.

beste navigatie apps
Terug naar overzicht
195,087x gelezen

Oeps, toch de vorige afslag moeten hebben? Of kun je geen kant op door een enorme file? Het overkomt de beste bestuurders. Maar slimme bestuurders installeren gewoon een navigatie-app, zodat je zo snel mogelijk je bestemming bereikt. We sommen de beste apps voor je op, dan kun jij kiezen welke het beste bij jou past.

De beste navigatie-apps

Zonder horten of stoten, en al te veel gevloek op je bestemming aankomen? Installeer dan voordat je de weg op gaat een app die bij je past. We hebben een flinke rits aan apps voor je geselecteerd, die je zowel op Android als iOS kunt installeren. Zo heb je dus altijd een beste navigatie-app voor Android (auto), beste navigatie-app voor iPhone en beste navigatie-app voor op de motor onder de knop. Rij veilig!

Google Maps: gebruiksvriendelijk en handig voor op de fiets

Google Maps is één van de beste navigatie-apps. Deze app is vooral handig omdat je hiermee makkelijk met verschillende manieren van vervoer navigeert. Wil je weten wat de snelste wandelroute is? Of juist de snelste route voor de fiets, het OV of de auto? Dit geef je zelf makkelijk aan. Het voordeel is dat deze app ook een beste navigatie-app zonder internet is, je kunt de wegenkaarten vooraf downloaden op je telefoon!

Ook Google Maps biedt, als je daar interesse in hebt, gratis verkeersinformatie. Ga je op de fiets met Google Maps navigeren? Dan is een smartphonehouder voor je fiets een aanrader, omdat je niet meer mag bellen op de fiets. Je mag ook niet meer met een telefoon in de hand fietsen.

Google Maps is gratis voor iOS en Android (hij staat waarschijnlijk standaard al geïnstalleerd op jouw Android telefoon).

Flitsmeister: vaarwel onnodige boetes

De naam doet het al een beetje vermoeden, want Flitsmeister is niet alleen een héél handige en accurate navigatie-app, de app staat vooral bekend om de flitsmeldingen. Hoe Flitsmeister werkt? De app geeft precies aan binnen welke straal er een flitser staat en hoe hard je er mag rijden. Zo voorkom je onnodige boetes en rijd je met een fijner gevoel de weg op.

Daarnaast geeft de app ook meldingen van files, ongelukken en omleidingen. Rijd je op de weg en staat er een stilstaand voertuig in de buurt? Dan geeft de app je ook daar een melding van. Zo houd jij alle controle over je reis. Net als een andere navigatie-app word je uiteraard ook netjes begeleid met een handige navigatie-kaart én indien je dat wilt een voice-over.

Flitsmeister is gratis voor iOS en Android.

Waze: goede verkeersinformatie en alternatieve routes

Waze is de beste navigatie-app voor de auto als het gaat om verkeersinformatie. Waze weet wat er speelt. Van meldingen over het verkeer en gevaar op de weg tot welk tankstation het goedkoopste is. Ideaal om geld te besparen. En is er oponthoud op de weg? Dan bedenkt Waze een snellere, alternatieve route voor je.

Waze is gratis voor iOS en Android.

Here WeGo: gratis alle wegenkaarten

Here WeGo is de navigatie-app die misschien wel het beste offline werkt. Vooraf kun je aangeven welke wegenkaarten je wilt downloaden. Alleen van Nederland? Of ook van andere landen? Aan jou de keuze. En het mooie is: deze zijn gratis te downloaden. Je kunt makkelijk aangeven of je de app alleen offline wilt gebruiken of dat je ook verkeersinformatie wilt ontvangen. Zo hou je mooi de controle over je Sim Only abonnement.

Here WeGo is gratis voor en iOS en Android.

TomTom Go: online en offline de weg op

Voordat we überhaupt van het bestaan van navigatie-apps af wisten, reden we massaal rond met een TomTom aan het raam gekleefd. Vaarwel wegenkaarten en hallo handig zwart kastje. Maar nadat de routeplanner-app op de smartphone zijn intrede maakte, verdween de fysieke TomTom.

