.

onbekend mobiel nummer traceren
Terug naar overzicht
544,406x gelezen

Hé, je wordt gebeld, maar het is een onbekend mobiel nummer. Je wilt liever niet opnemen, maar bent toch razend benieuwd wie deze beller is. Deze situatie komt je vast bekend voor. Gelukkig kun je op verschillende manieren achterhalen wie jou gebeld heeft. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Wie heeft mij onbekend gebeld?

Het zal je ongetwijfeld weleens gebeurd zijn; gebeld worden door een onbekend nummer of je hebt een gemiste oproep van een onbekend mobiel nummer. Dit kan een anoniem nummer zijn, maar ook een zichtbaar 06-nummer. Je kunt er flink op los gokken: is het de kinderopvang? De meubelzaak van de nieuwe eettafel of misschien iemand die je niet kent die jou probeert te bereiken op je telefoon? Tijd om dit zaakje tot op de bodem uit te zoeken. Sherlock Holmes is er niets bij. Daar gaan we!

Toevoegen aan WhatsApp

WhatsApp is er natuurlijk voor alle appjes, maar je kunt deze app ook heel handig inzetten voor jouw FBI-zoektocht. En die zoektocht wordt met deze methode eigenlijk een heel simpele! Want het enige wat jij hoeft te doen is het onbekende nummer toevoegen aan je contacten. Grote kans dat de beller WhatsApp heeft, en dan zal vanzelfsprekend ook de profielfoto verschijnen. Hebbes! Dan zie jij wie de persoon in kwestie is.

Maar de beller kan ook hebben ingesteld dat alleen contactpersonen hun profielfoto mogen zien. Soms verschijnt deze pas nadat je een gesprek bent gestart. Het is het proberen waard! Is het geen 06-nummer en dus geen mobiel nummer? Dan kun je deze tip helaas niet gebruiken, maar voor het onbekend mobiel traceren blijven er gelukkig genoeg methodes voor je over.

Google is je vriend

Heeft de WhatsApp-methode nog geen resultaat geleverd voor het onbekend nummer traceren? Niet getreurd: Google is je trouwe vriend, en helpt je op weg. Vul in de zoekbalk het telefoonnummer in, en met een beetje mazzel verschijnt er een naam die hoort bij het telefoonnummer. Heb jij een naam uit Google kunnen vissen, maar heb je geen gezicht erbij? Dan kun je met de naam Facebook erbij pakken en op zoek gaan naar een foto of meer informatie.

Een database gebruiken

Zijn de bovenstaande methodes om het onbekende nummer te traceren nog niet gelukt? Dan kun je proberen om via verschillende forums of databases het nummer alsnog een naam en gezicht te geven. Via de databases kun je het nummer invullen en kijken of er een resultaat naar boven komt. Zo kun je een poging wagen op wieheeftgebeld.nl en wieheeftmijgebeld.nl. Deze forums worden aangevuld door een community waar ook jij aan kan bijdragen. Als je op een nummer zoekt in Google, zul je ook merken dat je al snel bij dit soort databases uitkomt.

Zoek je naar het nummer in een van deze slimme zoekmachines, dan kan het zomaar zo zijn dat iemand anders een stukje informatie heeft gegeven over de persoon of het bedrijf achter het belletje. Een veilige en betrouwbare manier om te weten of je nou beter wel of niet kan terugbellen.

Bellen maar!

Naast al deze handige trucjes is er nog één oude vertrouwde methode om erachter te komen wie jou heeft gebeld, namelijk: het nummer terugbellen. Zie je dat het een buitenlands telefoonnummer is? Bel dan vooral niet terug, dit kunnen phishing-telefoontjes zijn die uiteraard niet veilig zijn, waardoor je telefoonrekening hoog op kan lopen. Twijfel je? Kies dan eerst voor één van de methodes hierboven om te weten wie achter het telefoonnummer zit.

Word jij vaak gebeld door anonieme bellers, waardoor je het telefoonnummer niet kunt opzoeken? Bekijk dan hoe je anonieme bellers tegengaat. Of draai de rollen om en lees hoe je zelf anoniem kunt bellen. Wil jij graag het anonieme nummer blokkeren? Dan kun je uit dit blog allerlei informatie oplepelen.

Hoe kom ik aan een nieuw 06-nummer?

Ben jij erachter wie je heeft geprobeerd te bellen, maar zit het je toch niet lekker dat je zo vaak lastiggevallen wordt door onbekende of anonieme nummers? Naast het nummer blokkeren kun je er ook voor kiezen om een nieuw nummer te nemen. Dit kost je eenmalig € 5. Een nieuw nummer kun je simpelweg aanvragen door contact op te nemen met de Simyo Klantenservice.

Is je nieuwe nummer binnen? Dan kun je nummervermelding uitzetten via Mijn Simyo. Nu kun jij – ongestoord – met een schone lei beginnen, heerlijk! Dat betekent overigens wel dat je alle mensen om je heen even je nieuwe nummer moet sturen. Jij kiest of je dit wilt! Maar als je ervoor kiest staat Simyo natuurlijk voor je klaar.

Kan ik mijn eigen 06-nummer kiezen?

Het is niet mogelijk om een eigen 06-nummer te kiezen. Je krijgt een telefoonnummer toegewezen.

Hoe kun je je eigen nummer zien op iPhone?

Ben je vergeten wat je nummer is? Zo kun je jouw eigen nummer op je telefoon zien:

iPhone

  1. Open de Instellingen-app.
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Telefoon’.
  3. Naast ‘Mijn nummer‘ zie je wat het nummer van je iPhone

Android

  1. Open de Instellingen
  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Over het toestel’
  3. Klik op ‘Status’ of ‘Mijn telefoonidentiteit’
  4. Halverwege de lijst vind je jouw telefoonnummer

Let op: per Android-versie kan dit verschillen. Kom je er niet uit? Log dan in op je Mijn Simyo account. Je telefoonnummer staat altijd weergeven in het Overzicht.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.