Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Alles over Widgets op je iPhone,
Terug naar overzicht
132x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

iPhone widgets maken het leven makkelijker en dit is waarom

Een widget, dat klinkt als een kleine heks en eigenlijk kun je ook wel stellen dat widgets magische krachten hebben. Maar gemeen zijn ze niet, ze willen het jou juist makkelijker maken. In ons blog over de iOS 14 update vertelden we je al hoe handig deze voorproefjes van apps op je beginscherm zijn. We zijn ondertussen alweer een paar maanden verder en dus is het de hoogste tijd dat jij nu alle ins en outs van de iPhone widgets kent.

iOS widgets voor dummies

Android liefhebbers weten niet beter maar op de iPhone was het gebruik van widgets lange tijd geen vaste prik. Je had ze wel, maar wie ze nou echt gebruikte? Gelukkig is daar sinds de iOS 14 update verandering in gekomen. Want widgets zijn handig! Dankzij deze snelle weergaven van je apps ben je eerder bij informatie dan Usain Bolt bij de finish. Zo zie je zonder de app te openen of er een hoosbui op komst is, wat het laatste nieuws is en of je afspraken hebt. Althans, als je de widgets van je weer-, nieuws- en agenda-app geïnstalleerd hebt. En dat bepaal je zelf. Net als van welke apps je nog meer zo’n snel voorproefje op je begin- of widgetscherm wilt en hoe groot of klein de widget mag zijn. Wil je vanuit een widget door naar de app, dan is een tik op de widget genoeg. Dankzij widgets bespaar je dus tijd en hoef je niet voor elk wissewasje in te loggen en naar de bijbehorende app te gaan.

Widgets oude stijl en nieuwe stijl

Goed om te weten is dat je widgets oude stijl en nieuwe stijl hebt. Widgets nieuwe stijl hebben vaak meer functies, zijn verkrijgbaar in meerdere formaten en kun je op je beginscherm zetten. Je kunt ze dus een beetje customizen. En stapelen, maar daarover later meer. Widgets oude stijl zijn wat eenvoudiger en kun je alleen opnemen in het widgetoverzicht en dus niet op je beginscherm plaatsen.

Zo swipe je binnen enkele seconden naar je iPhone widgets

Wat zijn iPhone widgetsJe vindt iOS widgets onder andere op je toegangsscherm. Swipe naar rechts en je hebt gegarandeerd een match. Maar sinds iOS 14 kun je zoals gezegd ook je beginscherm opleuken met widgets. Van welke apps je widgets wilt bepaal je helemaal zelf. Bedenk wat voor jou handig is om snel te weten. Misschien zijn dat de vertrektijden van het ov of de aandelenkoersen. Of een app waarbij het op snelheid aan kan komen, zoals Shazam. Ook WhatsApp heeft een widget, waarmee je meteen ziet van wie je het laatst een bericht hebt gekregen. 

Deze iOS widgets zitten standaard op je iPhone

Standaard heeft Apple een heleboel widgets voor je. Voor deze widgets hoef je dus niet eerst een app te installeren want die staat al op je iPhone. In alfabetische volgorde:

 • Aandelen: Alle aandelenkoersen uit je Aandelen-app meteen op je toegangsscherm. 
 • Activiteit (alleen in combinatie met Apple Watch): Zien hoe actief je bent geweest.
 • Agenda: Heb je nog afspraken?
 • Batterijen: De batterijstatus van je Apple apparaten checken. 
 • Bestanden: Check de meest recente documenten uit de Bestanden-app.
 • Favorieten (alleen iPhone): Nooit belde je je favo contacten zo snel. 
 • Foto’s: De nieuwste Terugblikken uit je fotobibliotheek.
 • Herinneringen: Wat moest je ook alweer niet vergeten?
 • Kaarten: Snel een locatie of adres zoeken.
 • Mail: Bekijk je favoriete mailcontacten.
 • Muziek: Met 1 keer swipen je lievelingsnummer horen. 
 • Nieuws: Koppen snellen langs verschillende landelijke media.
 • Notities: Je laatste krabbels.
 • Opdrachten: Opdrachten en automatiseringen uitvoeren. 
 • Podcasts: Snel bij je favoriete, babbelende podcastvrienden.
 • Schermtijd: Confronterend. Je schermtijd op iPhone of iPad altijd in your face.
 • TV: Even een programmaatje kijken. 
 • Weer: Gaat het regenen? Je ziet het snel genoeg. 

Je voegt deze widgets eenvoudig toe vanuit het widgetscherm.

Zo voeg je iPhone widgets toe

Heb je iOS 14, dan voeg je een widget zo toe:

 1. Swipe naar rechts vanuit je begin- of toegangsscherm zodat je bij je widgets komt.
 2. Scroll helemaal naar beneden en tik op ‘wijzig’. Je widgets gaan wiebelen.
 3. Tik linksboven op het plusje en selecteer de widget die je wilt toevoegen. Of zoek naar een widget met de zoekfunctie bovenin.
 4. Kies het formaat dat je fijn vindt en sleep de widget naar de juiste plek.

En zo verwijder je widgets weer

Voegt een widget weinig toe voor jou, dan heb je hem net zo snel verwijderd als dat je hem toevoegde.

 1. Open je widgetoverzicht door naar rechts te swipen vanaf je beginscherm of toegangsscherm.
 2. Scroll naar beneden en tik op ‘wijzig’. 
 3. Tik op het minnetje linksboven de widget of ga naar ‘pas aan’ en verwijder een widget door op het rode minnetje links van de ingestelde widgets te tikken. De widget verplaatst dan naar de lijst met ‘Meer widgets’ eronder. 

