Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

bellen-internetten-vakantie
Terug naar overzicht
42,490x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Slimme tips |

Slim bellen en internetten op vakantie

De vakantieperiode komt eraan en dat betekent dat je telefoonrekening hoger kan uitvallen als je naar het buitenland gaat. Daarom hebben we wat tips om slim om te gaan met mobiel internetten en bellen in het buitenland. Wil je de handigste apps en tips voor op vakantie? Lees dan snel verder.

Zo voorkom je een hoge telefoonrekening op vakantie

Simyo GeldVoor mobiel bellen en internetten in het buitenland gelden soms hogere tarieven. Tegenwoordig kun je overal in de Europese Unie en een paar andere landen je normale bundels gebruiken. Dit komt omdat de EU de kosten voor roaming heeft afgeschaft. De verbruikte minuten, sms'jes en MB's gaan dan gewoon van je Sim Only bundels af. Buiten de EU gebruik je meestal nog niet de belminuten en MB’s van je Sim Only abonnement. De kosten voor de minuten en MB’s die je daar verbruikt, komen dus bovenop de kosten van je bundels.

Alle landen zijn verdeeld in vier zones, met elk een verschillend tarief. Op onze servicepagina zie je in welke zone jouw vakantieland is ingedeeld. Ben je op vakantie buiten de Europese Unie? Dan gelden er vaak hoge tarieven. Die vind je hier.

Schakel data roamen in het buitenland uit

Je kunt je smartphone zo instellen dat mobiel internet het alleen doet als je bent verbonden met je eigen provider. Dit is niet nodig als je naar een ander EU-land gaat, want daar kun je gewoon bellen en internetten vanuit je bundel. Ben je in land waar dat niet kan? Dan gaat mobiel internet automatisch uit. Je leest hier wat je mobiele telefoon precies doet als je ‘m meeneemt naar het buitenland.

Open op een iPhone de instellingen-app en druk op ‘Mobiel netwerk’. Schakel hier data roaming uit. Ga met een Android-telefoon naar de instellingen van je smartphone en druk onder ‘Draadloos en netwerken’ op ‘Meer’. Druk daarna op ‘Mobiele netwerken’, waar je de slider naast ‘Gegevensroaming’ naar links schuift om data roaming uit te zetten.

Op Mijn Simyo kun je ook instellen dat je in het buitenland niet kunt internetten. Druk hier op ‘Instellingen’ en daarna op het tabblad ‘Netwerkinstellingen’. Schuif de slider naast ‘Internet op je mobiel in het buitenland’ naar links om mobiel internet in het buitenland uit te schakelen.

Toch internetten? Schakel automatisch updaten uit

Simyo lampjeGa je in een land waar je jouw bundels niet kunt gebruiken toch internetten? Dan is het verstandig om een aantal instellingen uit te schakelen, zodat je niet onnodig veel data verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld voorkomen dat apps automatisch worden geüpdatet: dat kan wel weer als je thuis bent.

Om automatisch updaten op je iPhone uit te zetten, open je de instellingen-app. Klik vervolgens op ‘iTunes en App Store’. Schakel hier onder het kopje ‘Automatische downloads’ de functie ‘gebruik mobiele data’ uit. Op die manier voorkom je dat apps automatisch worden geüpdatet als je op vakantie bent. Dit is trouwens ook als je in Nederland bent geen gek idee om te doen, aangezien je hier veel data mee bespaart!

Met een Android-telefoon kun je het automatisch updaten van apps ook uitzetten. Open hiervoor de Play Store-app. Druk daarna linksboven op de drie streepjes, selecteer dan ‘Instellingen’ en klik vervolgens op ‘Apps automatisch updaten’. Druk daarna op ‘Apps niet automatisch updaten’.

Heb je een Windows Phone? Ga dan naar instellingen en selecteer onder het kopje ‘Systeem’ ‘Mobiel netwerk’. Druk daarna op ‘Opties voor data roaming’ om roamen uit te schakelen.

Gebruik wifi-hotspots

Simyo netwerkBen je van plan om in het buitenland vaak te internetten? Controleer dan voordat je boekt of je camping, appartement of hotel wifi heeft. Heeft je vakantiebestemming geen wifi? Geen nood. Steeds meer openbare ruimtes hebben namelijk wifi, zoals restaurants, winkels en treinstations. Wil je het thuisfront snel een berichtje sturen? Ga dan langs bij bijvoorbeeld de McDonalds, waar altijd een wifi-hotspot aanwezig is. Maak trouwens niet op vakantie van je eigen smartphone een wifi-hotspot: hierdoor kun je veel data verbruiken. Eventueel kun je ook via Mijn Simyo tijdelijk een grotere internetbundel nemen als je niet zeker weet of je vakantiebestemming wifi aanbiedt.

