Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
17,781x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Festival tips nodig? Dit zijn de beste festival apps!

Hangt jouw festivalkaartje al maanden uitgeprint op de koelkast? Maak je voorbereidingen compleet door van tevoren slimme festival apps te downloaden. YouTuber Jesper Kleynen test op festival Mundial in Tilburg de beste festival apps. In deze video vertelt hij je welke echt van pas komen. Plus: onderaan vind je nog meer festival tips!

Vrienden vinden? Vooraan bij je favoriete band?

Naast vette concerten en een hoop lol, kan tijdens een festival het thema ‘zoeken’ ook vaak terugkomen. Vrienden raak je snel kwijt en waar is nou ook alweer de muntenkassa? Ook sta je uren te turen naar het blokkenschema: zodra je weet naar welk optreden je wil, sta je zo ver weg dat je er weinig van meekrijgt. Zonde! Gelukkig zijn er veel apps die het festivalleven een beetje makkelijker maken. Jesper had de ‘zware’ taak om alle apps tijdens een festival te testen. Bekijk snel de video om te ontdekken welke je moet downloaden voordat je het terrein oploopt.

Het verslag: welke festival apps komen echt van pas?

Hieronder zetten we alle apps die als beste uit de test zijn gekomen nog een keer op een rij:

Mis niks: Appic en Line ‘em up

Natuurlijk ga je thuis de line up van het festival al goed bekijken, maar sommige artiesten en bands doen misschien niet meteen een belletje rinkelen. Gelukkig zijn er apps waarmee je meteen een kort fragment van een artiest kunt beluisteren, zodat je zeker weet dat je niet je nieuwe favoriete band misloopt.

Appic (voor Android en Apple)

+ Kom in contact met andere gebruikers: via de app zie je precies wie er ook op het festival zijn.

+ Je beluistert via de app de laatste nummers van geplande artiesten en bands.

+ Je vindt alle informatie van het festival in de app; ook de plattegrond en de timetable.

+ De app heeft speciale ticketaanbiedingen voor gebruikers.

+ Je kunt met de ‘vind mijn buddy’-functie óók vrienden terugvinden.

Line ‘em Up (voor Apple)

+ Je kunt artiesten meteen beluisteren.

+ Je swipet razendsnel door alle artiesten en kan meteen aangeven of je het wat vindt of niet; alle artiesten die jij goed vindt vormen samen een ‘poster’. Zo weet je precies welke bands je wil zien.

- Je moet wel zelf in de gaten houden hoe laat de verschillende artiesten optreden; deze informatie staat niet in de app.

- Je kunt nadat je de band op je poster hebt geplaatst het fragment niet opnieuw beluisteren.

- De app is niet geschikt voor Android.

Welke kies je?

Appic is een meer ‘complete’ app als het om festivalinformatie en voorpret gaat. Eigenlijk is Appic vooral onmisbaar tíjdens het festival. Line ‘em Up is wel de meest handige app om snel te bepalen naar welke optredens je gaat.

Help… ik voel me zo alleen. Vind je vrienden!

Een festival is druk, hectisch en iemand kwijtraken gebeurt in een paar seconden. Natuurlijk maak je op een festival zó nieuwe vrienden, maar als je toch graag degenen terug wil vinden waar je mee gekomen bent, dan zijn er twee handige apps!

Voor Apple: Vind mijn vrienden

+ De app is al geïnstalleerd op je iPhone.

+ Je kunt tijdelijk je locatie delen met je vrienden voordat je gaat feesten. Dit kun je (daarna) ook weer uitzetten.

- Als je vrienden geen iPhone hebben werkt de app helaas niet.

Voor Android: Google Maps

+ Je stelt zelf in hoe lang je wil weten waar iemand zich bevindt.

+ Je kunt meteen navigeren naar de locatie van iemand anders.

+ De app geeft duidelijk aan dat je jouw locatie deelt, zodat je dit ook weer uit kan zetten als je hiermee wil stoppen. 

