Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

gevaarlijke apps
Terug naar overzicht
15,612x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Deze apps moet je vooral níét gebruiken

Normaliter schotelen we je apps voor die je beslist moet downloaden voor een bepaald doel. Ditmaal gooien we het roer om en tippen we welke apps je beter niet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld omdat het gevaarlijke apps zijn, ze gegevens van je ontfutselen, averechts werken of gezondheidsschade kunnen toebrengen.

Zaklamp apps kunnen doorgaans het daglicht niet verdragen

Een zaklamp app hoef je niet apart te downloaden, die zit al op je telefoon. De meeste van de talloze zaklamp apps die worden aangeboden in de app stores – zo schreven we al in ons artikel Misbruiken apps je privégegevens? – bestaan alleen maar om jouw gegevens te ontfutselen. En die kunnen ze dan bijvoorbeeld doorverkopen aan marketingbureaus. Uit onderzoek in 2019 van virusscanner Avast bleek dat zaklamp apps gemiddeld om maar liefst 25 machtigingen vroegen. Bij 2 apps liep de teller op tot zelfs 77. Sommige machtigingen zijn hoogst discutabel, zoals audio opnemen, de contactlijst lezen en zelfs contacten aanmaken. In ons artikel over app-machtigingen leggen we uit wat machtigingen zijn, waarom ze worden gevraagd en hoe je er controle over houdt. Conclusie: zaklamp apps zijn doorgaans gevaarlijke apps.

gevaarlijke apps

Een van de reviews in de Play Store van de beruchte zaklamp app Brightest Flashlight Free.

Weer apps: zie de bui hangen

Zelfde verhaal, ander type app: ook weer apps zijn berucht om het bemachtigen van gegevens. Voor een goede werking hoeven ze alleen je locatie te weten, maar ze halen vaak veel meer informatie over je binnen. Veel weer apps, waaronder grote namen als The Weather Channel, Accuweather en WeatherBug, verkopen die data aan adverteerders en gegevenshandelaren. Accuweather bleek in 2017 bijvoorbeeld locatiegegevens van gebruikers door te sluizen naar derden, zelfs van gebruikers die hadden aangegeven dat de app geen locatiegegevens mag gebruiken.

Weer apps zijn een slimme manier voor kwaadwillenden om gegevens te bemachtigen. Ze zijn namelijk relatief makkelijk te maken en hebben een goede reden om jouw locatiegegevens te vragen: je wilt namelijk het weer op jouw locatie weten. Laatst bleek een populaire app in de Play Store met de naam Weather Forecast—World Weather Accurate Radar locatiegegevens, e-mailadressen en IMEI-nummers te verzamelen én in het geniep gebruikers in te schrijven bij betaalde virtual reality-platformen. Volgens testen van de online privacychecker voor Android apps appcensus.io zijn de populaire Nederlandse weer apps Buienradar en Weeronline een stuk privacyvriendelijker, al werd bij het testen van Weeronline wel de Android ID verzonden.

gevaarlijkse apps

De app Weather Forecast—World Weather Accurate Radar bleek het stoutste jongetje van de klas van alle weer apps.

Batterijbesparende apps: bespaar je de moeite

Veel batterijbesparende apps zijn eigenlijk task killers en het nut daarvan valt te betwijfelen (zie volgend punt). Bovendien moet je de beste manieren om batterij te besparen zelf voor rekening nemen, denk aan de helderheid van je scherm zo laag mogelijk zetten, verbindingen als wifi en bluetooth niet onnodig aanhouden en zorgen dat apps minder vaak synchroniseren. In de praktijk werkt het beter om te begrijpen welke functies veel batterij gebruiken en daarop te anticiperen dan om een batterijbesparende app te gebruiken. Daar bovenop kunnen dit soort apps malware bevatten of je gegevens doorspelen aan derden. Wil je toch een batterijbesparing app? Zorg dan dat je ‘m in de app store downloadt en check goed de reviews van andere mensen.

Wil je weten hoe je moet omgaan met weinig batterij? Check dan ons artikel Batterij bijna leeg? Zo overleef je een dag met 10% of schakel de batterijbesparende modus van Android (uitleg) of iOS (uitleg) in.

gevaarlijke apps

De Play Store barst van de batterijbesparende apps.

