Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Bellen en internetten in het buitenland? Zo werkt het
Terug naar overzicht
76,965x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Zo zit dat: bellen en internetten in het buitenland

De zomer draait op volle toeren. Kijk jij halsreikend uit naar lekker dobberen op je luchtbedje, je voeten in het zand en culturele hoogstandjes ontdekken in het buitenland? Snappen we, maar voordat je je paspoort en koffer uit het stof trekt wil je vast weten hoe het eigenlijk zit met internetten en bellen in het buitenland, en wat je moet doen als het niet werkt. Je leest er alles over in dit blog.

Roamen op reis

Driewerf hoera! Je bent in het buitenland. Zodra je de grens over gaat krijg je een smsje van je provider met daarin tarieven die gelden binnen het land waar je op dat moment bent. Dan weet je dat de reispret pas echt kan gaan beginnen, want je bent in het land van bestemming aangekomen. Je simkaart maakt vervolgens direct contact met een lokaal mobiel netwerk. Al het mobiele dataverkeer vanaf je telefoon loopt via het lokale netwerk en wordt vervolgens doorgestuurd naar je Nederlandse mobiele netwerk. Dit slimme doorsturen heet roaming. Dit houdt in dat je een ander netwerk dan je eigen netwerk gebruikt om te kunnen bellen en internetten. In de Europese Unie geldt sinds juni 2017 dat je niet meer betaalt voor het roamen. Fijn, want dit betekent dat je de bundels van een Sim Only abonnement en je prepaid beltegoed ook in andere EU-landen kunt gebruiken. Het Verenigd Koninkrijk valt, ondanks de Brexit in januari, nog steeds onder zone 1, waardoor hetzelfde tarief geldt als bij andere EU landen.

Ga je buiten Europa reizen? Dan gelden er andere spelregels voor het bellen, internetten en roamen. Want buiten Europa is het erg kostbaar om te internetten, te bellen en te sms’en. Veel providers bieden je geen abonnement aan dat ook buiten de EU geldig is. Dat betekent dat alles wat je daar doet je extra veel geld kost. Hieronder wat tips om je telefoonkosten zo laag mogelijk te houden.

Reizen buiten Europa? Dit zijn de belangrijkste spelregels

Het zal een open deur zijn, wanneer we je vertellen dat je buiten Europa zo min mogelijk gebruik moet maken van mobiel internet, bellen of sms’en. Maar soms ontkom je er niet aan. Hieronder sommen we de slimste spelregels voor je op, om je kosten zo laag mogelijk te houden.

 • Zet je mobiele internet uit als je het niet gebruikt, en alleen aan als je het wel gebruikt.
 • Zet je dataroaming uit, anders blijft je smartphone continue berichten downloaden.
 • Gebruik zoveel mogelijk apps die je offline kunt gebruiken (bijvoorbeeld voor plattegronden).
 • Wifi Hotspots zijn je allerbeste vrienden buiten de EU.
 • Check of je dual sim zou kunnen activeren, zodat je tijdelijk een lokaal abonnement kan afsluiten met een tijdelijke extra simkaart.
 • Handig om te weten: word jij gebeld door iemand uit Nederland? Dan betaal jij de kosten.

Al je provider instellingen buitenland-proof

Voordat je het thuisfront jaloersmakende vakantiekiekjes en foto’s kunt sturen, moet je eerst de instellingen op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app inschakelen. Om in het buitenland te internetten en bellen, moeten beide opties in het menu zijn aangevinkt. Hoe dat werkt leggen we je hieronder tot in de kleine knopjes uit.

Zo ga je te werk: stap voor stap

Volg de stappen hieronder en dan heb jij in no time je internet en bellen weer onder de knop. Gewoon zoals je gewend bent.

 • Ga naar ‘Instellingen’. 
 • Schuif de slider naast ‘Bellen in en naar het buitenland’ naar rechts om in het buitenland te kunnen bellen.
 • Wil je in het buitenland ook internetten? Schuif dan ook de slider naast ‘Internet op je mobiel in het buitenland’ naar rechts. 
 • Goed om te weten: bij Simyo kun je in het buitenland alleen mobiel internet gebruiken als je op Mijn Simyo ook de optie voor bellen inschakelt.
 • Klaar? Start je telefoon opnieuw op, zodat de instellingen kunnen laden.

Al je telefooninstellingen buitenland-proof

Om in het buitenland mobiel te internetten, is het noodzakelijk om op je smartphone de optie ‘roaming’ in te schakelen. Het verschilt per smartphone hoe deze optie wordt genoemd: de één noemt het gewoon ‘roaming’, andere telefoons noemen het ‘gegevensroaming’ of ‘dataroaming’, maar dit betekent dus precies hetzelfde. Op je smartphone hoef je geen optie in te schakelen om in het buitenland te kunnen bellen, dat gaat automatisch als je telefoon verbinding maakt met de lokale provider.