Koop een Prepaid simkaart in het vakantieland

Simyo opwaarderen prepaidVoor vakantiegangers die wekenlang in een ander land zitten kan het lonen om ter plekke een Prepaid simkaart te kopen om die in de smartphone te stoppen. Zeker voor de wat langere duur kan dat een enorme besparing betekenen ten opzichte van bellen en mobiel internetten via de dataverbinding van 'thuis'.

Handige apps voordat je de deur uitgaat

Voordat je vakantie een feit is, ben je vaak een hoop zaken aan het regelen en uitzoeken. Deze apps helpen je daarbij een handje. Android-apps download je in de Google Play Store en voor iOS-apps kun je terecht in de Apple App Store.

BZ Reisadvies

Buitenlandse ZakenOp internet zie je dat een droomreis naar een exotisch resort in de aanbieding is. De vraag is alleen: is het wel veilig in het land van bestemming? Download hiervoor de BZ Reisadvies-app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om het reisadvies te lezen.

Uw rechten als passagier

passengerrightsAls je aan het reizen bent, kan het helaas wel eens gebeuren dat er iets vervelends gebeurt. De Europese Unie heeft een app ontwikkeld, zodat je als reiziger weet wat je rechten zijn. Deze app heet ‘Uw rechten als passagier’, waarmee je in een oogopslag weet wat je rechten zijn als bijvoorbeeld een vlucht is geannuleerd.

Pack the Bag en TripList

packthebagMisschien is het je weleens overkomen: eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming blijk je tóch iets te zijn vergeten. Dat overkomt je dit jaar niet meer dankzij de handige Pack the Bag-app voor Android en TripList voor iOS. Met deze apps maak je zelf een inpaklijst. Om het overzichtelijk te houden, kun je de inpaklijst in categorieën opdelen.

TripIt

tripitDit is een handige app voor als je gaat rondreizen. In deze app noteer je de vertrektijden van bijvoorbeeld je vliegtuig, trein of bus. Een handig geheugensteuntje waarmee je precies weet wanneer je verder gaat rondreizen en welke bushalte je bijvoorbeeld moet hebben.

Here

hereDit is een gratis navigatie-app. Het handige aan Here is dat je van tevoren gratis de wegenkaarten kunt downloaden van je vakantieland. Zo verbruik je tijdens het navigeren geen data én raak je nooit verdwaald! Here is beschikbaar voor de iPhone, Android en Windows Phone, maar doet het niet op Windows 10-apparaten.

Slimme apps voor in het buitenland

Je reis is tot in de puntjes voorbereid en eindelijk ga je op vakantie. Neem deze apps in je ‘bagage’ mee om het je in het buitenland een stukje makkelijker te maken! Je kunt deze apps downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

TripAdvisor Hotels Vluchten Restaurants

tripadvisorBen je in een vreemde stad en heb je geen idee welk restaurant goed is? Raadpleeg TripAdvisor Hotels Vluchten Restaurants! Deze app weet waar alle mooie bezienswaardigheden in een stad zijn. Daarnaast vind je met TripAdvisor de beste restaurants. Zo kom je niet voor onsmakelijke verrassingen te staan! Wat ook handig is: de app verbruikt geen data, omdat je van tevoren de informatie over een stad naar je smartphone downloadt. De app weet dankzij GPS in welke stad je bent. Dit kost geen data.

Google Translate Word Lens

wordlensNa een lange reis vind je via TripAdvisor een leuk restaurantje. Je neemt plaats aan een tafeltje en opent met een hongerige maag de menukaart. Eén probleempje: je snapt niets van wat er op de kaart staat, omdat je bijvoorbeeld de Russische taal nog niet echt beheerst. Geen paniek! Gebruik de Word Lens-app die sinds kort eigendom is van Google. Die ontcijfert voor jou de menukaart, zodat je weet wat voor maaltijd je bestelt.

XE Currency

xeNederlanders betalen dankzij de euro minder vaak met vreemde valuta. Handig, want zo weet je ook in Frankrijk, Duitsland of Spanje precies hoeveel geld je uitgeeft. Met vreemde valuta is dat toch iets minder duidelijk. Ga je op vakantie naar een land waar je met bijvoorbeeld de pond, dollar, roebel of peso gaat betalen? Download dan de XE Currency-app. Dankzij deze app weet je precies wat de waarde van vreemde valuta is.

Splitwise

splitwiseOp vakantie met vrienden? Met deze app weet je direct hoeveel geld iedereen moet inleggen om zijn deel van de rekening van het avondje uit te betalen. Daarnaast kun je bonnetjes opslaan. Zo weet je van welke vriend je nog geld krijgt.

Wifi Finder

gsamDeze app weet waar wereldwijd alle openbare wifi-netwerken zijn. Download in de app dan wel van tevoren de database, zodat je op vakantie niet alsnog data hoeft te verbruiken om te zien waar openbare wifi-netwerken zijn. Als je de database hebt gedownload, kun je offline wereldwijd zoeken naar openbare wifi-netwerken. Op een kaartje zie je dan precies waar de openbare wifi-netwerken zijn. Onthoud wel dat deze netwerken niet altijd veilig zijn.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.