.

Terug naar overzicht
84,004x gelezen

Hoe graag je het ook wil: soms schiet een bezoekje aan familie die ver woont er gewoon bij in. Je bent lekker bezig op je werk, maar vaak ben je laat thuis. En ondertussen wil je ook een paar keer per week sporten. Gelukkig kun je altijd nog met je familie bijpraten door ze te bellen. Hoe leuk zou het zijn dat je elkaar dan ook meteen kunt zien? Met FaceTime kan het! Dit is net zo makkelijk als bellen en kost geen enkele belminuut. Waar wacht je nog op? In dit artikel lees je alles over FaceTime en andere beeldbel-apps.

Wat is FaceTime?

Simyo onderzoekt FaceTimeFaceTime is een app van Apple voor de iPhone, iPad en Mac waarmee je kunt beeldbellen én bellen via internet. De app bestaat sinds 2010 en staat standaard op alle iPhones, iPads en Macs. Met beeldbellen zie je degene waarmee je belt. Dit kost geen belminuten van je Sim Only abonnement. Beeldbellen gaat namelijk via internet. Hiermee verbruik je dus MB’s van je internetbundel. Tenzij je via wifi beeldbelt. Dan kost het je geen MB’s van je bundel.

Is FaceTime gratis?

Simyo lekker bezigJa, FaceTime is gratis. De app staat standaard op je iPhone. Je hoeft hem dus niet te kopen. Je betaalt geen geld aan Apple om te bellen. Wel verbruikt de app MB’s. Via wifi maakt dat niet uit. Ben je aan het FaceTimen via mobiel internet? Dan gebruikt de app MB’s uit je internetbundel. Deze heb je gekocht van je provider. Als je internetbundel op is, betaal je het buitenbundeltarief.

FaceTime instellen: zo doe je dat!

Je moet FaceTime eerst activeren. Daarna kun je de app gebruiken. Je activeert FaceTime als volgt:

  • Open FaceTime;
  • Log in met je Apple ID;
  • Mensen kunnen je nu via FaceTime bellen en videobellen op jouw telefoonnummer.

Je kunt via FaceTime ook gebeld worden op je e-mailadres. Dit stel je zo in:

  • Open de ‘Instellingen’-app;
  • Druk op ‘FaceTime’;
  • Druk op ‘Gebruik uw Apple ID voor FaceTime’;
  • Log vervolgens in.

Ik heb geen iPhone, kan ik dan FaceTimen?

De FaceTime-app is alleen beschikbaar voor de iPhone, iPad en Apple-computers. Gelukkig kun je op Android-telefoons andere beeldbel-apps gebruiken.

Hangouts: Tegenhanger van Google

Google HangoutsNeem bijvoorbeeld Google Hangouts. Deze app staat op elke Android-telefoon en is óók beschikbaar voor iOS. Hangouts is lekker veelzijdig, want je kunt het ook op je computer en Mac gebruiken. Gewoon bellen kan met deze app niet, maar je kunt wél met meerdere mensen tegelijkertijd in één gesprek videobellen. Ideaal voor vergaderen op afstand. Ook kun je elkaar met Hangouts gratis berichtjes sturen.

Cross platform-beeldbellen: WhatsApp, Facebook Messenger en Skype

WhatsApp MessengerMet WhatsApp, Facebook Messenger en Skype kun je niet alleen bellen en beeldbellen, maar ook berichtjes versturen. De drie apps zijn beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Omdat deze apps op meerdere besturingssystemen te gebruiken zijn, kun je met deze apps met meer mensen videobellen dan met FaceTime. Niet iedereen heeft namelijk een iPhone.

HouseParty: nét weer wat anders

HousepartyDe laatste op het ‘feestje’ van beeldbel-apps is HouseParty. Dé nieuwe hype onder jongeren. Met deze app wordt het een gezellig gesprek op je telefoon. Net als bij Hangouts kun je namelijk met meerdere mensen tegelijk beeldbellen. Niet voor serieuze gesprekken, maar juist voor de gezelligheid! Dit is het beste te vergelijken met de groeps-chats van WhatsApp. Het belangrijkste verschil is dat je iedereen dus tijdens het praten kunt zien.

Hoeveel MB’s verbruiken beeldbel-apps?

Hieronder zie je hoeveel MB’s FaceTime en andere beeldbel-apps tijdens het beeldbellen per minuut verbruiken. Met FaceTime, WhatsApp en Skype kun je ook gewoon bellen via internet. Dit kost ongeveer tussen de 300 en 800 kB per minuut.

FaceTime beeldbellen infographic

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.