Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

contacten overzetten telefoon
Terug naar overzicht
251,054x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Hoe zet ik mijn contacten over naar een nieuwe telefoon?

Stap je over van de ene naar de andere telefoon? Dan kun je niet alleen je Sim Only abonnement meenemen, je kunt ook je contacten overzetten! Lees én zie hier stap voor stap hoe je geen enkel telefoonnummer kwijtraakt bij de overstap naar een nieuwe smartphone.

Hoe je makkelijk contacten overzet naar een nieuwe telefoon? In drie stappen.

 • Stap 1: uploadt contacten van je oude telefoon naar je cloud-account
 • Stap 2: log op je nieuwe telefoon in op je cloud-account
 • Stap 3: synchroniseer de contacten-app om de contacten van je oude telefoon op je nieuwe telefoon te zetten

contacten overzetten android ios nieuwe telefoon

Hieronder zie je hoe je precies contacten overzet naar je nieuwe telefoon.

Wat is het overzetten van contacten precies?

Contacten overzetten is het meenemen van telefoonnummers van je oude naar nieuwe telefoon. Je kunt dit handmatig doen, maar dat kost veel tijd. Ga maar na: per contact op je nieuwe telefoon de naam én het telefoonnummer foutloos overtypen… Monnikenwerk! Nee, dan is het veel makkelijker én sneller als je een kopie maakt van de contacten op je telefoon. Deze kopie kun je op een paar manieren op je nieuwe telefoon zetten:

 • Via je simkaart.
 • Via een Micro SD-kaart.
 • Via internet.

Het probleem van contacten overzetten via een simkaart of een Micro SD-kaart is dat het niet altijd werkt. Contacten opslaan op je simkaart is eigenlijk heel ouderwets: er passen maar een beperkt aantal contacten op en je nieuwe telefoon gebruikt misschien een ander formaat simkaart. Via Micro SD is ook verre van ideaal: lang niet alle telefoons hebben daar een ingang voor.

Daarom is het overzetten van contacten via internet de beste manier. Je doet dat via de cloud, een persoonlijke ruimte op internet waar alleen jij toegang tot hebt. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet via je Google-account. Waarom? De meeste mensen hebben een Google-account en zo niet, dan kun je deze gratis in vijf minuten aanmaken. Ook werkt deze altijd. Tot slot leggen we uit hoe je contacten overzet van de ene naar de andere iPhone.

Stap 1: contacten uploaden vanaf je oude mobiele telefoon

Eerst upload je de contacten van je oude mobiele telefoon naar de cloud. Pas daarna kun je de contacten namelijk downloaden naar je nieuwe mobiele telefoon.

Een back-up van je contacten maken met Android

 • Open het instellingenmenu van je telefoon.
 • Druk op ‘Accounts’.
 • Druk op je Google-account.
 • Druk op ‘Accountsynchronisatie’.
 • Schuif de slider naast ‘Contacten’ naar rechts.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes en daarna op ‘Nu synchroniseren’.

Een back-up van je contacten maken op een iPhone

Je iPhone uploadt via wifi automatisch contactgegevens naar iCloud, tenzij je dit zelf anders hebt ingesteld. Via je computer kun je de contactgegevens van je iPhone naar je Google-account kopiëren. Je kunt niet via iCloud contacten overzetten naar een Android-telefoon, daarom is dit de beste manier:

 • Ga op je computer naar icloud.com.
 • Log in met je Apple ID.
 • Druk op ‘Contacten’.
 • Druk linksonder op het tandwieltje en druk op ‘Selecteer alles’.
 • Druk linksonder op het tandwieltje en druk op ‘Exporteer als vCard’. Je downloadt dan de contactgegevens van je iPhone.
 • Ga nu naar contacts.google.com en log in met het e-mailadres dat je wil gebruiken om de contacten mee over te zetten.
 • Druk links op ‘Meer’ en daarna op ‘Importeren’.
 • Selecteer het bestand dat ja via icloud.com downloadde en druk op ‘Importeren’.
 • Je contacten zijn nu gekopieerd naar je Google-account.

Stap 2: contacten overzetten naar je nieuwe telefoon

Je hebt de contacten van je vorige mobiele telefoon nu op je Google-account gezet. Nu is het tijd om ze te downloaden naar je nieuwe smartphone!

Contacten overzetten naar je nieuwe Android telefoon

Als je een Android toestel voor de eerste keer opstart, kun je direct inloggen met je Google-account. Zo kun je meteen contacten downloaden uit de cloud, zodat die direct op je toestel staan. Op een later moment kun je ook contacten overzetten op je nieuwe Android telefoon. Hieronder staat hoe je dat doet:

  • Open het instellingenmenu.
  • Druk op ‘Accounts’.
  • Scroll naar beneden en druk op ‘Account toevoegen’.
  • Druk op ‘Google’.
  • Log in met het e-mailadres waarop de back-up staat van de contacten van je vorige telefoon.
  • Nadat je het inlogproces hebt doorlopen, downloadt de telefoon de contactgegevens;
  • Open in het startscherm de ‘Telefoon’-app. Bij ‘Contacten’ zie je dat je contacten zijn overgezet.

Contacten overzetten naar je nieuwe iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Wachtwoorden en accounts’.
 • Druk op ‘Nieuwe account’ en daarna op ‘Google’.
 • Log in met het e-mailadres dat je op de oude mobiele telefoon gebruikte om de contacten te uploaden.
 • Zorg dat de slider naast ‘Contacten’ groen is en druk op ‘Bewaar’.
 • Ga naar het startscherm en open de ‘Telefoon’-app.
 • Onder ‘Contacten’ zie je nu alle contacten staan van je vorige telefoon.

Hoe zet ik contacten over van iPhone naar iPhone?

Heb je een iPhone en stap je over naar een nieuwe iPhone? Dan is het een beetje omslachtig om via Google je contacten over te zetten. Het is makkelijker om dit via iCloud te doen. Dit doe je als volgt:

 • Open op je oude telefoon de ‘Instellingen’-app;
 • Druk op ‘iCloud’;
 • Schuif de slider naast ‘Contacten’ naar rechts.

Start daarna je nieuwe iPhone op. Doorloop het opstartmenu en log in met je Apple ID. Daarna kun je kiezen om je oude contactgegevens over te zetten naar je nieuwe telefoon.

Foto’s overzetten? Ook dat kan!

Heb je de smaak na het contacten overzetten te pakken? Je kunt ook je foto’s verplaatsen van de ene naar de andere telefoon. Zo staan ook al je kiekjes op je nieuwe smartphone. Succes!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.