan het roamen bent.

Wat zijn grensberichten of tariefberichten?

Als je de grens overgaat naar het buitenland of zodra je in het buitenland je telefoon aanzet, is Simyo verplicht om je te informeren over de geldende tarieven voor bellen, sms'en en internetten in die zone. Hiervoor sturen wij je een sms. Ben je goed op de hoogte van de geldende tarieven, of je weet waar je ze kunt vinden? Dan kun je ervoor kiezen om deze informatie sms'jes uit te schakelen.

  • Uitzetten
    Stuur een sms'je naar het nummer 1330 met de volgende tekst: INFO[spatie]UIT

  • Aanzetten
    Stuur een sms'je naar het nummer 1330 met de volgende tekst: INFO[spatie]AAN

Wat als mijn bundel op is binnen de EU? (Sim Only)

Als je bundel op is in zone 1, dan maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut, € 0,07 per sms en € 0,15 per MB. Is je bundel (bijna op)? Dan kun je extra minuten en MB's kopen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Krijg ik een waarschuwing?
Als je internetbundel voor 80% of 100% verbruikt is, sturen we je een sms'je om je hierover te informeren. Als je internetbundel op is en je koopt geen extra MB’s, dan betaal je € 0,15 per MB.

We helpen je het internetverbruik in het buitenland extra in de gaten te houden. Je krijgt een waarschuwing per sms als je € 48,40 aan data verbruikt hebt. Wanneer het totaalbedrag aan internetkosten in het buitenland € 60,50 bedraagt, ontvang je een laatste waarschuwing. Na de laatste waarschuwing geef je aan of je gebruik wil blijven maken van internet in het buitenland. Stuur je een sms naar 1330 met de tekst 'Ja', dan ga je akkoord met de kosten en kun je door blijven gaan met internetten. Reageer je niet? Dan blokkeren we mobiel internet in het buitenland op je simkaart. Zo houd je de kosten zo veel mogelijk in de hand.

Voor je belbundel ontvang je geen waarschuwing
Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app zie je hoeveel belminuten je nog over hebt tot het eind van de maand. Hier zie je ook tot welke dag en tijdstip het verbruik is bijgewerkt.

Kan ik sms'jes sturen naar het buitenland?

Je kunt vanuit Nederland altijd sms'jes sturen naar het buitenland. Als je een sms stuurt naar een buitenlands telefoonnummer, wordt het tarief bepaald door de zone waar dat telefoonnummer vandaan komt.

Tip: zorg ervoor dat de telefoonnummers in je telefoon opgeslagen staan met de juiste landcode, zodat je ook vanuit het buitenland makkelijk kunt sms'en. Het nummer 0612345678 wordt dan 0031612345678 of +31612345678.

Wat is de kwaliteit en snelheid van netwerken in het buitenland?

Bij roaming in de EU is de kwaliteit van je verbinding zoveel mogelijk vergelijkbaar met de kwaliteit op ons netwerk in Nederland. Als dat niet mogelijk is bieden we je de hoogst haalbare kwaliteit op het netwerk waarmee je verbonden bent.

De kwaliteit op een netwerk in het buitenland kan anders zijn dan je in Nederland gewend bent. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de beschikbare netwerktechnologie- en generatie en de vertraging op het netwerk op de plek waar jij bent. De internetsnelheid kan bijvoorbeeld lager zijn en de vertraging hoger als het netwerk op de plek waar jij bent alleen dekking heeft met een oudere netwerkgeneratie, zoals 2G of 3G. De internetsnelheden op nieuwere netwerkgeneraties zoals 4G of 5G zijn vaak hoger. Merk je dat de verbinding op jouw locatie in het buitenland problemen heeft? Probeer dan handmatig verbinding te maken met een ander beschikbaar netwerk.

De internetsnelheid bepaalt hoe snel je kunt downloaden en/of uploaden. Als je bijvoorbeeld video’s kijkt via een streamingdienst kan het zijn dat de kwaliteit daardoor anders is. Afhankelijk van je telefoon en het beschikbare netwerk kun je op bepaalde plekken ook een andere kwaliteit ervaren bij het bellen. De kwaliteit is bijvoorbeeld beter als je kunt bellen via 4G. Een verschil in vertraging op het netwerk (de latency) kun je soms merken als je online games speelt.

Bekijk de lijst met de kwaliteit per netwerk in de EU.

Ik ga naar een grensgebied tussen de EU en een andere zone, of ik ben op zee of in het vliegtuig. Hoe voorkom ik hoge kosten?

Ben je bijvoorbeeld in Cyprus of in een ander grensgebied met de EU en wil je geen extra kosten? Zet dan voor de zekerheid je internet uit en let goed op de grensberichten. Check voordat je gaat bellen of je internet aan zet of je wel op een netwerk zit dat binnen Zone 1 (oa. de EU) valt. Je nieuwste grensbericht zegt in welke zone je zit.

Ga je binnen de EU bellen, sms'en en internetten op de veerboot, het cruiseschip of in het vliegtuig? Dan gaat dat niet uit je abonnement en geldt er een satelliet of maritiem tarief, dat is zone 4. Let daar dus ook goed op.

Ik kan niet bellen in het buitenland. Hoe los ik dit op?

Op deze pagina vind je de stappen om weer te kunnen bellen in het buitenland.

.