Simyo festival apps

De beste festival-apps voor op je smartphone

Slimme tips

Lowlands, Food Truck Festival Trek en De Parade: het barst deze zomer in Nederland weer van de festivals. In de buitenlucht, in stadions, op verschillende locaties en op meerdere dagen: elk festival is weer anders. Wist je al dat een aantal apps bij vrijwel elk festival goed van pas komt? In dit artikel bespreken we de beste festival-apps, zodat je met deze slimme apps op je smartphone op festivals onbezorgd kunt genieten!

Hoe zit het met bereik op drukke locaties?

Simyo netwerkWe raden je aan de apps die hieronder staan van tevoren te downloaden. Zo bespaar op je internetbundel én krijg je ook niet te maken met de mogelijke overbelasting van het mobiele netwerk. Bij overbelasting krijgt de zendmast in de buurt van het festivalterrein meer verkeer dan dat het aankan. Mobiel internet is hierdoor langzamer en telefonisch ben je minder goed bereikbaar.

Gelukkig wordt het bereik met je smartphone op festivalterreinen steeds beter. Providers plaatsen op grote festivals vaker tijdelijke, makkelijk verplaatsbare zendmastjes. Het mobiele netwerk heeft hierdoor op drukke locaties een hogere capaciteit, waardoor het minder snel overbelast raakt.

Informatieve en slimme apps

Van spullen inpakken tot je tent terugvinden: hieronder staan negen apps die je helpen een festivalweekend te overleven.

Inpak-app

triplistHanddoek, tandenborstel, schone kleren: als je vanwege een festival buiten de deur slaapt, neem je waarschijnlijk nogal wat spullen mee. Geen schande als je iets vergeet, maar vervelend is dat natuurlijk wel. Met TripList werk je een checklist af, zodat je niets vergeet.

Android-app

iOS-app

App van het festival

Steeds meer festivals ontwikkelen hun eigen app. Hierin staan vaak tips, de agenda en locatie van eettentjes, toiletten en concertlocaties. Bezoek, voordat je vertrekt, de website van het festival om erachter te komen of er een app voor je smartphone beschikbaar is.

Festive Companion

festiveBen je van plan om meerdere festivals te bezoeken dit seizoen? Download dan Festive Companion. De app verzamelt informatie over verschillende festivals. Zoals artiesten en optredens, de tijden van concerten en de routebeschrijving naar het juiste podium.

Android-app

iOS-app

Agenda

calendarIn de agenda-app op je smartphone is het mogelijk de tijdstippen te noteren van de concerten die jij wil zien. Daarnaast kun je van tevoren instellen dat je een melding krijgt van het agendapunt. Op die manier kom je nooit te laat voor een concert.

BlaBlaCar

blablaDit is misschien wel de gezelligste app van dit hele lijstje. Met BlaBlaCar vind je namelijk mensen die dezelfde kant als jij op moeten en nog een plaatsje overhebben in hun auto. Je deelt samen de kosten voor de autorit: er maakt dus niemand winst. Al kun je als extra dank natuurlijk altijd je chauffeur een biertje geven als diegene naar hetzelfde festival als jij gaat.

Android-app

iOS-app

Battery HD+

batteryIn de afgelopen jaren is de smartphone steeds een belangrijker onderdeel van de uitrusting van veel festivalgangers geworden. Met de smartphone vind je je vrienden terug, maak je foto’s en zie je wanneer je een poncho moet aantrekken. Je hebt er alleen niets meer aan als de batterij leeg is. Met Battery HD+ weet je precies hoe lang je batterij het nog uithoudt. De app helpt je ook met het verlengen van de batterijduur van je smartphone. Zelf kun je dit ook doen. Bijvoorbeeld door de schermhelderheid lager te zetten en apps af te sluiten die je toch niet gebruikt.

Android-app

iOS-app

Buienalarm

buienalarmEen ‘must’ tijdens een festival in de buitenlucht, aangezien het weer in Nederland vaak wisselvallig is. Dankzij Buienalarm weet je wanneer je je poncho moet aantrekken. Je krijgt van de app zelfs van tevoren een melding van mogelijke regenbuien.

