Alles over je Simyo factuur

Je factuur is een belangrijk onderdeel van je Simyo ervaring. Na het lezen van deze pagina ben jij een Simyo factuur-expert! En we hebben een aparte pagina gemaakt over openstaande facturen.

Alles over je Simyo factuur

Zo ziet je Simyo factuur eruit

Abonnementskosten

Abonnementskosten

Bij Simyo betaal je de abonnementskosten altijd een maand vooruit. Kijk je bijvoorbeeld naar de factuur van januari, dan zie je daarop de abonnementskosten van februari staan. Je ziet je januari factuur voor het eerst in februari, omdat de factuur dan beschikbaar wordt. Bij de specificatie van je abonnementskosten zie je de naam van de bundel, de periode en de kosten van hiervan.

Verbruik

Verbruik

Op je factuur zie je de details van je verbruik terug. Zo zie je bijvoorbeeld naar welke telefoonnummers je hebt gebeld. En hoeveel data je precies verbruikte per tijdstip. Valt het verbruik binnen je bundel? Dan zie je € 0,00 achter het verbruik staan. Er kunnen verbruikskosten ontstaan als je buiten je bundel belt, internet of sms’t.

Telefoonkosten

Telefoonkosten

Als je een abonnement met telefoon hebt, dan vind je elke maand jouw telefoonkosten op je factuur. Je bent je telefoon namelijk aan het afbetalen. Bij het bestellen van een abonnement met telefoon heb je een contract van 24 maanden. In die 24 maanden betaal je elke maand een bedrag voor je telefoon. Nadat je telefoon helemaal afbetaald is, zie je nog alleen je maandelijkse bundelkosten op je factuur.

Kortingen

Kortingen

Ook de kortingen zie je natuurlijk terug! Heb je bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de VriendenDeal? Dan zie je deze korting terug op de eerste pagina factuur onder ‘Kortingen en verrekeningen’.

Waarom is mijn eerste factuur hoger?

Geen zorgen! Dat komt door de abonnementskosten die je vooruitbetaalt en door de aansluitkosten. Dat is dus eenmalig.

Abonnementskosten

Abonnementskosten

Bij Simyo betaal je de abonnementskosten altijd een maand vooruit. Kijk je bijvoorbeeld naar de factuur van januari, dan zie je daarop de abonnementskosten van februari staan. Bij de specificatie van je abonnementskosten zie je de naam van de bundel, de periode en de kosten van hiervan.

Aansluitkosten

Aansluitkosten

Op je eerste factuur worden ook de aansluitkosten in rekening gebracht. Misschien heb je ze vorige maand al betaald. Zo niet, dan staan ze op deze factuur. De aansluitkosten zijn eenmalig, dus op de volgende factuur zal je deze kosten niet meer tegenkomen.

Eenmalige telefoonkosten

Eenmalige telefoonkosten

Heb je een abonnement met telefoon? Dan betaal je elke maand telefoonkosten. Tijdens je bestelling kan je ervoor kiezen eenmalig een bedrag te betalen voor je telefoon. Daarmee verlaag je jouw maandelijkse kosten. Dit eenmalige bedrag vind je ook op je eerste factuur.

Veelgestelde vragen

Welk verbruik valt buiten de bundel?

Dit zijn kosten die buiten je bundel vallen:

  • Je belbundel die op is. Als je geen extra minuten koopt, dan vallen uitgaande gesprekken buiten je bundel.
  • Je internetbundel die op is. Als je geen extra MB’s koopt, dan internet je tegen het buitenbundeltarief.
  • Het bellen naar servicenummers zoals een 0900-nummer.
  • Bellen of internetten buiten de EU valt standaard buiten de bundel. Achter dit verbruik zie je hoeveel je hiervoor betaalt.
  • Bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt altijd buiten de bundel. Ook als je vanuit Nederland naar een EU-land belt. Het tarief voor bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land is 23 cent per minuut

Let wel: wij mogen verbruiksgegevens maximaal zes maanden bewaren. Je kunt daarom enkel verbruiksgegevens van de afgelopen zes maanden inzien. Van facturen ouder dan zes maanden, zie je alleen de kosten terug en geen verbruiksgegevens.

Wanneer kan ik mijn factuur bekijken?

Rond de derde donderdag van de maand krijg jij een e-mail waarin staat dat je factuur beschikbaar is. Je vindt je factuur dan op Mijn Simyo of via onze app. Je kan je factuur ook downloaden. Dat is handig voor je administratie! Je ziet altijd de factuur van de maand ervoor. In september zie en betaal je dus de factuur van augustus, in oktober zie en betaal je de factuur van september, enzovoorts.

Wanneer wordt mijn factuur afgeschreven?

Dat gebeurt een week nadat je factuur op Mijn Simyo te bekijken is. Dat is dus rond de vierde donderdag van de maand. Wij schrijven het factuurbedrag automatisch af van je rekening. Daar hoef jij dus niets voor te doen. Het is niet mogelijk het bedrag op een andere datum af te schrijven.

Het factuurbedrag kon niet afgeschreven worden. Wat nu?

Dat kan gebeuren! Je kan je facturen altijd betalen via Mijn Simyo. Op je overzicht zie je direct of je nog een openstaande factuur hebt. Je kan de betaling dan voldoen met iDeal. Je kan ook wachten op de herinneringsmail. Als de incasso niet gelukt is, krijg je automatisch een e-mail met een herinnering. In deze e-mail vind je een betaallink waarmee je de factuur direct kan betalen. Is je bankrekening geblokkeerd voor automatische incasso’s? Dan raden wij je aan contact op te nemen met je bank. Alleen zij kunnen de blokkade opheffen. Dan kunnen wij pas het bedrag automatisch van je rekening afschrijven. Zolang dat niet kan, betaal jij je facturen via Mijn Simyo of de iDeal link die je in de herinneringsmail vindt.

Waarom zie ik sessies van 58,59 MB’s op mijn factuur?

Heb je een flinke internetsessie gehad? Dan zie je dat internetverbruik opgebroken in sessies van 58,59 MB’s op je factuur verschijnen. Geen zorgen! Dat komt omdat ons systeem het verbruik registreert met sessies van maximaal 58,59 MB’s. Als je dus bijvoorbeeld 200 MB’s hebt verbruikt, dan zie je dat terug als drie pakketjes van 58,59 en een pakketje met de overige 24,23 MB’s.

Waarom betaal ik een thuiskopieheffing?

We zijn als provider wettelijk verplicht om € 6,41 (incl. BTW) in rekening te brengen voor de aankoop van een nieuwe telefoon. De thuiskopieheffing compenseert auteurs en artiesten voor kopieën van hun muziek en films voor privégebruik. Voor telefoons die refurbished zijn betaal je een thuiskopieheffing van € 3,85 (incl. BTW)

.