.

Wat te doen tegen anonieme bellers?
Terug naar overzicht
350,583x gelezen

Heb jij last van anonieme bellers? Bijvoorbeeld van een bedrijf dat anoniem belt en je iets probeert te verkopen? Of omdat iemand die je niet wil spreken je belt? Met deze tips ga je deze telefoonterreur te lijf!

Wat is anoniem bellen?

wat is anoniem bellen simyoAnoniem bellen is bellen zonder nummerherkenning. Als iemand je anoniem belt, zie je niet het telefoonnummer van deze persoon. Voorbeelden van anonieme bellers zijn mensen met een geheim nummer of mensen die nummerherkenning hebben uitgeschakeld. Ook veel bedrijven die je iets willen verkopen bellen vaak anoniem.

Hoe voorkom ik dat iemand mij anoniem belt?

Met deze maatregelen ga je anonieme bellers tegen. Wel zo fijn als je het niet leuk vindt als een bedrijf of persoon je anoniem belt.

Geef niet zomaar je telefoonnummer

anonieme bellers tegengaan simyoWees zuinig op je telefoonnummer. Als je jouw nummer aan veel personen en bedrijven geeft, vergroot je de kans op anonieme bellers. Er zijn op internet bijvoorbeeld sites en prijsvragen waar je alleen toegang tot krijgt als je je telefoonnummer geeft. Bedenk daarom goed of de toegang of deelname je jouw telefoonnummer waard is, want als je dit geeft, kun je gebeld worden. Ook door bedrijven die jouw informatie overkopen van zo’n online prijsvraag.

Bel-me-niet Register

anonieme bellers bel me niet register simyoWil je niet dat bedrijven je bellen voor commerciële doeleinden? Schrijf je dan in bij het Bel-me-niet Register. Bedrijven mogen je niet bellen als je op deze lijst staat, dus je hebt dan geen last meer van telemarketing. Er zijn uitzonderingen. Een bedrijf mag jou wél bellen als je daar zelf om vraagt. Ben je klant bij een bedrijf? Ze mogen jou dan alleen bellen als je daar zelf toestemming voor geeft.

Zo pak je stalkers aan

anonieme bellers stalkers aanpakken simyoZit jouw ergernis ‘m niet in bellende bedrijven, maar word je juist gebeld door een particulier? Er is geen Bel-me-niet Register voor particulieren. Iemand kan jou in principe dus onbeperkt anoniem bellen. Je kunt daar wel wat tegen doen. Ben je klant bij Simyo? Maak dan een lijstje en verzamel hiervoor de datum en tijd van tien verschillende oproepen of sms-berichten van de anonieme beller. Het is belangrijk dat je de telefoon opneemt. Alleen dan is de oproep zichtbaar voor Simyo, omdat er verbinding is geweest. Heb je een oproep gemist? Dan is deze niet zichtbaar op het netwerk.

Heb je minimaal tien verschillende oproepen of sms-berichten op je lijstje staan? Stuur het lijstje dan naar de Simyo klantenservice. Simyo neemt dan contact op met de provider van de persoon die jou lastigvalt. Die zoekt op om wie het gaat en vertelt diegene dan dat zijn belgedrag als storend wordt ervaren. Stopt het lastigvallen daarna nog steeds niet? Blijf dan een lijstje bijhouden om melding van overlast te kunnen doen. Dan kunnen er verdere stappen worden ondernomen.

Bel Control: app die anonieme oproepen blokkeert

anonieme bellers bel control simyoBel Control is een app voor Android-smartphones waarmee je anonieme oproepen kunt blokkeren. Het voordeel is dat je geen anonieme belletjes meer krijgt van bijvoorbeeld een telemarketingbedrijf. Het nadeel is dat de app het verschil niet ziet tussen verschillende anonieme bellers. Bel Control blokkeert dus de ongewenste anonieme belletjes, maar ook de anonieme belletjes die je wél wil opnemen. Denk maar aan de loodgieter die jou anoniem terugbelt om een afspraak in te plannen. Ook dit belletje wordt door Bel Control geblokkeerd. Voor de iPhone is TrapCall een soortgelijke app.

Call Blocker Free - Blacklist: bepaal zelf wie jou belt

anonieme bellers call blocker free simyoCall Blocker Free - Blacklist is een Android-app met een handige functie. Je kunt namelijk zelf nummers selecteren die jou mogen bellen. Alleen deze nummers kunnen jou dan nog bellen. Oproepen van alle andere telefoonnummers, waaronder anonieme bellers, blokkeert je telefoon. Het voordeel is dat je degene die jou belt altijd kent, het nadeel is dat je misschien een belangrijk telefoontje mist van een nummer dat niet op jouw ‘whitelist’ staat.

Anonieme bellers tegengaan

Met een iPhone die iOS 13 heeft, is het tegengaan van anonieme bellers een makkie. In het instellingenmenu van je iPhone kun je namelijk instellen dat anonieme bellers direct naar de voicemail worden verwezen. Zo heb je er een stuk minder last van. Zeker als je bijvoorbeeld door call centers wordt gebeld, aangezien die doorgaans nooit een voicemail achterlaten

Zo houd je stel je in dat anonieme bellers op je iPhone direct naar de voicemail gaan:

  • Open de ‘Instellingen’-app.
  • Druk op ‘Telefoon’.
  • Scroll naar beneden.
  • Schuif de slider naast ‘Houd onbekende bellers stil’ naar rechts.

Truecaller: extra goede nummerherkenning

anonieme bellers truecaller simyoVoor zowel Android als iOS is Truecaller een handige app om anonieme bellers tegen te gaan. De app houdt een database bij van bedrijven die je ongewenst bellen of je reclameberichten sturen. Ook kun je zelf nummers toevoegen waardoor je niet gebeld wil worden. Het kan sommige onzichtbare nummers herkennen, dus op die manier wapen je je nét wat beter als je door een onbekend nummer gebeld wordt.

Nieuw telefoonnummer nemen tegen anonieme bellers

anonieme bellers nieuw telefoonnummer aanvragen simyoWil je wél bereikbaar blijven voor anonieme nummers, maar niet meer worden lastiggevallen? Overweeg dan een nieuw telefoonnummer te nemen. Je vraagt een nieuw nummer aan via de Klantenservice, die bereikbaar is via Twitter, het Simyo Forum of e-mail. Simyo regelt voor jou dan binnen een werkdag een nieuw telefoonnummer. Het aanvragen van een nieuw telefoonnummer kost eenmalig 5 euro. Dit bedrag wordt automatisch opgeteld bij je telefoonrekening. Het nadeel van een nieuw telefoonnummer is dat je dit nummer aan al je familie, vrienden en collega’s moet doorgeven. Het voordeel is dat je niet meer wordt lastiggevallen.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.