Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

5g internet simyo nederland
Terug naar overzicht
15,830x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

5G internet is in Nederland: dit moet je weten

Internetten met gigabytes per seconde, waarbij complete films in één keer laden. En dát op je smartphone. Draadloos, gewoon via het mobiele netwerk van je Sim Only provider. Ondenkbaar? Zeker niet. Het kan met 5G, dat stap voor stap in Nederland wordt uitgerold en waarvan de mogelijkheden over een paar jaar enorm zijn. Duik je mee in de wereld van het mobiele internet van de (nabije) toekomst?

Wat is 5G?

wat is 5g internet sim only simyo

5G is de term die staat voor de vijfde generatie van mobiele telefoonnetwerken. Het is de opvolger van het huidige 4G-netwerk en wordt stap voor stap uitgerold in Nederland. Net als bij 4G, kun je met 5G bellen, sms’en en natuurlijk mobiel internetten. Maar dan met een nóg hogere snelheid. 5G gebruikt nu nog dezelfde frequenties als 4G (800, 900, 1800 en 2600 MHz), maar krijgt in de toekomst zijn eigen frequenties: 700 MHz, 3,5 GHz en 26 GHz.

Zo werkt 5G

hoe werkt 5g sim only simyo5G wordt op alle fronten beter dan 4G. Niet alleen gaan de down- en uploadsnelheden omhoog, de vertraging gaat ook omlaag. Dit is de tijd die tussen het aanvragen van een dataoverdracht zit en de start daarvan. Stel: je wilt een foto via WhatsApp versturen. Tussen het moment dat je de foto in de app verstuurt en het moment dat het versturen begint zit een vertraging van meerdere milliseconden. Met 5G is deze vertraging minimaal, zodat de verbinding zo goed als realtime is. Dit is mogelijk zodra 5G zijn eigen frequenties gaat gebruiken, in 2022.

Hoe de knappe technische koppen een realtime verbinding voor elkaar denken te krijgen? Door ‘fotonica’ te gebruiken, een techniek die data met lichtdeeltjes uitwisselt. De frequenties die mobiele netwerken nu voor 4G gebruiken, zijn daarvoor niet krachtig genoeg. Hiervoor is, naast een lage frequentie, de hoge 3,5 GHz-frequentie onmisbaar. Deze hogere frequentie kan hogere snelheden aan, maar heeft een minder groot bereik. Dit betekent er extra zendmasten nodig zijn om 5G landelijk dekkend te krijgen.

Hoe snel is 5G nu en hoe snel wordt het?

hoe snel is 5g sim only simyo

5G is nu al beschikbaar in Nederland. En dat zonder gebruik van de 3,5 en 26 GHz-frequenties die de hogere snelheden mogelijk maakt. Je kunt dus al 5G gebruiken, maar in de praktijk is het niet veel sneller dan 4G. Dit komt omdat het op dit moment dezelfde frequenties als 4G gebruikt. Daarmee is ook de vertraging gelijkwaardig aan dat van 4G. De down- en uploadsnelheden liggen ongeveer 10 procent hoger.

De 3,5 GHz-frequentie is in 2022 beschikbaar. Dan gaat de snelheid van 5G omhoog. De 5G-netwerken willen dan een snelheid van 1 gbps aanbieden. Dat is vier keer zo snel als de topsnelheid van 4G bij Simyo (256 mbps). 1 gbps komt neer op 125 MB per seconde. Dat is vijftig keer zo snel als de gemiddelde snelheid van 4G, dat op 20 mbps zit: 2,5 MB per seconde. Het is nog onbekend wanneer de 26 GHz-frequentie beschikbaar is, het beleid hiervoor is door de overheid nog in ontwikkeling.

5G in Nederland

waarom 5g sim only simyoEr zijn drie mobiele netwerken in Nederland, namelijk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Andere providers gebruiken ook één van deze netwerken. Zo gebruikt Simyo het betrouwbare netwerk van KPN. Alle drie de mobiele netwerken hebben landelijke 4G dekking en ze zijn stuk voor stuk gestart met de uitrol van 5G.

5G is in Nederland nog niet landelijk dekkend, maar daar werken de providers hard aan. Waarschijnlijk zijn in 2021 ook de 5G netwerken landelijk dekkend. In 2022 komt de 3,5 GHz-frequentie beschikbaar. Vanaf dan gaat de snelheid van 5G omhoog en krijgt het mobiele netwerk een heleboel nieuwe mogelijkheden.

Mogelijkheden van 5G

mogelijkheden 5g4G is een mobiel netwerk dat vooral telefoons gebruiken. Van 5G is het de bedoeling dat dit breder wordt ingezet. Dat komt omdat de realtime verbinding (de vertraging met 5G is zoals gezegd minimaal) voor veel meer mogelijkheden zorgt. Zo kunnen medisch specialisten op afstand operaties uitvoeren met robotarmen en kunnen zelfrijdende auto’s onderling met elkaar communiceren en de snelheid op elkaar aanpassen. Vooral met files is dat handig: die zijn zo sneller voorbij. Ook streamen van livetelevisie moet beter gaan met 5G. Livebeelden kunnen niet gebufferd worden en omdat met 5G de vertraging minimaal is, gaat het afspelen een stuk vloeiender. Online gamers hebben ook profijt van dit voordeel.

Telefoons met 5G: vooral de duurdere op de markt

Je kunt het 5G-netwerk alleen gebruiken als je provider dit aanbiedt en als je telefoon het ondersteunt. De meeste smartphones zijn niet geschikt voor 5G, maar er komen steeds meer nieuwe telefoons uit die 5G ondersteunen. Dat zijn vooral de duurdere telefoons, zoals de Samsung Galaxy Note20. Toch ondersteunt een betaalbare telefoon als de OnePlus Nord ook 5G. Het is de verwachting dat het komende jaar meer goedkope smartphones uitkomen die geschikt zijn voor 5G.

Hoe zit het met 4G en 5G bij Simyo?

wat is 4g prepaidVoorlopig kun je bij Simyo nog geen 5G gebruiken. Bij onze grote broer KPN is het nieuwe mobiele netwerk al wel te gebruiken. We houden je op de hoogte over de ontwikkelingen van 5G bij Simyo. Eén ding is zeker: het 4G-netwerk blijft gewoon beschikbaar. Net zoals 3G nu ook nog beschikbaar is. Zo heb je altijd bereik en kun je ook in gebieden waar 5G nog niet beschikbaar is een serie streamen of online een spel spelen.

Is wifi met 5G nog wel nodig?

wifi 5gNaar verwachting is de hogere snelheid van 5G vanaf 2022 beschikbaar. Waarschijnlijk is 5G ook dan landelijk dekkend. Thuis ook. Vraag is: heb je dan nog wel wifi nodig? Ja. Hoewel wifi niet altijd even snel is als 5G, kun je met wifi altijd onbeperkt internetten. Van 5G is nog niet bekend welke bundels beschikbaar zijn. Om het netwerk niet te overbelasten, wordt het waarschijnlijk niet de bedoeling dat ook alle laptops thuis via 5G online zijn. En zeker nu steeds meer mensen glasvezel krijgen, hebben ze ook via vast internet toegang tot een supersnelle verbinding. Glasvezel is voor vast internet in principe wat 5G voor mobiel internet is.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.