Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Smartphone beveiligen
Terug naar overzicht
3,843x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid |

Criminelen loeren op je smartphone

Smartphones bevatten tegenwoordig zoveel persoonlijke informatie dat steeds meer criminelen er hun oog op laten vallen. In veel grote steden is smartphonediefstal het meest voorkomende misdrijf op straat. Vorig jaar werden alleen in Amerika al 3,1 miljoen smartphones gestolen; een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. Niet alleen de telefoons zelf vormen de buit, op vele manieren kan informatie in een smartphone ook nuttig zijn voor criminelen.

Een telefoon kan op twee manieren worden misbruikt. Bij diefstal of verlies kan een vinder met slechte bedoelingen het toestel uitpluizen op persoonlijke informatie. Pincodes voor betaalpasjes bijvoorbeeld, als die er op staan. Of wachtwoorden voor diverse (betaal)diensten. Met die informatie kan een crimineel snel een rekening leegtrekken.

Een tweede manier is van binnenuit. Dan zit de telefoon gewoon in de zak van zijn eigenaar. Maar zonder dat die iets in de gaten heeft, kan malware (kwaadaardige software) ervoor zorgen dat het toestel op afstand wordt overgenomen en al zijn informatie prijsgeeft.

Smartphones kunnen redelijk eenvoudig worden beveiligd. Hieronder bespreken we slimme manieren om je telefoon te beveiligen.

Wachtwoord instellen

Wachtwoord instellen iPhone.Op alle smartphones kan je een wachtwoord of pincode instellen. Dat kan twee keer: de simkaart met een pincode beveiligen, en het toestel zelf ook. Verder bieden Android-telefoons de mogelijkheid om een patroon op het scherm te tekenen, of gezichtsherkenning. Met die laatste bekijkt de frontcamera van de telefoon of het gezicht dat in beeld komt, lijkt op het gezicht dat eerder is opgeslagen. Zijn er teveel afwijkingen, dan blijft de telefoon op slot.

Het is wel zaak om zo'n wachtwoord in te stellen. Een op de drie gebruikers doet dat niet en loopt rond met een smartphone die bij verlies niet beveiligd is. Dat geeft grote risico's. Een wachtwoord instellen is de eerste stap om de telefoon te beveiligen tegen ongewenst gebruik. Zonder wachtwoord komt iemand zo bij je e-mails, foto's, sms’jes, en bij sommigen zelfs lijstjes wachtwoorden. Tot dat alles heeft een dief of vinder toegang, als hij de telefoon in handen heeft.

Hoe stel je een wachtwoord in op een iPhone? Ga naar Instellingen > Toegangscode. Daar kan een viercijferige code worden ingesteld die steeds moet worden ingevoerd als het toestel wordt aangezet. Ook kan de simkaart van zo'n code worden voorzien. Wil je een moeilijkere code, dan kan je daar bij Toegangscode ook voor kiezen. De nieuwste iPhones hebben ook een vingerafdrukscanner.

Op een Android-telefoon kan een wachtwoord, pincode, gezichtsherkenning of patroon dienstdoen om de telefoon te beveiligen. Via Applicaties > Instellingen > Beveiliging kunnen deze opties worden ingesteld. Een viercijferige pincode is het makkelijkst, maar een patroon - een lijntje dat getrokken moet worden over de juiste punten in een raster - is onder Androidgebruikers ook erg populair om het toestel snel te ontgrendelen. Gezichtsherkenning wordt nog niet veel gebruikt. Het is tijdrovender en het is fraudegevoelig. Een hacker kan met een foto van de eigenaar de gezichtsherkenning misleiden.

Onbeveiligde wifi-netwerken

Online shoppenEen ander probleem kan optreden bij het gebruik van onbeveiligde wifi-netwerken. Een app van een bank gebruiken, of een e-mail sturen met privacygevoelige informatie erin, kan beter niet via zo’n onbeveiligd netwerk. Criminelen kunnen zelf een betrouwbaar ogend netwerk in de lucht brengen met bijvoorbeeld een naam als ‘KPN’, en dan alle informatie aftappen die je via hun wifi-netwerk verstuurt. Dat brengt grote risico’s met zich mee.

Denk aan het invoeren van wachtwoorden bij e-mail en online bankieren. Wie toch is aangewezen op openbare wifi-netwerken, kan het beste een zogeheten VPN-verbinding gebruiken. Meer informatie over VPN-verbinding vind je in ons artikel over openbare wifi-netwerken. Bedrijven bieden die vaak aan hun werknemers. Vraag aan de afdeling ICT hoe dat op een telefoon moet worden ingesteld.

