.

Wat betekent 1 vinkje bij WhatsApp
Terug naar overzicht
1,530x gelezen

Je kent het waarschijnlijk wel: je stuurt je berichtje. Naar je beste vriend(in), je moeder of je collega. En dan? 1 vinkje. Jouw internet staat aan. Je verbinding is top (bedankt, Simyo!), maar wat betekent dat ene vinkje eigenlijk? Wil je snel up-to-date zijn van wat elk vinkje betekent? Lees vooral verder. In dit blog vinken we alle mogelijke betekenissen voor je af.

Wat betekent 1 vinkje bij WhatsApp?

In essentie is de betekenis van 1 grijs vinkje op WhatsApp vrij simpel: degene naar wie jij je berichtje hebt gestuurd heeft het nog niet ontvangen. Er kunnen meerdere oorzaken zijn van 1 vinkje – en waarom een berichtje nog niet is ontvangen. Handig om te weten: zolang er geen klokje bij staat betekent dat het wel succesvol verzonden is.

Wat zijn mogelijke oorzaken voor 1 vinkje bij WhatsApp?

  • De ontvanger van je appje heeft geen internetverbinding. Er hoeft verder niets aan de hand te zijn. Het kan heel goed zijn dat de ontvanger simpelweg geen internetverbinding heeft of dat het netwerk van de telefoon uitstaat. Zodra het internet weer wordt ingesteld, komt jouw appje binnen.
  • De telefoon van de ontvanger is leeg, uitgevallen of staat uit. Want wanneer iemands telefoon uit staat of leeg is komen berichtjes niet binnen. De telefoon maakt dan namelijk géén contact met het internet. Je zal moeten wachten tot de ontvanger zijn of haar telefoon weer oplaadt en contact kan maken met hun netwerk of wifi.
  • Je hebt geappt naar een telefoonnummer dat niet meer in gebruik is. Heb je na een tijdje nog stééds geen reactie gehad? En is de tijd waarin je kunt verwachten dat iemand zijn of haar telefoon oplaadt ondertussen allang verstreken? Het kan zijn dat het nummer niet meer in gebruik is – om wat voor reden dan ook. Omdat WhatsApp gekoppeld is aan een telefoonnummer, kunnen berichtjes niet aankomen als het telefoonnummer niet meer in gebruik is.
  • Je bent geblokkeerd door de ontvanger: Als je bent geblokkeerd komen jouw appjes niet meer binnen. Pas wanneer je wordt ontblokt komen jouw berichtjes aan. Laten we hopen dat het niets persoonlijks was!

Wat betekenen de andere vinkjes in WhatsApp?

Wat 1 vinkje bij WhatsApp betekent, dat weten we nu. Maar naast dit ene grijze vinkje, wat jou laat zien dat je appje nog niet is aangekomen, kun je nog twee soorten vinkjes tegenkomen: 2 blauwe vinkjes en 2 grijze vinkjes. Laten we eens kijken wat ze betekenen.

  • Zie je twee blauwe vinkjes? Dan is je bericht niet alleen verzonden en afgeleverd, maar ook gelezen door de ontvanger. Dat is het handige aan de twee blauwe vinkjes: je hoeft je niet meer af te vragen of je berichtje wel gelezen wordt. Heb je liever niet dat anderen kunnen zien dat jij een berichtje hebt geopend? Je kunt in je WhatsApp-instellingen de blauwe vinkjes uitzetten. Voor wat hoort wat: als je jouw blauwe vinkjes uitzet, betekent dat wel dat jij óók niet meer kan zien of je bericht is gelezen.
  • Twee grijze vinkjes betekent sowieso dat je berichtje is verzonden en geleverd. Als jij of de lezer de blauwe vinkjes heeft uitgezet, kan het ook zijn dat de ontvanger het bericht heeft gelezen — maar dat weet je dan niet.
  • Als laatste is er ook nog het klokje. Dit symbool betekent dat jouw berichtje van jouw kant nog niet verstuurd is. Zodra je contact maakt met je mobiele netwerk of wifi, wordt jouw berichtje verstuurd en kun je in ieder geval één vinkje verwachten. Ook kan dit voorkomen wanneer WhatsApp zelf storing heeft. Niks aan te doen behalve wachten.

Wil je meer tips & tricks voor WhatsApp? Lees hier alles over 15 slimme WhatsApp-tips.

Altijd online met Simyo

Wil je altijd genoeg data hebben om je WhatsAppjes te sturen, maar zit je aan het einde van de maand vaak zonder data? Check dan of je Sim Only bundel nog wel past bij jouw gebruik. Met de juiste bundel hoef je nooit meer appjes te missen. Dat lost ook weer op dat jouw ontvangers 1 grijs vinkje zien. Pas je bundel simpel en snel aan in de Mijn Simyo app of op Mijn Simyo.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.