Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

ios 14 update beschikbaar
Terug naar overzicht
637x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Nieuws | Privacy & veiligheid | Telefoons & Tech |

Updaten maar! Apple brengt iOS 14 uit

Heb je een iPhone? Goed nieuws, want iOS 14 is nu beschikbaar. Dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem. Ook dit jaar heeft de grote iOS-update weer veel nieuwe functies en mogelijkheden voor je in petto. Lees er hier alles over. Van nieuwe functies tot hoe je de update downloadt.

Nieuwe functies in iOS 14

Elk jaar geeft Apple het besturingssysteem voor de iPhone, iOS, een grote update. Deze bevatten een heleboel verbeteringen en optimalisaties die je telefoon sneller en zuiniger maken. Daarnaast zit-ie elk jaar boordevol nieuwe functies voor je iPhone. Ook iOS 14 heeft allerlei handige nieuwe functies.

Meer personalisatiemogelijkheden met widgets

ios 14 widgets

Gebruikers van Android-telefoons zweren er al jaren bij, maar nu krijgen iPhones ze dan ook: widgets. Deze mini-apps installeer je op het startscherm van je telefoon. Handig om in een oogopslag de weersverwachting voor de komende dagen te zien. Of om snel de koppen te snellen van het laatste nieuws. En om bijvoorbeeld te zien hoe lang je batterij nog meegaat.

Bedien jij je apparaten thuis met je smartphone? Met de widgets in iOS 14 wordt dit makkelijker. Je zet met widgets sneller de thermostaat op de gewenste temperatuur en je doet het licht sneller draadloos uit. Dat komt omdat je met widgets niet de app eerst hoeft op te starten. Je bedient de gewenste functies direct vanuit het startscherm van je iPhone. Snel en gemakkelijk!

Je bepaalt zelf hoeveel ruimte de widget op het startscherm in beslag neemt. Ga je voor klein, gemiddeld of groot? Aan jou de keuze. Eén ding is zeker: in iOS 14 is het startscherm een stuk meer naar eigen smaak aan te passen.

Alle apps in één overzicht

ios 14 app drawer app-overzichtMet de toevoeging van widgets wordt het startscherm in iOS 14 meer dan een overzicht van apps en mapjes. iOS stond niet echt bekend om zijn personalisatiemogelijkheden, maar dat verandert langzaamaan wel. Zo hoeven in iOS 14 niet meer alle geïnstalleerde apps per se op het startscherm te staan. Handig als je apps wilt sorteren. Er komt namelijk ook een overzicht van alle geïnstalleerde apps dat los staat van je startscherm Opgeruimd staat netjes en je vindt deze apps daarmee net zo snel als altijd.

Kleiner belscherm

ios 14 kleiner belschermEen telefoongesprek neemt op je iPhone standaard het hele scherm in beslag. In iOS 14 niet meer. Het belscherm wordt een stuk kleiner: je ziet alleen bovenaan in beeld een venster dat boven het startscherm of de openstaande app drijft. Ook Siri neemt niet meer het hele beeld in beslag. Handig voor de multitaskers onder ons!

Zelf gedownloade apps instellen als standaard-app

Gebruik je Outlook in plaats van Mail en Chrome in plaats van Safari? Dan vind je het misschien best een beetje irritant als bijvoorbeeld een linkje die je via WhatsApp ontvangt, wordt geopend in Safari. Dat komt omdat dit de standaardbrowser is van iOS. Goed nieuws: in iOS 14 bepaal jij wat de standaard-apps zijn en maak je je telefoon net iets meer naar je zin.

Car Key: auto openen met je iPhone

Je betaalt misschien je boodschappen al contactloos met Apple Pay, maar zelfs je auto openen met je iPhone? Dat kan vanaf iOS 14 ook met de Car Key-functie. Hiermee voeg je jouw autosleutel toe aan je wallet. Via NFC kun je dan jouw auto openmaken met je iPhone. Dat is ook de techniek waarmee je mobiel betaalt en incheckt in het openbaar vervoer. Vooralsnog ondersteunen eerst de nieuwe auto’s van BMW de digitale autosleutel.

