.

Klantenkaarten app: geen portemonnee meer nodig
Terug naar overzicht
121,838x gelezen

Wapperen met je pasjes bij de kassa kan tegenwoordig ook veel slimmer: wapperen met een wallet app. Een handige app die al jouw klantenkaarten en bankpasjes digitaal verzamelt. Kortom: geen bomvolle portemonnee meer, en je hoeft nooit meer terug naar huis voor een pasje. Benieuwd welke wallet apps het beste zijn? Lees dan vooral even verder.

Wallet-wattes: dit is een wallet app

Een wallet app (het Engelse woord voor portemonnee), ook wel klantenkaarten app genoemd, is een digitale portemonnee app die ervoor zorgt dat jij al je pasjes bij elkaar hebt op je smartphone: van je spaarkaarten tot klantenkaarten en bankpasjes. Alle pasjes zitten in één app opgeslagen, en jij hoeft alleen maar de code te laten scannen. Soms kun je inloggen met je klantenkaartnummer of een inlognaam om eenvoudig je account te koppelen aan de digitale pas.

Sommige wallet apps voor Android en Apple gaan zelfs nog een stapje verder dan enkel de functie van klantenkaarten app, in enkele wallet apps kun je zelfs je boardingpass, bioscoopticket, festivalkaartje of ticket voor het theater opslaan. Kortom: dag dikke portemonnee, hallo handige app!

Handig: dit zijn slimme klantenkaarten apps

Het gros van de Nederlandse winkelketens werkt inmiddels met een digitale klantenpas, denk aan Albert Heijn, Etos, HEMA, maar ook Ici Paris XL en Kruidvat. We zouden niet in het digitale tijdperk leven als er niet ook een app bestond om die verschillende klantenaccounts te beheren. Door je klantenpas te scannen onthoudt de wallet app in een paar seconden alle gegevens die aan de pas gekoppeld zijn. Het enige wat je daarna hoeft te doen is de app op je telefoon laten scannen bij de kassa. Welke klantenkaarten apps je daarvoor kunt gebruiken? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Stocard

Stocard is een pareltje! De van oorsprong Duitse app is een typische klantenkaarten app en heeft al je passen in één overzicht voor je klaarstaan. De app weet dankzij jouw locatievoorzieningen ook precies waar je bent en welke app je nodig hebt. Het nadeel hiervan is dat je ook app-meldingen ontvang en wat reclame krijgt voorgeschoteld, dus je kunt zelf bepalen of je dat fijn vindt. Bij sommige klantenkaarten in de app kun je zelfs je spaarsaldo inzien, of doorsturen naar de Wallet Apple-app op je iPhone. Deze app is een makkie om te gebruiken: je downloadt hem, scant de barcode van je pasjes en hij herkent direct je gegevens. Hoppa, op naar de supermarkt!

Download Stocard voor iOS of Android.

Pass4Wallet

Heb jij een iPhone en wil je het liefst al je klantenkaarten bewaren in de iOS Wallet? Normaliter lukt dat niet, want in je Wallet Apple app kun je enkel boardingpasses, festivaltickets en bioscoopkaartjes opslaan. Maar met een klein beetje hulp van Pass4Wallet kan dat dus wel en wordt je Wallet ook een klantenkaarten app! Het werkt eigenlijk heel simpel: je scant een streepjes- of QR-code van de klantenkaart, en maakt hier een digitaal pasje van in de app. Je kunt zelf de naam, plaatjes en de kleur aanmaken zodat je de kaart lekker makkelijk kunt herkennen. Vervolgens voeg je deze toe aan je Wallet-app door op ‘Add to Wallet’ te klikken. Voeg je ook nog een locatie aan de kaart toe? Dan krijg je automatisch de kaart te zien op je beginscherm en op je Apple Watch. Het nadeel van de wallet app is dat je je moet registreren om de app te kunnen gebruiken, en daar zit je niet altijd op te wachten. Daarnaast is hij momenteel alleen voor iPhones beschikbaar.

