Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Wat te doen tegen anonieme bellers?
Terug naar overzicht
269,707x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Anonieme bellers tegengaan: zo doe je dat!

Heb jij last van anonieme bellers? Bijvoorbeeld van een bedrijf dat anoniem belt en je iets probeert te verkopen? Of omdat iemand die je niet wil spreken je belt? Met deze tips ga je deze telefoonterreur te lijf!

Wat is anoniem bellen?

wat is anoniem bellen simyoAnoniem bellen is bellen zonder nummerherkenning. Als iemand je anoniem belt, zie je niet het telefoonnummer van deze persoon. Voorbeelden van anonieme bellers zijn mensen met een geheim nummer of mensen die nummerherkenning hebben uitgeschakeld. Ook veel bedrijven die je iets willen verkopen bellen vaak anoniem.

Hoe voorkom ik dat iemand mij anoniem belt?

Met deze maatregelen ga je anonieme bellers tegen. Wel zo fijn als je het niet leuk vindt als een bedrijf of persoon je anoniem belt.

Geef niet zomaar je telefoonnummer

anonieme bellers tegengaan simyoWees zuinig op je telefoonnummer. Als je jouw nummer aan veel personen en bedrijven geeft, vergroot je de kans op anonieme bellers. Er zijn op internet bijvoorbeeld sites en prijsvragen waar je alleen toegang tot krijgt als je je telefoonnummer geeft. Bedenk daarom goed of de toegang of deelname je jouw telefoonnummer waard is, want als je dit geeft, kun je gebeld worden. Ook door bedrijven die jouw informatie overkopen van zo’n online prijsvraag.

Bel-me-niet Register

anonieme bellers bel me niet register simyoWil je niet dat bedrijven je bellen voor commerciële doeleinden? Schrijf je dan in bij het Bel-me-niet Register. Bedrijven mogen je niet bellen als je op deze lijst staat, dus je hebt dan geen last meer van telemarketing. Er zijn uitzonderingen. Een bedrijf mag jou wél bellen als je daar zelf om vraagt. Ben je klant bij een bedrijf? Ze mogen jou dan alleen bellen als je daar zelf toestemming voor geeft.

Zo pak je stalkers aan

anonieme bellers stalkers aanpakken simyoZit jouw ergernis ‘m niet in bellende bedrijven, maar word je juist gebeld door een particulier? Er is geen Bel-me-niet Register voor particulieren. Iemand kan jou in principe dus onbeperkt anoniem bellen. Je kunt daar wel wat tegen doen. Ben je klant bij Simyo? Maak dan een lijstje en verzamel hiervoor de datum en tijd van tien verschillende oproepen of sms-berichten van de anonieme beller. Het is belangrijk dat je de telefoon opneemt. Alleen dan is de oproep zichtbaar voor Simyo, omdat er verbinding is geweest. Heb je een oproep gemist? Dan is deze niet zichtbaar op het netwerk.

Heb je minimaal tien verschillende oproepen of sms-berichten op je lijstje staan? Stuur het lijstje dan naar de Simyo klantenservice. Simyo neemt dan contact op met de provider van de persoon die jou lastigvalt. Die zoekt op om wie het gaat en vertelt diegene dan dat zijn belgedrag als storend wordt ervaren. Stopt het lastigvallen daarna nog steeds niet? Blijf dan een lijstje bijhouden om melding van overlast te kunnen doen. Dan kunnen er verdere stappen worden ondernomen.

Bel Control: app die anonieme oproepen blokkeert

anonieme bellers bel control simyoBel Control is een app voor Android-smartphones waarmee je anonieme oproepen kunt blokkeren. Het voordeel is dat je geen anonieme belletjes meer krijgt van bijvoorbeeld een telemarketingbedrijf. Het nadeel is dat de app het verschil niet ziet tussen verschillende anonieme bellers. Bel Control blokkeert dus de ongewenste anonieme belletjes, maar ook de anonieme belletjes die je wél wil opnemen. Denk maar aan de loodgieter die jou anoniem terugbelt om een afspraak in te plannen. Ook dit belletje wordt door Bel Control geblokkeerd. Voor de iPhone is TrapCall een soortgelijke app.

Call Blocker Free - Blacklist: bepaal zelf wie jou belt

anonieme bellers call blocker free simyoCall Blocker Free - Blacklist is een Android-app met een handige functie. Je kunt namelijk zelf nummers selecteren die jou mogen bellen. Alleen deze nummers kunnen jou dan nog bellen. Oproepen van alle andere telefoonnummers, waaronder anonieme bellers, blokkeert je telefoon. Het voordeel is dat je degene die jou belt altijd kent, het nadeel is dat je misschien een belangrijk telefoontje mist van een nummer dat niet op jouw ‘whitelist’ staat.

Anonieme bellers tegengaan

Met een iPhone die iOS 13 heeft, is het tegengaan van anonieme bellers een makkie. In het instellingenmenu van je iPhone kun je namelijk instellen dat anonieme bellers direct naar de voicemail worden verwezen. Zo heb je er een stuk minder last van. Zeker als je bijvoorbeeld door call centers wordt gebeld, aangezien die doorgaans nooit een voicemail achterlaten

Zo houd je stel je in dat anonieme bellers op je iPhone direct naar de voicemail gaan:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Telefoon’.
 • Scroll naar beneden.
 • Schuif de slider naast ‘Houd onbekende bellers stil’ naar rechts.

Truecaller: extra goede nummerherkenning

anonieme bellers truecaller simyoVoor zowel Android als iOS is Truecaller een handige app om anonieme bellers tegen te gaan. De app houdt een database bij van bedrijven die je ongewenst bellen of je reclameberichten sturen. Ook kun je zelf nummers toevoegen waardoor je niet gebeld wil worden. Het kan sommige onzichtbare nummers herkennen, dus op die manier wapen je je nét wat beter als je door een onbekend nummer gebeld wordt.

Nieuw telefoonnummer nemen tegen anonieme bellers

anonieme bellers nieuw telefoonnummer aanvragen simyoWil je wél bereikbaar blijven voor anonieme nummers, maar niet meer worden lastiggevallen? Overweeg dan een nieuw telefoonnummer te nemen. Je vraagt een nieuw nummer aan via de Klantenservice, die bereikbaar is via Twitter, het Simyo Forum of e-mail. Simyo regelt voor jou dan binnen een werkdag een nieuw telefoonnummer. Het aanvragen van een nieuw telefoonnummer kost eenmalig 5 euro. Dit bedrag wordt automatisch opgeteld bij je telefoonrekening. Het nadeel van een nieuw telefoonnummer is dat je dit nummer aan al je familie, vrienden en collega’s moet doorgeven. Het voordeel is dat je niet meer wordt lastiggevallen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.