Veilig online met Simyo

Jouw online veiligheid is belangrijk voor ons. Daarom vertellen we je graag hoe je veilig en beschermd kunt internetten met je telefoon.

Zo stel je je telefoon veilig in

Gebruik een toegangscode, vingerafdruk of Face ID

Beveilig je telefoon altijd met een pincode, vingerafdrukscanner of Face ID. Je doet dit bij de instellingen. Hoe? Kijk op de website van je besturingssysteem, zoals de uitleg voor iOS of die voor Android. Zo kan alleen jij je telefoon ontgrendelen.

Gebruik je een code? Wees dan wel creatief! Standaardcodes als 0000 of 1234 zijn gemakkelijk te raden. Tip: kies niet je pincode van je bank. Als een dief je code toch raadt, zijn je bankgegevens in ieder geval veilig.

Maak je telefoon vindbaar

Zet Zoek mijn of Vind mijn apparaat aan in je telefoon. Zo vind en vergrendel je jouw telefoon op afstand. Ligt hij in de buurt? Speel dan een geluid af om hem te vinden. Telefoon gestolen? Dan kan je hem online volgen, vergrendelen en je gegevens wissen.

Gebruik de optie Zoek mijn voor je iPhone. Installeer de app ook op je toestel. Heb je een Android? Gebruik Vind mijn apparaat. En een tip: installeer de app ook op een ander Android-toestel. Dan kan je je toestel vanaf daar vinden. Wel zo handig!

Download apps uit de officiële app-winkel

Haal nooit zomaar een app van een website of downloadlink. Download alleen apps uit de officiële app-winkel van je toestel: de App Store voor iOS of de Play Store voor Android.

Alle apps voor een iPhone in de App Store zijn gecontroleerd door Apple. Gebruik je Android? Zet Google Play Protect aan. Zo hou je jouw gegevens privé.

Geef apps bewust toegang

Gebruik je een app voor het eerst? Dan vraagt deze toegang tot onderdelen van je telefoon. Zoals je contacten, bestanden of locatie.

Denk goed na voor je die toegang geeft. Heeft de app al die gegevens echt nodig? Zo niet, geef dan geen toegang tot dat onderdeel. Heb je eerder toegang gegeven en wil je dat niet meer? Dan pas je dit aan in de instellingen voor apps in je telefoon.

Voorkom spoofing, phishing en smishing

Criminelen proberen jouw gegevens op allerlei manieren te achterhalen. Soms ook door zich als iemand anders voor te doen.

Voorkom spoofing, phishing en smishing

Beveiligingskwetsbaarheid melden

Wil je een kwetsbaarheid melden in de systemen van Simyo of KPN? Dat kan! Dit gaat niet om problemen met je telefoon, maar echt om problemen op simyo.nl, Mijn Simyo (app of site) of het mobiele netwerk. KPN onderzoekt de meldingen eerst en als er iets mis is bij onze systemen, laten zij dit aan ons weten zodat we het zo snel mogelijk kunnen oplossen.

.