Download Pass4Wallet voor iOS.

Piggy

Heb jij vooral klantenkaarten voor zegels, stempels en spaarkaarten? Dan past de Nederlandse app Piggy helemaal in jouw straatje. De app laat je gemakkelijk sparen bij lokale winkels of je favoriete grote winkels. Zo hoef jij niet meer te stoeien met zegeltjes en stempelkaarten, en heb je alles gewoon bij de hand. Daarnaast geven lokale ondernemers je leuke extra’s en beloningen voor het behalen van je spaarpunten. Kortom: als je er al shopt, dan shop je er met Piggy op zak nog slimmer. Ook fijn, Piggy ondersteunt de Wallet-app van Apple, dus je kunt alles ook in je Wallet bewaren.

Download Piggy voor iOS en Android.

OK

Je bent pas echt helemaal oké met de OK-app op zak. Want naast de traditionele klantenkaarten, heeft deze app nog meer voor je in petto. Wat dacht je van je festivaltickets, VVV-kaarten, andere cadeaukaarten, museumkaartjes of kortingsbonnen? Met de OK-app kun je net iets meer bewaren dan de andere apps in dit rijtje, en dat maakt hem ook net iets specialer. Na het toevoegen van de pasjes krijg je ook de bijbehorende reclamefolder te zien inclusief aanbiedingen en koopjes.

Download OK voor iOS en Android.

Apple Pay

Apple Pay zorgt ervoor dat jij ook je bankpasjes niet meer op zak hoeft te hebben, althans niet fysiek meer. Want je bewaart je bankpasjes veilig in de app van Apple Pay. Dit maakt het wereldwijd betalen in een winkel, online of op een andere plek niet alleen een stuk makkelijker, maar ook veiliger: je hebt namelijk geen contact geld of pasjes meer op zak. Dus wil jij ook je bankpasjes digitaal veilig opbergen, en heb je een iPhone? Dan kun je direct Apple Pay gaan uitproberen, makkie! Met Apple Pay kun je geen klantenkaarten opslaan, maar dus wel je bankpasjes.

Apple Pay kun je installeren in ‘Wallet’, daar heb je geen app voor nodig. Benieuwd waar je deze Apple-portemonnee kunt vinden? Ga naar ‘ Instellingen’ en navigeer in de lijst naar ‘‘Wallet’.

Google Pay

De Google Pay app hoort officieel niet in dit rijtje thuis, want het is geen klantenkaarten app. Maar, het is wel een vervanging van je bankpas! Dus heeft wel degelijk met je pasjes te maken. Google Pay is het Android-broertje van de iOS-app Apple Pay. Met deze handige app kun je eenvoudig online én wereldwijd in winkels en andere plekken betalen. In de app kun je gemakkelijk je bankpassen toevoegen waardoor je contactloos kunt betalen. Kortom: ben jij een keer je bankpas vergeten? Dan kun jij alsnog betalen door de juiste bankpas tevoorschijn te toveren en deze naast de kaartlezer te houden. Wel is het zo dat (nog) niet alle Nederlandse banken op dit moment contactloos betalen met Google Pay ondersteunen, daar hebben sommige banken hun eigen app voor. Dus of Google Pay ook voor jou werkt is afhankelijk van je bank.

Download Google Pay voor Android.

Veiligheid en privacy

Het klinkt te mooi om waar te zijn: met één scan bij de kassa weet de app meteen wat hij moet doen met welke klantenkaart. Toch weet de app niet meer dan een reguliere klantenpas. Wat vooral een geruststellend idee is, is dat een app minder snel kwijtraakt dan een klantenpas. Ben jij alsnog benieuwd hoe je je veiligheid en privacy op je smartphone kunt bewaken tot in de kleine knopjes? Dan hebben we daar een leuke test voor, en een blog met nog meer informatie over spoofing en phishing. Wil jij niet je veiligheid maar juist je abonnement een upgrade geven? Dan kun je kijken welk Sim Only abonnement past bij jouw wensen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.