Gegevens versleutelen

Slot gegevens versleutelenMet het instellen van een wachtwoord of pincode, en oppassen met onbeveiligde wifi-netwerken, zijn de grootste stappen in beveiliging al genomen. Wie erg veel gevoelige informatie op zijn telefoon bewaart en verder wil gaan, kan de gegevens op het toestel versleutelen. Dan moet er een wachtwoord worden ingevoerd om bijvoorbeeld een foto of document te bekijken. Zonder dat wachtwoord is het document niet te lezen.

Versleuteling op een iPhone is niet nodig: dat is al standaard ingesteld op deze telefoon. Op een Android-telefoon moet de gebruiker deze mogelijkheid eerst aanzetten. Dat gaat zo: ga naar Applicaties > Instellingen > Beveiliging > Telefoon versleutelen. Heb je veel documenten op je toestel staan, dan duurt versleutelen soms meer dan een uur. De versleuteling is alleen ongedaan te maken door het hele toestel te wissen. Op dezelfde manier kan ook een externe sd-geheugenkaart worden versleuteld. Ook als die in een computer wordt gestopt, wordt dan een wachtwoord gevraagd om toegang te krijgen tot de opgeslagen informatie.

Gestolen of verloren telefoon terugvinden

Is de telefoon gestolen of verloren? Wie snel ingrijpt, kan hem nog terugvinden met behulp van het toestel zelf. Op de iPhone staat onder Instellingen > iCloud de optie ‘zoek mijn iPhone’. Via een computer of een andere telefoon is dan na te gaan waar je iPhone zich bevindt. Als hij aan staat, en als de gps-functie van het toestel is ingeschakeld, is de iPhone snel teruggevonden.

Via iCloud is het mogelijk om een vermiste iPhone op afstand te laten piepen, zodat de zoektocht wordt vereenvoudigd. Ook kan de inhoud op afstand via iCloud worden gewist. Met de informatie over de locatie van het toestel kan de eigenaar naar de politie gaan om aangifte te doen.

Uit de Play Store kan de ‘apparaatbeheer’-app van Google worden gedownload door Android-gebruikers. Die doet in grote lijnen hetzelfde als de iPhone-app. Evenals bij Apple, worden ook hier alle Android-apparaten van dezelfde eigenaar op een plattegrond getoond. Dit kun je zien op deze pagina van Google.

Ook Windows Phone bezit de mogelijkheid om de telefoon op afstand op te sporen. In de telefoon kan je instellen dat je de telefoon kan volgen vanaf je eigen Microsoft-account. Via de website www.windowsphone.com staat op een kaart precies waar de telefoon is, of zich het laatst aan de servers van Microsoft liet zien. Via deze website kan de telefoon ook op afstand worden bediend. Wie hem kwijt is, kan hem geluid laten maken; wie zeker weet dat het toestel is gestolen, kan hem vergrendelen of geheel wissen.

Systeemupdates

Systeem update AndroidDe voortdurende malware-aanvallen op smartphones ontgaan Apple en Google natuurlijk niet, dus zij bieden de gebruikers van smartphones hulp. Apple heeft de App Store stevig beveiligd tegen malware. De Google Play Store wordt ook beter beveiligd, maar er blijven risico’s. Een vervalste app die zich voordeed als Blackberry Messenger (BBM), werd door meer dan 100.000 mensen gedownload voordat Google ingreep en de app uit de Play Store haalde. Zelfs bij de officiële Play Store is het uitkijken wie een app heeft gemaakt. Daarnaast zijn de machtingen die een app verzoekt belangrijk. Als die niet passen bij het gebruik van de app, kan er iets mis zijn. Overigens heeft Google sindsdien de touwtjes aardig aangetrokken; bij malware in de Play Store wordt tegenwoordig sneller ingegrepen.

Apple en Google zorgen regelmatig voor systeemupdates om de toestellen beter te beveiligen. Het is zaak een systeemupdate zo snel mogelijk te installeren, zodra die wordt aangeboden. De updates komen meestal automatisch op het toestel zelf binnen; dat geeft met een melding de beschikbaarheid aan. Een half uurtje updaten kan veel ellende voorkomen.

Tot slot. Het is aan te bevelen om voorzichtig te zijn met een smartphone, die veel persoonlijke informatie bevat die niet in andere handen mag komen. De mogelijkheden om een telefoon hiertegen te beschermen, zijn er en het is niet moeilijk. Maar het is natuurlijk wel van belang dat gebruikers die mogelijkheden benutten. Komt een onbeveiligde smartphone in handen van criminelen, dan is de ellende niet te overzien.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.