Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

ios instellingen iphone sim only simyo
Terug naar overzicht
2,213x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Haal alles uit je iPhone: slimme iOS-instellingen

Van de populaire apps op je smartphone gaven we je al tips over slimme instellingen. Nu is het de beurt aan populaire besturingssystemen, met deze keer: iOS! Met deze slimme instellingen haal je alles uit je iPhone.

iOS, het gebruiksvriendelijke besturingssysteem voor de iPhone

ios instellingen gebruiksvriendelijk besturingssysteem sim only simyoiOS is het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod en de ontwikkelaar ervan is Apple. De eerste versie van iOS kwam in 2007 uit en sindsdien komt de fabrikant elk jaar met een grote update. Inmiddels zitten we alweer bij iOS 12, dat in september 2018 is gelanceerd.

iOS staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Daarmee ontketende het besturingssysteem in 2007 samen met de eerste iPhone een revolutie. Ook de makkelijke manier om apps te downloaden sprak mensen aan, waarmee een nieuwe standaard voor het fenomeen ‘de smartphone’ was gezet. iOS groeide snel uit tot het populairste besturingssysteem. Inmiddels is het na Android het besturingssysteem met de meeste gebruikers. De iPhone is de enige telefoon die werkt met iOS.

Slimme iOS-instellingen voor je iPhone

Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van iOS is het ook heel makkelijk om instellingen op je iPhone aan te passen. Zo maak je ‘m net wat slimmer of past ‘ie nét wat beter bij je voorkeuren.

Mobiele data per app uitschakelen

ios instellingen mobiele data per app uitschakelen sim only simyoDe instellingsmogelijkheden van iOS zijn ontzettend uitgebreid en veelzijdig. Een ‘setting’ die dat bewijst is de mogelijkheid om per app mobiele data uit te schakelen. Merk je dat je Sim Only internetbundel sneller leeg raakt door een specifieke app? Dan kun je mobiele data voor deze app uitschakelen. Zo voorkom je dat je sneller door je MB’s heen gaat. Ook handig: het uitschakelen van mobiele data zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld bij games geen advertenties meer ziet, tenzij je bent verbonden met wifi.

Zo schakel je mobiele data per app uit:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Scroll naar beneden om een lijst met al je apps te zien
 • Bij elke app kun je de slider naar links schuiven om mobiel internet uit te schakelen.

Apps alleen automatisch updaten via wifi

ios instellingen apps automatisch updaten via wifi sim only simyoDoor je smartphone slim in te stellen bespaar je makkelijk data voor je Sim Only internetbundel. Een goed voorbeeld hiervan is de mogelijkheid in iOS om apps alleen automatisch te updaten als je bent verbonden met wifi. Het is altijd slim om apps zo snel mogelijk te updaten en op deze manier gebeurt dat zonder MB’s van je internetbundel te verbruiken.

Zo update je apps alleen automatisch via wifi:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘iTunes Store en App Store’.
 • Onder ‘Automatische downloads’ kun je bij ‘Updates’ aangeven of updates automatisch geïnstalleerd mogen worden.
 • Schuif de slider naast ‘Gebruik mobiele data’ naar links.
 • Apps worden nu alleen automatisch geüpdatet als je bent verbonden met een wifi-netwerk.

Exacte batterij-inhoud bekijken

ios instellingen batterij inhoud sim only simyoBenieuwd naar hoeveel batterij je iPhone nog over heeft? In de statusbalk bovenaan het scherm geeft een batterijtje de inhoud van de accu aan. Het is dan altijd een beetje gissen hoeveel inhoud je nog precies hebt. Je kunt dit daarom ook in percentages aan laten geven. Veel duidelijker!

Zo stel je het in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Batterij’.
 • Schuif de slider naast ‘Batterijpercentage’ naar rechts.
 • In de statusbalk zie je nu de batterij-inhoud in percentages.

Je smartphoneverslaving aan banden leggen met applimieten

ios instellingen applimieten sim only simyoMet z’n allen zitten we soms langer op onze telefoon dan we eigenlijk willen. Maar hoeveel tijd besteed je nou écht per dag op je iPhone? De nieuwe Schermtijd-functie van iOS 12 houdt dit automatisch voor je bij en geeft je elke week hierover een update.

