Al jouw klantenkaarten handig in een app?

Slimme tips

Hoeveel klantenkaarten heb jij in je portemonnee zitten? En gebruik je ze allemaal? Veel Nederlanders lopen met een dikke portemonnee vol klantenkaarten rond. Jammer is wel dat je niet altijd de juiste pas kunt vinden als je eenmaal bij de kassa staat.

Het voordeel van een klantenpas

Wat je precies kunt doen met een klantenkaart, verschilt per winkel. Bij de ene winkel spaar je voor kortingen, bij de andere winkel spaar je voor gratis cadeaus. Waar je ook voor spaart, alle klantenkaarten hebben tenminste één eigenschap met elkaar gemeen: ze leveren je voordeel op.

Van een dikke portemonnee naar een app op je telefoon

Te veel pasjes zorgen ervoor dat je onnodig lang staat te graaien in je portemonnee. Soms raak je zelfs een pasje kwijt of raakt er eentje beschadigd. Steeds meer winkels zorgen er daarom voor dat er een account aan je pas is gekoppeld. Zo kun je inloggen met een klantenkaartnummer of een inlognaam om te controleren hoe voordelig jij er eigenlijk voor staat.

Het grotendeel van de Nederlandse ketens werkt met een digitaal klantenaccount. En we zouden niet in het digitale tijdperk leven als er niet ook een app bestond om die verschillende klantenaccounts te beheren. Klantenkaartapps maken de klantenpas overbodig. Door je klantenpas te scannen onthoudt de app in een paar seconden alle gegevens die aan de pas gekoppeld zijn. Het enige wat je daarna hoeft te doen is de app op je telefoon laten scannen bij de kassa. Welke apps je daarvoor kunt gebruiken? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

PasNLPasNL (iOS, Android)

Deze app is geografisch niet zo handig als de andere klantenkaartapps, dus je moet de juiste klantenpas handmatig opzoeken. Doordat deze app een studiebol is en al meer dan 2000 Nederlandse ketens uit zijn hoofd kent, kost het invoeren van een nieuwe pas weinig tijd. Je kan je pas scannen en hoeft niet al je gegevens opnieuw in te vullen. Recensenten menen dat deze app zelfs enkele zorgpassen scant. Alleen de apps die PasNL nog niet kent, moeten handmatig ingevoerd worden. Het menu van PasNL is zoals deze eruit hoort te zien in een app: grote navigatieknoppen, een heldere structuur en rustige kleuren.

StocardStocard (iOS, Android

In het genre klantenkaartapps is Stocard de nieuwkomer. Behalve al je passen in één overzicht, weet deze app dankzij locatiebepaling ook meteen welke pas je precies nodig hebt. Volgens de recensies op App Wereld kun je zelfs je rij- en kentekenbewijs in deze app opnemen. Stocard is een makkie om te gebruiken: het kost je een paar seconden om ‘m te downloaden en na scannen kent de app meteen je gegevens. Geen gepriegel met invullen dus.

FidMe (iOS, AndroidFidme

FidMe is de grootste klantenkaartapp op dit moment. Een pluspuntje is dat deze app je passen per genre sorteert. Zo weet je precies waar je je kluspasjes en waar je je drogistpasjes kunt vinden. Anders dan bij Stocard kun je de bijbehorende winkels terugvinden op Google Maps. Zo kun je dus zien welke winkels er bij jou in de buurt zitten. Mocht je dus genoeg punten gespaard hebben voor die gratis shampoo, kun je meteen haast maken naar de winkel. Het kost je wel een paar minuten om uit te vogelen hoe FidMe werkt en om een account aan te maken.Qlever

Qlever (iOS, Android)

Net als bovengenoemde apps kun je in Qlever digitale klantenpassen toevoegen. Fijn is dat je de app persoonlijk kunt maken door winkels te liken en unliken. Qlever laat alleen de aanbiedingen en kortingen zien van winkels die je liket. Bovendien registreert Qlever al je bonnen en garantiebewijzen. Met deze app op zak kun je je portemonnee wel thuislaten.

Veiligheid en privacy

Het klinkt te mooi om waar te zijn: met één scan bij de kassa weet de app meteen wat hij moet doen met welke klantenkaart. Toch weet de app niet meer dan een reguliere klantenpas. Wat vooral een geruststellend idee is, is dat een app minder snel kwijtraakt dan een klantenpas.

Welke app het best bij jou past, ligt aan jouw wensen. Ben jij een shopper met een vaste routine? Dan zet Stocard precies op het goede moment de juiste app voor je klaar. Ben je iemand die veel reist? Dan kun je met FidMe makkelijk een winkel bij jou in de buurt vinden. Of ben jij juist een groot fan van Nederlandse ketens? Dan komt PasNL jou goed van pas. De chaoten onder ons – jullie weten wie jullie zijn – zullen veel baat hebben bij Qlever.

Heb jij al een van bovenstaande klantenkaartapps uitgeprobeerd? Of weet je een betere? Laat het ons weten!