.

vertaal apps
Terug naar overzicht
48,560x gelezen

Bom dia, buona giornata, jó napot, hyvää päivää, oftewel: goedendag! Spreek jij een aardig woordje over de grens, of kun je juist wel wat hulp gebruiken? Met de beste vertaalapps onder de knop, heb jij altijd de juiste woorden op zak én weet je wat er gezegd wordt. Hierbij de beste apps op een rijtje!

Vertaalapps: hoe zit dat?

Waar we ons vroeger uit de voeten moesten maken met een vertaalboekje op zak, kunnen we inmiddels onze smartphones raadplegen voor hulp. Dankzij vertaalapps hoef jij niet meer te stressen bij de plaatselijke bakker, het café of onderweg.

Vertaalapps zijn er in alle soorten en maten, maar in de basis doen ze hetzelfde: ze vertalen woorden of zinnen. De app rolt de juiste tekst eruit, en met een beetje mazzel kan de app letterlijk het woord voor je doen. De ene vertaalapp blinkt uit in de diverse mogelijkheden, terwijl de andere app zich focust op specifieke talen of (offline) functies.

De beste vertaal apps

Hieronder vind je een hapklare lijst met de beste vertaalapps. Grote kans dat er eentje voor je tussen staat waar je iets aan hebt. Koffer klaar? Downloaden maar!

Google Translate

We trappen af met de meest bekende vertaalapp: Google Translate. Dit is - met 15 jaar op de teller - één van de meest toegankelijke en bekende vertaalapps. Het is een zeer complete app waarin je woorden en zinnen kunt vertalen, maar ook via de camera of gesproken opname, teksten kunt vertalen. Gebruik de vertaalapp met spraak of foto bijvoorbeeld voor de menukaart, het spoorboekje of een bord met beschrijving in een museum. Google Translate kan ook vertaalde teksten voor je uitspreken.

Google Translate is gratis te downloaden voor Android en iOS.

SayHi

Deze app heeft niet alleen een leuke naam, hij is ook hartstikke leuk (en vooral handig)! Want dankzij SayHi voer jij tweetalige gesprekken in realtime. De vertaalapp met spraak kent ruim 50 talen, dus met de taaldetectie is niets mis. Wanneer je gesprekken wilt voeren in verschillende talen, dan is SayHi een goede om op zak te hebben. Verder kun je de online app gebruiken voor het vertalen van tekst, opslaan van vertalingen, opnemen van gesprekken en transcriberen en voorlezen van een vertaalde tekst.

Download SayHi voor iOS of Android.

DeepL

DeepL is eigenlijk het broertje van Google Translate, maar is iets nauwkeuriger qua grammatica en heeft een iets uitgebreidere woordenschat. Naast spraakherkenning kun je ook teksten en documenten met tekst (zoals foto’s) uploaden om te weten te komen wat er gezegd wordt. De gratis vertaalapp werkt vrij rechttoe rechtaan: je selecteert de talen en voert de tekst of het document in. Klaar is Kees!

Download DeepL voor iOS of Android.

Waygo

Ga jij naar China, Japan of Zuid-Korea? Dan kun je je al snel ‘lost in translation’ voelen. Gastvrijer ga je de mensen waarschijnlijk niet krijgen, maar voor de leek die de taal niet spreekt (of kan lezen), kun je geen enkel verkeersbord of persoon verstaan. Gelukkig is daar Waygo, de beste vertaalapp met foto-opties voor Oosterse talen. Je richt de camera van je telefoon op een tekst die je niet begrijpt en hij vertaalt dit meteen, ook zonder internetverbinding. Leuk detail: Waygo is vernoemd naar de Chinese term ‘wài guó’. Dat is Chinees voor ‘buitenlander’.

Download Waygo voor iOS of (het alternatief Pleco voor) Android.

Microsoft Translator

Ook Microsoft heeft zijn duit in het zakje gedaan, en heeft een eigen vertaalapp: Microsoft Translator. Deze slimme app beheerst ruim 50 verschillende talen. De app blinkt vooral uit in korte zinnen die hij razendsnel en nauwkeurig vertaalt. Het design van de app is overzichtelijk waardoor hij makkelijk in gebruik is.

Download Microsoft Translator voor iOS of Android.

iTranslate

iTranslate is één van de meest veelzijdige vertaalapps met spraak. Je hebt ruim 100 talen tot je beschikking. De basisapp is gratis, maar dan krijg je her en der wel wat advertenties te zien. Je kunt gesproken vertalingen beluisteren en zelfs een mannelijke of vrouwelijke stem kiezen die het opleest.

Download iTranslate voor iOS of Android.

Op reis met Simyo

Wil jij op jouw reis onbeperkt gebruik kunnen maken van jouw favoriete vertaalapps of reisapps? Dan wil je natuurlijk dat jouw Sim Only-databundel past bij jouw vakantie of reis. Via Mijn Simyo of de Mijn Simyo-app kun je je bundel elke maand aanpassen. Zo gepiept!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.