Hieronder volgen instructies voor het instellen van roaming. Je leest én ziet hoe dit op de meeste Android en iOS-smartphones werkt. Wil je weten hoe je internet in het buitenland instelt op jouw specifieke telefoon? Dat is heel makkelijk te vinden op onze apparaathulp! Voor zowel internetten als bellen in het buitenland selecteert je toestel automatisch het juiste netwerk. Wil je zelf het netwerk selecteren? Dit lees je verderop in de tekst.

Roamen regelen op je Android smartphone

 • Volg de stappen hieronder en dan heb jij in no time het roamen geregeld.
 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Schuif de slider naast ‘Gegevensroaming’ naar rechts om roaming in te schakelen.

Voor deze animatie is Android-versie 7.0 met de Samsung-interface gebruikt. Heb je Android 8.0 Oreo of nieuwer, met de Samsung-interface? Dan werkt het vrijwel op dezelfde manier.

Roamen regelen op je iPhone

 • Met deze supersnelle handelingen heb jij je iPhone helemaal up and running, precies zoals je gewend bent.
 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Schuif de slider naast ‘Roaming’ naar rechts om roaming aan te zetten.

Geen netwerk? Zo los je het op

Maakt je smartphone in het buitenland niet automatisch verbinding met een plaatselijk netwerk? Zet ‘m dan eerst even een paar minuutjes uit en daarna weer aan. Je simkaart probeert zich dan opnieuw aan te melden. Mocht het daarna nog niet lukken? Zoek dan handmatig een mobiel netwerk.

Zelf een netwerk kiezen op je Android smartphone

Volg de stappen hieronder.

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Druk op ‘Netwerkoperators’.
 • Druk op ‘Netwerken zoeken’.
 • Je Android smartphone toont dan alle aanwezige mobiele netwerken.

Zelf een netwerk kiezen op je iPhone

 • Volg de stappen hieronder.
 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Aanbieder’.
 • Schuif de slider naast ‘Automatisch’ naar links om de optie uit te schakelen.
 • Je iPhone toont dan alle aanwezige mobiele netwerken.

Krijg je geen verbinding met het door jou gekozen mobiele netwerk? Dan heeft je provider geen roamingovereenkomst met het plaatselijke mobiele netwerk. Geen paniek, want er zijn vrijwel altijd plaatselijke mobiele netwerken waarmee je eigen provider wél een roamingovereenkomst heeft. Als je wil, kun je vooraf aan je eigen provider vragen welke mobiele netwerken dat zijn.

Geen verbinding? Zo los je het op

Simyo bellen en internetten in het buitenland checklist

Niet gelukt?

Neem dan contact op met de klantenservice van je provider. Let op: deze heeft vaak een ander nummer als je belt vanuit het buitenland. Bij Simyo is dat 0031 20 200 30 07. Het zou ook kunnen dat, als je bovenop een berg staat, er helemaal geen mobiel netwerk beschikbaar is. Dit is niet te verhelpen, dus dan is onze tip aan jou: lekker achterover leunen en van het uitzicht genieten.

Wat kost internetten en bellen in het buitenland?

Je kunt jouw Sim Only bundels en/of prepaid simkaart overal in de Europese Unie en in een paar andere landen gebruiken. Dit zijn de Zone 1-landen. Dit kost niets extra, de MB’s gaan gewoon van je normale internetbundel af. Voor Prepaid zijn de kosten hetzelfde als in Nederland en als je eventueel een Prepaid internetbundel hebt, dan werkt deze ook gewoon in het buitenland. Via Mijn Simyo kun je je verbruik in de gaten houden. Houd er wel rekening mee dat het buitenlandse mobiele netwerk je verbruik mogelijk met een vertraging doorgeeft aan je Nederlandse mobiele netwerk. Houd dus goed in de gaten wat je doet. Ga je op vakantie naar een land uit een andere zone? Dan betaal je een ander, hoger tarief. Op onze tarievenpagina voor het buitenland kun je per land opzoeken wat daar de tarieven precies zijn.

Waarom kost bellen naar het buitenland nog wel extra?

De roamingkosten zijn afgeschaft, feest! Dat betekent dat je in alle EU-landen kunt bellen en internetten zoals je ook in Nederland doet. Maar wil je vanuit Nederland naar het buitenland bellen, dan kost dit je nog wél iets extra. Dit komt omdat je dan niet aan het roamen bent. Je belt dan via je normale mobiele netwerk en in dat geval zijn er nog wel kosten verbonden aan het bellen naar het buitenland of naar een buitenlands nummer. Hetzelfde geldt voor wanneer je vanuit Nederland naar het buitenland belt.

Altijd en overal inzicht in je bundel

Met Mijn Simyo en de Mijn Simyo app heb je altijd en overal inzicht in jouw abonnement. Ben je benieuwd hoeveel MB’s je internetbundel nog heeft? Of wil je jouw abonnement voor de volgende maand aanpassen? Inloggen maar en je hebt het direct onder de knop en helemaal zelf in de hand.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.