.

beste vertaal apps
Terug naar overzicht
42,282x gelezen
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips | Telefoons & Tech |

De beste vertaal apps: zo spreek je overal een woordje over de grens!

Buen dia, buona giornata, jó napot, hyvää päivää, oftwel… goedendag! Maar ja, begrijp jij dat wel als iemand het tegen je zegt? Met de beste vertaal apps weet je in no-time wat iemand bedoelt. Handig, want ‘we’ mogen dit jaar ondanks de omstandigheden tóch in het buitenland op vakantie! Daarom zetten wij apps op een rijtje zodat jij opeens makkelijk een goed woordje over de grens spreekt!

Het wordt steeds makkelijker om een goed woordje over de grens te spreken. Geen gedoe meer met een boekje ‘Frans voor beginners’ om brood bij de boulangerie te bestellen. Met de beste vertaal apps maak jij namelijk supersnel duidelijk wat je wil zeggen. Zelfs in een taal die je niet spreekt. Handig nu je overal in de EU kunt internetten uit je Sim Only internetbundel.

Wat kun je met een vertaal app?

wat kun je met een vertaal appVertaal apps zijn er in alle soorten en maken, maar in de basis doen ze hetzelfde. Ze vertalen woorden of zinnen, zodat jij weet wat iets betekent of hoe je bij de bakker een brood bestelt. Sommige vertaal apps kunnen zelfs de woorden uitspreken: ideaal als de vertaalde tekst in een ander geschrift is en je niet weet hoe je dat moet uitspreken. Andere apps kunnen in dit geval de tekst fonetisch uitschrijven, hiermee is het zo geschreven dat je precies weet hoe je de woorden uitspreekt. Taal technisch klopt de vertaling dan niet, maar op die manier is je uitspraak wel goed.

De beste vertaal apps

De beste vertaal apps? Die zie je hieronder. Ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten.

Google Translate: veelvraat van talen in één app

beste vertaal apps google translateGoogle Translate is een van de meest toegankelijke vertaal apps. Het is een zeer complete app waarin je woorden en zinnen kunt vertalen, maar ook via de camera teksten kunt vertalen. Bijvoorbeeld de menukaart, het spoorboekje of een bord met beschrijving in een museum. Google Translate kan ook vertaalde teksten voor je uitspreken.

Google Translate is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Ditct.cc: vertaal app die je offline kunt opslaan

beste vertaal apps ditct.ccGa je buiten de EU op vakantie? Dan is het een stuk lastiger om een vertaal app te gebruiken zonder extra roamingkosten te maken voor je Sim Only abonnement. Daarom is Dict.cc een van de beste vertaal apps. Je kunt vooraf taalpakketten downloaden. Ideaal om in Mexico toch wat te bestellen in het Spaans of om op vakantie in Egypte toch een woordje Arabisch te wisselen met locals.

Dictc.cc is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Waygo: beste vertaal app voor Aziatische landen

beste vertaal apps waygoIn landen als China, Japan of Zuid-Korea kun je je al snel verloren voelen. Gastvrijer ga je de mensen waarschijnlijk niet krijgen, maar voor de leek zijn de gebruikte geschriften vaak niet te begrijpen. Gelukkig is Waygo beschikbaar. Dit is de beste vertaal apps voor Oosterse talen. Je richt de camera van je telefoon op een tekst die je niet begrijpt en hij vertaalt dit dan meteen. Ook zonder internetverbinding. Leuk detail: Waygo is vernoemd naar de Chinese term ‘wài guó’. Onze tip: check met een vertaal app gerust wat dat betekent!

Waygo is gratis te downloaden voor iOS. Pleco is een Android-alternatief.

iTranslate: veelzijdige vertaal app

beste vertaal apps itranslateiTranslate is één van de meest veelzijdige vertaal apps. Er is ook een spraakvariant genaamd iTranslate Voice. Je hebt 90 talen tot je beschikking: waarschijnlijk staat de door jouw gewenste taal daar dus ook tussen. Ook is de app offline te gebruiken. Het gebruik is gratis, maar de spraakvariant iTranslate Voice kost 9,99 euro. Ook handig: deze app doet het op je smartwatch. Zo vertaal je extra snel.

iTranslate is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Microsoft Translator

Ook Microsoft heeft zijn eigen vertaalsoftware. Die is verwerkt in de vertaal app Microsoft Translator. Hij kan 50 talen vertalen en het ontwerp van de app is heel overzichtelijk. Hierdoor is hij heel makkelijk in gebruik. Het sterkste punt van de app is korte zinnen: die vertaalt de app snel en goed. Prima keuze voor snel gebruik.

Microsoft Translator is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Handige apps voor in het buitenland

beste apps buitenlandMet de beste vertaal apps is een woordje over de grens spreken geen probleem meer. Niet meer lost in translation bij de Franse bakker of Spaanse slager. Fijn is ook dat je de apps in de hele EU volop kunt gebruiken, omdat je Sim Only internetbundel ook in andere EU-landen te gebruiken is. Mogelijk gebruik je in het buitenland wel sneller meer MB’s, omdat je minder vaak met wifi bent verbonden. Onze tips om apps offline te gebruiken komen in dat geval goed van pas!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.