.

Hoe kun je telefoonnummers blokkeren?
Terug naar overzicht
399,907x gelezen
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Telefoonnummers blokkeren: zo doe je dat!

Word je keer op keer gebeld door hetzelfde telefoonnummer? En zodra je opneemt, wordt de verbinding meteen verbroken…vervelend! Als dit vaak voorkomt, kun je dit telefoonnummer blokkeren. In dit artikel leggen we uit wat het blokkeren van een telefoonnummer is. Daarnaast geven we tips hoe je een telefoonnummer blokkeert voor Android en iOS en wat je tegen ongewenste oproepen of berichtjes kunt doen.

Wat is het blokkeren van een telefoonnummer?

Door een telefoonnummer te blokkeren, heb je zelf in de hand wie jou kan bellen of sms’en. Zo weerhoud je bijvoorbeeld een ongewenste beller ervan jou continu lastig te vallen. Vanaf het geblokkeerde telefoonnummer kan jij niet meer gebeld of ge-sms’t worden. Je blokkeert dus een specifiek telefoonnummer, maar niét een persoon. De persoon van wie je het telefoonnummer blokkeert, kan jou met een ander telefoonnummer nog wél bellen.

Zo blokkeer je een bekend telefoonnummer

Een bekend telefoonnummer blokkeren is vrij simpel. Dit nummer verschijnt in beeld zodra je gebeld wordt. Wil je een telefoonnummer blokkeren op je Android-smartphone of iPhone?

Zo blokkeer je een bekend telefoonnummer op een iPhone

 • Open de ‘Telefoon’-app.
 • Druk onderaan op ‘Recent’.
 • Zoek het telefoonnummer op dat je wil blokkeren en druk rechts daarvan op het ‘I’-knopje.
 • Druk vervolgens op ‘Blokkeer deze beller’.

Zo blokkeer je een bekend telefoonnummer op een Android-smartphone

Er zijn verschillende versies van Android. Hieronder beschrijven we hoe je een bekend telefoonnummer blokkeert op de meest gebruikte Android-versie op een Samsung-telefoon. Het is mogelijk dat het op jouw smartphone net even op een andere manier werkt.

 • Open de 'Telefoon'-app.
 • Druk op het telefoonnummer dat je wil blokkeren.
 • Druk in het menu dat verschijnt op ‘Gegevens’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Contact blokkeren’.

Je ontvangt nu geen oproepen of sms'jes meer van dit nummer. Dit nummer kan nog wel je voicemail inspreken. Wil je dat niet? Dan kun je je voicemail uitschakelen. Bel hiervoor 12339. Houd er wel rekening mee dat niemand je voicemail dan meer kan inspreken.

Zo blokkeer je een onbekend telefoonnummer

Wil je niet meer worden gebeld door iemand die jou met een onbekend telefoonnummer lastigvalt? Je kunt dan op je telefoon instellen dat onbekende telefoonnummers je niet meer kunnen bellen. Let op: hier zit wel een nadeel aan. Hiermee blokkeer je namelijk alle anonieme oproepen. Dus niet alleen van die ene anonieme beller die je lastigvalt. Mocht je trouwens de rollen willen omdraaien, dan kun je ook zelf anoniem bellen.

Zo blokkeer je een onbekend telefoonnummer op de iPhone

Op een iPhone kun je niet instellen dat de telefoon anonieme oproepen blokkeert. Via een omweg bereik je wel hetzelfde resultaat.

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Niet storen’.
 • Schuif de slider naast 'Niet storen' naar rechts.
 • Druk op ‘Sta oproepen toe van’.
 • Druk op ‘Alle contacten’.

Deze manier heeft wél een nadeel. Hiermee kunnen alle telefoonnummers die je niet hebt opgeslagen jou niet bellen.

Zo blokkeer je een onbekend telefoonnummer op een Android-smartphone

Hieronder lees en zie je hoe je onbekende telefoonnummers op een Samsung-smartphone blokkeert.

 • Open de ‘Telefoon’-app.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Nummers blokkeren’.
 • Schuif de slider naast ‘Onbekende bellers blokkeren’ naar rechts.

Anonieme bellers tegengaan, zo doe je dat!

Door wat instellingen in je telefoon aan te passen, kun je overlast al behoorlijk beperken. Wil je dat iemand er echt mee stopt? Maak dan een lijstje van wanneer je via de telefoon wordt lastiggevallen. Verzamel voor dit lijstje de datum en tijd van tien verschillende gesprekken of ontvangen sms-berichten. Gemiste oproepen tellen niet, want die zijn niet zichtbaar op het netwerk. Gemiste oproepen zijn belletjes die je niet hebt opgenomen. Het is dus belangrijk dat je de telefoon opneemt: alleen dan kan de beller door zijn provider worden aangesproken.

Stuur het lijstje door naar onze klantenservice. Dit kan via de servicepagina. Simyo neemt daarna contact op met de provider van het nummer dat jou belt. Vervolgens ontvangt de persoon die je lastigvalt van zijn provider een waarschuwing. Hierin staat dat het belgedrag als storend wordt ervaren. Blijft diegene je daarna alsnog bellen? Blijf er dan melding van maken, want er kunnen dan verdere stappen worden ondernomen.

Een 0909-nummer blokkeren

Een 0909-nummer kan jou niet bellen. Je kunt wel gebeld worden door een bedrijf. Wil je niet dat telemarketingbedrijven je bellen? Meld je dan aan bij het Bel-me-niet Register op bel-me-niet.nl. Bedrijven mogen de nummers die in dit register staan niet bellen. Staat je nummer in het Bel-me-niet Register? Bedrijven mogen je dan alleen bellen als je daar zelf om vraagt of als je klant bent óf was. Sta je ingeschreven in het Bel-me-niet-Register en word je ongewenst gebeld door een bedrijf waar je klant van bent geweest? Dan kun je gebruik maken van je recht van verzet. Via deze weg moet het bedrijf je alsnog kosteloos verwijderen uit hun telefoonlijst.

Nummers uit het buitenland blokkeren

Het is niet mogelijk om alle nummers uit het buitenland te blokkeren. Wel kun je zelf nummers blokkeren. Je leest bij ‘Een bekend telefoonnummer blokkeren’ hoe dat moet.

Een nieuw telefoonnummer: zo regel je dat!

Heb je een telefoonnummer geblokkeerd? Dan kun je door dit nummer niet meer worden gebeld. De persoon die jou lastigvalt, kan jou met een ander nummer echter alsnog bellen. Wil je er zeker van zijn dat dit niet gebeurt? Overweeg dan een nieuw telefoonnummer te nemen. Dit kost eenmalig 5 euro. Je vraagt een nieuw nummer aan door contact op te nemen met de Simyo Klantenservice. Zodra je een nieuw nummer hebt, is het verstandig nummervermelding uit te zetten op Mijn Simyo. Zo verschijnt jouw nieuwe telefoonnummer niet in telefoongidsen en kan de persoon die jou lastigvalt je nieuwe nummer dus niet opzoeken. Het nadeel van een nieuw nummer is dat je familie, vrienden en collega’s op de hoogte moet stellen van je nieuwe telefoonnummer. Het voordeel is dat je niet meer telefonisch wordt lastiggevallen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.