.

Foto's verplaatsen van Android naar iOS en andersom
Terug naar overzicht
129,733x gelezen
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Foto’s verplaatsen? Zo doe je dat van Android naar iOS én omgekeerd

Stap je over van een iPhone naar een Android-smartphone (of omgekeerd) en ben je bang dat je al je foto’s kwijtraakt? Wees gerust: je kunt makkelijk foto’s verplaatsen tussen Android en iOS. Met deze stappen is dat zo gebeurd.

Foto’s verplaatsen naar een andere telefoon, zo zit dat!

foto's verplaatsen telefoon zo doe je datFoto’s die je met je smartphone maakt staan óf op het opslaggeheugen van de telefoon, óf op je Micro SD-kaart. Staan de foto’s op dit kaartje en heeft je nieuwe telefoon ook zo’n ingang? Je hoeft dan alleen het kaartje van de ene in de andere telefoon te plaatsen om je foto’s over te zetten. Past er in je nieuwe telefoon geen Micro SD-kaart? Dan moet je ze op een andere manier overzetten.

Je kunt de foto’s bijvoorbeeld verplaatsen via de computer. Via een USB-kabel zet je de foto’s eerst op je computer, om ze vanuit daar te verplaatsen naar je nieuwe telefoon. Ook kun je foto’s via Bluetooth uitwisselen. Omdat er vaak tóch wel veel foto’s op je telefoon staan, duurt het overzetten van alle foto’s op deze manieren nogal lang. Het kan simpeler én sneller. Daarom lees je in dit blog hoe je foto’s gemakkelijk verplaatst via de cloud.

Wat is het verplaatsen van foto’s via de cloud?

wat is foto's verplaatsen naar cloudMet het verplaatsen van foto’s via de cloud upload je foto’s van je smartphone naar een clouddienst. Vervolgens log je met je nieuwe telefoon in op dezelfde clouddienst om de foto’s op je nieuwe toestel te zetten. Jouw cloud is een afgesloten opslagruimte op het internet. Alleen jij hebt toegang, iemand anders kan deze foto’s dus niet bekijken.

Met het overzetten van foto’s via de cloud sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen verplaats je de foto’s naar je nieuwe smartphone, ook maak je een back-up van deze foto’s. Ze blijven namelijk ook in de cloud staan. Eigenlijk verplaats je je foto’s dus niet: je maakt er een kopie van. Eenmaal geüpload hou je controle over je foto’s. Na het verplaatsen van de foto’s kun je de kiekjes, als je wil, ook weer verwijderen uit de cloud. Ze staan dan alleen op je oude en nieuwe smartphone. Zet je oude telefoon terug naar de fabrieksinstellingen als je ze daar ook wil verwijderen.

Er zijn verschillende clouddiensten waarmee je foto’s kunt overzetten van de ene naar de andere smartphone, zoals Google Foto’s, Dropbox en iCloud. Hiervoor hebben we één algemene tip: upload en download foto’s alleen als je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk. Zo kost het verplaatsen geen MB’s van je Sim Only internetbundel.

Foto’s verplaatsen van iOS naar Android

foto's verplaatsen ios naar androidMet Google Foto’s kun je makkelijk foto’s verplaatsen van Android naar iOS en omgekeerd. Deze app is namelijk beschikbaar voor zowel iOS als Android en je gebruikt hiervoor je Gmail-adres. Heb je die nog niet? Dan kun je deze gratis aanmaken. Nadat je bent ingelogd, kun je foto’s uploaden naar Google Drive, de clouddienst van Google. In het instellingenmenu van de app bepaal je in welke resolutie je dat doet.

Hoe dat zit? Via Google Foto’s kun je op twee manieren je foto’s uploaden: in originele kwaliteit of in hoge kwaliteit. In originele kwaliteit upload je het exacte bestand en krijg je van Google 15 GB opslagruimte. In hoge kwaliteit worden foto’s iets verkleind, maar is de opslagruimte onbeperkt. Goed om te weten: de fotokwaliteit is ook in hoge kwaliteit nog heel goed, ook als je een foto wil uitprinten.

