Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Simyo boofproof
Terug naar overzicht
9,983x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Alles over het beveiligen van je smartphone

Op je smartphone staat persoonlijke informatie waarvan je waarschijnlijk niet wil dat een ander dat kan bekijken. Daarom bespreken we in dit artikel de beste én handigste manieren waarop jij je smartphone kunt beveiligen. Zo is je smartphone beter beschermd tegen dieven en hackers.

Het is verstandig je smartphone voor zowel hackers en dieven te beveiligen. Hackers zijn mensen die via internet toegang tot je smartphone proberen te krijgen zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Dieven zijn mensen die je smartphone stelen en die vervolgens willen doorverkopen. Met de maatregelen die we in dit artikel bespreken hou je zowel hackers als dieven op afstand.

Update altijd je besturingssysteem

Simyo prepaid sim onlyHet besturingssysteem regelt de beveiliging van je smartphone. Zorg er daarom altijd voor dat je de nieuwste versie van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Hackers zijn continu bezig met het vinden van gaatjes in het beveiligingssysteem. Tegelijkertijd zijn Apple, Google en Microsoft continu bezig iOS, Android en Windows Phone te verbeteren. Het is vrij gemakkelijk om na te gaan of je de nieuwste versie van het besturingssysteem hebt. Dat controleer je in een minuutje.

Android

 • Android telefoonOpen het instellingenmenu;
 • Ga onder het kopje ‘Systeem’ naar ‘Telefooninfo’;
 • Druk op ‘controleren op updates’;
 • Je Android-smartphone zoekt dan uit of je de nieuwste Android-versie hebt.

iOS

 • iPhoneOpen de ‘Instellingen’-app;
 • Ga naar ‘Algemeen’;
 • Druk op ‘Software-update’;
 • Je iPhone zoekt dan uit of er een nieuwe versie van iOS beschikbaar is.

Windows Phone

 • Windows Phone telefoonOpen het instellingenmenu;
 • Ga onder het kopje ‘updates & back-ups’ naar ‘telefoonupdates’;
 • Druk op ‘controleren op updates’
 • Je Windows Phone kijkt dan of je de nieuwste versie van het besturingssysteem op je smartphone staat.

Ontgrendelingsmethoden voor je smartphone

Wachtwoord_blogMet het up-to-date houden van je besturingssysteem tref je de belangrijkste handeling om hackers buiten de deur te houden. Maar wat te denken van dieven? Je smartphone bevat apps die persoonlijke informatie bevatten. In de mobiel bankieren-app staan je bankgegevens, in WhatsApp staan je persoonlijke gesprekken en in de e-mail-app staan vertrouwelijke gegevens. Als je smartphone gestolen wordt, wil je natuurlijk niet dat iemand kan rondsnuffelen in deze gegevens. Vergrendel daarom je smartphone. Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden om je smartphone te ontgrendelen.

Pincode (voor Android, iOS en Windows Phone)

Wachtwoord instellen iPhone.De pincode is een snelle manier om je smartphone te ontgrendelen. Je bepaalt zelf de cijfercode, die bestaat uit minimaal vier cijfers. Een pincode heeft als nadeel dat hij voorspelbaar kan zijn. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld hun geboortejaar of vier keer hetzelfde cijfer. Voor een dief is het zo relatief eenvoudig om de smartphone alsnog te ontgrendelen.

Wachtwoord (Voor Android)

Met een wachtwoord kun je een smartphone al beter beveiligen. Het nadeel van een goed wachtwoord is dat het tijd kost om deze in te typen. Hierdoor duurt het langer voordat je smartphone is ontgrendeld. Met een wachtwoord geldt, net als bij een pincode, dat je zelf invloed hebt op de voorspelbaarheid ervan. Gebruik dus geen wachtwoord als ‘welkom’ of je eigen naam. Een sterk wachtwoord heeft normale letters, hoofdletters, leestekens en getallen.

Veegpatroon (voor Android)

Android veegpatroonMet een veegpatroon maak je een patroon  aan op je scherm dat  makkelijk te onthouden is. Door over het scherm te vegen, ontstaat er een lijntje die van punt naar punt gaat. Je stelt zelf de volgorde van een veegpatroon in en bepaalt ook hoe lang hij is. Dit is een redelijk snelle en veilige manier om je smartphone te beveiligen. Ook een veegpatroon heeft als minpunt dat hij voorspelbaar kan zijn. Zo beginnen de veegpatronen van de meeste mensen in één van de hoeken.

