Roaming in het buitenland

Alles over bellen, sms’en en internetten in en naar het buitenland

Wat voor klant ben je?

Je instellingen aanpassen

Wil je zeker zijn dat je in het buitenland kunt bellen, sms’en en internetten? Doorloop dan de volgende twee stappen:

1. Instellingen op Mijn Simyo

 • Ga naar Mijn Simyo.
 • Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
 • Druk bovenaan de pagina op ‘Instellingen’.
 • Druk op het tabblad ‘Internet en bellen’.

Bellen en sms’en

 • Zet ‘Bellen in en naar het buitenland’ aan om in het buitenland te kunnen bellen.

Internetten

 • Zet eerst ‘Internetten in Nederland’ aan en daarna ‘Internetten in het buitenland’ aan.

  Je kan ‘internetten in het buitenland’ pas aanvinken als je op Mijn Simyo ook de optie voor ‘bellen in en naar het buitenland’ hebt ingeschakeld.

2. Instellingen op je telefoon

Het ene toesteltype is het andere niet. Daarom laten we graag zien hoe je jouw toestel goed instelt.

Ga naar toestelhulp

Roaming binnen de EU

Je betaalt geen extra roamingkosten meer binnen alle EU-landen, plus Zwitserland, Andorra, Noorwegen, IJsland, Monaco en Liechtenstein (zone 1). Bellen, sms'en en internetten in de EU valt nu gewoon binnen je Sim Only bundels. Gebruik je telefoon op reis dus zoals je gewend bent, net zoals thuis. Hieronder lees je hoe het precies zit.

Wat betekent het voor jou?

Dit verbruik valt wel binnen je bundels

Bellen en sms’en

 • Bellen in een EU-land naar een Nederlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: je belt vanaf een Franse camping een vriend die op vakantie is in Spanje.
 • Bellen in Nederland naar een Nederlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: je belt je zus die voor werk in België is.
 • Gebeld worden in een EU-land is gratis en gaat niet van je belminuten af. Bijvoorbeeld: je bent in Duitsland en je buurman belt je.
 • Bellen in een EU-land naar een buitenlands nummer in de EU, behalve vanuit Nederland. Bijvoorbeeld: je bent in Italië en belt je hotel dat je wat later arriveert.

Internetten

Binnen de EU (zone 1) internet je ook vanuit je bundel. Je kunt daarom gerust internetten zonder extra kosten.

Dit verbruik valt niet binnen je bundels

Bellen en sms’en

 • Bellen in Nederland naar een buitenlands nummer in de EU. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut.

Wat gebeurt er als je bundels op zijn?

Als je Sim Only bundels op zijn maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut, € 0,07 per sms en € 0,15 per MB. Is je internetbundel (bijna) op? Dan kun je extra MB’s kopen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Roaming buiten de EU

Reis je naar een land buiten de EU (zone 1)? Dan valt je verbruik altijd buiten je bundels. Voor bellen en sms’en betaal je per zone verschillende tarieven. Hier vind je onze zone-indeling. Wanneer je internet buiten zone 1 betaal je altijd € 5,- per MB.

Wat betaal ik in het buitenland?

Geef aan om welke landen het gaat. Dan geven wij je de precieze tarieven!

Bezig met laden

Ik heb:

Ik ga naar:

En bel of sms naar:

Van {{ countryFrom.country }} naar {{ countryTo.country }}

Bellen, sms'en en internetten in {{ countryFrom.country }} (zone 1) valt binnen je Sim Only bundels.

Is je bundel op? Dan maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut, € 0,07 per sms en € 0,15 per MB. Je kan altijd extra minuten en MB’s kopen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app.

Buiten je bundel betaal je voor bellen € 0,31 per minuut, Sms’en € 0,31 per SMS en voor internetten € 0,15 per MB.

Voor bellen en sms’en in {{ countryFrom.country }} (zone 1) betaal je het gebruikelijke tarief.

Voor bellen en sms’en in Nederland (zone 1) betaal je het gebruikelijke tarief.

Je betaalt voor bellen € 0,10 per minuut, Sms’en € 0,10 per SMS en voor internetten € 0,15 per MB.