Zo selecteer je in welke kwaliteit je foto’s wil uploaden:

 • Open Google Foto’s.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Back-up en synchronisatie’.
 • Druk op ‘Uploadgrootte’ en kies je voorkeur.

Als je een keuze hebt gemaakt, kun je foto’s gaan verplaatsen. De app doet dit automatisch zolang de app aan staat én je bent verbonden met wifi. Ontgrendel je telefoon dus niet, anders worden foto’s niet geüpload.

Als de foto’s zijn geüpload, download je op je nieuwe telefoon ook de app Google Foto’s. Log in met hetzelfde Google-account. Vervolgens start de synchronisatie van de foto’s, waarmee jouw foto’s ook op je nieuwe telefoon komen te staan.

Foto’s verplaatsen van Android naar iOS

foto's verplaatsen android naar iosStap je over van Android naar iOS? Naast Google Foto’s kun je dan ook de Move to iOS-app gebruiken. Op deze manier verplaats je foto’s nóg sneller, want dit werkt direct via wifi. Het tussenstation, de cloud, wordt overgeslagen. Je stuurt de foto’s direct van de ene naar de andere telefoon.

Om de bestanden over te zetten, moeten de Android-telefoon en iPhone opgeladen worden en met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn. Voer op de Android-telefoon je toegangscode van je iPhone in. Vervolgens bepaal je welke gegevens je wil overzetten. Naast foto’s kunnen dit ook bijvoorbeeld mails en contacten zijn. Daarna worden de bestanden overgezet van je oude Android-telefoon naar je iPhone.

Foto’s verplaatsen van iPhone naar iPhone

foto's verplaatsen ios naar iosStap je over van iPhone naar iPhone? Dan kun je ook foto’s verplaatsen via iCloud. Dit is de clouddienst van Apple waarop je met je iPhone standaard bent ingelogd als je bent ingelogd met je Apple ID. Het nadeel is dat je iCloud-opslagruimte standaard 5 GB is. Misschien dat je hier niet genoeg aan hebt. In dat geval is Google Foto’s een alternatief. Ook kun je tijdelijk extra opslagruiimte kopen. 50 GB opslag kost bij Apple 99 cent per maand. Na het foto’s verplaatsen kun je dit op elk moment ‘downgraden’ naar de gratis 5 GB.

Foto’s verplaatsen van een iPhone naar iPhone doe je zo:

 • Open de ‘Instellingen’-app op je oude telefoon.
 • Druk bovenaan op je naam.
 • Druk op ‘iCloud’.
 • Druk op ‘Foto’s’ en schuif de slider naast ‘iCloud-foto’s’ naar rechts.
 • Ga terug naar het vorige scherm en druk op ‘iCloud-reservekopie’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.

Je oude iPhone maakt nu een reservekopie van je iPhone, inclusief foto’s, en uploadt deze naar je iCloud. Het kan even duren voordat je oude iPhone hiermee klaar is. Pak zodra hij klaar is je nieuwe iPhone erbij. De foto’s worden dan automatisch op je nieuwe telefoon gezet.

foto's verplaatsen android naar androidFoto’s verplaatsen van Android naar Android

Het overzetten van foto’s van de ene Android-telefoon naar de andere kun je ook doen met Google Foto’s. Onder het kopje ‘Foto’s overzetten van iOS naar Android’ lees je hoe je dat doet.

Topfoto’s maken met je nieuwe telefoon

topfoto's maken foto's verplaatsenWil je je fotocollectie met je nieuwe telefoon uitbreiden? Omdat smartphonecamera’s steeds beter worden, kun je ze met een paar tips gebruiken als een pro. Ook hebben we nog wat tips voor je om de mooiste vakantiefoto’s te maken.

Veel plezier met je nieuwe telefoon!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.