Simyo belminuten kiezen

Hoeveel belminuten zal ik kiezen?

Telefoons & Tech

Bij een Sim Only abonnement zit altijd een belbundel. Deze kies je zelf uit. Maar hoe weet je welke belbundel je nodig hebt? In dit artikel lees je er alles over.

Wat is een belbundel?

Simyo onderzoektEen belbundel is een hoeveelheid belminuten die je elke maand inkoopt. Voor een vast bedrag krijg je een bepaald aantal belminuten. Deze kun je een maand lang gebruiken. Een Sim Only abonnement heeft altijd een belbundel. Bij Simyo gaat de bundel in op de eerste dag van de maand en hij vervalt na de laatste dag van de maand.

Verbruik je voor het einde van de maand alle belminuten? Dan kun je blijven bellen, maar het tarief per minuut is dan wel hoger. Deze buitenbundelkosten worden opgeteld bij je telefoonrekening.

Goed om te weten: bij Simyo zijn sms’jes onderdeel van de belbundel. Eén sms’je is gelijk aan één belminuut.  Bel je een servicenummer? Deze minuten gaan ook van je belbundel af. Het verschilt per servicenummer of er extra kosten zijn.

Welke belbundel past het beste bij mij?

Simyo smartphoneAls je een Sim Only abonnement afsluit, kies je meteen een belbundel uit. Maar hoe weet je welke bij jou past? Om je te helpen bij het maken van een keuze, schetsen we hieronder een aantal situaties. Hierbij houden we geen rekening met sms’jes. Als je veel sms’t is de onbeperkt sms-bundel van Simyo, die 3 euro per maand kost, misschien wel wat voor jou.

Een aantal korte gesprekken per week

Heb je wekelijks maximaal een paar korte telefoongesprekken? Dan heb je waarschijnlijk aan 100 belminuten genoeg. Voor de zekerheid kun je ook de belbundel van 200 minuten nemen, die een euro duurder is. Als je een paar minuten buiten je bundel belt, ben je namelijk ook al snel een euro extra kwijt.

Een paar lange gesprekken per week

Als je bijna elke dag belt en af en toe een lang telefoongesprek voert, past de belbundel van 200 minuten waarschijnlijk het beste bij je. Ook in dit geval geldt: voor een euro extra heb je een grotere belbundel. Deze heeft een formaat van 300 minuten en kun je overwegen als het er elke maand om hangt of je genoeg aan 200 belminuten hebt.

Dagelijks gesprekken

Als je dagelijks belt kun je het beste de belbundel van 500 minuten nemen. Hiermee kun je elke maand meer dan zeven uur bellen. Ideaal voor als jij zaken het liefste over de telefoon bespreekt.

Dagelijks lange gesprekken

Voer jij elke dag lange telefoongesprekken? Overweeg dan de Simyo XXL-belbundel. Deze heeft 1250 belminuten. Voor de duidelijkheid: als je elke dag een halfuur belt, hou je met de XXL-belbundel alsnog minuten over.

Ik wil geen buitenbundelkosten maken

Simyo belminutenHeb je al je belminuten verbruikt en wil je niet bellen voor een hoger tarief? Tip: met WhatsApp stuur je niet alleen gratis berichtjes, maar bel je ook gratis via internet. Dit kost geen belminuten, maar MB’s. Handig als je internetbundel nog wél ruimte over heeft. Als je smartphone verbonden is met een wifi-netwerk, kun je bellen zonder MB’s te verbruiken. Anders kost een minuut bellen ongeveer 800 kB.

Zo bepaal je elke maand je genoeg!

Simyo slim bezigBij Simyo kun je elke maand gratis je belbundel naar boven of beneden aanpassen. Dit doe je op Mijn Simyo of met de Mijn Simyo app. Handig, als je elke maand minuten overhoudt of tekortkomt.

Discussie