Deze functie heeft nog een handige instelling: applimieten. Hiermee kun je het gebruik voor een appcategorie beperken. Wil je bijvoorbeeld niet langer dan een uur per dag social media-apps gebruiken? Dan kan je dat instellen. Zo hou je de rest van de tijd over voor andere dingen.

Zo bekijk je je ‘on screen’-tijd en stel je per app een limiet in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Schermtijd’.
 • Vul je pincode in.
 • Je ziet nu je schermtijd en je kunt nu ook applimieten toevoegen.
 • Druk daarvoor op ‘Applimieten’.
 • Vul je pincode in.
 • Selecteer het type app waarvan je een limiet wil instellen.
 • Druk op ‘Voeg toe’.
 • Stel de maximumtijd in die je per dag aan deze apps kwijt wil zijn.
 • Eventueel kun je ook per dag een andere limiet instellen.
 • Je hebt nu een applimiet ingesteld.

In geval van nood-contact instellen

ios instellingen ice sos contact instellen sim only simyoJe weet ongetwijfeld dat je voor je iPhone altijd een schermvergrendeling moet instellen zodat vreemden niet op je telefoon kunnen. Maar wat als er iets met je gebeurt en iemand je familie wil inlichten? Dan kun je een In Case of Emergency-nummer instellen dat ook met een vergrendelde telefoon gebeld kan worden.

Zo stel je een ICE-contact in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘SOS-noodmelding’.
 • Onder ‘SOS-contactpersonen’ kun je contacten voor noodgevallen toevoegen uit je contactenlijst.
 • Het is nu mogelijk om deze contacten te bellen vanuit het vergrendelscherm. Dit kan via ‘Noodgeval’, links onder in het scherm.

Ultieme controle over je privacy

In iOS is het heel makkelijk om te zien aan welke apps je toestemming hebt gegeven om bepaalde informatie over jou te mogen zien. In het instellingenmenu kun je dit precies zien én aanpassen. Wil je niet meer dat een bepaalde app bijvoorbeeld toegang heeft tot je foto’s? Dan kun je ‘m dat recht ontnemen.

Zo bekijk je welke apps welke toestemmingen hebben:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Privacy’.
 • Je ziet nu een lijst met privacycategorieën waar apps toestemming voor kunnen vragen.
 • Druk op een categorie om te kijken welke apps toestemming hebben om deze gegevens te bekijken.
 • Wil je de toestemming intrekken? Schuif dan naast de app de slider naar links.

Nummerherkenning uitschakelen

ios instellingen nummerherkenning uitschakelen sim only simyoWil je niet dat iedereen je telefoonnummer weet? Bijvoorbeeld omdat je met je mobiel weleens mensen voor werk moet bellen waarvan jij niet wil dat ze je privénummer weten? Dan kun je nummerherkenning uitschakelen. Zo bel je anoniem.

Zo stel je het in:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Telefoon’.
 • Je kunt hier allerlei instellingen rondom het bellen aanpassen.
 • Druk op ‘Nummerherkenning’.
 • Schuif de slider naar links.
 • Je belt nu zonder nummerherkenning.

Camera-instellingen van je iPhone aanpassen

Bij iOS werken sommige dingen net even anders. Nee, dit gaat via het instellingenmenu. Hier kun je onder andere instellen in welke kwaliteit je video’s maakt.

Zo pas je camera-instellingen aan in iOS:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Camera’.
 • Je kunt nu instellen in welke kwaliteit je video’s en slowmotions wilt opnemen.
 • Ruimte besparen? Schuif onder ‘HDR’ de slider naast ‘Bewaar normale foto’ naar links. Alleen de beste versie van een kiekje wordt dan bewaard.

iOS, meer aanpassingsmogelijkheden dan je denkt!

ios instellingen aanpassingsmogelijkheden sim only simyoZo zie je maar weer: in iOS zijn heel veel instellingen aan te passen. Het besturingssysteem staat weliswaar te boek als een ‘OS’ met weinig aanpassingsmogelijkheden. Dit zit ‘m vooral in het aanpassen van het uiterlijk, om het besturingssysteem visueel naar je smaak te maken. Op dit vlak is er met Android veel meer mogelijk. Qua functionaliteiten aanpassen doet iOS echter niet of nauwelijks onder.

Welke slimme iOS-instellingen gebruik jij voor je iPhone?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.