Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

back ups maken blog
Terug naar overzicht
21,572x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Deze back-ups kun je op je telefoon maken

Neem jij je telefoon overal mee naartoe? Dan barst hij waarschijnlijk van de dierbare momenten en belangrijke informatie, zoals mooie foto’s en video’s en belangrijke contactgegevens. Die wil je natuurlijk niet kwijtraken. Na het lezen van dit blog weet je precies hoe je in de cloud een back-up maakt van de belangrijkste informatie en bestanden op je smartphone.

Wat is een back-up?

wat is een back-upEen back-up is een reservekopie van de bestanden op je telefoon. Een back-up staat niet op je smartphone, maar is ergens anders opgeslagen. Bijvoorbeeld in de cloud. Een back-up voor je mobiel komt van pas als je smartphone stuk is, als hij kwijt is of als je een nieuwe neemt.

De back-up kopieer je dan ‘terug’ naar de nieuwe of gerepareerde smartphone. Handig, want dan ben je bijvoorbeeld niet al je foto’s of contactgegevens kwijt. Je kunt een reservekopie van bestanden maken op een computer, cd of USB-stick, maar ‘de cloud’ is als back-uplocatie het handigst.

Wat is een cloud?

wat is een cloudEen cloud is een persoonlijke opslagruimte op internet waar alleen jij bij kunt. Hier kun je van alles in opslaan: van foto’s tot telefoonnummers en van tekstbestanden tot spreadsheets. Je kunt op twee manieren een back-up maken in de cloud: automatisch via een app of handmatig.

Automatische back-up: al je instellingen en bestanden op dezelfde plaats

automatische back-upiCloud van Apple en de standaard back-up-app voor Android met je Google account zijn voorbeelden van apps die voor jou automatisch een back-up maken. Deze apps houden de reservekopie van je telefoon uit zichzelf up to date. De app vernieuwt de back-up namelijk automatisch als je smartphone wordt opgeladen en verbonden is met een wifi-netwerk. Het kost je dus geen MB’s van je Sim Only internetbundel. Voeg je een nieuw telefoonnummer toe aan je contacten? Vaak staat deze dan binnen een dag dus in de back-up.

Handmatige back-up: altijd en overal toegang tot je favoriete bestanden

handmatige back-upMet apps als Dropbox en Google Drive maak je handmatig een back-up van bestanden op je telefoon. Het voordeel is dat je ze overal waar internet is kunt openen. Thuis op een tablet, in de trein op je smartphone en op kantoor op je computer. Een automatische back-up kun je alleen gebruiken om bestanden over te zetten naar een gerepareerde of andere smartphone.

Een handmatige back-up maken is niet alleen handig om bestanden veilig te bewaren. Je kunt het ook doen als de opslagruimte van je smartphone vol is. Je uploadt bestanden dan eerst naar de cloud en verwijdert ze vervolgens van je smartphone. Zo bespaar je ruimte, vooral handig als bestanden veel ruimte innemen en je ze niet elke dag nodig hebt.

Beveiliging: is mijn cloud goed beveiligd?

Bestanden die je uploadt naar de cloud worden versleuteld opgeslagen. Dit betekent dat je ze alleen kunt bekijken met een wachtwoord. Zorg ervoor dat dit wachtwoord bestaat uit kleine letters, hoofdletters, getallen en leestekens. Ook ondersteunen de meeste cloud0diensten tegenwoordig tweestapsverificatie bij het inloggen, waarmee je naast een wachtwoord ook een unieke bevestigingscode moet invoeren, die je bijvoorbeeld per sms ontvangt. Zo is je cloud het beste beveiligd.

Een back-up maken met iOS en Android

back-up smartphoneMet een aantal handelingen laat je een iPhone of Android-smartphone automatisch een back-up maken. Er wordt dan sowieso een reservekopie gemaakt van telefoonnummers, persoonlijke instellingen en smartphone-apps. Je bepaalt zelf of je ook van andere bestanden, zoals foto’s en video’s, automatisch een back-up laat maken.

Voor een automatische back-up heb je, afhankelijk van of je een iPhone of Android-smartphone hebt, een Apple- of Google-account nodig. Heb je deze nog niet? Dan kun je deze gratis aanmaken. Alleen met zo’n account krijg je daarna toegang tot je reservekopie.

Een back-up maken met de iPhone

back-up iphone makenMet iCloud van Apple maak je van je iPhone een reservekopie. Heb je een nieuwe iPhone? Download dan de reservekopie van je oude iPhone. Je hoeft hiermee telefoonnummers niet zelf toe te voegen en de nieuwe iPhone heeft dankzij de reservekopie precies dezelfde instellingen als je oude iPhone. Dat scheelt een boel tijd! Je iPhone maakt automatisch een reservekopie als hij verbonden is met wifi en tegelijkertijd wordt opgeladen.

Je maakt als volgt een reservekopie van de iPhone:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op je naam.
 • Druk op ‘iCloud’.
 • Selecteer nu van welke apps en bestanden je een back-up wilt maken.
 • Druk op ‘iCloud-reservekopie’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.

Een iPhone maakt automatisch een back-up als je smartphone vergrendeld is, wordt opgeladen en verbonden is met een wifi-netwerk.

