Spam of Simyo mail?

Phishing e-mails, oftewel spammail, is een groot probleem van deze tijd. We moedigen je daarom ook aan met een kritische blik te kijken waar e-mails vandaan komen. Hoe weet je nou wanneer het écht een e-mail van Simyo is? Op deze pagina lees je hoe en op welke manier we jou benaderen.

Hoe herken je een e-mail van Simyo?

Aan deze punten kun je een e-mail van Simyo herkennen.

Afzender

Alle e-mails van Simyo zijn afkomstig van mailadressen eindigend op @e.simyo.nl of @simyo.nl. Eindigt het mailadres van de e-mail anders? Dan mag je deze direct verwijderen!

Persoonlijke gegevens

We vragen nooit proactief om inloggegevens, bankrekeningnummers of andere persoonlijke gegevens. Neem je zelf contact met ons op om iets te wijzigen? Dan kunnen we naar aanleiding van je verzoek wél om aanvullende persoonsgegevens vragen.

Sms-berichten vanuit Simyo

Naast de informatieberichten over de diensten van Simyo, kun je ook nog andere sms'jes van ons ontvangen. Lees hieronder welke sms'jes je kunt ontvangen vanuit Simyo.

Klantonderzoek

We sturen klanten geregeld een verzoek via sms om mee te doen aan een online onderzoek. De link in die sms eindigt altijd op mwm2.nl.

Aanvraag nummerbehoud

Heb je een bestelling met nummerbehoud gedaan? Dan ontvang je een verificatiecode per sms van ons. Je ontvangt dit sms-bericht altijd van +31 9700 8101 028.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik phishing op mijn telefoon voorkomen?

Op deze pagina lees je hoe je phishing, spoofing en smishing kunt herkennen en voorkomen.

.