Vingerafdruk (voor Android en iOS)

VingerafdrukDit is momenteel de beste manier om je smartphone te beveiligen, maar nog niet veel smartphones hebben een vingerafdruksensor. Omdat je vingerafdruk uniek is, kan alleen jij je smartphone ontgrendelen. Bijkomend voordeel is dat de meeste vingerafdrukken heel snel werken. Een nadeel is dat vingerafdruksensors minder goed werken als je vinger vies of nat is. Je vingerafdruk wordt versleuteld opgeslagen op de server van de smartphonefabrikant. Dit betekent dat alleen jouw smartphone toegang tot de vingerafdruk heeft.

Gezichtsherkenning (voor Android)

Dit beveiligingstype staat nog in zijn kinderschoenen en is daarmee nog niet heel veilig. Met gezichtsherkenning scant de smartphone via de camera je gezicht. Zo wordt de smartphone alleen ontgrendeld als hij jouw hoofd ziet. De beveiliging is voor een dief te omzeilen als hij beschikt over een foto van jou.

Irisscanner (in ontwikkeling)

Fujitsu IrisscanEen irisscanner lijkt dé beveiligingsmethode van de toekomst te zijn. Dit is een sensor die je ogen scant. Net als je vingerafdruk zijn je ogen uniek. Alleen jij kan dan je smartphone ontgrendelen. Handig, want als je je smartphone gebruikt richt je altijd je ogen erop. In China heeft fabrikant Fujitsu al een smartphone met irisscanner uitgebracht en ook Samsung is bezig met de ontwikkeling van zo’n telefoon.

Spraakherkenning (in ontwikkeling)

Smartphones hebben de techniek in huis om je stem te herkennen. Dus waarom kun je dat niet inzetten om je smartphone te beveiligen? Het is namelijk gemakkelijk om je smartphone met een spraakcommando te ontgrendelen. ‘Telefoon, ik ben het’, waarop hij inderdaad herkent dat jij het bent. Het nadeel is dat een stem die op de jouwe lijkt momenteel de smartphone dan ook kan ontgrendelen. Deze techniek moet dus nog verder worden verfijnd.

Hoe stel je de vergrendeling van je smartphone in?

Bij elke smartphone moet je zelf de vergrendeling instellen. Dit doet de smartphone niet automatisch. Het verschilt per besturingssysteem hoe je dit instelt.

Android

Android telefoonDe meeste Android-smartphones hebben veel verschillende vergrendelmethoden. Sommige hebben meerdere opties mee gekregen om je smartphone te vergrendel zoals gezichtsherkenning, een irisscanner of spraakherkenning.

 • Ga naar het instellingenmenu;
 • Ga onder het kopje ‘Persoonlijk’ naar ‘Beveiliging’;
 • Bij ‘Schermvergrendeling’ bepaal je zelf de vergrendelingsmethode die je wil gebruiken.

iOS

iPhoneMet de iPhone kun je de smartphone alleen vergrendelen met een pincode of vingerafdruksensor. Alleen de iPhone 5S en nieuwere iPhones hebben een vingerafdruksensor.

 • Open de ‘Instellingen’-app;
 • Ga naar ‘Touch ID en toegangscode;
 • Hier stel je de toegangscode in en kun je je vingerafdruk laten scannen;
 • Onderaan de pagina kun je instellen dat alle gegevens van je iPhone worden gewist als er tien keer achter elkaar een foute toegangscode is ingevoerd.

Windows Phone

Windows Phone telefoonMet Windows Phones kun je je smartphone vergrendelen met een pincode.

 • Ga naar het instellingenmenu;
 • Druk onder ‘persoonlijke instellingen’ op ‘vergrendelingsscherm’;
 • Voer hier de pincode in die je wil gebruiken om je smartphone te ontgrendelen.

Extra beveiligingsmogelijkheden

Met het instellen van een vergrendelingsmethode is je smartphone al goed beveiligd tegen dieven. Het is mogelijk om de beveiliging nóg verder aan te scherpen.