Zo maak je een back-up met Android

Met Android maak je als volgt een back-up van contacten en instellingen. Deze wordt opgeslagen in Google Drive.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Accounts’.
 • Druk op ‘Google’.
 • Selecteer nu van welke bestanden je een back-up wilt maken.
 • Druk op ‘Nu synchroniseren’.

Foto’s en video’s worden niet in deze back-up meegenomen. Hieronder lees je hoe je zelf een back-up maakt van alle foto’s en video’s op je smartphone. Een Android-smartphone maakt automatisch een back-up als je smartphone wordt opgeladen en is verbonden met een wifi-netwerk.

Met Google Foto’s raak je geen enkele foto kwijt

back-up google foto'sMet de Google Foto’s-app maak je zelf gratis een back-up van alle foto’s op je smartphone. Hiervoor heb je een Google-account nodig. Google heeft één voorwaarde om onbeperkt foto’s te uploaden: de foto’s worden verkleind geüpload. Dit betekent dat ze in een lagere resolutie in de cloud komen te staan. Je kunt de foto’s vanuit de app dus niet downloaden in hun originele resolutie. Een nadeel hoeft dat niet te zijn. De foto’s zijn ook verkleind nog scherp genoeg om op je telefoon te bekijken of om uit te printen voor in een fotoalbum. Google Foto’s is de enige app waarmee je gratis een back-up kunt maken van een onbeperkt aantal foto’s. Je downloadt de app in de Apple App Store en Google Play Store.

Om te voorkomen dat Google Foto’s MB’s van je Sim Only internetbundel verbruikt, pas je een aantal instellingen aan. Het kan zijn dat dit op jouw telefoon standaard al goed staat en foto’s enkel via een Wifi-verbinding mogen worden geüpload, maar om hier zeker van te zijn check je het als volgt:

 • Open ‘Google Foto’s’.
 • Druk linksboven op de drie streepjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Ga naar ‘Back-up en synchronisatie’.
 • Druk op ‘Uploadgrootte’ en klik op ‘Hoge kwaliteit’.
 • Schuif tenslotte de twee knoppen voor het automatisch maken van een back-up via mobiele data uit.

Google Foto’s maakt nu een back-up van je foto’s .

Zo bewaar je WhatsApp-gesprekken

back-up whatsapp gesprekkenWhatsApp is de populairste berichtendienst. De app maakt niet automatisch een back-up van je gesprekken in de cloud. Dit activeer je zelf. WhatsApp heeft wel een groot nadeel. Je kunt een back-up van je gesprekken niet meenemen als je overstapt van Android naar iOS of omgekeerd. Alleen als je van Android naar Android overstapt of van een iPhone naar een andere iPhone kun je gesprekken overzetten.

Zo maak je op je iPhone een back-up van WhatsApp

 • Open WhatsApp.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Chats’.
 • Druk op ‘Reservekopie chats’.
 • Druk op ‘Maak nu reservekopie’.
 • In iCloud wordt er vervolgens een back-up geüpload van alle WhatsApp-gesprekken. Je bepaalt zelf of je ook van video’s een back-up wil maken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om nooit, maandelijks, wekelijks of dagelijks een back-up te laten maken.

Zo maak je op een Android-telefoon een back-up van WhatsApp

 • Open WhatsApp.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Klik vervolgens op ‘Instellingen’.
 • Ga naar ‘Chats’.
 • Druk op ‘Chat back-up’.
 • Druk op ‘Back-up maken’. Hier bepaal je ook hoe vaak je een back-up van je WhatsApp-gesprekken wil laten maken. Bij ‘Back-up maken via’ stel je in dat je smartphone alleen via wifi een back-up maakt. Zo bespaar je MB’s van je Sim Only internetbundel.

Een back-up maken is niet altijd nodig

Van sommige apps kan én hoef je geen back-up te maken. Voorbeelden hiervan zijn Facebook en Gmail. Alle informatie die je in deze apps ziet, staat op internet en niet op je smartphone. Je kunt deze informatie dus ook niet kwijtraken als je telefoon stuk is of als je een nieuwe smartphone neemt. Ook van muziek die je koopt via iTunes of de Google Play Store hoef je geen back-up te maken. Op een nieuwe smartphone log je in met het account waarmee je de nummers kocht. Je kunt de nummers dan gratis opnieuw downloaden.

Cloud opslag vol? Dit kun je doen!

Gratis cloud-diensten hebben een beperkte hoeveelheid opslagruimte voor je beschikbaar. Bij iCloud is dat bijvoorbeeld 5 GB en bij Google Drive 15 GB. Wat als deze opslagruimte vol is? Dan kun je van nieuwe bestanden niet een back-up maken. In dat geval kun je opslagruimte bijkopen. Dit werkt via een maandelijks opzegbaar abonnement en is in de meeste gevallen zeer betaalbaar. Zo kost 100 GB opslag via Google Drive 1,99 euro per maand en 50 GB opslag via iCloud 0,99 euro. Daar kan je wel mee vooruit! De opslagcapaciteit kun je via de cloud-dienst zelf aanpassen.

Zijn back-ups binnenkort verleden tijd?

Nu komt het nog vaak voor dat bepaalde informatie alleen op je smartphone staat. Dit is steeds minder vaak zo. Zeker omdat cloud-diensten sneller worden, meer opslagcapaciteit aanbieden en beter zijn beveiligd. Het voordeel is dat je hierdoor straks niets meer hoeft te doen, omdat bestanden automatisch al in een cloud zijn opgeslagen. Fijn!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.