Android-app

iOS-app

BC Tent Finder

Toen je ’s ochtends je tentje opzette, was het nog behoorlijk rustig op het campingterrein. Inmiddels is de nacht gevallen en zijn er een heleboel andere tenten opgezet. Je hebt, kortom, moeite met het terugvinden van je tent. Gelukkig heb je BC Tent Finder voor de iPhone en Find My Tent voor Android-telefoons die je hierbij helpen! Hiermee zie je precies waar je hem hebt opgezet en hoef je dus niet eindeloos te zoeken. De app gebruikt gps en kost dus geen data.

Android-app

iOS-app

Sociale apps

De kans is groot dat je niet in je eentje naar een festival gaat. Met deze apps houd je contact met vrienden. Zowel op als buiten het festivalterrein.

WhatsApp

whatsappBen je je vrienden kwijt? Deze berichten-app is dan onmisbaar, zeker als je naar een groot festival gaat. Met WhatsApp vind je elkaar in no-time terug. Wist je al dat je sinds kort met deze app ook kunt bellen? Dit kost je geen minuten, wel data. Een minuut bellen kost ongeveer 1 MB.

Android-app

iOS-app

Periscope

periscopePeriscope is één van de populairste apps van dit jaar. Met deze app maak je livestreams. Dit zijn live-uitzendingen die jij filmt met je smartphonecamera. Je volgers kunnen live meekijken. Zo kun je het thuisfront laten meegenieten van het optreden waar jij live bij bent! Wij raden je aan deze app alleen te gebruiken als je verbonden bent met een wifi-netwerk of een internetbundel hebt van 2000 MB of meer. De app verbruikt namelijk veel data.

Android-app

iOS-app

Snapchat

snapchatWil je je vrienden lokken naar het optreden waar jij naar kijkt? ‘Tease’ ze met Snapchat, waarmee je foto’s en video’s voor een korte periode met vrienden kunt delen. Ideaal om de aandacht te trekken!

Android-app

iOS-app

Instagram

instagramMet Instagram deel je foto’s met je volgers. Daarnaast is het mogelijk je zelfgemaakte foto’s te bewerken. De app hiervoor is heel uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld de helderheid aanpassen, maar ook het contrast, de scherpte en de kleuren. In Instagram kun je door op tags te zoeken ook de foto’s van andere festivalgangers bekijken.

Android-app

iOS-app

Handige accessoires voor op festivals

Tot slot bespreken we nog twee handige accessoires die bijdragen aan een onbezorgd festivalweekend.

Externe oplader

externe opladerAccu’s van smartphones staan helaas niet bekend om hun lange levensduur. Gemiddeld moeten smartphones elke dag wel worden opgeladen. Een festivalterrein heeft niet veel stopcontacten waar je je smartphone kunt opladen. Het is daarom het overwegen waard om van tevoren een externe oplader te kopen. Zo’n lader past vaak in je broekzak en je kunt ‘m via een kabeltje op je smartphone aansluiten. De batterij van je smartphone wordt op die manier opgeladen. Met de meeste externe opladers kun je je smartphone tot drie keer helemaal opladen. Let bij het aankopen van een externe batterij wel op de volgende dingen.

Zonnelader

zonneladerEr zijn steeds meer opladers beschikbaar waarmee je smartphone via zonne-energie wordt opgeladen. Met deze zonneladers laadt je smartphone minder snel op dan met een gewone externe lader. Het voordeel is dat je niet van tevoren de zonnelader hoeft op te laden, waarmee je dus energie-onafhankelijk bent!

Overweeg tijdelijk een grotere internetbundel

Simyo smartphoneDe meeste festivals hebben geen openbaar wifi-netwerk. Je verbruikt daardoor waarschijnlijk meer data dan normaal. Overweeg van tevoren daarom om je internetbundel te verhogen. Bij Simyo kun je de hele maand je aantal belminuten en MB’s kosteloos naar boven en beneden aanpassen. Dit doe je via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app, waar je ook je verbruik mee in de gaten houdt.