Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Schermtijd
Terug naar overzicht
6,750x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Schermtijd verkorten? Zo doe je dat!

Je kent het wel, even door je tijdlijn scrollen om zo uiteindelijk urenlang door te gaan. Om onder andere smartphoneverslaving tegen te gaan hebben Android-toestellen en iPhones de ‘Schermtijdfunctie’. Het online tijdverdrijf zal tegenwoordig meer zijn door sociale onthouding, maar blijf bewust van het gebruik van je mobiel. Deze functie is namelijk de extra stok achter de deur voor mensen die moeilijk van hun telefoon kunnen afblijven. Ben je benieuwd hoeveel procent van de Nederlanders wat minder op hun telefoon willen zitten? Dat vind je in de resultaten van ons onderzoek over smartphonegebruik!

Bewuster met je gebruik op Apple-toestellen

Schermtijd is er niet alleen voor je iPhone, maar ook voor je iPad. Elk toestel dat draait op iOS 12 heeft alle instellingen van Schermtijd en bestaat uit een aantal onderdelen:

 • Apparaatvrije tijd: je bepaalt zelf welke apps op welk tijdstip niet beschikbaar zijn.
 • Applimieten: stel zelf limieten in voor bepaalde apps of categorieën.
 • Altijd toegestaan: hieronder zet je de apps die altijd gebruikt mogen worden.
 • Materiaal en privacy: blokkeer bepaald materiaal en stel bijvoorbeeld een leeftijdsgrens op voor bepaalde films en series.

Schermtijd: zo vaak gebruik jij je iPhone

Schermtijd maakt elke week een rapport van alle statistieken. Daarnaast werkt het samen met ‘Delen met gezin’, zo kun je als ouder heel gemakkelijk een overzicht van het smartphonegebruik van je kind krijgen. Je ziet direct hoeveel tijd je kind besteedt aan zijn iPhone of iPad. In het rapport vind je terug welke apps je het meest gebruikt en hoeveel tijd je per app hebt besteed. Daarnaast zie je ook hoeveel uur je in totaal je telefoon hebt opgepakt en aangezet. De functie is erg gedetailleerd, want je ziet ook hoe snel je je telefoon oppakt (om de 5 minuten) en wanneer je hem het vaakst oppakt.

Al deze statistieken zijn niet alleen van dezelfde dag te zien, maar ook voor de afgelopen zeven dagen. Zo krijg je een duidelijk overzicht van jouw weekgebruik en kun je vergelijken tussen verschillende dagen. Deze statistieken zijn overigens alleen voor jou in te zien, tenzij je als ouder ervoor kiest om de gegevens van je kind bij te houden.

Wees gerust – je privacy blijft intact

Apple neemt de beveiliging van jouw persoonsgegevens erg serieus. “Met uw uitdrukkelijke toestemming kunnen we gegevens verzamelen over de manier waarop u uw apparaat en apps gebruikt om app-ontwikkelaars te helpen hun apps te verbeteren”. De gegevens die in Schermtijd te vinden zijn, zullen dus nooit zonder jouw toestemming verspreid worden. Daarnaast mag Apple dit met ingang van de privacywet niet delen.

Hoe werkt schermtijd?

Als je bij het inzien van je schermtijd-rapport tot de conclusie komt dat je wel wat kan minderen in je iPhone-gebruik, dan kan je nu per app of appcategorie een limiet instellen.

Apparaatvrije tijd

 Met downtime bepaal je op welke tijdstippen je even helemaal geen gebruik mag maken van je iPhone. Dit activeer je als volgt:

 1. Ga naar ‘Schermtijd’
 2. Tik op ‘Apparaatvrije tijd’ en zet de schakelaar op groen
 3. Kies een start- en eindtijd

Zodra je Apparaatvrije tijd activeert, blokkeert je iPhone alle meldingen van apps, tenzij anders ingesteld (hierover straks meer). Zo kun je makkelijker je telefoon laten liggen, omdat je niet wordt afgeleid door een oplichtend scherm of verschillende geluidjes.