Tweestapsverificatie

Veel persoonlijke informatie staat niet alleen opgeslagen op je smartphone, maar ook in een cloud. Deze informatie is vanaf je smartphone toegankelijk als je smartphone is ontgrendeld en het juiste wachtwoord invoert. Je kunt de beveiliging van je cloud zelf aanscherpen door middel van tweestapsverificatie. Dit betekent dat je twee verschillende wachtwoorden nodig hebt om toegang tot de cloud te krijgen. Het ene wachtwoord bepaal je zelf, het andere wachtwoord krijg je in een sms’je. Op die manier kan alleen jij inloggen in je cloud.

Apple two step verification

Smart AppLock (voor Android)

Voor Android is er een handige app waarmee je jouw smartphone nóg beter beveiligt. Met Smart AppLock kun je individuele apps namelijk ook voorzien van een veegpatroon. Je moet dan naast het ontgrendelen van je smartphone een ander veegpatroon invoeren als je bijvoorbeeld de mobiel bankieren-app wil openen. Met Windows Phone en iOS is dat niet mogelijk. Android heeft wat dat betreft een voordeel ten opzichte van deze twee besturingssystemen.

De Android-app Smart AppLock is hier te downloaden.

Beveiliging op basis van je locatie

Android smart unlockHet telkens ontgrendelen van je smartphone kan, afhankelijk van de methode die je zelf kiest, soms best lastig zijn. Gelukkig worden smartphones steeds slimmer. Het is namelijk vaker mogelijk om per locatie te bepalen hoe goed je smartphone is beveiligd. Zo kun je bij de meeste Android-smartphones al instellen dat je smartphone niet met een pincode, wachtwoord, veegpatroon of vingerafdruk ontgrendeld hoeft te worden als je thuis bent. Je smartphone ziet dankzij GPS en wifi dat je thuis bent. Deze mogelijkheid verbruikt geen data. Je moet wel zelf de locatie van je huis instellen als ‘veilige locatie’. Je bepaalt deze locaties zelf en kunt dus ook je kantoor instellen als veilige locatie.

Zo ben je nóg beter boefproof!

Ben je je smartphone kwijtgeraakt op een openbare locatie of denk je dat hij gestolen is? Dan kun je het op afstand extra vergrendelen. Dit doe je via je computer.

Android

 • Android telefoonGa in je browser naar Android Device Manager;
 • Hier zie je de locatie van je smartphone;
 • Druk op ‘Vergrendelen’ om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Op die manier kan ook iemand die je wachtwoord weet de smartphone niet gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om een bericht naar je smartphone te sturen die op het scherm wordt getoond. Zo kan een eerlijke vinder contact met je opnemen.

iOS

 • iPhoneGa in je browser naar iCloud;
 • Druk op ‘Zoek mijn iPhone’;
 • Op deze pagina zie je de locatie van je smartphone;
 • Druk naast de naam van je iPhone op ‘i’;
 • Hier is het mogelijk om alle gegevens van je iPhone te wissen of om ‘m op afstand te vergrendelen.

Het is niet mogelijk om een iPhone op afstand te voorzien van een nieuwe pincode. Wel kun je een bericht naar je iPhone sturen. Een eerlijke vinder weet zo hoe hij met jou in contact komt om de iPhone terug te geven.

Windows Phone

 • Windows Phone telefoonGa in je browser naar de Devices-pagina van Microsoft;
 • Druk op ‘Mijn telefoon zoeken’;
 • Op deze pagina zie je de locatie van je smartphone;
 • Hier kun je de smartphone vergrendelen of de inhoud van je telefoon wissen.

Extra tips vind je hier

BoefproofWil je nog meer tips voor het beter beveiligen van je smartphone? Ga dan naar Boefproof. Dit is een website die is gemaakt door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en grote fabrikanten, zoals Apple, Google, Samsung en Microsoft. Zij onderzoeken hoe smartphones zo goed mogelijk te beveiligen zijn. Deze website houdt in de gaten of je smartphone nóg beter te beveiligen is. Ook geven ze handige tips en advies om te voorkomen dat er iemand met je gegevens er vandoor gaat. Is je smartphone toch gestolen? Dan geven ze ook handige tips over hoe je misschien toch weer je telefoon terug kunt vinden!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.