Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Foto's verplaatsen van Android naar iOS en andersom
Terug naar overzicht
94,137x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Foto’s verplaatsen? Zo doe je dat van Android naar iOS én omgekeerd

Stap je over van een iPhone naar een Android-smartphone (of omgekeerd) en ben je bang dat je al je foto’s kwijtraakt? Wees gerust: je kunt makkelijk foto’s verplaatsen tussen Android en iOS. Met deze stappen is dat zo gebeurd.

Foto’s verplaatsen naar een andere telefoon, zo zit dat!

foto's verplaatsen telefoon zo doe je datFoto’s die je met je smartphone maakt staan óf op het opslaggeheugen van de telefoon, óf op je Micro SD-kaart. Staan de foto’s op dit kaartje en heeft je nieuwe telefoon ook zo’n ingang? Je hoeft dan alleen het kaartje van de ene in de andere telefoon te plaatsen om je foto’s over te zetten. Past er in je nieuwe telefoon geen Micro SD-kaart? Dan moet je ze op een andere manier overzetten.

Je kunt de foto’s bijvoorbeeld verplaatsen via de computer. Via een USB-kabel zet je de foto’s eerst op je computer, om ze vanuit daar te verplaatsen naar je nieuwe telefoon. Ook kun je foto’s via Bluetooth uitwisselen. Omdat er vaak tóch wel veel foto’s op je telefoon staan, duurt het overzetten van alle foto’s op deze manieren nogal lang. Het kan simpeler én sneller. Daarom lees je in dit blog hoe je foto’s gemakkelijk verplaatst via de cloud.

Wat is het verplaatsen van foto’s via de cloud?

wat is foto's verplaatsen naar cloudMet het verplaatsen van foto’s via de cloud upload je foto’s van je smartphone naar een clouddienst. Vervolgens log je met je nieuwe telefoon in op dezelfde clouddienst om de foto’s op je nieuwe toestel te zetten. Jouw cloud is een afgesloten opslagruimte op het internet. Alleen jij hebt toegang, iemand anders kan deze foto’s dus niet bekijken.

Met het overzetten van foto’s via de cloud sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen verplaats je de foto’s naar je nieuwe smartphone, ook maak je een back-up van deze foto’s. Ze blijven namelijk ook in de cloud staan. Eigenlijk verplaats je je foto’s dus niet: je maakt er een kopie van. Eenmaal geüpload hou je controle over je foto’s. Na het verplaatsen van de foto’s kun je de kiekjes, als je wil, ook weer verwijderen uit de cloud. Ze staan dan alleen op je oude en nieuwe smartphone. Zet je oude telefoon terug naar de fabrieksinstellingen als je ze daar ook wil verwijderen.

Er zijn verschillende clouddiensten waarmee je foto’s kunt overzetten van de ene naar de andere smartphone, zoals Google Foto’s, Dropbox en iCloud. Hiervoor hebben we één algemene tip: upload en download foto’s alleen als je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk. Zo kost het verplaatsen geen MB’s van je Sim Only internetbundel.

Foto’s verplaatsen van iOS naar Android

foto's verplaatsen ios naar androidMet Google Foto’s kun je makkelijk foto’s verplaatsen van Android naar iOS en omgekeerd. Deze app is namelijk beschikbaar voor zowel iOS als Android en je gebruikt hiervoor je Gmail-adres. Heb je die nog niet? Dan kun je deze gratis aanmaken. Nadat je bent ingelogd, kun je foto’s uploaden naar Google Drive, de clouddienst van Google. In het instellingenmenu van de app bepaal je in welke resolutie je dat doet.

Hoe dat zit? Via Google Foto’s kun je op twee manieren je foto’s uploaden: in originele kwaliteit of in hoge kwaliteit. In originele kwaliteit upload je het exacte bestand en krijg je van Google 15 GB opslagruimte. In hoge kwaliteit worden foto’s iets verkleind, maar is de opslagruimte onbeperkt. Goed om te weten: de fotokwaliteit is ook in hoge kwaliteit nog heel goed, ook als je een foto wil uitprinten.

