Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Apps om files te ontwijken
Terug naar overzicht
34,579x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps |

Dit zijn de beste file apps in Nederland

Nederlanders zullen komende jaren nog veel langer in de file staan. Zonde van de tijd natuurlijk! Maar gelukkig zijn er apps. Daarmee kun je files vermijden, fijner maken of zelfs voorkomen. Dit zijn de beste file apps.

ANWB Onderweg: koning van de file apps in Nederland

Met ANWB Onderweg zie je alle files – dus ook die op N-wegen – overzichtelijk op een rijtje, dus kun je omrijden. Of eerder van huis vertrekken, als je er niet omheen kunt. Een handige nieuwe toevoeging is de File Alert. Daarmee krijg je filemeldingen voor door jou ingestelde wegen, op bepaalde dagen van de week en tussen specifieke tijdstippen. Omdat de app ook de weersverwachting laat zien, kun je rekening houden met mogelijk toekomstige files door sneeuw of zware regenval. Ook handig: is je file uiteindelijk opgelost? Dankzij de app weet je waar je het gaspedaal niet te hard moet intrappen, omdat hij ook alle flitsers in kaart brengt. De app werkt overigens alleen in Nederland, op vakantie heb je er dus niets aan.

 • ANWB Onderweg is gratis verkrijgbaar op Android en iOS

Waze

Met de app Wave verzamel je niet alleen informatie over files in Nederland, maar krijg je ook eenvoudig informatie over ongelukken op de weg. Deze informatie wordt actief bijgehouden door gebruikers van de app. Ook krijg je locaties van flitspalen en mobiele controles doorgegeven. Je bedient Waze volledig met je eigen stemgeluid, wat wel zo veilig is. Maar ook als je lang in de auto zit, praat Waze tegen jou. Wat het leuk maakt, is dat je je eigen stem kan gebruiken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is 43 zinnen opnemen en voilà je bent je eigen wegwijzer.

Google Mapsbeste smartwatch sporten gps

Met de app van Google Maps is het plannen van een route heel gemakkelijk. De app geeft actuele verkeersdrukte weer. Zo weet je van tevoren welke wegen je absoluut moet vermijden om vertraging te omzeilen. Groen betekent een normaal tempo, terwijl rood wil zeggen dat het verkeer stilstaat. Google Maps staat standaard al op Androidtoestellen, maar ook op de iPhone kun je de gratis app downloaden.

 • Google Maps is gratis verkrijgbaar op iOS

Flitsmeister

Door Flitsmeister te gebruiken tijdens het autorijden, word je automatisch op de hoogte gesteld van incidenten en flitsers op jouw route. Daarnaast gebruik je de app ook in andere landen, dus weet je altijd waar de flitspalen te vinden zijn. Wanneer je met pech langs de weg staat, kan je via de app pechhulp van ANWB inschakelen. Dit doe je door linksboven in het menu te tikken op ‘Laat pechhulp komen’.

 • Flitsmeister is gratis verkrijgbaar op Android en iOS

Lekker ‘lezen’ in de file

bundelverbruik checken sim onlyNa de nodige kilometers fileleed zijn veel mensen de radio wel beu. Luisterboeken zijn een geliefd alternatief. Je hebt het genot van een boek lezen, terwijl je je ogen op de weg kunt houden. De gratis app LuisterBieb is hiervoor het perfecte hulpmiddel. Het is een app van de Openbare Bibliotheek, dus staan alle titels erop die de openbare bibliotheken beschikbaar hebben. Voor mensen die veel filerijden is LuisterBieb een heerlijk geschenk. Aangezien je veel titels helemaal gratis kunt downloaden. Heb je een bibliotheek-abonnement, dan kun je nóg veel meer luisterboeken laden. De app is makkelijk in het gebruik. Je kunt er bijvoorbeeld mee vooruit- of terugspoelen en versneld of vertraagd luisteren. En plaats je een bladwijzer, dan kun je bij de volgende file meteen verdergaan waar je was gebleven!

 • LuisterBieb is gratis verkrijgbaar op Android en iOS

Podcasts voor onderweg

Wat ook erg leuk is om in de auto te luisteren zijn podcasts. Er zijn veel podcasts te vinden op onder andere YouTube, iTunes, Spotify. Dit zijn een aantal voorbeeld van podcasts:

Voor de wetenschapper

Is er ergens anders in het universum leven, hoe gezond is sporten en worden we gelukkig van de natuur? Allemaal vragen die aan bod komen in de Wetenschap vandaag podcast van BNR.

Voor de verhalenverteller

In de podcast Echt Gebeurd komen waargebeurde verhalen aan bod. Cabaretiers vertellen in deze podcasts mooie, bijzondere of grappige verhalen van mensen.

Voor de rustzoeker

Als je vaak in de file rijdt, is het voor jezelf fijn om rustig en zen te blijven. Voor minder negatieve gedachtes en meer zelfvertrouwen luister je naar de Meditation Minis podcast.

Lees hier onze beste podcasttips.

BlaBlaCar: minder files met carpoolen

Met de app BlaBlaCar kun je gemakkelijk chauffeurs vinden, of juist medepassagiers die willen bijdragen aan jouw brandstofkosten. Daardoor is het drie keer goedkoper dan reizen per trein. Denk aan 35 euro voor de rit Amsterdam – Parijs, of 11 euro voor Rotterdam – Brussel. Vanwege de veiligheid werkt de app op basis van profielen en reviews. Communiceren met je toekomstige reisgenoot? Dat is eenvoudig dankzij de in-app berichtenservice. Bovendien kun je elkaar met één druk op de knop bellen. Het enige minpuntje is natuurlijk dat jouw rit wel toevallig beschikbaar moet zijn.

 • BlaBlaCar is gratis verkrijgbaar op Android en iOS

Met de kinderen op pad

Heb je kinderen mee in de auto? Dan zal het filerijden voor hen ook een lange zit zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg apps te downloaden die speciaal voor kinderen ontworpen zijn.

Leren en spelen

Met Squla worden kinderen spelenderwijs beter in alle vakken. De app biedt veel gevarieerde en leerzame spellen. De behaalde resultaten op de app staan uiteindelijk in een persoonlijk rapport en als ouder heb je hier ook altijd inzicht in.

Kleuren in neon

Vroeger deden we het allemaal: tekenen, krijten, kleuren etcetera. Met de app Doodle: Kid Joy kan je kind tekenen wat hij of zij maar wilt. Er zijn verschillende opties in penselen. Kies tussen regenboog, neon, parel, bloemenborstel en meer.

 • Doodle: Kid Joy is gratis verkrijgbaar op Android

De strijd aangaan

De Beste Vrienden Quiz zie je elke dag op Zapp en kinderen vinden het zo leuk dat er ook een app is ontwikkeld. Dit spel speel je tegen je vrienden, waarbij je allerlei vragen moet beantwoorden en opdrachten moet uitvoeren.

 • De Beste Vrienden Quiz is gratis verkrijgbaar op iOS

Zoet met video’s

Op onder andere Netflix en Videoland zijn genoeg series en televisieprogramma’s te vinden voor kinderen. Weet je van tevoren dat je een lange reis voor de boeg hebt? Download dan een paar afleveringen van een bepaalde serie en je kind is voor lange tijd zoet met zijn of haar favoriete programma.

 

Wat vind jij de beste app om files te vermijden, door te komen of zelfs te voorkomen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.