Het verschil tussen Sim Only en Prepaid

In dit artikel lees je wat het verschil tussen Sim Only en Prepaid is. Ook benoemen we de voordelen van de twee manieren om mobiel te bellen, sms’en en internetten.

Wat is Sim Only?

Sim Only is een abonnementsvorm voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Met Sim Only ontvang je van je provider alleen een simkaart. Je zorgt zelf voor een mobiele telefoon of smartphone. Deze kun je zelf kopen, maar je kunt ook een toestel gebruiken dat je al hebt. Een Sim Only abonnement heeft sowieso een belbundel. Daarnaast kun je een internetbundel nemen. Voor deze bundels betaal je een vast bedrag per maand.

Wat is het voordeel van Sim Only?

Met Sim Only bundels bel, sms en internet je voor een laag tarief. Hoe groter de bundel, hoe lager het tarief per minuut of MB. Je kunt het formaat van Sim Only bundels zelf elke maand gratis naar boven of beneden aanpassen op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Een ander voordeel van Sim Only is dat je zelf altijd mensen kunt bellen en kunt blijven internetten. Ook als je bundels op zijn.

Wat is Prepaid?

Prepaid je voor een vast tarief bellen, sms’en en internetten. Dit tarief is hoger dan bij Sim Only. Met Prepaid koop je vooraf tegoed. Als dit tegoed op is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten. Wel kun je dan nog gebeld worden. Je krijgt van je provider een simkaart, maar zorgt zelf voor een mobiele telefoon of smartphone.

Wat is het voordeel van Prepaid?

Met Prepaid weet je precies hoeveel geld je uitgeeft. Als je Prepaid tegoed op is, kun je niet meer bellen, sms’en en internetten. Je krijgt dan niet te maken met onverwachte kosten. Als je Prepaid niet gebruikt, betaal je er ook niet voor. Dit is handig als je niet veel belt, maar wel bereikbaar wil zijn. Ook zit je met Prepaid nergens aan vast: je hoeft het niet op te zeggen en kunt wanneer je maar wil overstappen naar een andere abonnementsvorm of provider.

Het verschil tussen Sim Only en Prepaid

Met Sim Only sluit je een maand- of jaarabonnement af met een provider. Aan Prepaid is geen termijn verbonden. Bij Sim Only bepaal je zelf welke bundels je gebruikt. Hoe groter de bundel, hoe goedkoper je belt, sms’t en internet. Met Prepaid is het tarief per MB of belminuut altijd hoger dan bij Sim Only.

Mijn Simyo