Applimieten

Weet je van jezelf dat je meerdere keren per dag door bijvoorbeeld Facebook of je webbrowser scrolt, terwijl je eigenlijk andere dingen moet doen? Dan kun je een daglimiet instellen die na een bepaalde tijd van gebruik een app vergrendelt. Ga hiervoor naar ‘Schermtijd’ > ‘Applimieten’. Vanaf iOS 13 kun je niet alleen een categorie apps beperken, maar ook individuele apps binnen deze serie. Zodra je in de buurt komt van je daglimiet krijg je een melding. iOS 13 geeft je de keuze om de app af te sluiten, het limiet te negeren of je nog één minuut te geven. Deze minuut geeft je de tijd om gemaakt werk op te slaan of een game af te ronden.

Website beperken

Weet je dat iOS 12 alleen het volledige gebruik van Safari kan beperken? In iOS 13 is het nu ook mogelijk om individuele websites te blokkeren op je webbrowser. Handig als je even niet meer op een bepaalde website terecht wil komen.

Altijd toegestaan

Er zullen altijd een aantal apps zijn die je moet blijven gebruiken, bijvoorbeeld om te bellen of apps die je om medische redenen nodig hebt. Deze apps kun je dan ook gewoon uitsluiten van bovenstaande maatregelen.

 1. Tik op ‘Schermtijd’
 2. Kies ‘Altijd toegestaan’
 3. Kies de apps die je altijd wil laten toestaan

Als je Schermtijd gaat gebruiken is en blijft het je eigen verantwoordelijkheid hoe je hiermee omgaat. Je kunt namelijk zelf de meldingen weer aanzetten. Probeer je telefoon eens weg te leggen nu je continu binnen zit. Pak een ouderwets boek of verdiep je in een nieuwe hobby. Wil je dit doel nog meer realiseren? Stel dan je iOS-instellingen slim in.

Schermtijd met Android

Op sommige Android-toestellen is er een soortgelijke Schermtijdfunctie die je kan vinden onder ‘Digitaal Welzijn’ -> ‘Dashboard’. Digitaal Welzijn staat op toestellen die de standaardversie van Android 9.0 (Pie) gebruiken. Oudere Android-telefoons kunnen handig gebruik maken van apps uit de Play Store. Hierover lees je later meer.

Schermtijdlimiet instellen

 Je kunt zelf het aantal uren dat je op je telefoon mag zitten instellen. Dit doe je gemakkelijk via de optie ‘Scherm-tijdbeheer’.

 1. Ga naar ‘Digitale Balans’
 2. Vink ‘Scherm-tijdbeheer’ aan
 3. Klik op ‘Schermtijd’
 4. Pas ‘Dagelijkse schermtijd’ aan naar het gewenste aantal uren.

Tijd voor bed

Ook kun je de optie toevoegen om apps te laten blokkeren. Je bepaalt ten alle tijden zelf welke apps dat zijn. Wil je jonge kinderen of opgroeiende tieners begeleiden bij het leren en ontdekken van internet? Dan kun je de Google Family Link-app op jouw Android-smartphone instellen en de speciale kinderversie installeren op de telefoon van je kind. Je stelt eenvoudig digitale huisregels in. Voordat je hiermee aan de slag kunt gaan, moet je ‘Gezinsbeheerder’ worden. Open de app, volg de aanwijzingen en vul de code in op het apparaat van je kind. Slaap lekker: je kind is nu ook digitaal onderdeel van het gezin. Maar let wel op de kleine lettertjes! Het kind zal zelf minder blij zijn met de app, doordat jij kan bepalen wat er op de mobiel gedownload wordt.

Applimieten

Schermtijd stel je in het algemeen in, maar je kunt ook specifieke apps limiteren. Dat doe je onder de optie ‘App-limieten’. Kies een app uit die je wil limiteren en stel een tijdslimiet in. Ook kun je in dit tabblad ervoor kiezen een app juist áltijd toegang te geven.

Beschikt jouw toestel nog niet over deze functie? Niet getreurd! Er zijn genoeg apps in de Play Store die dezelfde opties bieden, zoals de gratis app ActionDash. Deze app is op veel vlakken vergelijkbaar met Digitaal Welzijn en geeft je gedetailleerd overzicht van je telefoon- en appgebruik. Bovendien heeft het ook de optie voor applimieten en ‘Focus Mode’, waarin je tijdelijk notificaties van specifieke apps blokkeert.

Gebruik jij in deze tijd je telefoon meer of minder dan voorheen?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.