.

Wordt een designer met de beste vormgeving apps op je telefoon
Terug naar overzicht
50,951x gelezen

Je denkt ongetwijfeld weleens: ‘goh, nu zou ik eigenlijk een professionele grafisch ontwerper willen inschakelen om mijn cv/uitnodiging/flyer/poster/fotocollage te pimpen’. Want hoe val je anders op in die enorme stapel cv’s of tussen al die andere uitnodigingen, flyers en posters? Goed nieuws: je kunt het geld daarvoor uitsparen. Want deze 6 design apps zijn zó goed en makkelijk dat jij zelf een grafisch ontwerper lijkt!

Over: waarschijnlijk de makkelijkste design app

Als je houdt van snel en simpel, dan is Over (Android en iPhone) jouw design app. Snel en simpel: dat geldt alleen voor het gebruiksgemak, want qua functionaliteiten is de app behoorlijk uitgebreid. In een mum van tijd verander je je foto’s in grafische meesterwerken. Voeg bijvoorbeeld vormen, cliparts en (kalligrafische) teksten toe en pas simpel kleuren, lettertypes of afstanden aan. Over is niet de meest geavanceerde ontwerp app, maar mogelijk wel de makkelijkste!

design apps

design apps

Canva: drag-and-drop met kant-en-klare ontwerpen

Canva.com is waarschijnlijk de bekendste grafisch ontwerptool voor beginners. Wist je dat Canva naast de bekende browsertool ook een app voor Android en iPhone heeft? In de app vind je onder meer kant-en-klare ontwerpen en sjablonen die zijn gemaakt door professionele designers. Aan je ontwerpen kun je teksten, foto’s en video’s toevoegen, al dan niet na ze bewerkt te hebben. In de app vind je templates voor Instagram Story’s, Facebook-posts en -omslagen, Twitter-banners en YouTube-thumbnails. Samenwerken met vrienden of collega’s aan hetzelfde ontwerp? Via de app én je webbrowser? Het kan allemaal!

De app is gratis, maar voor bepaalde afbeeldingen, lettertypes, templates en sjablonen moet je apart betalen.

design apps

design apps

Desygner: duizenden templates en sjablonen

Desygner (Android en iPhone) werkt ongeveer hetzelfde als Canva: naast een blanco design kun je duizenden templates en sjablonen gebruiken om bijvoorbeeld uitnodigingen, kaarten, advertenties, flyers en social media posts te ontwerpen. Je kunt alles zelf aanpassen: afbeeldingen, teksten, lettertypes, kleuren, uitlijnen, effecten, noem maar op. En net als bij Canva kun je – ook bij de gratis versie – aan de ontwerpen werken via je smartphone, tablet én computer. Ontwerp af? Sla het op als JPG, PNG of PDF of publiceer het meteen op social media.

Wil je je ontwerpen naar een nóg hoger plan tillen? Op de website van Desygner vind je links naar specifieke apps voor het designen van onder andere social posts, flyers, posters, logo's, visitekaartjes, presentaties, collages, ansichtkaarten, cv's en uitnodigingen.

Met de gratis versie van Desygner beschik je over behoorlijk wat functies, templates en sjablonen (en krijg je géén watermerk), met de premiumversie van ongeveer 10 euro per maand kun je alles gebruiken.

design apps

design apps

Adobe Spark Post: ontdek de grafische power van Adobe

Dankzij producten als Photoshop, Illustrator, InDesign en Premiere is Adobe natuurlijk dé naam op het gebied van grafisch ontwerp en video. Adobe Spark Post (Android en iPhone) is een grafisch design app met de grafische power van Adobe en nieuwe, verrassende manieren om afbeeldingen, video's, animaties en Instagram-verhalen te ontwerpen. Ook met deze app kun je zowel met je smartphone, tablet als pc aan dezelfde ontwerpen werken.

Bijzondere functies zijn bijvoorbeeld het ‘remixen’ van foto’s, video’s en teksten met sjablonen, filters en pictogrammen. En het automatisch aanpassen van formaten dankzij kunstmatige intelligentie, zodat je ontwerpen zijn geoptimaliseerd voor elk (sociaal) medium.

Met de gratis app krijg je automatisch een vrij storend logo rechtsonder bij alle afbeeldingen, de betaalde watermerkvrije versie van de app kost 11 euro per maand.

design apps

design apps

DesignLab: vertel een verhaal met jouw ontwerp

DesignLab (Android en iPhone) richt zich vooral op ‘storytelling’ (=verhalen vertellen), maar grofweg kun je er hetzelfde mee als met de eerder besproken design apps Canva en Desygner. Het grote verschil: met DesignLab kun je ook video’s maken.

DesignLab is gratis, maar bevat vrij veel reclame.

design apps

design apps

Autodesk SketchBook: laat de Rembrandt in je los

Vind jij de gratis afbeeldingen en sjablonen in bovenstaande design apps maar mwah en ben je zelf creatief aangelegd? Met de teken app Autodesk SketchBook (Android en iPhone) maak je de meest fantastische afbeeldingen. De app heeft alle tekenbenodigdheden die je maar kunt bedenken, de enige beperking schuilt in jouw tekenkwaliteiten. Een styluspen om je scherm mee te bedienen is overigens wel een pre, volgens de appmakers.

Met de gratis app kun je waarschijnlijk al uitstekend uit de voeten. Met een SketchBook-account beschik je over extra functies zoals laag- en symmetrietools. Kies je voor een premiumabonnement, dan krijg je daar pro-functies zoals extra kwasten en geavanceerdere laag- en selectietools bovenop.

design apps

design apps

Jeuken je vingers van creativiteit na het lezen van dit artikel? Lees dan ook eens onze artikelen Laat de binnenhuisarchitect in je los met deze interieur apps! en Instawaardig met deze 5 gratis foto bewerken apps.

Waarvoor zou jij een design app willen gebruiken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.