.

Tips voor je telefoon op reis
Terug naar overzicht
17,808x gelezen

Veel mensen vinden het heerlijk de telefoon uit te zetten op vakantie en even helemaal te ont-stressen. Toch kunnen we het waarschijnlijk niet laten om de telefoon niet mee te nemen op vakantie. Als je de telefoon dan tóch meeneemt, zorg er dan voor dat je meer uit je vakantie haalt met de volgende handige tips!

9 handige mobiele tips voor op reis:

 1. Maak foto’s van belangrijke documenten

  Afbeeldingen van je paspoort, rijbewijs en reisdocumenten zijn erg handig als je deze, om wat voor reden dan ook, niet meer hebt. Bewaar deze foto’s op je telefoon, zodat je altijd belangrijke codes en nummers kunt achterhalen, en sneller zaken geregeld krijgt.

 2. Gebruik offline navigatie

  CityMaps2Go_ulmonCityMaps2Go is een app met offline navigatie. Je beschikt over maximaal 5 gratis offline stadskaarten (of landen) die je kunt downloaden naar je telefoongeheugen. Dat is dus mobiel navigeren zonder dataverbruik. Je locatiebepaling gaat hier aan de hand van GPS. En, alhoewel vaak verward met een dataverbinding, verbruikt GPS geen data! Je downloadt ‘m hier voor Android & iOS. Voor de app met een onbeperkt aantal kaartdownloads betaal je tussen de €2,- en €2,40

 1. Pas op met openbare Wi-Fi op toeristische locaties

  Zoals we eerder omschreven in dit artikel zijn openbare Wi-Fi verbindingen soms fraude gevoelig. Gegevens kunnen makkelijk gestolen worden. Toeristische locaties zijn voor fraudeurs het aantrekkelijkst, omdat er erg veel mensen contact proberen te maken met een Wi-Fi verbinding.

 2. Lees horecabeoordelingen

  YelpAls je van lekker eten en drinken houdt, is Yelp een uitstekende app die je helpt voor het juiste terras of restaurant te kiezen. Yelp is (een van) de grootste beoordelingssites van horecagelegenheden. Beoordelingen van andere gebruikers zorgen er voor dat je precies weet waar je aan toe bent. Deze download je hier: Android & iOS Let op! De app verbruikt data. Gebruik ‘m bijvoorbeeld op je hotelkamer met Wi-Fi.

 1. Vind Wi-Fi wachtwoorden op Foursquare

  Als je besluit om gebruik te maken van Wi-Fi, dan is Foursquare een goede plek waar je Wi-Fi wachtwoorden kunt vinden. Let op! Ook deze app verbruikt data. Wil je geld besparen, dan geldt ook hier dat je deze bijvoorbeeld beter op het Wi-Fi netwerk van je hotel kunt gebruiken.

 2. Vraag bij de balie van de camping of hotel om een oplader

  Hotels en campings hebben veel opladers die door mensen zijn vergeten. Hier ligt er vast nog wel één die je kunt lenen :-).

 3. Verstop kostbare spullen op gekke plekken

  Let op vakantie extra goed op je spullen. Als je besluit om naar het strand te gaan, verklein dan de kans dat kostbare spullen zoals telefoons gestolen worden door deze te verstoppen in bijvoorbeeld een lege shampoofles.

 4. Gebruik de USB-verbinding van je televisie

  In een 2-persoonskamer komt het nogal eens voor dat je een tekort hebt aan stopcontacten om al je spullen op te laden. Recente tv’s hebben aan de achter-/zijkant een USB-poort. Et voilà!…hier past dus vaak de oplader van je tablet of telefoon in. gebruik de USB poort van je televisie als oplader

 5. Zet je dataverbinding uit in het buitenland

  Zo voorkom je onverwachte kosten. Wil je toch op (vrijwel) ieder moment de mogelijkheid hebben om te beschikken over een werkende dataverbinding in het buitenland? Dan kan je dat aanzetten in Mijn Simyo. Vanaf 1 juni 2017 zijn de kosten voor roaming in de Europese Unie en een paar andere landen afgeschaft. Dit betekent dat je ook in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje de minuten en MB's uit jouw bundels kunt gebruiken.

Heb jij nog andere handige mobiele tips voor op vakantie? Deel ze dan op ons forum en help een ander!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.