Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

Sim Only abonnement vergelijken

Zoek je het ideale telefoonabonnement voor je mobiele telefoon? Van verschillende providers, waaronder Simyo, kun je de abonnementen voor Sim Only vergelijken. Zo vind je een abonnement dat écht bij je past. Qua prijs, kwaliteit én bundels. Wij helpen je jouw ideale Sim Only abonnement te vinden.

Vergelijk Sim Only providers met elkaar

Om jouw ideale abonnement te vinden kun je aanbieders van Sim Only vergelijken op allerlei onderdelen. Welk mobiele netwerk is het betrouwbaarst? Welke provider biedt de beste service? En welke provider geeft mij de vrijheid om mijn abonnement ook tijdens de abonnementsperiode nog gratis aan te passen?

Dit soort vragen helpen je een weloverwogen keuze te maken. Bedenk bij het vergelijken van Sim Only abonnementen wat jij belangrijk vindt. Wil je onbeperkt kunnen bellen? Of hecht je meer waarde aan een betaalbare, grote internetbundel of de mogelijkheid om MB’s bij te kopen? Met andere woorden: wat vind jij belangrijk bij een Sim Only abonnement? Als je dat helder hebt, kun je goed abonnementen voor Sim Only vergelijken.

Voor het vergelijken van Sim Only van Simyo is het goed om te weten dat je tijdens de abonnementsperiode altijd je bundels gratis naar boven of beneden kunt aanpassen. Daarnaast is Simyo de enige provider ooit die is uitgeroepen tot het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Ook is Simyo door de Consumentenbond 21 keer verkozen tot beste mobiele provider en gebruikt Simyo het betrouwbare mobiele netwerk van KPN.

Abonnementen vergelijken? Het speurwerk is al voor je gedaan

Elk kwartaal worden de verschillende providers met elkaar vergeleken door de Consumentenbond. Simyo kwam al 21 keer als de beste uit de test. Heb je onze prijzenkast al gezien? Naast de beoordeling van de Consumentenbond, doen we zelf ook onderzoek en vergelijken we onszelf met andere providers. Kijk maar naar onderstaande tabel, inclusief het testoordeel van januari 2021.

Totaal testoordeel
Netwerk
4G internet­snelheid
Gratis 4G
Optie maand­abonnement
Simyo
9,1
KPN
256 Mbps
Simpel
9,0
T-Mobile
75 Mbps
Ben
8,6
T-Mobile
100 Mbps
Vodafone
8,3
Vodafone
350 Mbps

Sim Only 4G internet vergelijken

Bij de meeste Sim Only aanbieders bepaal je zelf of je, naast een belbundel, ook een Sim Only internetbundel neemt. Het verschilt nog weleens of je dan het trage 3G internet krijgt of het moderne 4G internet. Bij providers die standaard 3G internet bieden, moet je vaak bijbetalen om 4G internet te gebruiken. Vind je snel en betrouwbaar mobiel internet belangrijk? Neem 4G dan mee bij het Sim Only vergelijken.

Best belangrijk om te onthouden: dat je voor Sim Only de internetsnelheid kunt vergelijken. Ook bij 4G kan de snelheid verschillen. Wil je van een Sim Only abonnement vergelijken de 4G snelheid weten? Lees dan recensies over het mobiele netwerk dat de Sim Only provider gebruikt. Zo kun je Sim Only 4G écht vergelijken op kwaliteit en snelheid.

Binnen een paar jaar kun je Sim Only ook vergelijken op 5G. Dit is de opvolger van 4G waar nu druk aan wordt gewerkt. Deze variant van mobiel internet is nog sneller, maar het duurt nog even voor het breed beschikbaar is in Nederland.

Zo! Da's snel!, 2G: 1Mbps, 3G: 10Mbps, 4G: 20Mbps

Benieuwd wat je met deze snelheden kan? Lees meer in ons artikel over 3G en 4G snelheid.

Sinds kort ook mogelijk bij Simyo: VoLTE. Dat is bellen via het 4G netwerk, waarbij je extra snel wordt verbonden en je betere geluidskwaliteit ervaart.

Goedkoopste Sim Only abonnementen vergelijken

Sim Only is betaalbaarder dan een abonnement met toestel. Dit komt omdat je met de telefoonrekening alleen betaalt voor je bundels, niet voor een telefoon die je op afbetaling koopt bij het afsluiten van je abonnement. Wil je de goedkoopste abonnementen voor Sim Only vergelijken? Onderaan de streep komt Simyo dan naar voren als beste keuze. Niet alleen zijn de bundels scherp geprijsd, ook heeft Simyo een uitgebreid servicepakket. Zo heeft Simyo de beste klantenservice en is er een forum waar je vraag altijd binnen 24 uur wordt beantwoord. Maar schrik niet als je eerder antwoord krijgt! Ook is Simyo negentien keer als beste getest door de Consumentenbond en is Simyo de enige telecomprovider ooit die de prijs won voor Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland.

Simyo Sim Only

Ga je voor Sim Only van Simyo? Je kunt onze Sim Only vergelijken op verschillende onderdelen. Je bepaalt zelf of je een maandelijks opzegbaar abonnement neemt of een jaarcontract afsluit. Ook kun je zelf je bel- en internetbundels uitkiezen. Het mooie is: je kunt je bundels daarna altijd, elke maand gratis naar boven of beneden aanpassen. Zo blijft je abonnement altijd bij jouw persoonlijke situatie passen. Handig om mee te nemen als je Sim Only gaat vergelijken!

Heb je thuis vast internet van KPN? Dan heb je met Sim Only van Simyo extra voordeel. Omdat je het netwerk van KPN twee keer gebruikt, krijg je ook twee keer zoveel minuten en MB’s. Gewoon, helemaal gratis. Dit heet Simyo Compleet en je hoeft het alleen te activeren via Mijn Simyo.

Dit vinden onze bellers

3,8/5
1007 reviews
"Ben al vanaf het eerste uur bij Simyo en bevalt nog steeds goed. Niet te duur maar kwaliteit."
Marco Bosson
"In mijn vorige review was ik niet zo blij met simyo. Vandaag hebben ze contact met mij opgenomen en een passende oplossing bedacht waar ik zeer tevreden over ben. Kortom: snel en netjes het probleem o…"
Egon Brakké
"Simyo heb ik al jaren. Heldere tarieven. Zelf je bundels regelen. En scherp geprijst en niet de mist belangrijke overal super bereik."
VBW

Meer weten over Sim Only?

Heb je nog vragen als "Wat betekent Sim Only?", ga dan naar ons Forum of mail ons ons.

Begin nu met voordelig internetten

Supersnel mobiel internet zonder dat je eraan vastzit.

Liever geen abonnement? Kies voor Prepaid van Simyo

Ben je al klant en wil je overstappen van Prepaid naar Sim Only?
Log dan in op Mijn Simyo

.

 
Afscheid nemen van Sam?

Als je het live chatvenster opent, sluit je gesprek met Sam.