Uiteraard heeft het navigatiebedrijf ook een handige app ontwikkeld om je online en offline van A naar B te loodsen. Zo ontvang je realtime informatie over het verkeer en gevaar, en kun je handig je route uitstippelen zonder dat je tijdens het rijden online hoeft te zijn. Kortom: je databundel raakt niet op tijdens het rijden. De app markeert handig je rijstrook en alternatieve routes, mocht er een omleiding of file zijn.

TomTom Go is gratis voor iOS en Android.

Apple Kaarten: het alternatief voor Google Maps

Apple Kaarten is de eigen kaartendienst van - jawel - Apple. Het techbedrijf wilde minder afhankelijk zijn van Google en besloot daarom in 2012 met een eigen routeplanner-app op de proppen te komen. De app is hartstikke handig en daardoor zeer geliefd. Je kunt net als bij Google Maps specifieke locaties opzoeken, navigeren, winkels traceren (inclusief openingstijden) en hetzelfde geldt voor restaurants, tankstations en treinstations in de buurt.

Maar dit is nog lang niet alles! Net als bij Google Maps kun je je huisadres en werkadres toevoegen zodat je makkelijk van A naar B kunt navigeren. Daarnaast kun je ook je locatie delen met andere Apple-gebruikers. Dit is ook een van de beste navigatie-apps zonder internet. Want net als bij Google Maps kun je vooraf wegenkaarten downloaden, zodat je ze onderweg offline kunt gebruiken. Handig!

Kaarten is gratis voor iOS en staat standaard geïnstalleerd op je Apple-apparaat.

Handige-apps die elke autobezitter wil hebben

EasyPark: goodbye parkeerautomaten

Geen gestoei meer met parkeerautomaten die je niet kunt vinden, vanaf je luie stoel je parkeermeter gewoon op je telefoon aanvullen én nooit meer te veel betalen. Dat is in een notendop EasyPark (voorheen ParkMobile). Op de handige app registreer je je auto en koppel je deze aan een gekozen betaalmethode. Bij aankomst activeer je de EasyPark-klok in de app bij de juiste parkeermeter. Rijd je weer weg? Vergeet dan niet in de app je parkeeractie op ‘stop’ te zetten. Anders loopt je betaling door.

EasyPark is gratis voor iOS en Android.

Find My Car: nooit meer zoeken naar je auto

Oeps, heb je in alle hectiek geparkeerd en heb je eigenlijk geen idee meer waar je auto precies staat? Find My Car helpt je supersnel om je bolide terug te vinden. Dat bespaart jou tijd en zoekwerk. In de app geef je de gps-locatie van je geparkeerde auto aan, en sla je deze vervolgens op met behulp van Google Maps. Kun je je auto niet vinden? Dan open je de app en word je naar je auto begeleid.

Find My Car is gratis voor iOS en Android.

TuneIn Radio: live sport, muziek, nieuws en podcasts

Met de TuneIn Radio-app heb je tijdens het rijden altijd een breed scala aan muziek, radio, nieuws, podcasts en sportwedstrijden onder de knop. Zo wordt je autoritje een stuk aangenamer, zelfs wanneer je in de file staat. Zit je autorit erop? Dan ben jij weer helemaal bij. Zowel Google als Apple hebben een app met exact dezelfde naam en functionaliteiten.

Download TuneIn Radio gratis voor iOS en Android.

Hoeveel data verbruikt een navigatie-app?

De beste navigatie-apps zorgen ervoor dat je nooit verdwaalt, in binnen- en buitenland. Maar hoe zit dat met het dataverbruik voor je Sim Only internetbundel? Navigeren op je telefoon kan zonder MB’s te verbruiken, want gps verbruikt geen data. Het downloaden van de wegenkaart en eventueel de verkeersinformatie kost wél data.

Precies weten om hoeveel data dat gaat? Dat lees je in dit blog. Het gaat niet over veel MB’s, maar je wilt je verbruik uiteraard wel in de gaten houden. Dat doe je via de Mijn Simyo-app of via Mijn Simyo. Hier kun je maandelijks je databundel omhoog of naar beneden gooien. Net wat jij wilt!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.