Hydrateren kun je leren: WaterIn

Voor Android en voor Apple

Zon op je bol? Flink aan het dansen? Je weet waarschijnlijk wel dat je dan voldoende water moet drinken. Toch vergeet je dat makkelijk als je eenmaal van het ene gave optreden naar het andere gaat. De app WaterIn vertelt je precies hoeveel je nodig hebt en herinnert je hier de hele dag aan.

WaterIn

+ De app bepaalt hoeveel water je nodig hebt, afhankelijk van de temperatuur die dag.

+ Je krijgt gedurende de dag constant reminders van de app om water te blijven drinken.

- Je kunt het volume van de notificaties (meldingen) niet aanpassen; ze zijn erg zacht dus je hoort ze niet altijd. (Zeker niet als je nét staat te springen bij je favoriete band.)

Kippenvelmomentjes delen via Instagram- of Facebook Live

Nee, helemaal zoals op het festival zelf wordt het nooit, maar je kunt prima een kippenvelmoment delen met thuisblijvers. Via Instagram Live of Facebook Live bijvoorbeeld. Hoewel de apps misschien in eerste opzicht op elkaar lijken, zijn er toch wel wat verschillen. Wij zetten hier de grootste verschillen op een rij. Let wel op dat je databundel groot genoeg is, want met livestreaming verbruik je sneller veel data.

Instagram Live (voor Android en Apple)

 • Je video verdwijnt nadat je ‘m hebt geüpload en video’s worden niet opnieuw afgespeeld: dit is misschien jammer, maar geeft je video ook een exclusief tintje.
 • De video mag maximaal een uur duren.

Facebook Live (voor Android en Apple)

 • Naast filters, die Instagram Live ook heeft, is er een ‘doodle’ pen om tekeningetjes toe te voegen.
 • Je kunt mensen die in de video voorkomen taggen.
 • Je video mag maximaal anderhalf uur duren. 

Welke kies je?

Zoals Jesper al aangeeft in de video is het een beetje persoonlijk of je voor Instagram Live of Facebook Live kiest. Je kunt ook je keuze maken aan de hand van het aantal volgers: heb je een groter bereik via Facebook of Instagram?   

Vind mijn tent: als je ’s avonds een beetje de weg kwijt bent

Find my tent voor Android

Find my tent now voor Apple

Je komt aan op het festival, zet je tentje op en probeert de locatie te onthouden (naast dat roze koepeltentje en tegenover een grote boom). Maar ’s nachts lijken alle tentjes opeens op elkaar. En wat zijn het er veel! Deze app onthoudt jouw tentlocatie zodat je er ’s avonds in één keer in kan rollen.

Find my tent en Find my tent now

+ Zet je tent op én sla meteen de locatie van je tijdelijke stulpje op: ’s avonds vind je zonder moeite je tent terug.

+ De apps zijn zo gemaakt dat ze bijna geen batterij verbruiken en nul data. Dat is wel zo handig.

En dan: nog een paar festival tips!

 • Bereid je goed voor: lees van tevoren de regels van het festival door, bepaal welke bands je wil zien, koop een plastic poncho… – eenmaal aangekomen heb je zo meer tijd om te genieten.
 • Neem contant geld mee. Als de PIN-automaat storing heeft, weet je zeker dat jij niks te kort komt.
 • Zorg voor extra droge kleren en leg ze ergens waar ze niet nat kunnen worden.
 • Vergeet je powerbank niet vooraf op te laden én mee te nemen.
 • Ga je naar een festival in het buitenland. Zorg dan dat je je roaming aanzet.
 • Natte doekjes of babydoekjes zijn ideaal voor een snelle opfrisbeurt.
 • Veiligheid voorop: neem oordoppen en zonnebrand mee, en eh, nou ja, deze laatste mag je zelf invullen. 

Naar welke festivals ga jij deze zomer? En heb je zelf nog festival tips?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.