Binnen Kosten
{{ localData.label }} {{ localData.value }} {{ localData.extra }}
Van {{ countryFrom.country }} naar {{ countryTo.country }} Kosten
{{ internationalData.label }} {{ internationalData.value }} {{ internationalData.extra }}

Veelgestelde vragen

Wat is roaming?

Roaming is het gebruiken van een ander mobiel netwerk dan het mobiele netwerk van jouw provider.

Goed om te weten: bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder roamen. Je gebruikt dan namelijk het telefoonnetwerk van je eigen provider. Hiervoor kun je niet de minuten uit je belbundel gebruiken. Het tarief voor bellen naar een ander EU-land vanuit Nederland is 23 cent per minuut.

Kan ik een plafond instellen voor internet in het buitenland?

Het is niet mogelijk om een plafond in te stellen voor internet in het buitenland. Wél krijg je een waarschuwing per sms als je € 40,- (exclusief BTW) aan data verbruikt hebt. Wanneer het totaalbedrag aan internetkosten in het buitenland € 60,50 bedraagt, ontvang je een laatste waarschuwing.

Na de laatste waarschuwing geef je aan of je gebruik wil blijven maken van internet in het buitenland. Stuur je een sms naar 1330 met de tekst 'Ja', dan ga je akkoord met de kosten en kun je door blijven gaan met internetten. Reageer je niet? Dan blokkeren we mobiel internet in het buitenland op je simkaart. Zo houd je de kosten zo veel mogelijk in de hand.

Tip: bellen en internetten op vakantie: hoe pak je dat slim aan? In dit blog lees je handige tips en zie je welke apps in het buitenland van pas komen.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?

Als je bundel op is in zone 1, dan maak je gebruik van het EU-buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut, € 0,07 per sms en € 0,15 per MB. Is je internetbundel (bijna) op? Dan kun je extra MB’s kopen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland.

Krijg ik een waarschuwing als mijn bundel op is?

Bij je internetbundel wel, bij je belbundel niet.

Als je internetbundel voor 80% of 100% verbruikt is, sturen we je een sms´je om je hierover te informeren. Als je internetbundel op is en je koopt geen extra MB’s, dan betaal je € 0,15 per MB.

We helpen je het internetverbruik in het buitenland extra in de gaten te houden. Je krijgt een waarschuwing per sms als je € 48,40 aan data verbruikt hebt. Wanneer het totaalbedrag aan internetkosten in het buitenland € 60,50 bedraagt, ontvang je een laatste waarschuwing. Na de laatste waarschuwing geef je aan of je gebruik wil blijven maken van internet in het buitenland. Stuur je een sms naar 1330 met de tekst 'Ja', dan ga je akkoord met de kosten en kun je door blijven gaan met internetten. Reageer je niet? Dan blokkeren we mobiel internet in het buitenland op je simkaart. Zo houd je de kosten zo veel mogelijk in de hand.

Voor je belbundel ontvang je geen waarschuwing. Op Mijn Simyo en de Mijn Simyo app kun je zien hoeveel belminuten je nog over hebt tot het eind van de maand. Hier kun je overigens ook zien tot welke dag en tijdstip het verbruik is bijgewerkt.

Kom je minuten tekort? Met een Simyo Sim Only abonnement kun je maandelijks gratis je bundels wijzigen. Je kunt je bundels naar boven én naar beneden aanpassen. Op de eerste dag van de volgende maand gaat dan je nieuwe bundel in. Heb je direct extra minuten nodig? Het is niet mogelijk om belminuten bij te kopen. Wel hebben we een paar tips voor je hoe je belminuten kunt besparen in onze blogs "Beeldbellen zonder belminuten met FaceTime en andere apps" en "Slim: bellen via WhatsApp bespaart belminuten!". Let wel op dat deze apps verbinding kunnen maken met internet, gebruik daarom zoveel mogelijk WiFi.

Tip: je kunt ook kiezen voor Simyo Onbeperkt. Met deze bundel kun je eindeloos bellen en sms’en, zonder je zorgen te maken over buitenbundelkosten. Meer informatie hierover, vind je hier.

Als ik in het buitenland een sms ontvang, moet ik dan betalen?

Nee, voor het ontvangen van sms´jes in het buitenland hoef je niet te betalen.