Zo selecteer je in welke kwaliteit je foto’s wil uploaden:

 • Open Google Foto’s.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Back-up en synchronisatie’.
 • Druk op ‘Uploadgrootte’ en kies je voorkeur.

Als je een keuze hebt gemaakt, kun je foto’s gaan verplaatsen. De app doet dit automatisch zolang de app aan staat én je bent verbonden met wifi. Ontgrendel je telefoon dus niet, anders worden foto’s niet geüpload.

Als de foto’s zijn geüpload, download je op je nieuwe telefoon ook de app Google Foto’s. Log in met hetzelfde Google-account. Vervolgens start de synchronisatie van de foto’s, waarmee jouw foto’s ook op je nieuwe telefoon komen te staan.

Foto’s verplaatsen van Android naar iOS

foto's verplaatsen android naar iosStap je over van Android naar iOS? Naast Google Foto’s kun je dan ook de Move to iOS-app gebruiken. Op deze manier verplaats je foto’s nóg sneller, want dit werkt direct via wifi. Het tussenstation, de cloud, wordt overgeslagen. Je stuurt de foto’s direct van de ene naar de andere telefoon.

Om de bestanden over te zetten, moeten de Android-telefoon en iPhone opgeladen worden en met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn. Voer op de Android-telefoon je toegangscode van je iPhone in. Vervolgens bepaal je welke gegevens je wil overzetten. Naast foto’s kunnen dit ook bijvoorbeeld mails en contacten zijn. Daarna worden de bestanden overgezet van je oude Android-telefoon naar je iPhone.

Foto’s verplaatsen van iPhone naar iPhone

foto's verplaatsen ios naar iosStap je over van iPhone naar iPhone? Dan kun je ook foto’s verplaatsen via iCloud. Dit is de clouddienst van Apple waarop je met je iPhone standaard bent ingelogd als je bent ingelogd met je Apple ID. Het nadeel is dat je iCloud-opslagruimte standaard 5 GB is. Misschien dat je hier niet genoeg aan hebt. In dat geval is Google Foto’s een alternatief. Ook kun je tijdelijk extra opslagruiimte kopen. 50 GB opslag kost bij Apple 99 cent per maand. Na het foto’s verplaatsen kun je dit op elk moment ‘downgraden’ naar de gratis 5 GB.

Foto’s verplaatsen van een iPhone naar iPhone doe je zo:

 • Open de ‘Instellingen’-app op je oude telefoon.
 • Druk bovenaan op je naam.
 • Druk op ‘iCloud’.
 • Druk op ‘Foto’s’ en schuif de slider naast ‘iCloud-foto’s’ naar rechts.
 • Ga terug naar het vorige scherm en druk op ‘iCloud-reservekopie’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.

Je oude iPhone maakt nu een reservekopie van je iPhone, inclusief foto’s, en uploadt deze naar je iCloud. Het kan even duren voordat je oude iPhone hiermee klaar is. Pak zodra hij klaar is je nieuwe iPhone erbij. De foto’s worden dan automatisch op je nieuwe telefoon gezet.

foto's verplaatsen android naar androidFoto’s verplaatsen van Android naar Android

Het overzetten van foto’s van de ene Android-telefoon naar de andere kun je ook doen met Google Foto’s. Onder het kopje ‘Foto’s overzetten van iOS naar Android’ lees je hoe je dat doet.

Topfoto’s maken met je nieuwe telefoon

topfoto's maken foto's verplaatsenWil je je fotocollectie met je nieuwe telefoon uitbreiden? Omdat smartphonecamera’s steeds beter worden, kun je ze met een paar tips gebruiken als een pro. Ook hebben we nog wat tips voor je om de mooiste vakantiefoto’s te maken.

Veel plezier met je nieuwe telefoon!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.