Bundels

Hier vind je alle informatie over bundels aanpassen en afsluiten. Niet alleen voor Sim Only en Prepaid, maar ook voor mobiel verbruik in het buitenland en servicenummers.

Jouw Simyo simkaart

Hoe werken bundels bij Simyo?

Bij Simyo heb je bundels bij Prepaid en bij abonnementen. Bij Prepaid heb je niet standaard een bundel, maar kun je kiezen voor een bundel als je die een keer nodig hebt. Heb je iedere maand bundels nodig, dan is sim-only of een abonnement met telefoon al snel beter. We hebben ook een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen Sim Only en Prepaid. Of bekijk de informatie over de internetbundels bij abonnementen.

Bundels bij abonnementen gaan altijd de eerste dag van de maand in, en zijn alleen voor die maand geldig. Bundels gelden voor Nederland, en voor alle landen in Zone1 (dat is de EU en nog wat landen in Europa). Als je vanuit Nederland naar het buitenland belt telt je bundel niet. Meer weten over hoe het in het buitenland werkt? Ga naar onze buitenlandpagina.

Als je bundel van je abonnement op is krijg je een notificatie. Op onze buitenbundelkostenpagina vind je meer informatie over hoe dat werkt en wat de kosten zijn.

Wat als mijn bundel op is binnen de EU? (Sim Only)

Als je bundel op is in zone 1, dan maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief. Is je bundel (bijna op)? Dan kun je extra minuten en MB's kopen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Je krijgt ook waarschuwingen als je bundel (bijna) op is, lees hier meer over op de pagina buitenbundelkosten.

Kan ik belminuten/MB's meenemen naar de volgende maand? (Sim Only)

Bij Simyo lopen de bundels elke maand van de eerste tot de laatste kalenderdag. Je overgebleven belminuten en MB's vervallen aan het eind van de maand.

Hou je regelmatig veel over, dan kun je ervoor kiezen om je bundels te verlagen. Dit kun je eenvoudig zelf regelen via Mijn Simyo.

Wanneer worden mijn bundels geactiveerd? (Sim Only)

Als je géén nummerbehoud hebt aangevraagd, gaan je bundels in op het moment dat je jouw Simyo simkaart activeert op Mijn Simyo. Na het invoeren van het simkaartnummer zijn je bundels actief.

Nummerbehoud
Heb je wèl nummerbehoud aangevraagd? Dan gaan je bundels in op het moment dat je telefoonnummer is overgezet naar Simyo. Zo voorkom je dat je dubbele abonnementskosten betaalt. Gebruik je de simkaart voordat het telefoonnummer is overgenomen? Dan betaal je het buitenbundeltarief voor alle uitgaande gesprekken, sms'jes en het internetverbruik.

Tip: Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je op ieder gewenst moment van de dag je verbruik van je bundels inzien. Ook zie je tot welke dag en tijdstip het verbruik is bijgewerkt.

Bundels nog niet verbruikt, toch buitenbundelkosten (Sim Only)

Zie je buitenbundelkosten op je verbruik en ben je in de veronderstelling dat je bundels nog niet verbruikt zijn? Dan raden we je aan om na te gaan wanneer je bundel(s) zijn ingegaan. Dit kun je controleren op Mijn Simyo onder het kopje Facturen.

Open de factuur die je wil controleren. Je ziet nu een overzicht van je bundels en eventuele kosten buiten de bundel. Klik op 'Mijn bundels' om te zien op welke datum de bundels zijn ingegaan. Ook kun je hier de details van je verbruik inzien. Je kunt het aantal verbruikte minuten controleren met het aantal beschikbare minuten per maand.

Is dit je eerste maand bij Simyo? Dan vermoeden wij dat je een aanvraag voor nummerbehoud hebt ingediend die deze maand is uitgevoerd. Je ontvangt dan een evenredig deel van je bundel(s). We brengen uiteraard niet de volledige abonnementskosten in rekening.

Heb je toch nog een vraag? Dan kun je ons bereiken via het Forum, Twitter, het contactformulier of telefonisch op werkdagen van 8:00 - 20:00 uur op 1200 (gratis vanaf je Simyo nummer) of 0800-8007 (gratis voor iedereen).

Informatie over internetverbruik vind je op ons Forum en ons Blog.

Kan ik een abonnement afsluiten met alleen een internetbundel?

Nee, je kunt geen abonnement bestellen met alleen een internetbundel. Wanneer je een Sim Only abonnement neemt, kun je er wel voor kiezen om een internetbundel erbij te bestellen. Je hebt dus altijd een belbundel op je Simyo simkaart.

