Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

slimme instellingen navigatie app sim only simyo
Terug naar overzicht
25,684x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Slimme instellingen van populaire apps: Google Maps!

Voor veel mensen staat de zomervakantie op het punt van beginnen. Een app die tijdens de vakantie zeker van pas komt is de navigatie-app Google Maps. De mogelijkheden van deze populaire app zijn ontzettend uitgebreid en daarom zochten we uit wat de slimme instellingen van Google Maps zijn.

Google Maps, misschien wel de beste navigatie-app

google maps beste navigatie app sim only simyoGoogle Maps is een navigatie-app voor Android en iOS die je voor je smartphone of tablet gebruikt. Met de app navigeer je door middel van gps. Heel handig, want zo verbruikt het navigeren dus geen data van je Sim Only internetbundel. Wel heeft de app internet nodig om de wegenkaarten te downloaden waarmee jij naar je eindbestemming navigeert. Tenzij je een van onze tips verderop dit artikel toepast!

Google Maps is niet alleen een navigatie-app: het toont ook de openingstijden van restaurants en andere openbare ruimtes. Verder lees je er recensies: ideaal om te zien of dat eettentje een bezoekje waard is! Via internet kun je ook file-informatie downloaden. Is het druk op de weg? Dan loodst de app je via een omweg langs de file. Dat scheelt weer tijd!

De app is ontzettend populair. Dit komt omdat hij gratis is en omdat hij standaard op Android-telefoons staat. Daarnaast is de app zeer gebruiksvriendelijk, hij werkt soepel en snel. Vorig jaar werd bekend dat een miljard Android-gebruikers Google Maps elke maand gebruiken. Dat zijn heel wat verdwaalde mensen minder!

Hoeveel data verbruikt Google Maps gemiddeld?

hoeveel data mb's gebruikt google maps gemiddeld internetbundel sim only simyoJe las het net al: het navigeren via Maps kost geen data, maar het downloaden van de wegenkaarten wél. Zeker als je internetbundel niet zo groot is, is het goed om vooraf te weten hoeveel data een app gebruikt. Zo voorkom je dat ineens je internetbundel op is.

Met Google Maps hoef jij je geen zorgen te maken: een uur lang rijden kost gemiddeld 35 MB. Dit is een ruime schatting. Het hangt namelijk af van waar je bent. Rij je op een afgezonderde landweg met weinig wegen of steden in de buurt? Dan verbruikt de app heel wat minder data. Het is maar net hoeveel wegen de navigatie-app hoeft te downloaden om de voor jou ideale route uit te stippelen.

Handige tips om Google Maps optimaal te gebruiken

Google Maps is makkelijk in gebruik en een route is zó uitgestippeld. Toch zijn er een paar functies die de app nog wat beter, zuiniger en slimmer maken.

Zo verbruikt Google Maps geen MB’s van je Sim Only internetbundel

zo verbruikt google maps geen mb's van je sim only internetbundel simyoDe app hoéft geen data te gebruiken. Vooraf kun je namelijk kaarten offline opslaan, door ze te downloaden via wifi. Die hoeft je telefoon tijdens het navigeren dus niet te downloaden. Handig, want zo kost het downloaden van kaarten geen data van je internetbundel voor Sim Only. In Nederland en de Europese Unie is het misschien niet per se nodig, omdat je dan voor je Sim Only abonnement geen roamingkosten betaalt. Toch is het een slimme manier van MB’s besparen. In landen waar je nog roamingkosten betaalt is het sowieso handig. Je voorkomt dan buitenbundelkosten van je Sim Only abonnement. Extra voordeel: omdat je telefoon geen mobiel internet gebruikt, gaat de batterij van je telefoon minder snel leeg.

Het offline opslaan van kaarten is met Google Maps wel een beetje beperkt. Je kunt niet van een specifiek land aangeven dat je de wegenkaart wil downloaden, alleen van een beperkt gebied dat je zelf selecteert. Je kunt zoveel kaarten offline opslaan als je wilt, dus via een omweg kun je dus wél alle wegen van een land offline opslaan. Ideaal als je jouw vakantie naar Zuid-Frankrijk vast ‘in the pocket’ wilt hebben. Où est la plage? Weet jij al!