Task killers zijn allang niet meer nodig

Vroeger was het een geliefd gebruik onder smartphonebezitters: handmatig alle openstaande apps ‘killen’. Zo zorgde je ervoor dat de batterij niet te snel opging en je telefoon niet te traag werd door de grote aanslag op het werkgeheugen. Apps waarmee dit heel makkelijk ging waren razend populair, zo stond Advanced Task Manager zelfs een tijdje op nummer één in de Android Market. Tegenwoordig hoef je apps niet meer te sluiten omdat Android en iOS automatisch slimme task managers hebben. Apps gebruiken in principe geen stroom als ze niet actief zijn, tenzij ze op de achtergrond bijvoorbeeld downloaden of synchroniseren. Sterker nog: sluit je je apps zelf, dan verdwijnen ze uit het werkgeheugen en moet je telefoon ze later opnieuw opstarten. En dat kost juist veel batterij.

gevaarlijke apps

Advanced Task Manager stond zelfs een tijd op nummer één in de Android Market.

Niet-betrouwbare anti-virus apps doen meer kwaad dan goed

iPhones hebben sowieso geen anti-virus app nodig (sterker nog: ze bestaan niet eens). Bij Android anti-virus apps moet je goed uitkijken. Uit onderzoek van anti-virustestbedrijf AV-Comparatives naar 250 apps uit de Play Store, bleek dat slechts 80 daarvan aan de basisnorm voldeden. Ze detecteerden minimaal 30 procent van de 2000 kwaadaardige apps die ze moesten checken. Waarom er zoveel nep anti-virus apps in de Play Store staan? Nou, omdat deze apps om vergaande machtigingen kunnen vragen, waardoor ze veel gegevens kunnen doorspelen aan derden. En dat is dan ook wat een groot deel van deze Android-apps doet. Uit de test van AV-Comparative kwamen vooral apps van bekende namen als F-Secure, Bitdefender en Symantec heel goed uit de bus, dus speel liever op safe en kies een bekende naam. Meer weten? Lees dan ons artikel Zijn virussen een bedreiging op mijn telefoon?.

gevaarlijke apps

F-Secure: een van de beste anti-virus apps voor Android volgens AV-Comparative.

Gezondheidsapps zonder gedegen onderzoek

In de app stores vind je tienduizenden gezondheidsapps. Uit onderzoek is echter gebleken dat veel apps helemaal niet of niet goed genoeg werken. Dit kunnen daardoor gevaarlijke apps zijn: misschien doen mensen daardoor de verkeerde dingen of blijven ze weg van de reguliere gezondheidszorg. Veel beter kun je gegarandeerd goede apps gebruiken. Zo heeft de GGD een eigen ‘app store’: www.ggdappstore.nl. Al deze apps bevatten betrouwbare informatie en zijn getest door medische professionals. De handigste gezondheidsapps lichten we uit in ons artikel Deze gezondheidsapps helpen je gezond te blijven of weer te worden.

gevaarlijke apps

GGD App Store: gegarandeerd betrouwbare gezondheidsapps.

Simpele beeldbewerkings apps: teken aan de wand

Iets markeren, een pijl tekenen, een afbeelding bijsnijden of de kleuren aanpassen? Het kan allemaal met de standaardfuncties van Android en iOS. Hier hoef je dus geen app voor te installeren. Je raadt het al: ook dit soort apps zijn berucht om de machtigingen die ze vragen, zoals toegang tot je contacten, appgeschiedenis en locatie. Wil je toch meer functies dan je telefoon bevat? Check dan ons artikel over design apps.

gevaarlijke apps

Je smartphone bevat een aantal basisfuncties voor beeldbewerking.

Apps die klinkklare onzin beweren

Apps die röntgenfoto’s, een leugendetector, opladen door je telefoon te schudden of een vertaling van je huisdier aanbieden? Klinkklare onzin natuurlijk. Grote kans dat ze misbruik willen maken van de digibeten onder ons. Blijf weg van dit soort apps, zelfs als de app duidelijk aangeeft dat het grappig bedoeld is. Klinkt misschien als een overbodige tip, maar voor de jongere, oudere en minder digitaal geschoolde gebruikers is het minder vanzelfsprekend. Twijfel je of telefoon een functionaliteit heeft? Kijk dan naar de specificaties op de website van de fabrikant.

gevaarlijke apps

Een app die vertaalt naar en van kattentaal? Klinkklare onzin!

Weet jij nog meer apps die we maar beter niet kunnen gebruiken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.