Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beveiliging smartphone Simyo
Terug naar overzicht
12,893x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid | Telefoons & Tech |

Beveiliging smartphone, zo pak je het serieus aan!

Op je smartphone staat waarschijnlijk veel informatie die alleen voor jouw ogen bestemd is. Denk bijvoorbeeld aan je mobiel bankieren-gegevens, een scan van je paspoort en appjes met je partner, familie en vrienden. Die gaan niemand anders wat aan, toch? Daarom geven we je graag een paar tips om je smartphone te beveiligen tegen phishing, malware en andere rommel.

Beveiliging smartphone tegen phishing

Je krijgt ze misschien weleens in je mailbox, van die vage berichten waarin gevraagd wordt of je bepaalde informatie wil doorgeven. Je ruikt ongetwijfeld onraad en doet wat je moet doen: de mail verwijderen. Heel goed! Toch is het belangrijk om alert te blijven, want phishing – zoals dit fenomeen heet – wordt steeds professioneler.

Wat is phishing?

Beveiliging smartphone wat is phishing SimyoPhishing is digitale oplichting en gebeurt meestal via e-mail. Het doel van de verzender is om inloggegevens van jou te ontvangen. Bijvoorbeeld van je internetbankieren. Deze kan de verzender vervolgens gebruiken om in te loggen. De verzender van de phising-mail maakt hiervoor een e-mail zo goed mogelijk na. Dit om je het gevoel te geven dat de mail écht van bijvoorbeeld je bank afkomstig is, zodat jij je inloggegevens doorgeeft.

Hierdoor zijn sommige phishingmails niet van echt te onderscheiden. Deze mails zijn afkomstig van ‘instanties’, zoals de bank, overheid of een verzekeraar. In de mail vraagt deze instantie naar je inloggegevens. Of met de vraag om je wachtwoord te wijzigingen via de link in de mail. Echter is het helemaal die instantie niet die de mail verstuurde. Nee, het is een mail die zo goed mogelijk is nagemaakt, dat het lijkt alsof je bank of verzekeraar de mail verstuurde.

Zo geef je ‘vissers’ geen kans!

Beveiliging smartphone beschermen phishing SimyoWil je niet dat iemand succesvol hengelt naar je gegevens door middel van phishing? Als je goed oplet, kun je jezelf al heel goed beschermen tegen phishing. Check bijvoorbeeld altijd de afzender van een mail van je bank, verzekeraar of de overheid. Komt het domein niet overeen met het domein dat je altijd bezoekt? Grote kans dat het om phishing gaat.

Daarnaast verzoekt een instantie je nooit per mail om een wachtwoord te wijzigingen en daarvoor op de link in de mail te klikken. Voorbeeldje van hoe het moet: als MijnOverheid je mailt met de mededeling dat er een bericht voor je klaar staat, staat er geen enkele link daar naar toe. Je moet dus zelf naar het domein en zelf inloggen in je persoonlijke MijnOverheid-omgeving. Zo hoort het! Twijfel je over de echtheid van een ontvangen mail? Neem dan contact op met de vermeende afzender om te vragen of de mail ‘echt’ is.

Je smartphone beveiligen tegen malware

Iets anders waar je een smartphone tegen moet beveiligen is malware. Dit is weer iets heel anders dan phishing. Tijd om er dieper op in te gaan!

Wat is malware?

Malware is schadelijke software voor je computer of smartphone. Deze software installeer je natuurlijk niet zelf, nee: het komt zonder dat je het doorhebt op je apparaat terecht. Malware is de verzamelnaam voor verschillende soorten schadelijke software. Hieronder vallen onder andere virussen en spyware, wat software is dat je privacy schendt. Virussen laten je smartphone minder goed werken. De redenen waarom malafide ontwikkelaars malware ontwikkelen, lopen uiteen. Zo heeft het ene virus als doel om je apparaat onderdeel te maken van een botnet waarmee websites worden platgelegd. Een ander virus kan weer als doel hebben om jouw persoonsgegevens door te sluizen zodat de ontwikkelaar dit kan verkopen.

Zo geef je malware geen kans!

Beveiliging smartphone malware SimyoHet is dus iets wat je niet op je telefoon wil hebben, malware. Toch kan het gebeuren en dat heb je dan zelf (meestal) niet door. Gelukkig kun je zelf zeker wat doen om malware te verwijderen van je smartphone.

Allereerst is het goed om de nieuwste software update voor je smartphone zo snel mogelijk te installeren. De ontwikkelaar van het besturingssysteem is continu bezig met het verder verbeteren van de beveiliging. De nieuwste software update bevat allerlei verbeteringen aan de beveiliging van het besturingssysteem.

Daarnaast is het verstandig om apps te verwijderen die je niet meer gebruikt. Er zijn verschillende gratis antivirus-apps, zoals Avast of Bitdefender, die malware op je smartphone kunnen opsporen. Deze apps hoef je niet dagelijks te gebruiken: dat is echt niet nodig. Toch kan het handig zijn om elke maand de app even zijn werk te laten doen.

Tot slot is het verstandig om alleen apps uit de Apple App Store of Google Play Store te downloaden, en dus niet via een website. Apps uit de App of Play Store zijn namelijk vooraf grondig gecontroleerd door Apple en Google. Er is geen garantie dat elke app uit de officiële app store veilig is. Toch kun je er best vanuit gaan dat de populairste apps, met miljoenen downloads, goed zijn beveiligd en geen malware bevatten. Het is ook altijd de moeite waard om de beoordeling én het commentaar van apps te checken. Zo lees je in een oogopslag wat andere mensen van de app vinden. Een rotte ‘apple’ haal je er zo dus makkelijker tussenuit!

Beveiliging smartphone verder aanscherpen

Met de bovenstaande maatregelen is je telefoon al een stuk beter beveiligd tegen phishing en malware. Het beveiligen van je smartphone gaat tegenwoordig verder dan dat. Zo is het ook belangrijk dat je accounts goed zijn beveiligd en dat alleen jij je telefoon kunt openen. Hoe je dat doet? Laten we het meteen uitleggen!

Tweestapsverificatie instellen

Beveiliging smartphone tweestapsverificatie instellen SimyoHet is het heel belangrijk dat je tweestapsverificatie instelt voor de internet-accounts die je met je internetabonnement gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je Google-account, je Dropbox-cloud en Facebook-profiel. Met tweestapsverificatie ontvang je, nadat je je wachtwoord succesvol invoert, een sms’je op je smartphone met daarin een code. Deze code voer je vervolgens in en daarna ben je pas écht ingelogd. Het goede aan tweestapsverificatie is dat iemand anders je wachtwoord wél kan raden, maar vervolgens alsnog geen toegang tot je account krijgt. Hij ontvangt de sms-code immers niet. In ons blog over tweestapsverificatie lees én zie je precies hoe je dat instelt!

Je smartphone boefproef maken

Beveiliging smartphone Boefproof SimyoWe raden iedereen aan om zijn telefoon Boefproof te maken. In dit blog lees je hier alles over: van het beschermen van je persoonlijke informatie tot het versleutelen van gegevens. Ook kun je je telefoon op afstand blokkeren en je smartphone traceren. Kortom precies wat nodig is om boeven geen kans te geven!

Wat zijn jouw beveiligingstips die je graag wil delen met onze andere Sim Only en Prepaid gebruikers?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.