Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,243x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Deze gezondheidsapps helpen je gezond te blijven of weer te worden

Apps moeten een belangrijke rol gaan spelen in de bestrijding van het coronavirus. De Nederlandse overheid wil twee apps inzetten: de eerste detecteert of je bij een besmet persoon in de buurt bent geweest, nummer twee monitort je gezondheid bij een mogelijke besmetting. Buiten COVID-19 om zijn er een hoop andere waardevolle apps waarmee je gezond kunt blijven of weer worden. Moet ik naar de dokter? Hoe ga ik om met ongevallen? En hoe herken ik teken(beten)? Je komt er allemaal achter dankzij onze 7 handigste gezondheidsapps.

Hoe apps helpen in de strijd tegen corona

De wereld is in de ban van corona, zelden heeft de medische wereld voor zo’n grote opgave gestaan. Als er íets positief is aan de hele coronacrisis, dan is het dat er nieuwe technologieën worden ontwikkeld voor het opsporen en bestrijden van dit soort virussen. De Chinese techgigant Alibaba zegt bijvoorbeeld een kunstmatig intelligent diagnosesysteem te hebben ontwikkeld dat corona-infecties in een paar seconden en met 96 procent accuraatheid kan vaststellen.

Daarnaast zijn er al een hoop corona-apps ontwikkeld. Zo geeft een app van Alipay een kleurcode aan inwoners van China op basis van hun gezondheidsstatus: groen als je gezond bent, geel staat voor zeven en rood voor veertien dagen quarantaine. Deze kleurcodes worden onder meer bij treinstations en flats gebruikt om te controleren of inwoners mogen passeren.

De Nederlandse corona-apps in wording

Minister Hugo de Jonge wil dat we een zogeheten close contact detector-app gaan gebruiken, die aangeeft of we contact hebben gehad met een besmet persoon. In onder andere China, Singapore en Zuid-Korea worden al van dit soort apps gebruikt, die werken met locatiedata van GPS en bluetooth (en in Zuid-Korea zelfs met creditcardgegevens en beelden van beveiligingscamera’s). Is iemand besmet? Dan worden mensen die de afgelopen dagen bij hem of haar in de buurt zijn geweest onmiddellijk geïnformeerd en verzocht om thuis te blijven. Klinkt allemaal behoorlijk Big Brother. In het buitenland is er al veel kritiek van privacy-organisaties, in Nederland volgt dit ongetwijfeld ook.

Geeft app nummer één aan dat je in de buurt bent geweest van een besmet persoon? Dan wordt je gezondheidssituatie gemonitord met app nummer twee, waarmee je vanuit huis contact kunt opnemen met een arts.

Ben je bang dat je besmet bent met het coronavirus? Doe dan een coronazelftest.

Gezondheidsapps: scheid het kaf van het koren

Vooropgesteld: een app kan nooit een dokter vervangen. Toch zijn er wel degelijk apps die behulpzaam kunnen zijn. In de app stores vind je tienduizenden gezondheidsapps, maar uit onderzoek is gebleken dat veel apps niet goed werken. En dat kan voor gezondheidsschade zorgen. Oppassen geblazen dus!

Gelukkig heeft de GGD een eigen ‘app store’ ontwikkeld: www.ggdappstore.nl. Van deze apps weet je zeker dat ze goed in elkaar steken. De volgende 7 gezondheidsapps komen uit de database van de GGD. Kamp je met gezondheidsproblemen? Vertrouw dan niet volledig op een app, maar raadpleeg je huisarts.

Moet ik naar de dokter: beantwoordt één belangrijke vraag

Moet ik hiermee naar de huisarts gaan of niet? Die vraag wordt beantwoord door de app Moet ik naar de dokter (Android en iPhone), die is gevalideerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap. Aan de hand van een aantal korte vragen kom je erachter of je contact moet opnemen met de huisarts of huisartsenpost.

gezondheidsapps

EHBO - Rode Kruis: eerste apphulp bij ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En je telefoon gelukkig altijd in je broekzak of tas! De app EHBO - Rode Kruis (Android en iPhone) leert je wat je moet doen bij 80 veelvoorkomende ongevallen, van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot hevige bloeding. De duidelijke plaatjes en gesproken instructies helpen je om accuraat te handelen als de paniek je nader staat dan het lachen.

gezondheidsapps

Reanimatie: omdat reanimeren hartstikke belangrijk is

Bij een hartstilstand moet iemand zo snel mogelijk gereanimeerd worden. Met de app Reanimatie (Android en iPhone) van de Hartstichting krijg jij ondersteuning op het moment dat je gaat reanimeren. De app toont de juiste stappen en helpt je om het juiste ritme te houden. Verder kun je de lesstof van reanimatiecursussen oefenen en meldingen krijgen als je reanimatiediploma verloopt.

gezondheidsapps

GGD Reist mee: jouw reisgids op medisch gebied

In de app GGD Reist mee (Android en iPhone) krijg je praktische tips voor op reis, bijvoorbeeld over het voorkomen van muggenbeten of hoogteziekte. Op basis van je locatie kan de app waarschuwingen sturen bij bijvoorbeeld een epidemie, negatief reisadvies of politieke onrust. Verder staan je vaccinaties erin en vind je informatie over tropische ziektes.

gezondheidsapps

UV Radar: een zonneklaar advies over zonnen

Op basis van je huidtype en de zonkracht op jouw locatie geeft de app UV Radar (Android en iPhone) een persoonlijk zonadvies. De app is voorzien van een handige timer zodat je kunt voorkomen dat je te lang in de zon bent. Onder meer KWF Kankerbestrijding en Buienradar hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van deze app.

gezondheidsapps

Tekenbeet: voorkom beten van teken

Een teek is maar een klein beestje, toch kan een beet ernstige gevolgen hebben: de ziekte van Lyme. De RIVM-app Tekenbeet (Android en iPhone) legt uit hoe je een teek herkent, hoe je jezelf kunt controleren op teken en hoe je een teek verwijdert. Verder geeft de app een hoop informatie over teken en de ziekte van Lyme én kun je een (foto)dagboek voor tekenbeten bijhouden.

gezondheidsapps

Pollennieuws en AllerGoGo: wees hooikoorts te slim af

De app Pollennieuws 2020 (alleen beschikbaar voor Android) helpt je om hooikoorts het hoofd te bieden door middel van bijvoorbeeld een pollenkaartje, een 5-daagse hooikoortsverwachting, een bloeikalender en dagelijkse pollenmetingen.

gezondheidsapps

Speciaal voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar met hooikoorts is de app AllerGoGo (Android en iPhone) ontwikkeld. Met de applicatie kunnen ze een hooikoorts- en medicijnendagboek bijhouden en tips krijgen om hooikoortsklachten zoveel mogelijk te voorkomen.

gezondheidsapps

Wat voor gezondheidsapp zou jij graag ontwikkeld zien?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.