Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

tweestapsverificatie Simyo
Terug naar overzicht
5,540x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Tweestapsverificatie, zo beveilig je jouw gegevens en apps nóg beter!

Je persoonlijke accounts, zoals Facebook, WhatsApp en Gmail, zo goed mogelijk beschermen: wie wil dat nou niet?! Belangrijk is natuurlijk dat je een sterk wachtwoord hebt. Maar met tweestapsverificatie beveilig je jouw apps en accounts pas écht zo goed mogelijk. Aan de slag!

Met het beveiligen van de telefoon die je voor Sim Only gebruikt, ben je al een heel eind op weg om je gegevens goed te beschermen voor als je telefoon gestolen wordt. Tegenwoordig zitten er alleen steeds meer bestanden en persoonlijke informatie in ‘de cloud’. Hier heb je dus overal met een internetverbinding toegang toe, mits je de gebruikersnaam en het wachtwoord weet. Met tweestapsverificatie beveilig je ook de informatie die je online hebt staan extra goed.

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie wat is het SimyoTweestapsverificatie is een extra beveiligingscontrole voor het inloggen op een app of dienst. Hiermee neem je tijdens het inloggen twee stappen. De eerste stap is het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede stap is het invoeren van een unieke code die naar een vertrouwd apparaat wordt gestuurd en slechts één keer gebruikt kan worden.

Een vertrouwd apparaat is een apparaat waarvan jij van tevoren hebt aangegeven dat deze van jou is. Meestal is dit je smartphone. Met tweestapsverificatie ontvang je dan, nadat je jouw wachtwoord hebt ingevoerd, een sms’je. Hierin staat een code die je invoert bij de tweestapsverificatie. Daarna ben je ingelogd.

Waarom is tweestapsverificatie veiliger dan alleen een wachtwoord?

Tweestapsverificatie veilig SimyoSteeds meer apps en diensten bieden je de mogelijkheid om tweestapsverificatie te activeren. Maar waarom zou je dat doen? De reden hiervoor is duidelijk: het is veiliger dan als je alleen inlogt met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Kwaadwillenden kunnen je wachtwoord raden of deze kraken. Zo hebben deze mensen toegang tot jouw account of persoonlijke gegevens. Bij tweestapsverificatie hebben kwaadwillenden aan alleen je wachtwoord niet genoeg. Ze beschikken alleen over je wachtwoord, maar ontvangen niet de code die naar een door jouw vertrouwd apparaat wordt verstuurd. Hierdoor krijgen ze dus geen toegang tot jouw account waarop ze proberen in te loggen.

Tweestapsverificatie aanzetten, hoe doe ik dat?

Wil jij ook je accounts met meer dan alleen een wachtwoord beveiligen? Veel verschillende apps en diensten bieden tweestapsverificatie al aan. De manier waarop je dit instelt verschilt per app.

Tweestapsverificatie aanzetten voor WhatsApp

Tweestapsverificatie inschakelen SimyoBij WhatsApp is de tweestapsverificatie een zescijferige code die je invoert om in te kunnen loggen op WhatsApp. Deze code kun je zelf instellen.

 • Open de WhatsApp-app op je smartphone.
 • Druk rechtsonder op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Account’.
 • Druk op ‘Verificatie in twee stappen’.
 • Druk op ‘Schakel in’.
 • Bedenk een zescijferige pincode en vul deze in.
 • Bevestig de zescijferige pincode door ‘m nogmaals in te voeren.
 • Eventueel kun je nu jouw e-mailadres invoeren. Dit kan handig zijn om de pincode opnieuw in te stellen als je ‘m per ongeluk vergeet.
 • Voer je e-mailadres ter bevestiging nogmaals in.
 • Je hebt nu tweestapsverificatie voor WhatsApp ingesteld!

Tweestapsverificatie aanzetten voor Facebook

Ook Facebook heeft tweestapsverificatie. Dit kun je zelf activeren. Naast een wachtwoord heb je vervolgens dan ook een code nodig om in te loggen op je Facebook-account.

