.

whatsapp esim
Terug naar overzicht
10,961x gelezen

Steeds meer telefoons hebben ‘m: de ingebouwde eSIM. En omdat ze ook nog een gewone simkaartingang hebben, kun je deze telefoons als dual sim-telefoon gebruiken. Zo kun je twee nummers op één telefoon gebruiken. Lees hier hoe het zit met iMessage en WhatsApp met eSIM.

Wat is eSIM?

wat is esimDe eSIM is een digitale simkaart in je telefoon. Hij doet precies hetzelfde als een gewone simkaart, namelijk verbinding maken met het mobiele netwerk van je provider. Eén verschil: de eSIM is niet gebonden aan een provider. In tegenstelling tot een fysieke simkaart, die je altijd van je provider krijgt.

Voordelen van eSIM

voordelen esimMet eSIM stap je sneller en makkelijker over op een Sim Only abonnement bij een andere provider. Je hoeft namelijk niet te wachten tot je de fysieke simkaart per post ontvangt. Simyo is de eerste Sim Only provider die eSIM voor Android en de iPhone ondersteunt. Bovendien worden huidige telefoons er dual sim-telefoons door, omdat ze ook nog ruimte bieden aan een fysieke simkaart. Hierdoor ben je met twee nummers op een telefoon te bereiken.

Kan ik WhatsApp met eSIM gebruiken?

whatsapp esim gebruikenJa, je kunt WhatsApp ook met eSIM gebruiken. eSIM werkt namelijk precies hetzelfde als een fysieke simkaart. Met WhatsApp verifieer je je account met je telefoonnummer en de app sms’t de beveiligingscode hier naartoe. Die voer je in om te bevestigen dat je via dat telefoonnummer bereikbaar wilt zijn via WhatsApp.

WhatsApp met twee nummers op een telefoon, kan dat?

whatsapp twee nummers een telefoonVia eSIM WhatsApp gebruiken is dus geen probleem. Met twee nummers op één telefoon bereikbaar zijn via WhatsApp? Bijvoorbeeld om privé en zakelijk gescheiden te houden? Dat kan ook. Maar dan wel via een omweg, namelijk via WhatsApp Business. Dit is een aparte WhatsApp-app voor zakelijk gebruik. Het is gratis en zo whatsapp je met twee nummers op één telefoon.  Wil je buiten werktijd geen meldingen van je zakelijke WhatsApp ontvangen? Dan moet je zelf de lopende gesprekken voor acht uur dempen.

Goed om te weten: sommige Android-telefoons hebben een functie om apps te klonen, maar de meesten niet. Op die manier kloon je de gewone WhatsApp-app om op één telefoon twee WhatsApp-accounts te gebruiken.

Hoe zit het met eSIM en iMessage?

esim imessageDan een andere chat-app: iMessage, de berichten-app voor de iPhone. Hiermee kun je onbeperkt berichtjes sturen naar andere iPhones en sms’en naar Android-telefoons. Ook voor iMessage maakt het niet uit of je eSIM of een gewone simkaart gebruikt. Sterker nog: je hoeft niet allerlei omwegen te nemen om iMessage met twee nummers te gebruiken. Gewoon een kwestie van aangeven met welk nummer je een bericht wilt versturen. Je ziet ook duidelijk op welk nummer je een bericht ontvangt. Dat geldt ook voor eSIM met FaceTime.

Dual sim via eSIM: ook fijn buiten de EU

Met eSIM wordt je telefoon een dual sim-toestel. Handig om privé en zakelijk gescheiden te houden, maar ook als je buiten de EU op vakantie gaat. Daar kun je bijvoorbeeld niet internetten uit je gewone Sim Only internetbundel. Met eSIM koop je via je telefoon gemakkelijk lokale Prepaid om voor een laag tarief te bellen en te internetten. Je betaalt dan niet het buitenbundeltarief van je Nederlandse abonnement. Wel zo fijn, want zo bespaar je jezelf een hoge telefoonrekening!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.