Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Lekker veilig: de beste wachtwoordmanagers en wachtwoord tips
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Lekker veilig: de beste wachtwoordmanagers en wachtwoord tips

Eigenlijk overal log je tegenwoordig in met een wachtwoord, maar het is een gekke gedachte dat iemand met jouw wachtwoord aan de haal kan gaan. Daarom is het zaak om een sterk wachtwoord te kiezen, je telefoon extra te beveiligen en te kiezen voor tweestapsverificatie. Maar hoe onthoud je al die wachtwoorden? Gelukkig zijn daar wachtwoordmanagers voor, een digitale wachtwoordkluis. Lees in dit blog alles over wachtwoordmanagers en tips om jouw wachtwoord skills naar een hoger level te tillen.

Dit is het nut van een wachtwoordmanager

Iedereen heeft verschillende online accounts, en eigenlijk moet je voor elk account een ander wachtwoord hebben. Dit is nogal een klus. Want ga er maar eens aan staan: voor elk account een uniek wachtwoord bedenken én onthouden. Het gevolg is dat we vaak voor veel accounts hetzelfde wachtwoord gebruiken. Wanneer door een datalek of cybercriminelen een wachtwoord van jou wordt achterhaald, betekent dit dat deze personen bij al jouw accounts met dat wachtwoord kunnen inloggen. Horror! Daarom is het veiliger om voor elk account een ander en vooral sterk wachtwoord te kiezen. Een wachtwoordmanager helpt je hierbij.

Wat is een wachtwoordmanager?

Een wachtwoordmanager is een digitale kluis voor al je wachtwoorden. Je kunt de manager als app installeren op je telefoon, laptop of computer om zo je wachtwoorden veilig op te slaan. Hoe je in deze kluis komt? Daar hoef je maar één toegangswachtwoord voor te onthouden, de app genereert vervolgens per website een sterk wachtwoord die je direct kunt opslaan. Dat zorgt ervoor dat je alle andere websites een uniek en vooral sterk eigen wachtwoord kunt geven, zonder dat je het zelf hoeft te onthouden. Kortom: dat is een stuk veiliger.

Dit zijn de beste wachtwoordmanagers

Nu je weet wat een wachtwoordmanager doet, is het moment aangebroken om een wachtwoordmanager te kiezen die past bij jouw wensen. We hebben het voorwerk al gedaan en schotelen we je hierbij een top drie voor van fijne, gebruiksvriendelijke en vooral veilige wachtwoordmanagers die je allemaal online kunt gebruiken met jouw internetbundel. De keuze is aan jou!

LastPass

Wordt dit je allereerste wachtwoordmanager? Dan past LastPass goed bij jou. Want dit is een wachtwoordmanager die heel gebruiksvriendelijk is. Er wordt in de app stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en hoe je dit kunt doen. De app is daarnaast Nederlandstalig en gratis voor één apparaat en logt automatisch in. Als je LastPass op zowel je laptop als telefoon wilt gebruiken, dan moet je betalen. Maar de gratis variant biedt eigenlijk alle opties die je nodig hebt. Je kunt de app gebruiken op je telefoon, iPad of tablet.

Download LastPass voor Android of iOS.

Bitwarden

Bitwarden is een vrij nieuwe manager-app. Maar het mooie aan de app is dat hij heeft kunnen spieken bij zijn voorgangers, en daardoor alle goede snufjes bij elkaar heeft gevoegd. De app is namelijk gebruiksvriendelijk, gratis (tenzij je meer functies wilt gebruiken), logt automatisch in en is lekker overzichtelijk in gebruik. Je kunt de app installeren op je laptop, pc, tablet en telefoon. De app is vooral heel erg populair bij tech-fanaten, en dat zegt eigenlijk al genoeg.

Download Bitwarden voor Android of iOS.

iCloud Sleutelhanger

Voor alle trouwe Apple-fans heeft Apple ook een eigen gratis wachtwoordmanager gecreëerd: iCloud Sleutelhanger. Deze manager zit in je iOS en MacOS gebouwd. Dankzij de slimme app worden alle wachtwoorden van al je apparaten onderling gedeeld (mits je toestemming geeft). Wil je op je MacBook een wachtwoord invullen? Dat kan! Wil je op je telefoon op dezelfde website je wachtwoord invullen? Zo gepiept. De Sleutelhanger genereert - net als andere wachtwoordmanagers - een wachtwoord, checkt regelmatig of je wachtwoorden nog veilig zijn en of er een datalek is geweest waardoor jouw wachtwoord mogelijk op straat is komen te liggen. Wel is het zo dat de app alleen werkt op Apple-apparaten en in Safari.

Stel iCloud Sleutelhanger in voor iOS.

