Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Hoe kun je telefoonnummers blokkeren?
Terug naar overzicht
303,229x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Telefoonnummers blokkeren: zo doe je dat!

Word je keer op keer gebeld door hetzelfde telefoonnummer? En zodra je opneemt, wordt de verbinding meteen verbroken…vervelend! Als dit vaak voorkomt, kun je dit telefoonnummer blokkeren. In dit artikel leggen we uit wat het blokkeren van een telefoonnummer is. Daarnaast geven we tips hoe je een telefoonnummer blokkeert voor Android en iOS en wat je tegen ongewenste oproepen of berichtjes kunt doen.

Wat is het blokkeren van een telefoonnummer?

wat is telefoonnummer blokkeren simyoDoor een telefoonnummer te blokkeren, heb je zelf in de hand wie jou kan bellen of sms’en. Zo weerhoud je bijvoorbeeld een ongewenste beller ervan jou continu lastig te vallen. Vanaf het geblokkeerde telefoonnummer kan jij niet meer gebeld of ge-sms’t worden. Je blokkeert dus een specifiek telefoonnummer, maar niét een persoon. De persoon van wie je het telefoonnummer blokkeert, kan jou met een ander telefoonnummer nog wél bellen.

telefoonnummers blokkeren op je smartphone simyoZo blokkeer je een bekend telefoonnummer

Een bekend telefoonnummer blokkeren is vrij simpel. Dit nummer verschijnt in beeld zodra je gebeld wordt. Wil je een telefoonnummer blokkeren op je Android-smartphone of iPhone?

Zo blokkeer je een bekend telefoonnummer op een iPhone

 • Open de ‘Telefoon’-app.
 • Druk onderaan op ‘Recent’.
 • Zoek het telefoonnummer op dat je wil blokkeren en druk rechts daarvan op het ‘I’-knopje.
 • Druk vervolgens op ‘Blokkeer deze beller’.

Zo blokkeer je een bekend telefoonnummer op een Android-smartphone

Er zijn verschillende versies van Android. Hieronder beschrijven we hoe je een bekend telefoonnummer blokkeert op de meest gebruikte Android-versie op een Samsung-telefoon. Het is mogelijk dat het op jouw smartphone net even op een andere manier werkt.

 • Open de 'Telefoon'-app.
 • Druk op het telefoonnummer dat je wil blokkeren.
 • Druk in het menu dat verschijnt op ‘Gegevens’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Contact blokkeren’.

Je ontvangt nu geen oproepen of sms'jes meer van dit nummer. Dit nummer kan nog wel je voicemail inspreken. Wil je dat niet? Dan kun je je voicemail uitschakelen. Bel hiervoor 12339. Houd er wel rekening mee dat niemand je voicemail dan meer kan inspreken.

Zo blokkeer je een onbekend telefoonnummer

zo blokkeer je een telefoonnummer simyoWil je niet meer worden gebeld door iemand die jou met een onbekend telefoonnummer lastigvalt? Je kunt dan op je telefoon instellen dat onbekende telefoonnummers je niet meer kunnen bellen. Let op: hier zit wel een nadeel aan. Hiermee blokkeer je namelijk alle anonieme oproepen. Dus niet alleen van die ene anonieme beller die je lastigvalt.

Zo blokkeer je een onbekend telefoonnummer op de iPhone

Op een iPhone kun je niet instellen dat de telefoon anonieme oproepen blokkeert. Via een omweg bereik je wel hetzelfde resultaat.

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Niet storen’.
 • Schuif de slider naast 'Niet storen' naar rechts.
 • Druk op ‘Sta oproepen toe van’.
 • Druk op ‘Alle contacten’.

 

Deze manier heeft wél een nadeel. Hiermee kunnen alle telefoonnummers die je niet hebt opgeslagen jou niet bellen.

Zo blokkeer je een onbekend telefoonnummer op een Android-smartphone

Hieronder lees en zie je hoe je onbekende telefoonnummers op een Samsung-smartphone blokkeert.

 • Open de ‘Telefoon’-app.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Nummers blokkeren’.
 • Schuif de slider naast ‘Onbekende bellers blokkeren’ naar rechts.

Anonieme bellers tegengaan, zo doe je dat!

telefoonnummer blokkeren simyoDoor wat instellingen in je telefoon aan te passen, kun je overlast al behoorlijk beperken. Wil je dat iemand er echt mee stopt? Maak dan een lijstje van wanneer je via de telefoon wordt lastiggevallen. Verzamel voor dit lijstje de datum en tijd van tien verschillende gesprekken of ontvangen sms-berichten. Gemiste oproepen tellen niet, want die zijn niet zichtbaar op het netwerk. Gemiste oproepen zijn belletjes die je niet hebt opgenomen. Het is dus belangrijk dat je de telefoon opneemt: alleen dan kan de beller door zijn provider worden aangesproken.

Stuur het lijstje door naar onze klantenservice. Dit kan via de servicepagina. Simyo neemt daarna contact op met de provider van het nummer dat jou belt. Vervolgens ontvangt de persoon die je lastigvalt van zijn provider een waarschuwing. Hierin staat dat het belgedrag als storend wordt ervaren. Blijft diegene je daarna alsnog bellen? Blijf er dan melding van maken, want er kunnen dan verdere stappen worden ondernomen.

Een 0909-nummer blokkeren

0909 telefoonnummer blokkeren simyoEen 0909-nummer kan jou niet bellen. Je kunt wel gebeld worden door een bedrijf. Wil je niet dat telemarketingbedrijven je bellen? Meld je dan aan bij het Bel-me-niet Register op bel-me-niet.nl. Bedrijven mogen de nummers die in dit register staan niet bellen. Staat je nummer in het Bel-me-niet Register? Bedrijven mogen je dan alleen bellen als je daar zelf om vraagt of als je klant bent óf was. Sta je ingeschreven in het Bel-me-niet-Register en word je ongewenst gebeld door een bedrijf waar je klant van bent geweest? Dan kun je gebruik maken van je recht van verzet. Via deze weg moet het bedrijf je alsnog kosteloos verwijderen uit hun telefoonlijst.

Nummers uit het buitenland blokkeren

Het is niet mogelijk om alle nummers uit het buitenland te blokkeren. Wel kun je zelf nummers blokkeren. Je leest bij ‘Een bekend telefoonnummer blokkeren’ hoe dat moet.

Een nieuw telefoonnummer: zo regel je dat!

Heb je een telefoonnummer geblokkeerd? Dan kun je door dit nummer niet meer worden gebeld. De persoon die jou lastigvalt, kan jou met een ander nummer echter alsnog bellen. Wil je er zeker van zijn dat dit niet gebeurt? Overweeg dan een nieuw telefoonnummer te nemen. Dit kost eenmalig 5 euro. Je vraagt een nieuw nummer aan door contact op te nemen met de Simyo Klantenservice. Zodra je een nieuw nummer hebt, is het verstandig nummervermelding uit te zetten op Mijn Simyo. Zo verschijnt jouw nieuwe telefoonnummer niet in telefoongidsen en kan de persoon die jou lastigvalt je nieuwe nummer dus niet opzoeken. Het nadeel van een nieuw nummer is dat je familie, vrienden en collega’s op de hoogte moet stellen van je nieuwe telefoonnummer. Het voordeel is dat je niet meer telefonisch wordt lastiggevallen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.