.

Terug naar overzicht
481,792x gelezen
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Onbekend 06-nummer? Zo kom je erachter wie het is

Je kent het vast wel: een gemist telefoontje van een nummer wat je niet kent. Eigenlijk bel je liever niet terug, maar je nieuwsgierigheid wint het uiteindelijk toch. Benieuwd van wie dat onbekende telefoonnummer is? Er zijn verschillende manieren om erachter te komen wie jou heeft gebeld. Met deze tips is het zo gepiept!

Begin met WhatsApp

Met WhatsApp kun je echt niet alleen maar appen met anderen. Het is ook een heel handig redmiddel voor jouw FBI-zoektocht. Deze tip is eigenlijk heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het onbekende nummer toevoegen aan je contactenlijst. De kans bestaat dat de persoon een WhatsApp-gebruiker is waardoor het nummer met profiel zal verschijnen in de app. De meeste gebruikers hebben een profielfoto, tenzij diegene heeft ingesteld dat alleen hun contactpersonen deze foto mogen zien. Soms komt deze tevoorschijn als je een berichtje stuurt. Het is dan aan jou om te bepalen of je het gesprek wil starten om het telefoonnummer te identificeren.

Op zoek naar meer via Facebookwat is een esim

Als het nummer geen WhatsApp of (onduidelijke) profielfoto heeft, zoek dan het telefoonnummer op via Facebook. Veel mensen hebben hun account aangemaakt via hun telefoon, waardoor dit nummer ook wordt gebruikt. In de zoekbalk van Facebook voer je het nummer in. Dan komt het profiel bij het onbekende nummer naar voren. Heel handig als diegene een openbaar profiel heeft, want je krijgt veel meer foto’s en informatie te zien dan op WhatsApp.

Start een Google-zoektocht

Na bovenstaande tips helaas nog geen resultaat? Geen nood: Google is nog altijd je beste vriend en helpt je bij het opzoeken van het telefoonnummer. Vul hier simpelweg het nummer in en met een beetje geluk vind je hier de naam die bij het nummer hoort. Als je een naam hebt, kun je daarna weer je zoektocht via Facebook doorzetten op zoek naar een foto of verdere informatie.

Vind het antwoord binnen een community

Het kan zijn dat je niet de enige bent die door het onbekende nummer wordt gebeld dat je probeert te achterhalen. Er bestaan verschillende databases zoals wieheeftgebeld.nl en wieheeftmijgebeld.nl die worden aangevuld door een community waar ook jij aan kan bijdragen. Zoek je naar het nummer in één van deze slimme zoekmachines, dan is de kans er dat iemand anders een stukje informatie heeft gegeven over de persoon of het bedrijf achter het belletje. Een veilige en betrouwbare manier om te weten of je nou beter wel of niet kan terugbellen!

De oude vertrouwde manier

Er is naast al deze handige trucjes nog één oude vertrouwde manier om erachter te komen wie jou heeft gebeld, namelijk: het nummer terugbellen. Zie je dat het een buitenlands telefoonnummer is? Bel dan vooral niet terug, dit kunnen phishing-telefoontjes die uiteraard niet veilig zijn en waardoor je telefoonrekening hoog op kan lopen. Twijfel je? Kies dan eerst voor één van de methodes hierboven om te weten wie achter het telefoonnummer zit!

Word jij vaak gebeld door anonieme bellers, waardoor je het telefoonnummer niet kunt opzoeken? Bekijk dan hoe je anonieme bellers tegengaat. Of draai de rollen om en lees hoe je zelf anoniem kunt bellen.

Ga jij een onbekend telefoonnummer opzoeken en terugbellen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.