Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

beste navigatie apps nederland buitenland
Terug naar overzicht
66,767x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

De beste navigatie-apps voor binnen- en buitenland

‘Volgens mij moeten we hier naar links… Oeps! We hadden tóch naar rechts gemoeten.’ Geef het gerust toe: ook jou is dit weleens overkomen, maar met de beste navigatie-apps gebeurt je dat niet nog een keer. Er zijn er een hoop, maar welke zijn nu echt goed? Lees hier welke navigatie-app het beste bij je past.

Wat is een navigatie-app?

wat is een navigatie-appEen navigatie-app is een smartphone-app die je de weg wijst. Met zo’n app voer je je bestemming in en vervolgens toont hij de snelste route. Aan de hand van het gps-signaal van je telefoon bepaalt hij de locatie op de kaart in de app. Onderweg geeft hij je daarna aanwijzingen welke kant je op moet.

De beste navigatie-apps

Voor Android en iOS zijn er veel goede navigatie-apps die je probleemloos van a naar b navigeren. Ontdek snel wat voor jou de beste navigatie-apps zijn!

Here WeGo: gratis alle wegenkaarten

navigatie-app here wegoHere WeGo is de navigatie-app die misschien wel het beste offline werkt. Vooraf kun je aangeven welke wegenkaarten je wilt downloaden. Alleen van Nederland? Of ook van andere landen? Aan jou de keuze. En het mooie is: deze zijn gratis te downloaden. Je kunt makkelijk aangeven of je de app alleen offline wilt gebruiken of dat je ook verkeersinformatie wilt ontvangen. Zo hou je mooi de controle over je Sim Only abonnement.

Wat extra informatie over deze app: hij was ooit van Nokia, maar is sinds een paar jaar in handen van autofabrikanten Audi, BMW en Daimler. Deze zijn van plan de wegenkaarten van deze app als basis te gebruiken voor de HD-wegenkaarten die zelfrijdende auto’s over een paar jaar krijgen.

Here WeGo is gratis voor en iOS en Android.

Google Maps: gebruiksvriendelijk en handig voor de fiets en het OV

google maps navigatie appGoogle Maps is ook één van de beste navigatie-apps. Deze app is vooral handig omdat je hiermee makkelijk met verschillende manieren van vervoer navigeert. Wil je weten wat de snelste wandelroute is? Of juist de snelste route voor de fiets, het OV of de auto? Dit geef je zelf makkelijk aan. Je kunt de app offline gebruiken, want je kunt zelfuitgekozen delen van de wegenkaart downloaden naar je telefoon. Ook Google Maps biedt, als je daar interesse in hebt, gratis verkeersinformatie. Ga je op de fiets met Google Maps navigeren? Dan is een smartphonehouder voor je fiets een aanrader, omdat je niet meer mag bellen op de fiets. Je mag dus niet meer met een telefoon in de hand fietsen.

Google Maps is gratis voor iOS en Android.

Waze: goede verkeersinformatie en alternatieve routes

waze navigatie-appMet Waze is de beste navigatie-app voor de auto als het gaat om verkeersinformatie. Waze weet wat er speelt. Van meldingen over het verkeer en gevaar op de weg tot welk tankstation het goedkoopste is. Ideaal om geld te besparen. En is er oponthoud op de weg? Dan bedenkt Waze een snellere, alternatieve route voor je.

Waze is gratis voor iOS en Android.

Handige navigatie-accessoires voor in de auto

Achter het stuur zit je niet op de telefoon. Welke accessoires zijn daarom onmisbaar voor een lange trip in de auto met een navigatie-app in gebruik?

Voorkom een boete, koop een houdertje!

navigatie-accessoires telefoonEr zijn verschillende telefoonhouders voor je auto zodat je duidelijk weet welke route je moet volgen. Zo hoef je niet met de ene hand aan het stuur en in de andere hand je smartphone een route af te leggen. Niet alleen onveilig, maar ook een dure grap. De boete op telefoneren achter het stuur is namelijk 230 euro. Kortom: een makkelijke keuze om een handige telefoonhouder te kopen!

Autolader: ideaal voor lange ritten

Navigeren met je smartphone kost stroom. Zeker wanneer je de app langere tijd gebruikt, is het verstandig om een auto-lader voor je smartphone mee te nemen. Hij valt hierdoor onderweg niet plotseling uit. Handig voor als je in onbekend gebied aan het navigeren bent.

Headset: comfortabel bellen onderweg

Een autoheadset plaats je in één oor, zodat je ook nog omgevingsgeluid hoort. Op deze manier bel je comfortabel en veilig in je auto. Je bent duidelijk verstaanbaar en je hoort precies wat er gezegd wordt. Een headset werkt beter dan de speaker van je smartphone. Bovendien heb je minder last van rijgeluiden.

Hoeveel data verbruikt een navigatie-app?

navigatie-app dataverbruikDe beste navigatie-apps zorgen ervoor dat je nooit verdwaalt en altijd aankomt. In binnen- én buitenland. Maar hoe zit dat met het dataverbruik voor je Sim Only internetbundel? Navigeren op je telefoon kán zonder MB’s te verbruiken, want gps verbruikt geen data. Het downloaden van de wegenkaart en eventueel de verkeersinformatie kost wél data. Veel MB’s zijn dat niet. Een uurtje navigeren via Google Maps kost je ongeveer 40 MB. Je kunt ook van tevoren via wifi een kaart downloaden om te voorkomen dat het je MB’s van je internetbundel kost.

Nooit meer verdwalen, of toch wel?

De beste navigatie-apps leveren je zo voor de deur van je eindbestemming af. Toch kan een app er weleens naast zitten: vertrouw dus ook op je eigen inschatting! Check, zeker bij een lange rit, altijd vooraf of de door de app bepaalde route inderdaad de beste is. Zo voorkom je dat je een landweggetje meepakt!

Ben jij ondanks, of juist dankzij, een navigatie-app weleens helemaal verkeerd gereden?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.