Zo sla je kaarten offline op:

 • Open Google Maps.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Offline kaarten’.
 • Druk op ‘Aangepaste kaart’.
 • Ga op de kaart naar het gebied dat je offline wil opslaan.
 • Druk op ‘Download’.
 • De kaart wordt nu via wifi offline opgeslagen.
 • Je kunt dit zo vaak als je wilt herhalen, mits je genoeg opslagruimte op je telefoon hebt.

Zo zie je fietspaden

Echte Hollanders pakken natuurlijk de fiets! Nederland is een echt fietsland met fietspaden die los staan van de autowegen. De snelste route is, zeker in de stad, vaak met de fiets! Maar vanwege die losse fietspaden kan de route nog weleens afwijken van de autowegen. Wist je dat je met Google Maps ook fietspaden kunt zien? Hier moet je wel een instelling voor inschakelen.

Zo bekijk je wegenkaarten voor de fiets:

 • Open Google Maps.
 • Druk rechtsboven op het icoontje met het vierkantje.
 • Druk onder ‘Kaartgegevens’ nu op ‘Fietsen’.
 • Op de wegenkaart zie je nu de fietspaden verschijnen.

Zo weet je geliefde waar je bent

google maps live locatie delen instellen sim only simyoAls je wil, kun je met Google Maps je locatie live delen. Je kunt dan je geliefde laten weten hoe laat je thuis bent. Bijvoorbeeld als je in de file staat en je liefje staat op je te wachten met een romantisch diner. Je geliefde ziet dan precies waar je bent. Je zult zien: het eten is précies op tijd klaar! Ook op een festival kan het superhandig zijn, want zo vind je elkaar makkelijk terug.

Live locatie delen met Google Maps:

 • Open Google Maps.
 • Druk op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Locatie delen’.
 • Druk op ‘Aan de slag’.
 • Je kunt nu aangeven hoe lang je je locatie wil delen.
 • Je kunt nu aangeven wie je live locatie mag zien.

Tussenstops toevoegen aan je route

Google Maps weet precies hoe jij het snelst van a naar b komt. Maar wist je dat je ook tussenstops aan je route kunt toevoegen? Hartstikke leuk als je op vakantie lekker wil toeren. Zo rij je van het ene naar het andere idyllische dorpje en bestaat je route niet uit alleen maar snelwegen. Road trip!

Zo voeg je tussenstops toe aan je route in Google Maps:

 • Open Google Maps.
 • Zoek de plek waar je naartoe wil rijden.
 • Druk rechtsboven naast het vertrekpunt op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Extra stop toevoegen’.
 • Je kunt nu een tussenstop toevoegen.
 • Via de drie streepjes naast een locatie kun je een locatie die je wil bezoeken naar voren of achteren verplaatsen.
 • Blijf dit herhalen totdat je route compleet is!

Altijd je geparkeerde auto (of fiets!) direct terugvinden

Gebeurt het je weleens dat je geen flauw idee hebt waar je ook alweer je auto of fiets parkeerde? Google Maps is dan je beste vriend. Je kunt namelijk een locatie instellen als parkeerplek. Op het moment dat je de auto of fiets parkeert gebruik je deze functie. Zo vind je ‘m later supersnel terug!

Zo stel je de locatie in als geparkeerde auto met Google Maps:

 • Open zodra je de auto parkeert Google Maps.
 • Druk op je locatie. Deze herken je aan het knipperende blauwe rondje.
 • Druk op ‘Instellen als parkeerplek’.
 • Er verschijnt op deze locatie nu een ‘P’ die aangeeft dat je auto daar staat.

Andere navigatie-apps die ook de moeite waard zijn

andere goede navigatie apps google maps waze here wego sim only simyoGoogle Maps is zeker niet de enige navigatie-app die je probleemloos naar je eindbestemming navigeert. Andere gratis navigatie-apps zijn ook de moeite waard. Zo heb je Here WeGo, waarvan het handig is dat je wél in een keer de volledige wegenkaart van een land kunt downloaden. Een andere topper is Waze, die bekendstaat om zijn betrouwbare file-informatie.

Voor welke navigatie-app ga jij?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.