.

Simyo Sim Only belminuten
Terug naar overzicht
13,801x gelezen

Bij een Sim Only abonnement zit altijd een belbundel. Deze kies je zelf uit. Maar hoe weet je welke belbundel je nodig hebt? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een belbundel?

Simyo wat is een belbundelEen belbundel is een hoeveelheid belminuten die je elke maand inkoopt. Voor een vast bedrag krijg je een bepaald aantal belminuten. Deze kun je een maand lang gebruiken. Een Sim Only abonnement heeft altijd een belbundel. Bij Simyo gaat de bundel in op de eerste dag van de maand en hij vervalt na de laatste dag van de maand.

Verbruik je voor het einde van de maand alle belminuten? Dan kun je blijven bellen, maar het tarief per minuut is dan wel hoger. Deze buitenbundelkosten worden opgeteld bij je telefoonrekening. Heb je onze onbeperkte belbundel? Dan hoef je je hier natuurlijk geen zorgen om te maken.

Goed om te weten: bij Simyo zijn sms’jes onderdeel van de belbundel. Eén sms’je is gelijk aan één belminuut. Met onze onbeperkte belbundel kun je dus ook onbeperkt sms’en. Voor het bellen van een servicenummer worden wél extra kosten gerekend. Het tarief kan per servicenummer verschillen.

Welke belbundel past het beste bij mij?

Belminuten kiezenAls je een Sim Only abonnement afsluit, kies je meteen een belbundel uit. Maar hoe weet je welke bij jou past? Om je te helpen bij het maken van een keuze, schetsen we hieronder een aantal situaties. Hierbij houden we geen rekening met sms’jes. Als je veel sms’t is de onbeperkt sms-bundel van Simyo, die 1 euro per maand kost, misschien wel wat voor jou.

Een aantal korte gesprekken per week

Heb je wekelijks maximaal een paar korte telefoongesprekken? Dan heb je waarschijnlijk aan 100 belminuten genoeg. Voor de zekerheid kun je ook de belbundel van 300 minuten nemen. Deze is, afhankelijk van of je een jaarcontract of maandelijks opzegbaar hebt, 1 of 2 euro duurder. Als je een paar minuten buiten je bundel belt, ben je namelijk ook al snel 1 of 2 euro extra kwijt.

Een paar lange gesprekken per week

Als je bijna elke dag belt en af en toe een lang telefoongesprek voert, past de belbundel van 300 minuten waarschijnlijk het beste bij je. Om je een indruk te geven: met deze bundel kun je elke dag 9,5 minuten bellen. Komt dit overeen met je gebruik? Dan heb je aan deze bundel precies genoeg.

Dagelijks lange gesprekken

Voer jij elke dag lange telefoongesprekken? Overweeg dan onze onbeperkte belbundel. Hiermee kun je voor een vast bedrag zoveel bellen en sms’en als je maar wil. Ideaal als je vaak met familie wil spreken die aan de andere kant van het land woont!

Sim Only belbundels Simyo

Ik wil geen buitenbundelkosten maken

belminuten buitenbundelkostenHeb je geen onbeperkte belbundel, zijn al je belminuten verbruikt en wil je niet bellen voor een hoger tarief? Tip: met bijvoorbeeld WhatsApp stuur je niet alleen gratis berichtjes, maar bel je ook gratis via internet. Dit kost geen belminuten, maar MB’s. Handig als je internetbundel nog wél ruimte over heeft. Als je smartphone verbonden is met een wifi-netwerk, kun je bellen zonder MB’s te verbruiken. Anders kost een minuut bellen ongeveer 800 kB.

Het nadeel van bellen via internet is onder andere dat je geen vast nummer kunt bellen. Bij Simyo kun je ook extra belminuten bijkopen. Je koopt dan een extra belbundel. Deze bevat 50 belminuten of sms'jes en kost 2 euro.

Zo bepaal je elke maand je genoeg!

belminuten bepaal je genoegBij Simyo kun je elke maand gratis je belbundel naar boven of beneden aanpassen. Dit doe je op Mijn Simyo of met de Mijn Simyo app. Handig, als je elke maand minuten overhoudt of tekortkomt. Tip: heb je een maand in het vooruitzicht met veel belafspraken? Dan kun je de onbeperkte belbundel nemen om er zeker van te zijn dat je genoeg minuten hebt. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je buitenbundelkosten maakt met een kleinere belbundel.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.