Nieuw: customize je beginscherm met iPhone widgets

Customize je iPhone met widgetsWe schreven het al, het allerbeste aan de iOS 14 update is dat je widgets kunt toevoegen aan je beginscherm. In het formaat dat voor jou het beste werkt. Widgets stapelen kan ook. Je plaatst dan meerdere widgets van hetzelfde formaat op elkaar waar je doorheen kunt scrollen. Zo nemen ze geen extra ruimte in maar zie je wel snel de belangrijkste info of updates. Widgets toevoegen aan je beginscherm kan alleen met widgets nieuwe stijl. 

 

Zo richt je je beginscherm naar jouw smaak en voorkeuren in:

 1. Druk je vinger op het beginscherm tot de app-icoontjes gaan wiebelen.
 2. Tik linksboven op het plusje en tik op de widget die je wilt toevoegen.
 3. Kies het formaat dat je fijn vindt en sleep de widget naar de juiste plek.
 4. Stapel maken? Sleep nog een widget van hetzelfde formaat naar dezelfde plek.

Deze iOS widgets wil je

We hebben een lijstje voor je gemaakt met widgets oude - en nieuwe stijl waar je volgens ons niet zonder kunt. Even voor de duidelijkheid: je kunt deze dus alleen gebruiken als je ook de bijbehorende app (gedownload) hebt. Dit zijn onze favorieten:

Widgets oude stijl

Deze widgets oude stijl ga je vaak nodig hebben:

Google Maps

Google Maps heeft maar liefst vijf verschillende widgets: voor ov-tijden, reistijden, routes, verkeer en lokale reisgidsen. Kies alleen wat je echt nodig hebt, zodat je geen overbodige informatie ziet.

WhatsApp

Een app oude stijl maar daarom niet minder handig. Want appen doen we de hele dag door. Met de widget van WhatsApp zie je meteen van wie je recent een bericht gekregen hebt. WhatsApp laat maximaal vier recente gesprekken in de widget zien. Vanuit de widget kun je meteen doorklikken naar de desbetreffende chat. Wil je nog meer tips voor het gebruik van WhatsApp? Lees dan ons blog met 15 trucjes voor je WhatsApp instellingen.

NOS

Bijblijven met het belangrijkste of populairste nieuws? Voeg de NOS widget toe. Je ziet dan maximaal drie berichten, verspreid over de dag.

Shazam

Als je nog net het staartje van een nummer hoort en heel graag wilt weten van wie het is, is Shazam je held. En met de widget is je app binnen no-time aan het luisteren. 

WeerBuienradar iPhone widget

Je standaard iPhone weer-app heeft ook een widget die meteen laat zien wat voor weer het op dit moment is en wat er de komende uren op het programma van de weergoden staat.

Widgets nieuwe stijl

Widgets nieuwe stijl die jou dagelijks bijstaan zijn:

Buienradar

In een land als Nederland is een bui nooit ver weg. Maar je bestemming soms wel. Dus check voordat je op de fiets springt even snel of er nog iets in de lucht hangt. Deze widget is vrij simpel maar daarom niet minder geliefd. 

Citymapper

Citymapper is een ov-app die in heel Nederland werkt. Met de bijbehorende widget heb je je route zo gepland. Deze nieuwe stijl widget is er in drie maten. Op de grootste zie je ook je huidige locatie op een kaart.

Dataman

Dataman Widget: inzicht in je verbruikDataman houdt op de achtergrond bij hoeveel MB’s je nog over hebt deze maand. Door je bundel goed in te voeren geeft de app ook aan of je nog veilig zit of niet. Zit je te vaak in de gevarenzone, dan is het verstandig om je bundel naar boven aan te passen. Ben je veel zuiniger dan gedacht, dan stel je hem lekker naar beneden bij. Bij Simyo zit jij aan de knoppen en kun je elke maand je bundel aanpassen.

Parcel

In tijden van lockdown bestellen we meer online dan ooit. Met Parcel kun je je pakketjes volgen en zie je in één swipe wanneer je bestelling geleverd wordt. Je hebt inzicht in de leveringen van tientallen koeriersdiensten (PostNL, DHL, GLS en nog veel meer).

Since I

Deze countdown widget houd al jouw memorable momenten bij. Zowel die in het verleden als die nog op de planning staan. Dus hij telt af naar die bruiloft maar houdt ook bij hoeveel dagen je nu al gestopt bent met roken. Een soort dagboek je iPhone.

Spotify

Je favoriete muziek-app verdient een widget. En wat ons betreft mag die best wat ruimte innemen. Want hoe fijn is het om meteen bij je afspeellijsten te komen of dat nummer op te zoeken waar je nú zin in hebt. Juist!

TikTok

Stiekem een beetje verslaafd aan TikTok? Dan ga je blij worden van deze widget. Trending sounds, video’s en hashtags, jij weet het als eerste. En met één tikje maak je meteen zelf een video met de beste sound van het moment.

Widgetsmith

Wil jij nog wat verder gaan in het customizen van je widgets, download dan Widgetsmith in de app store. Vanuit deze app kun je je widgets zo jij maken als jij dat wilt. Hou je van paars met geel, dan maak je je widgets paars met geel. Dikke letters, strakke letters, sierlijke letters? Jij bent de smid.

Wikipedia

Met de Wikipedia widget op je iPhone ben jij het slimste jongetje van de klas. Vanaf nu heb je alle feitjes binnen het bereik van je vinger. In een oogopslag zie je wat er gebeurde op deze dag lang geleden en weet jij alles over duiven. Loop je (post-corona weer eens) door New York, dan lees je met deze widget op je telefoon alles over de gebouwen waar je langs loopt. Je kunt artikelen bewaren en offline lezen.

Hopelijk ben jij weer een stukje widget wijzer. Of moeten we wizer zeggen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.