Onbekend 06-nummer? Zo kom je erachter wie het is

Privacy & veiligheid

Je kent het vast wel: een gemist telefoontje van een onbekend nummer. Eigenlijk bel je liever niet terug, maar je nieuwsgierigheid wint het uiteindelijk toch. Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wie jou heeft gebeld. Benieuwd van wie dat onbekende telefoonnummer is? Met deze tips is het zo gepiept.

Begin met WhatsApp

Met WhatsApp kun je echt niet alleen appen. Het is een heel handig redmiddel voor jouw FBI-zoektocht. De tip is eigenlijk heel simpel, je voegt namelijk het nummer gewoon toe aan je contactenlijst. Waarschijnlijk vind je in WhatsApp het account terug. De meeste WhatsApp-gebruikers hebben een profielfoto, tenzij zij hebben ingesteld dat alleen hun contactpersonen deze foto mogen zien. Soms komt deze tevoorschijn als je een berichtje stuurt, dus dan is het aan jou of je dit wilt doen of niet.

Op zoek naar meer via Facebookwat is een esim

Als het nummer geen WhatsApp of (onduidelijke) profielfoto heeft, zoek dan het telefoonnummer op via Facebook. Veel mensen hebben hun account aangemaakt via hun telefoon, waardoor dit nummer ook wordt gebruikt. In de zoekbalk van Facebook voer je het nummer in. Dan komt het profiel bij het onbekende nummer naar voren. Heel handig als diegene een openbaar profiel heeft, want je krijgt veel meer foto’s en informatie te zien dan op WhatsApp.

Start een Google-zoektocht

Na bovenstaande tips helaas nog geen resultaat? Geen nood: Google is nog altijd je beste vriend en helpt je bij het telefoonnummer opzoeken. Vul hier simpelweg het nummer in en met een beetje geluk vind je hier de naam die bij het nummer hoort. Als je een naam hebt, kun je daarna altijd je zoektocht via Facebook doorzetten op zoek naar een foto of verdere informatie.

De oude vertrouwde manier

Er is naast al deze handige trucjes nog één oude vertrouwde manier om erachter te komen wie jou heeft gebeld, namelijk: het nummer terugbellen. Zie je dat het een buitenlands telefoonnummer is? Bel dan vooral niet terug, dit kunnen phishing-telefoontjes zijn waardoor je telefoonrekening nog wel eens hoog op kan lopen. Vaak kom je hier ook achter als je het nummer Googelt.

Word jij vaak gebeld door anonieme bellers, waardoor je het telefoonnummer niet kunt opzoeken? Bekijk dan hoe je anonieme bellers tegengaat.

Zou jij een onbekend telefoonnummer opzoeken en terugbellen?