App Clips: apps gebruiken zonder te installeren

ios 14 app clipsWil je voor een keertje via een app eten laten bezorgen? Of een keertje een video uploaden naar een video-app? In iOS 14 hoef je in sommige gevallen niet meer de gehele app te downloaden. Apple voegt App Clips namelijk toe aan het besturingssysteem van je iPhone. Hiermee installeer je precies de functie die je nodig hebt. En ben je klaar? Dan haalt je iPhone de clip meteen weer van je telefoon. Goed voor je opslaggeheugen. Zo staan er na een tijd niet allerlei apps op je smartphone die je nooit.

Exacte locatie of ongeveer je locatie?

Veel apps vragen, nadat je ze voor de eerste keer start, of ze je jouw locatie mogen weten. Handig voor bijvoorbeeld de weer-app, die zo weet voor welke plaats jij een weersvoorspelling wilt. Maar wat als je niet je exacte locatie wilt geven? In iOS 14 kun je nu ook doorgeven wat ongeveer je locatie is. De app in kwestie weet dan niet precies waar je bent, maar wel ongeveer. Zeg nou zelf: het weer zal aan de andere kant van je woonplaats echt niet totaal anders zijn, toch?

Effectievere camera-app

ios 14 camera app verbeterdNiet elke verbetering van iOS 14 is een nieuwe functie of instelling. Sommige zijn simpelweg verbeteringen aan bestaande apps. Een goed voorbeeld is de update voor de camera-app. iOS 14 maakt deze sneller in gebruik. Het maken van de eerste foto vanaf het moment dat je de camera-app start gaat 25 procent sneller. Daarna maak je tot wel 90 procent sneller een foto. Handig om extra snel uit de losse pols een foto te maken.

Deze apparaten krijgen iOS 14

ios 14 apparatenAls je een iPhone hebt, is de kans groot dat ook jij de iOS 14-update krijgt. Apple rolt het namelijk uit naar iPhones tot uit wel 2015. Dit zijn ze, van nieuw naar oud:

 • iPhone 12 (namen onder voorbehoud)
 • iPhone SE 2020
 • iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max
 • iPhone Xs, Xs Max en Xr
 • iPhone X
 • iPhone 8 en 8 Plus
 • iPhone 7 en 7 Plus
 • iPhone 6s en 6s Plus
 • iPhone SE 2016

Ook de iPod Touch (zevende generatie) krijgt iOS 14.

iPadOS: iOS 14 voor de iPad

ipados 14 ipadSinds vorig jaar draaien iPads niet meer op iOS, maar op iPadOS. Dit is iOS dat op maat is gemaakt voor de iPad. Ook veel tablets krijgen de nieuwe software-update, die in dit geval iPad OS 14 heet en in grote lijnen dezelfde nieuwe functies krijgt:

 • Alle iPad Pro’s
 • Vierde, vijfde en zesde generatie iPad
 • iPad mini 4 en 5
 • iPad Air (derde generatie)
 • iPad Air 2

iOS 14 installeren

ios 14 installereniOS 14 is nu beschikbaar. Wil je genieten van de nieuwe functies die het met zich meebrengt? Dan kun je nu controleren of de update voor jou al beschikbaar is. Apple rolt de iOS 14-update stap voor stap uit, want heel veel mensen gaan ‘m downloaden.

Zo installeer je iOS 14:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Software-update’.
 • Je kunt nu iOS 14 downloaden.

Zorg dat je telefoon met wifi is verbonden en is aangesloten op het stopcontact. Het updaten kan namelijk even duren. Misschien slim om de update dus niet te doen op een moment dat je je telefoon nodig hebt!

Updaten: heel belangrijk

ios 14 updaten belangrijkKun je iOS 14 installeren? Wij raden je dit aan te doen. Updaten is namelijk erg belangrijk, want zo blijft je telefoon goed beveiligd. Het is natuurlijk leuk om nieuwe functies te krijgen, maar de beveiligings-updates van iOS 14 zijn ook hartstikke belangrijk. Nadat je iOS 14 installeert, ontvang je de komende maanden nog meer updates. Dit zijn kleinere verbeteringen aan het besturingssysteem en bevatten vooral bugfixes. Dit zijn kleine verbeteringen die foutjes uit de code halen om je telefoon sneller, zuiniger en veiliger te maken. Downloaden dus!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.