Wij testten Thuisarts: wat is onze diagnose?

Slimme apps

Huisartsen ontwikkelden een betrouwbare app als je een kwaaltje hebt of naar de dokter moet: wat is onze diagnose na het testen?

Een naar kuchje, zeurende pijn in je knie, een kindje met koorts: wanneer moet je naar de dokter? De app Thuisarts laat je snel zien op welke symptomen je moet letten en wanneer je alarm moet slaan. Ook handig is de notitiefunctie: voordat je naar de dokter gaat, kun je jouw klachten noteren in de app met de bijbehorende vragen voor je huisarts. Zo voorkom je dat je dingen vergeet te noemen. Tijdens je bezoek kun je het behandelplan, de medicatie en een vervolgafspraak invoeren. De hamvraag: helpt de app als je een kwaaltje hebt? Een van de leden van ons testteam had na een sportwedstijd last van zijn hamstring, maar kwam er via de app niet achter of deze verrekt of gescheurd zou kunnen zijn. Deze app voegt dus wel iets toe aan een huisartsenbezoek, maar vervangt het natuurlijk nooit.

De app Thuisarts download je hier voor iOS en Android.

Pluspunten Thuisarts

+ Betrouwbare app ontwikkeld door huisartsen.

+ Snel zoeken op lichaamsdelen of met zoekwoorden.

+ Komt goed van pas voor én na een huisartsenbezoek.

Minpunten Thuisarts

– Niet alle kwaaltjes zijn opgenomen in de app: had dus iets uitgebreider gekund.

Simyo verkoopt zelf geen gadgets en apps. Het is daarom niet mogelijk het product of app via de website van Simyo aan te schaffen. 

Hoe slim vinden we ’m?