Spelletjes apps voor je smartphone

Met deze spelletjes apps wordt het gegarandeerd gezellig!

Favoriete apps

Bordspellen als Monopoly, Kolonisten van Catan of Cluedo zijn altijd leuk om weer eens van zolder te halen. Is jouw spel al jaren incompleet omdat de spelregels missen, of omdat dat ene pionnetje al vanaf het begin kwijt is? Probeer dan eens de digitale variant van deze bekende (bord)spellen. Met deze spelletjes apps wordt het gegarandeerd gezellig!

Natuurlijk zijn deze games ook heel leuk om in je eentje onderweg te spelen, tegen de computer of online tegen andere spelers. Met een supersnelle 4G verbinding versla jij elke tegenstander!

De klassiekers in een nieuw jasje

spelletjes apps nieuw jasje simyoInmiddels zijn er een heleboel klassieke bordspellen ook als spelletjes apps beschikbaar. Sommige zijn gratis, maar de beste games kosten vaak een paar euro. Je hebt dan geen last van advertenties en kunt dan genieten van het complete spel.

Stapelen maar

Jenga: je kent het spel met blokjes vast nog wel. Elke keer de blokken opstapelen om vervolgens binnen de kortste keren het bouwwerk weer in elkaar zien vallen. Met de app hoef je gelukkig geen toren meer te bouwen en haal je de stenen nu virtueel uit de stapel. Je kunt het spel in verschillende categorieën spelen. Je hebt de klassieke versie, de versie die we allemaal kennen en je hebt de ‘arcade’ versie. In dit spel is het de bedoeling dat je de kleuren bij elkaar sorteert. Door twee van dezelfde kleuren te pakken verdien je meer punten.

Jenga is beschikbaar voor iOS (gratis) en Android (€2,87)

Kolonisten van Catan: wie wordt de baas over Catan?

spelletjes apps catan simyoTijd om je veroveringsdrang te botvieren! Ook de Kolonisten van Catan is als spelletjes app beschikbaar, inclusief uitbreidingen als Zeevaarders en Steden & Ridders. De Kolonisten van Catan-app biedt net als de Monopoly app de mogelijkheid om alleen of in multiplayer te spelen. Net als het originele spel speel je Kolonisten met maximaal vier spelers.

Je kunt de Kolonisten-app op verschillende apparaten spelen, op desktop (Apple), smartphone of tablet! De Kolonisten van Catan app is gratis verkrijgbaar en de uitbreidingen kosten tussen de 2,29 en 5,59 euro per stuk. Voor 10,99 euro koop je alle uitbreidingen in een bundel. De app is verkrijgbaar voor iOS en Android!

Moordspel in je broekzak, precies: Cluedo

spelletjes apps cluedo simyoRosa Roodhart met een dolk in de biljartzaal? Precies, Cluedo! Het spannendste bordspel is nu ook in een app te spelen. De app is aangevuld met een multiplayer-mogelijkheid, zodat jullie allemaal samen kunnen spelen!

De Cluedo app kost 4,99 euro voor iOS en 1,99 euro voor Android. In-app aankopen zijn beschikbaar waarbij je speciale edities van het spel kunt spelen, zoals het Hollywood-pakket of speciaal voor de Kerst de Snowy Peak-variant.

Niet de originele variant, wel heel leuke spelletjes apps

Natuurlijk is het het leukst als de app precies op het originele bordspel lijkt. Helaas, nog niet al onze favorieten hebben een ‘eigen’ app. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven op de markt!

30 Seconds in app vorm

spelletjes apps 30 seconds simyoZo heeft het bekende partyspel ‘30 Seconds’ nog geen officiële eigen app. Wel zijn er allerlei appvarianten met een soortgelijk spel verkrijgbaar. Deze werken hetzelfde als de originele variant, maar zien er iets anders uit.

Zo heb je de apps:

Toch liever het origineel? Goed nieuws, de maker van het spel 999Games is momenteel bezig met de ontwikkeling van een eigen app, maar daar moeten we nog even op wachten.

Scrabble op afstand met Wordfeud

spelletjes apps scrabble simyoNatuurlijk is Scrabble een echte klassieker in het rijtje ‘bordspellen tijdens de feestdagen’. Hoewel Scrabble geen eigen app heeft, is er wel de bekende spelletjes app Wordfeud! Dit werkt bijna hetzelfde als Scrabble.

Waar de echte Scrabble voor maximaal vier personen is, speel je Wordfeud 1-op-1, in zo veel potjes tegelijk als je maar wil! Wordfeud is voor iOS en Android verkrijgbaar. De app is gratis, maar heeft wel advertenties. Wil je de app zonder advertenties en restricties spelen? Dan kun je de app kopen voor 3,49 euro.

Wie ben ik?

Waar je vroeger ‘Wie Ben Ik’ speelde met papieren briefjes op je hoofd, kan je dit nu spelen met een app. Wat Ben Ik is eigenlijk het zusje van Heads Up!. Deze app biedt net iets minder mogelijkheden, maar is in tegenstelling tot Heads Up! wél in het Nederlands te spelen. Dit maakt het leuk om met het hele gezin samen te doen. Hoe het spel werkt? Heel simpel: je houdt je telefoon voor je. Vervolgens moeten jouw familie of vrienden hints geven door te mimen, zingen, neuriën of omschrijven. Het enige wat ze niet mogen doen is het woord noemen of een vertaling ervan geven. Er zijn veel categorieën waar je uit kan kiezen. Mocht je een uitbreiding willen dan komen hier extra kosten bij kijken.

  • Wat Ben Ik? is gratis verkrijgbaar op iOS en Android

Nog meer gezelligheid met deze spelletjes apps!

spelletjes apps gezelligheid simyoKun je geen genoeg van bordspelletjes krijgen? Dan heb je mazzel! Van deze bordspellen zijn ook spelletjes apps beschikbaar:

  • RISK – gratis verkrijgbaar – voor Android en iOS.
  • Stratego – multiplayer – gratis verkrijgbaar voor Android – 6,99 euro voor iOS.
  • Mens Erger Je Niet – gratis verkrijgbaar – voor iOS en Android.

Welke van deze spelletjes apps ga jij uitproberen?