.

Terug naar overzicht
16,293x gelezen

Er is geen leven meer voor te stellen zonder onze smartphone op zak. Deze fijne, elektronische beste vriend dient ook als de perfecte reisgids. Van het weer, inpakken, je vliegangst onder controle krijgen tot aan jezelf verstaanbaar maken. Hierbij serveren we je de acht beste reisapps voor een zorgeloze vakantie.

De beste travel-app voor jouw reis

Ga je op een zalige zomervakantie? Of ben je van plan een lange reis te gaan maken en uit te wijken richting een exotische bestemming? Welke reis je in het verschiet hebt maakt verschil voor de reisapps die je het beste kunt downloaden om goed voorbereid op reis te gaan. En het handige is, je hebt er alleen je telefoon voor nodig!

Zo zijn er reisapps voor je (reis)voorbereiding, het vervoer, om je reisbudget te bewaken, voor het vertalen of juist spreken van de taal én apps voor onderweg. We hebben hieronder van alles wat voor je op een rij gezet.

Reis app: PackPointPackPoint

Vind jij je koffer inpakken het taaiste klusje voorafgaand aan je vakantie of reis? Dan biedt de reisapp PackPoint hulp! Dankzij deze handige digitale inpaklijst, kun jij zeer overzichtelijk en gestructureerd je koffer of tas inpakken. Voorafgaand aan het inpakken stelt de travel app je wat vragen over je geslacht, je type reis, de duur en of er kinderen mee op reis gaan. Ook vraagt de app om je vertrekdatum en het aantal overnachtingen.

Aan de hand van al die gegevens stelt de app jouw unieke paklijst samen, van tandenborstel tot powerbank. Uiteraard kun je zelf benodigdheden toevoegen die niet op de lijst staan, maar je wel dolgraag mee wilt nemen. En dan is het inpakken geblazen! Wedden dat je nu niets vergeet?

Download PackPoint voor iOS of Android.

App voor op reis: CitymapperCitymapper

Ga jij op stedentrip of op een vakantie waar je veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer? Jackpot! Want met de vakantie-app Citymapper heb je het openbaar vervoer van tientallen steden ter wereld onder je knop, zoals je misschien gewend bent van de app 9292 (voor in Nederland). Voer je bestemming in, bekijk alle reismogelijkheden én krijg direct de prijs te zien. De reisapp geeft zelfs een melding wanneer je de metro of bus moet verlaten.

Download Citymapper voor iOS of Android.

Apps voor op reis: WalletWallet

Ga jij een mooie reis maken en wil je graag al je uitgaven bijhouden zodat je er zeker van bent dat je niet over je reisbudget gaat? Met de vakantie-app Wallet op zak kun je overzichtelijk en tot in de kleinste details je uitgaven bijhouden. Van tickets voor een boottocht, tot souvenirs en verkoelende cocktails. Sla het op in Wallet en blijf netjes binnen je budget. Ook handig voor een reis met vrienden, om je kosten achteraf snel inzichtelijk te maken.

Download Wallet voor iOS of Android.

Apps voor op reis: Maps.meMaps.me

Ga jij gegarandeerd veel op pad tijdens je reis of vakantie? Zonde om je internetbundel erdoorheen te jagen. Met de reisplanner app Maps.me heb jij een offline navigatiesysteem bij je. Zo kun je alle kaarten van de stad, regio of vakantieland vooraf downloaden en vervolgens offline gebruiken. Net als bij zijn online broer Google Maps, krijg je onder andere ook alle supermarkten, tankstations, hotels en metrohaltes te zien.

Download Maps.me voor iOS of Android.

Handig voor op reis: PolarstepsPolarsteps

Ga jij backpacken of rondreizen? Dan is de travel app Polarsteps iets voor jou! Met de handige app worden via GPS alle plekken bijgehouden die je hebt bezocht (plus datum). Bij elke locatie kun je vervolgens een foto, video of klein verhaal toevoegen. Niet alleen heel leuk voor jou om terug te zien bij thuiskomst, ook de thuisblijvers kunnen je tijdens je reis op de voet volgen.

Download Polarsteps voor iOS of Android.

Voor op reis: Weer en Radar app

Weer & Radar

Op vakantie (of op reis) hoop je natuurlijk op stralend weer, maar je hebt het helaas niet voor het zeggen. Je kunt je wel voorbereiden! Met de app Weer & Radar heb jij één van de meest betrouwbare en nauwkeurige weerapps onder de knop. Krijg per uur het verwachte weer te zien of blik alvast een week vooruit.

Download Weer & Radar voor iOS of Android.

Handige reis app: TripItTripIt

Is het altijd weer zoeken naar de bevestiging van je hotel of je online ticket voor een excursie? Beheer dan al je reisdetails in de TripIt app. Stuur simpelweg je reisbevestigingen naar TripIt en de app maakt automatisch een gedetailleerd reisschema voor je. Zo beheer je moeiteloos je vluchten, accommodaties, autoverhuur en activiteiten. De app synchroniseert met je kalender en biedt real-time vluchtupdates, incheckherinneringen en routebeschrijvingen. Zo bespaar je heel wat tijd en gestress onderweg.

Downloard TripIt voor iOS of Android.

DeepL TranslateHandig voor op reis: DeepL Translate

Spreek jij een aardig woordje over de grens, maar gaat vloeiend niet lukken? Dan kun je jezelf met de vakantie-app DeepL prima verstaanbaar maken. De app is vergelijkbaar met Google Translate, maar is iets nauwkeuriger. Naast gesproken tekst kun je ook teksten en documenten met tekst (zoals foto’s) uploaden om te weten te komen wat er gezegd wordt. De app werkt vrij rechttoe rechtaan: je selecteert de talen en voert de tekst of het document in. Klaar is Kees!

Download DeepL Translate voor iOS of Android.

Simyo reist met je mee

Wil jij tijdens je reis voorkomen dat je over je data- of belbundel heen gaat? Dan zit je bij Simyo helemaal goed! Je kunt je Sim Only-abonnement elke maand volledig aanpassen naar eigen wens in de Mijn Simyo-app of via Mijn Simyo. Wil je alles uit jouw eSIM halen in het buitenland? Lees dan even dit blog!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.