Ervaar het beste mobiele netwerk van Nederland

Met de beste 4G dekking

Ervaar het beste mobiele netwerk van Nederland

Voordelen van het Simyo-4G netwerk (KPN)

  • Supersnel internetten op je telefoon
  • Haarscherpe video’s kijken zonder gehaper
  • Lekker snel dingen downloaden
Voordelen van het Simyo-4G netwerk (KPN)

De 4G-snelheid bij Simyo

Series kijken, films downloaden en gamen: Met de 4G-snelheid van Simyo kan het allemaal! Razendsnel en zonder problemen.
De 4G-snelheid bij Simyo

KPN heeft het beste netwerk van Nederland

KPN is voor de vijfde keer op rij het beste en snelste mobiele netwerk van Nederland. Dit blijkt uit nieuwe analyse van Ookla® over de tweede helft van 2022.

Ookla vergelijkt de gemiddelde prestaties van honderdduizenden gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken. Sinds 2020 wordt KPN als beste getest, al 5 keer op rij. Ook het afgelopen halfjaar hadden smartphonegebruikers op het mobiele netwerk van KPN de beste dekking en de hoogste up- en downloadsnelheden.
KPN heeft het beste netwerk van Nederland

4G-dekking in Nederland

Omdat de 4G-dekking per locatie kan verschillen, hebben wij een handige hulptool om dit te checken. Benieuwd naar de 4G-dekking in Nederland? Bekijk onze dekkingskaart.

Het verschil tussen 4G en 5G

Zit je met 4G-netwerk nog goed, nu er 5G bestaat? Absoluut! Waar met 4G snelheden van 256 Mbps worden gehaald, zal 5G in de toekomst een snelheid van 10 Gbps halen. De belangrijkste vraag is nu: “‘heb je dit nodig?”. Nee - op dit moment internet je met 4G net zo snel als met 5G. KPN is verkozen tot Beste Netwerk van Nederland. Het beste netwerk biedt daarom ook de beste 4G-dekking.

Dit vinden onze bellers

3,6/5
4878 reviews
"Duidelijkheid helder verhaal meteen aan de slag en snel"
Rokhaya Bijl
"De verbinding is goed net als de kwaliteit van de fesprekken"
Ron Moerman
"Overstappen van mijn vorige provider met behoud van mijn oude telefoonnummer ging perfect. Mijn partner en ik kregen ook nog elk 10 euro welkomstgeschenk. "
Ronald

Al meer dan 30 keer de beste uit de test

Volgens de Consumentenbond.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde snelheid van 4G internet?

Met een 4G abonnement heb je een gemiddelde downloadsnelheid van 50 Mbps. Maximaal kan je downloadsnelheid zelfs wel 256 Mbps zijn! En je maximale uploadsnelheid is 150 MBps. Supersnel internet, dus!

Kan ik bellen via 4G?

Ja, dat kan! Bellen via 4G noemen we ook wel ‘VoLTE’. Met VoLTE gebruik je zoals gezegd het 4G netwerk, maar je maakt géén gebruik van internet. Je kunt je belminuten dus blijven gebruiken zoals je gewend bent. Bellen via 4G heeft dan ook geen invloed op je internetsnelheid. Lees daar alles over op onze pagina over 4G bellen.

Hoe krijg ik 4G internet op mijn telefoon?

Heel eenvoudig! Ondersteunt jouw telefoon 4G? Dan kun je onze Toestelhulp gebruiken om 4G internet in te stellen. Stap voor stap leggen we uit hoe je dat doet.

Wat kost 4G internet?

Helemaal niets! Als jij een Sim Only abonnement met een internetbundel hebt, dan gebruik je automatisch 4G. Jouw telefoon met wel 4G-ready zijn. Dat is alles!

Gebruikt Simyo het 3G netwerk?

Wij zijn gestopt met het 3G-netwerk. Alle Simyo klanten internetten via het 4G-netwerk en kunnen nog bellen via het 2G-netwerk. Vanaf 2025 stoppen wij ook met het 2G-netwerk. Het 4G-netwerk is namelijk sneller, veiliger en stabieler. Jij hoeft hier verder niets voor te doen. Jouw Simyo simkaart ondersteunt 4G zolang jouw telefoon ook 4G-ready is. Wil je hier meer over lezen? Dat kan op deze pagina.

Waarom heeft Simyo wel 5G telefoons zonder 5G aan te bieden?

Op dit moment gebruik je bij Simyo het 4G netwerk. 5G zal in de toekomst de volgende stap zijn. Met een 5G telefoon ben je dus alvast klaar voor wat er komen gaat! We weten nog niet wanneer wij 5G gaan aanbieden.

Stap nu over naar Simyo

Ervaar het snelle netwerk van

.