 • Open de Facebook-app op je smartphone.
 • Druk rechtsonder op de drie streepjes.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Accountinstellingen’.
 • Druk op ‘Beveiliging en aanmelding’.
 • Druk op ‘Stel een tweestapsverificatie in’.
 • Druk op het blokje naast ‘Tweestapsverificatie’.
 • Vul nu je Facebook-wachtwoord in.
 • Druk op ‘Instellen starten’.
 • Facebook sms’t je nu een code om te bevestigen dat dit jouw nummer is.
 • Vul deze zescijferige code in en druk op ‘Doorgaan’.
 • Je hebt nu tweestapsverificatie ingeschakeld voor Facebook.

Tweestapsverificatie aanzetten voor Google

Je Google-account gebruik je onder andere om in te loggen op Gmail, Google Foto’s en Drive, Google’s clouddienst. De kans bestaat dat je hier vertrouwelijke, persoonlijke informatie hebt staan. Reden genoeg om tweestapsverificatie in te schakelen voor je Google-account!

 • Open de Google-app op je smartphone.
 • Druk linksboven op je profielfoto om het instellingenmenu te openen.
 • Druk op ‘Mijn account’.
 • Druk op ‘Inloggen en beveiliging’.
 • Druk op ‘Authenticatie in twee stappen’.

De app opent nu een webpagina. Hier stel je de tweestapsverificatie in.

 • Scroll op de webpagina naar beneden en druk op ‘Aan de slag’.
 • Vul je Google-wachtwoord ter bevestiging in.
 • Vul je telefoonnummer in. Daaronder geef je aan of je de inlogcode per sms of oproep wil ontvangen. Bij een oproep belt Google je en leest een geautomatiseerde stem de code aan je voor.
 • Druk op ‘Volgende’ om verder te gaan.
 • Om te controleren of het werkt ontvang je van Google nu een code toegestuurd. Vul deze code in en druk op ‘Volgende’.
 • Druk, Google zegt dat het gelukt is, op ‘Inschakelen’ om tweestapsverificatie definitief in te schakelen.

Tweestapsverificatie aanzetten voor iCloud

Tweestapsverificatie inschakelen SimyoOok voor iCloud, de clouddienst van Apple en de iPhone, kun je tweestapsverificatie inschakelen.

 • Open op je iPhone de ‘Instellingen’-app.
 • Druk bovenaan op je naam.
 • Druk op ‘Wachtwoord en beveiliging’.
 • Druk op ‘Twee-factor-authenticatie aanzetten’.
 • Voer onder ‘Vertrouwd telefoonnummer’ je telefoonnummer in.
 • Druk op volgende. Je ontvangt van Apple dan een sms’je met een code om de instelling te bevestigen.

Tweestapsverificatie aanzetten voor Instagram

Instagram wordt steeds populairder. Ook deze app heeft zijn beveiliging op orde. Hier kun je namelijk ook tweestapsverificatie instellen.

 • Open de Instagram-app op je smartphone.
 • Druk rechtsonder op het poppetje.
 • Druk op het tandwieltje om het instellingenmenu te openen.
 • Druk op ‘Tweestapsverificatie’.
 • Schuif de slider naast ‘Beveiligingscode verplicht stellen’ naar rechts.
 • Druk op ‘Inschakelen’.
 • Instagram stuurt je nu een sms’je met een code. Voer deze code in en druk op ‘Klaar’.
 • Je hebt tweestapsverificatie voor Instagram nu ingeschakeld! Daarnaast toont de app nu een aantal back-upcodes waarvan het automatisch een schermafbeelding maakt. Deze codes kun je gebruiken om toegang tot Instagram te krijgen als je geen sms’je hebt ontvangen. Zorg dat niemand anders deze codes te zien krijgt!

De toekomst van je gegevens beveiligen

Tweestapsverificatie beveiligen SimyoTweestapsverificatie is momenteel de beste manier om je accounts en apps met persoonlijke gegevens te beschermen. Natuurlijk kijken fabrikanten en ontwikkelaars altijd naar nóg betere manieren. Sommige apps, zoals de Mijn Simyo app, kun je al ontgrendelen met een vingerafdruksensor. Alleen jij hebt dan toegang tot de app. Verwacht wordt dat apps binnenkort ook beveiligd worden met een irisscan of gezichtsherkenning. Dit zijn ontgrendelingstechnieken die in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 8 en iPhone X zitten.

Wat lijkt jou de handigste en beste manier om je apps en gegevens extra goed te beschermen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.