Activeer je simkaart

Activeer je simkaart en start met internetten, sms'en en bellen met Simyo.

Je eerste Simyo simkaart activeren doe je zo:

Sim Only
Prepaid
 1. Inloggen op Mijn Simyo

  Je activeert je simkaart door in te loggen op Mijn Simyo. De inloggegevens hiervoor ontvang je van ons in een e-mail. Druk, nadat je bent ingelogd, op ‘Aan de slag' om verder te gaan naar de tweede stap.

 2. Kies je nieuwe wachtwoord

  Kies een veilig en geheim wachtwoord. Hiermee log je voortaan in op Mijn Simyo.

 3. Bevestig je contract

  Neem je het contract liever eerst nog even door? Klik op 'Download contract' om de pdf te downloaden. Na het bevestigen van je contract activeren we je simkaart.

 4. Activeren simkaart gelukt

  Gefeliciteerd, je simkaart wordt nu direct geactiveerd. We hebben de pin- en pukcode van je simkaart naar je gemaild. Nu is het tijd om de simkaart in je telefoon te stoppen. Voer je pincode in en vervolgens ben je mobiel bereikbaar met Simyo!

  Krijg je een foutmelding? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je verder.

Welkom bij Simyo!

Je simkaart wordt direct geactiveerd. Dit betekent dat je kunt bellen, sms’en en internetten met Simyo. Maak je geen gebruik van nummerbehoud? Dan gaan ook je bundels meteen in.

LET OP: nummerbehoud

Maak je gebruik van de Simyo simkaart voordat nummerbehoud is uitgevoerd? Dan betaal je de buitenbundel tarieven als je belt, sms’t of gebruik maakt van internet. Je abonnement gaat pas in zodra je nummer is overgezet naar Simyo. Tot die tijd zijn je bel- en/of internetbundels nog niet actief.

Welkom bij Simyo!

Zo activeer je je vervangende simkaart:

Heb je een vervangende simkaart aangevraagd en ontvangen? Volg de stappen om 'm te activeren.

 1. Inloggen op Mijn Simyo

  Je activeert je simkaart door in te loggen op Mijn Simyo. Wachtwoord vergeten? Stel hier een nieuwe in. Na het inloggen zie je in het overzicht dat er een simkaart naar je onderweg is. Klik hier op 'Activeer je simkaart'.

 2. Simkaart activeren

  Druk op ‘Simkaart activeren’.

 3. Activeren simkaart gelukt

  Gefeliciteerd, je simkaart wordt nu direct geactiveerd. We hebben de nieuwe pin- en pukcode van je simkaart naar je gemaild. Nu is het tijd om de simkaart in je telefoon te stoppen. Voer je pincode in en vervolgens ben je mobiel bereikbaar met Simyo!

  Krijg je een foutmelding? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je verder.

Activeer je vervangende simkaart

Je eSIM activeren

Bij Simyo kun je kiezen voor eSIM: de digitale simkaart. Als jouw telefoon eSIM ondersteunt, kun je je eSIM activeren. We hebben een speciale pagina gemaakt om je daarbij te helpen.

Je eSIM activeren

Veelgestelde vragen

Ik krijg een foutmelding na plaatsen van mijn simkaart. Wat nu?

Krijg je een foutmelding op het scherm van je telefoon als je je simkaart wil gebruiken? Dit kan een aantal oorzaken hebben. We hebben hier de meest voorkomende meldingen voor je op een rijtje gezet. Hier lees je ook de juiste oplossing.

Nieuwe simkaart activeren: waarom?

Voordat we je simkaart activeren willen we zeker weten dat deze goed terecht is gekomen. Om dat te controleren vragen we je om in te loggen op Mijn Simyo en daar je simkaart handmatig te activeren.

Je eerste Sim Only simkaart?

Wanneer alles in orde is, verschijnt het contract van je maand- of jaarabonnement in beeld. Je kunt ervoor kiezen om dit contract op te slaan, door op 'print' te klikken. Kies dan voor 'bevestigen'. Je nieuwe pincode verschijnt in beeld. Plaats de Simyo simkaart in je telefoon en toets de pincode in.

Heb je een aanvraag nummerbehoud ingediend? Dan gaan je bundels pas in als je nummer is overgezet. Zo voorkom je dubbele abonnementskosten. Gebruik je Simyo simkaart pas als het nummer is overgezet, anders betaal je het buitenbundeltarief.

Hoe activeer ik mijn simkaart voor het buitenland?

Dat is zo gepiept! Ga naar Mijn Simyo of onze app en zet daar via Instellingen bij Internet en Bellen de optie ‘Bellen in en naar het buitenland’ aan. Zo, nu kan je al naar huis bellen. Zet nu de instellingen ‘Internetten in Nederland’ en ‘Internetten in het buitenland’ aan om ook te kunnen internetten. Controleer ook of roaming op je telefoon aan staat. Dit doe je in de instellingen van je telefoon. En dat is alles. Je telefoon is klaar voor vertrek naar het buitenland!

.