Dashlane

Dashlane hoort zeker in dit rijtje thuis! Want deze wachtwoordmanager is mateloos populair. Het is een basic wachtwoordmanager die eigenlijk alles doet wat het belooft: je kunt de app op verschillende apparaten onderling gebruiken, logt automatisch in, genereert unieke en sterke wachtwoorden en dashlane is heel vriendelijk in gebruik.

Download Dashlane voor Android of iOS.

Google Password Manager

Ook Google heeft een eigen wachtwoordmanager: de gratis Google Password Manager. Op elk apparaat (laptop, telefoon of pc) worden je wachtwoorden automatisch ingevuld zonder dat je er een extra app voor moet downloaden. De Google Password Manager doet eigenlijk precies hetzelfde als de iCloud Sleutelhanger: sterke wachtwoorden genereren, automatisch wachtwoorden invullen en je wachtwoorden worden gecheckt op een mogelijk datalek. Je kunt zelfs al je wachtwoorden exporteren zodat je ze ook voor een andere browser kunt gebruiken. De wachtwoordmanager gebruiken? Dan kun je inloggen met een Google-account. De extensie is beschikbaar voor Android of Chrome.

Stel Google Password Manager in.

Zo stel je je wachtwoordmanager in

Nu je weet wat de beste wachtwoordmanagers zijn, wil je deze natuurlijk gaan installeren op je telefoon.

Stap 1

Voor iPhone-gebruikers geldt dat je de app in de App Store kunt vinden, voor Android kan dit in de Play Store.

Stap 2

Download de app en maak een account aan waarbij je ook een wachtwoord kiest. Dit is het enige wachtwoord dat je hoeft te onthouden. Je kunt dezelfde wachtwoordmanager-app installeren voor je overige apparaten. Zet ook een tweestapsverificatie aan om je wachtwoordmanager extra te beveiligen.

Stap 3

Wanneer je een account hebt aangemaakt in de app, kun je langs alle websites gaan waar je een account met wachtwoord hebt, om dit wachtwoord te wijzigen. De wachtwoordmanager zal per account een wachtwoord aanraden dat sterk is, en daardoor niet snel geraden wordt.

Stap 4

Sla je accountgegevens én je nieuwe wachtwoord op in de app. De eerstvolgende keer dat je wilt inloggen op een website waarvan het wachtwoord in de digitale klus zit, zal deze automatisch voor je worden ingevuld.

Hieraan voldoet een sterk wachtwoord

Een sterk wachtwoord is manier hoe jij je kunt wapenen tegen hackers en andere cybercriminelen. Hoe sterker jouw wachtwoord, hoe lastiger het wordt om deze te hacken. Maar nu vraag je je terecht af; waaraan voldoet een sterk wachtwoord dan? We leggen het uit.

 • Hoe meer karakters, hoe beter (minimaal 12). Want hoe meer combinaties gemaakt kunnen worden met jouw karakters, hoe langer het duurt om deze te hacken. Zo wordt het minder interessant voor cybercriminelen.
 • Gebruik zoveel mogelijk combinaties van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
 • Probeer voor de hand liggende wachtwoorden te vermijden (zoals je geboortedatum, naam van je kinderen, je adres of achternaam, Wachtwoord123).
 • Gebruik niet de naam van je bedrijf of een afkorting daarvan.
 • Vermijd wachtwoorden zoals telefoonnummers, kentekenplaten of kalenderdata.
 • Zorg dat je wachtwoorden onderling niet op elkaar lijken; hoe groter het verschil, hoe beter.
 • Laat een wachtwoordmanager het werk voor jou doen (je hoeft zelf maar één wachtwoord te onthouden voor het inloggen in de app).
 • Kies geen wachtwoord, maar een wachtwoordzin (die kun je makkelijk onthouden maar is moeilijker te raden).

Veilig omgaan met je wachtwoord

Nu je weet hoe je een sterk wachtwoord kunt bedenken of genereren, is het aan jou om zo veilig mogelijk om te gaan met je wachtwoorden. Dat betekent dat je aan niemand je wachtwoord geeft, niemand laat meekijken bij het intypen, je geen papiertjes met je wachtwoorden zo maar achter moet laten en je je wachtwoorden het beste kunt opslaan en genereren met een wachtwoordmanager. En zorg dat je de updates doet van je telefoon, laptop, tablet of pc. Hier zit namelijk ook altijd een stukje beveiligingssoftware in.

Snel en veilig surfen met Simyo

Wanneer jij je wachtwoord-veiligheid helemaal onder de knie hebt, is het tijd om lekker te gaan internetten. De generator vult automatisch je wachtwoorden in, dus het enige wat jij hoeft te doen is kiezen naar welke website of app je wilt gaan. Extra zorgeloos internetten? Dan kun je per maand kijken of je jouw Sim Only abonnement wilt aanpassen met iets meer MB’s. Ga naar de Mijn Simyo app of naar Mijn Simyo om te kijken wat het beste bij jou past. Jij kiest!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.