Bundels wisselen

Als je een abonnement hebt, mag je 1 keer per maand van bundels wisselen. De nieuwe bundel wordt actief op de 1e van de nieuwe maand. Op het moment dat je klant bij Simyo werd kon je kiezen uit een bepaald aantal bundels met de prijzen van die tijd. Dat zijn de bundels en prijzen waar je nu nog steeds uit kunt kiezen. Hou wel rekening met eventuele inflatiecorrectie. Als je verlengt kun je weer kiezen uit de huidige bundels en prijzen van Simyo.

In Mijn Simyo kun je zien uit welke bundels jij kunt kiezen. Je kunt dit ook zien door je tarievenlijst te downloaden van het moment waarop jij klant bent geworden.

Bundels bijkopen

Is je MB- of belbundel bijna op? Of heb je deze maand behoefte aan nog meer minuten of MB's? Met je Sim Only abonnement kun je altijd bijkopen. Deze bundels zijn geldig in Nederland en in de EU. Meer informatie over internet en bellen in de EU vind je hier.

Voor Sim Only zijn bundels altijd tot het einde van de maand geldig waarin je ze koopt. Dus als je een extra bundel in januari koopt, is die op 1 februari niet meer geldig. Bundels die je voor prepaid koopt gaan direct in voor 30 dagen, en dan vanaf het moment van de dag waarop je ze koopt, tot hetzelfde moment 30 dagen later.

Koop je vaker extra bundels?
Je kunt maandelijks je bundel verhogen op Mijn Simyo. Als je wil, kun je daarna altijd weer omlaag. In dit blog lees je meer over het aanpassen van je bundels.

Wanneer kan ik minuten bijkopen?

Met een Sim Only abonnement kun je altijd minuten bijkopen. Bijvoorbeeld als je belbundel op is, maar ook wanneer je nog minuten over hebt.

Hoe kan ik minuten bijkopen?

De extra minuten koop je via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Je vindt de optie onder het tabblad ‘Overzicht'

Extra minuten in gebruik

De extra minuten gaan meteen in. Na je bestelling ontvang je een e-mail ter bevestiging. Onder het kopje Overzicht worden de extra minuten opgeteld bij het tegoed van je belbundel. Let op: je ontvangt geen waarschuwing als je over je belbundel gaat. Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je het verbruik in de gaten houden. Heb je buiten je bundel gebeld? Je extra minuten worden dan niet met terugwerkende kracht verrekend.

Wat zijn de kosten?

Je kunt een extra belbundel kopen van 50 minuten voor € 2,00. Dit kun je zo vaak doen als nodig is. Voorbeeld: je wil deze maand 100 minuten extra. Je bestelt dan twee belbundels achter elkaar. De kosten van de bijgekochte minuten vind je terug op je factuur.

Wat als mijn bundel op is binnen de EU? (Sim Only)

Als je bundel op is in zone 1, dan maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut, € 0,07 per sms en € 0,15 per MB. Is je bundel (bijna op)? Dan kun je extra minuten en MB's kopen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Krijg ik een waarschuwing?
Als je internetbundel voor 80% of 100% verbruikt is, sturen we je een sms'je om je hierover te informeren. Als je internetbundel op is en je koopt geen extra MB’s, dan betaal je € 0,15 per MB.

We helpen je het internetverbruik in het buitenland extra in de gaten te houden. Je krijgt een waarschuwing per sms als je € 48,40 aan data verbruikt hebt. Wanneer het totaalbedrag aan internetkosten in het buitenland € 60,50 bedraagt, ontvang je een laatste waarschuwing. Na de laatste waarschuwing geef je aan of je gebruik wil blijven maken van internet in het buitenland. Stuur je een sms naar 1330 met de tekst 'Ja', dan ga je akkoord met de kosten en kun je door blijven gaan met internetten. Reageer je niet? Dan blokkeren we mobiel internet in het buitenland op je simkaart. Zo houd je de kosten zo veel mogelijk in de hand.

Voor je belbundel ontvang je geen waarschuwing
Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je zien hoeveel belminuten je nog over hebt tot het eind van de maand. Hier kun je overigens ook zien tot welke dag en tijdstip het verbruik is bijgewerkt.

Wanneer worden mijn bundels geactiveerd? (Sim Only)

Als je géén nummerbehoud hebt aangevraagd, gaan je bundels in op het moment dat je jouw Simyo simkaart activeert op Mijn Simyo. Na het invoeren van het simkaartnummer zijn je bundels actief.

Nummerbehoud
Heb je wèl nummerbehoud aangevraagd? Dan gaan je bundels in op het moment dat je telefoonnummer is overgezet naar Simyo. Zo voorkom je dat je dubbele abonnementskosten betaalt. Gebruik je de simkaart voordat het telefoonnummer is overgenomen? Dan betaal je het buitenbundeltarief voor alle uitgaande gesprekken, sms'jes en het internetverbruik.

Tip: Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je op ieder gewenst moment van de dag je verbruik van je bundels inzien. Ook zie je tot welke dag en tijdstip het verbruik is bijgewerkt.

.